Volume oortjes kan niet hoger (blijft laag) op iPhone + oplossing

Volume oortjes kan niet hoger (blijft laag) op iPhone + oplossing

Je oordopjes geven te weinig geluid en volume (ze staan te zacht ingesteld) als je ze met iPhone gebruikt. Hoe los je dat op? 

In het kort:

Markeer oordopjes in iPhone als 'anders'

Ga naar Settings > bluetooth > selecteer je oordopjes (bijvoorbeeld de DunRock Bubble).

Kies vervolgens bij Apparaattype: "Ander", "Anders" of "Other".

Hierdoor worden die oordopjes niet meegenomen met de Headphone Safety instellingen en wordt het volume van je oordopjes niet automatisch lager gezet. 

Schakel "Koptelefoonveiligheid" uit

Je kunt ook de Koptelefoonveiligheid in zijn geheel uitzetten. Dat leggen we je uit in deze stap. Overigens heet de optie in het Engels (voor het geval dat je je telefoon in het Engels hebt ingesteld) "Headphone Safety."

Bij de vorige oplossing omzeilen we dus de Koptelefoonveiligheid. Bij deze oplossing schakelen we de Koptelefoonveiligheid in z'n geheel uit. 

Ga in je iPhone naar Instellingen (tandwieltje) > Geluid & Trillingen (Engels: Sounds & Haptics)> Koptelefoonveiligheidtekst (Headphone Safety).

Hierna kan je telefoon niet langer uit veiligheidsoverwegingen je volume ongewenst lager zetten. 

Uiteraard is veiligheid voor jou en je oren het allerbelangrijkste, alleen we zien dat soms de telefoon (hoe goed de functie ook bedoeld is) een verkeerde inschatting maakt en het volume ongewenst (uitzonderlijk) laag instelt. Daardoor kan je niet op een normale manier muziek luisteren en bellen.  

Waarom is het volume laag?

De reden dat het volume via je oordopjes (als ze verbonden zijn met je iPhone) laag is, komt door de Koptelefoonveiligheid optie op je iPhone. In het Engels is dat: Headphone Safety. 

Je kunt alle informatie van de fabrikant zelf hier lezen. Maar het komt erop neer dat het systeem bijhoudt of het volume zacht genoeg staat. Dit alles om te voorkomen dat je gehoorschade krijgt. En dat is uiteraard een heel goed streven. Gehoorschade en tinnitus is onomkeerbaar en hier geldt: beter voorkomen dan genezen. 

Mocht je overigens laag volume hebben en heeft het niets mee te maken met de oplossing zoals we je op deze pagina laten zien: check dan ons algemene hulpartikel en los laag volume met je oordopjes (Android of iOS) op.

Alleen op het moment van schrijven merken we dat de functie nog verbetering behoeft. We merken dat bij oordopjes die niet binnen hun ecosysteem vallen, de oordopjes overdreven zacht kunnen staan. Ook tijdens telefoongesprekken. En wij krijgen daar dan vragen over. En voila: hier is de oplossing. In de vorm van een uitleg artikel (FAQ).  

We zullen dit probleem goed in de gaten blijven houden. In geval er een oplossing is, zullen we dit artikel binnen elk redelijke tijdsbestek bijwerken.

Oortjes laag volume tijdens bellen (iPhone)

De Headphone Safety optie heeft ook effect op het bellen. Als je met oordopjes belt (via je iPhone), kan het zijn dat je telefoon het volume dusdanig laag zet, dat het bijna niet te doen is om je gesprekspartner te horen.

Je lost dat dus op door óf je oordopjes in te stellen als "anders" óf door de safety settings uit te schakelen en weer zelf controle te hebben over het volume van je oordopjes.

Terug naar blog