1 oordopje verbindt niet oordopjes verbinden pairen niet met elkaar

1 draadloos oortje werkt niet: bluetooth oortjes werken maar aan 1 kant

Eén van je oordopjes werken niet. Vaak kun je het oordopje gewoon weer werkend krijgen. Hoe? Dat leggen we je uit.  

Zo los je het snel op:

1. Zet het oortje handmatig aan

Beide oordopjes zitten in je oor, maar 1 kant geeft geluid. Probeer dan de oordop aan te zetten. Dat doe je door de oordop zonder geluid lang ingedrukt te houden. Dus: druk lang op het knopje of de touchbediening op de oordop. De oordop gaat nu aan en meestal hoor je weer gewoon geluid door de oordop.

Oordopje aanzetten

Werkt dat niet? Dat heeft altijd 1 van de volgende oorzaken: 

*Opnieuw verbinden is ook de oplossing als de oordop wel aangaat, maar geen geluid geeft (en de andere oordop wel).

Geven beide oordopjes wél geluid, maar is bij 1 oordopje het volume héél laag? Dan is de volgende uitleg beter voor jou: Bekijk dan hoe je het volume van beide oordopjes weer gelijk krijgt.

Hoe kun je het oortje weer laten verbinden?

Als één oordop niet verbindt (en de andere oordop wel), dan moet je:

  1. Schakel de bluetooth van je telefoon uit en verwijder de oordopjes (en liefst alle bluetooth connecties in je telefoon)*.
  2. Plaats beide oordopjes terug in de oplaadcase en laad de oplaadcase op.
  3. Klepje van de oplaadcase dicht doen (ze disconnecten met je telefoon).
  4. Klepje open doen (ze gaan weer in pairing modus).
  5. Schakel bluetooth op je telefoon in en connect.
  6. De oordopjes connecten nu.

*De reden dat we aangeven dat je alle bluetooth devices moet deleten, is omdat we vaak zien dat eerdere bluetooth connecties, de huidige connectie belemmeren. Vaak als je eerdere bluetooth devices verwijdert, dan werkt het ineens wel. 

Verbinden beide oordopjes niet? Bekijk dan hoe je weer zorgt dat de set bluetooth oortjes goed verbindt.

2. Oplaadcase en oordopjes opladen

Plaats de oplaadcase met daarin de oordopjes in een oplader. Zeker als je oordopjes maar aan 1 kant werken. Zorg dat je het bijgeleverde kabeltje gebruikt. Varieer ook een beetje met opladers. Als 1 oplader (bijv. een snellader) niet werkt, dan kun je een andere oplader proberen.

OneMelon Drops oplaadcase opladen

Waarom een andere oplader proberen? Omdat we vaak zien dat andere kabeltjes of opladers ineens wel een oplaadcase van oordopjes kunnen opladen.

Laad de oplaadcase met daarin de oordoppen ongeveer 20 minuten op. Dat zou ruimschoots voldoende moeten zijn om daarna te testen of een lege oordop inderdaad het probleem was. 

💡 Brandt er een lampje tijdens het opladen? Dat is wel de bedoeling namelijk. Vaak zie je een lampje op de oplaadcase en soms ook op de oordopjes zelf branden.

3. Verbind opnieuw

Om te checken of niet slechts 1 draadloos oortje maar werkt, moet je weer proberen te verbinden. Verbind opnieuw door de volgende stappen uit te voeren:

  1. Oordopjes zitten in de oplaadcase met het klepje dicht.
  2. Doe de bluetooth van je laptop, tablet en andere telefoons (waarmee de oordopjes/koptelefoon eerder verbonden zijn) uit. Zo weet je zeker dat ze niet ongewenst verbinden met je andere apparaat. 
  3. Open de oplaadcase, haal de oordopjes uit het doosje en verbind met je telefoon (of device naar voorkeur). 

Werkt dat? Mooi!

Verbind opnieuw

 

4. Resetten

Werkt dat écht allemaal niet? Trek dan eens aan de noodrem. Namelijk: zorg dat de oordopjes of koptelefoon weer terug wordt gezet naar de fabrieksinstellingen.

Bij een reset zorg je eigenlijk dat álle verbindingen die de oordopjes kent worden verwijderd. Dus ook mogelijke conflicterende bluetooth verbindingen.

Reset je oordopjes

Het probleem is namelijk dat soms als je je oordopjes met een aantal devices hebt verbonden, dat bijv. de linker oordop nog denkt dat het als laatst met device A (bijv. je laptop) verbonden was. En de rechter oordop denkt misschien juist dat-ie met je telefoon moet verbinden. Dan krijg je dit soort problemen. De enige optie is dan nog om je oordopjes te resetten. Werkt vrijwel altijd.

Terug naar blog