Bluetooth oordopjes microfoon opnemen

Microfoon van je bluetooth oortjes opnemen - Android, iOS, Windows, Mac

Je wil graag de microfoon van je bluetooth oortjes opnemen. En dan het fragment opslaan op bijv. je telefoon (Android of iPhone) of je laptop (Windows of Mac). Hoe doe je dat? Daar kom je achter in dit artikel. 

Hoe wil je met de mic. van je oortjes opnemen?

💡De makkelijkste manier is: via je laptop💻

Microfoon oordopjes opnemen met smartphone

Neem de microfoon van je draadloze oordopjes op met je telefoon. Het kan met je iPhone en het kan niet met je Android telefoon. 

🎤 Niet goed te verstaan tijdens het bellen? Goed dat je hier bent! We leggen je hieronder uit hoe je een fragment inspreekt met je oordopjes. Beluister daarna of de microfoon van je oortjes inderdaad slecht is.

Bluetooth oortjes opnemen via Android telefoon (bijv. Samsung)

Je kunt niet een fragment opnemen van de bluetooth microfoon van je oordopjes met je Android telefoon. Zo simpel is het. 

Ik heb echt alles geprobeerd, maar de beste optie als je een fragment wilt inspreken als je alleen een Android telefoon hebt, is door je Android telefoon uit het raam te gooien en de oordopjes te verbinden met je laptop via bluetooth.

Overigens: er ís wel een manier om met je Android telefoon je bluetooth microfoongeluid op te nemen. Namelijk de app: Cinema FV-5. Die app is voor videomakers en hen lukt het wel om je de microfoon bron aan te laten passen.
App Android Cinema
Je kunt dan dus je bluetooth geluid opnemen, maar dan krijg je er wel automatisch ook beeld bij. Dat kun je niet uitzetten.

Als jij een manier kent om met een geluidsopname-app op Android een geluidsfragment van je bluetooth oordopjes op te nemen: laat het ons weten via e-mail en (als je dat wilt) benoemen we jou of je website hier op de pagina als dank.

Microfoon AirPods opnemen via iPhone 

Op een iPhone is het een stuk makkelijker om je bluetooth microfoon van je oordopjes op te nemen.

Dat doe je met de app van Apple zelf:

Voice Memos (soms in het Nederlands: 'Dictafoon') 

Je neemt het geluid van je bluetooth oordopjes (zoals Airpods) op een iPhone op met de volgende stappen: 

  1. Connect je oordopjes via bluetooth met je iPhone
  2. Ga naar de app Voice Memos
  3. Check rechts-boven of je oordopjes verbonden zijn
  4. Druk op de rode opnameknop

Kortom: het is een stuk makkelijker om een bluetooth fragment op te nemen op iPhone dan op Android. 

💡Wil je weten of je écht je oordopjes mic. opneemt (en niet gewoon je iPhone mic)? Zeg dan tijdens het opnemen lang "aaaaaaaaaaaah" en wissel de afstand van je telefoon af (dichtbij - ver weg - dichtbij). Hoor je dan het geluid hard - zacht - hard? Dan neemt je telefoon het geluid op en niet je bluetooth oordopjes. 

Er zijn ook andere apps om je bluetooth mic van je oortjes met je iPhone op te nemen, maar waarom zou je het met een andere app doen? En niet met de native app van Apple zelf? Precies, ik kan ook geen goede reden bedenken. 

Airpods bluetooth oordopjes opnemen met iPhone

 

Draadloze oordopjes opnemen via laptop

De makkelijkste manier is door je oordopjes even met je laptop te verbinden. Om dat te doen, moet je eerst even de bluetooth van je telefoon uitzetten (anders verbinden de oordopjes steeds automatisch met je telefoon). 

Windows

Verbind je oordopjes met je laptop: Instellingen > Bluetooth & apparaten > nieuw apparaat > verbinden.

Verbind je oordopjes met je laptop

Open daarna de Windows app: Geluidsrecorder. Selecteer de juiste microfoon bron (de oordopjes of koptelefoon, dus). En druk op de rode record-knop. 

Neem een fragment op met de geluidsrecorder app in Windows

Mac

Je kunt ook op je Mac je Airpods audio (of andere bluetooth oordopjes) opnemen. 

Dat doe je met de app van Apple zelf:

Voice Memos (soms in het Nederlands: 'Dictafoon') 

Zorg er wel voor dat je de juiste microfoon input selecteert (de oordopjes dus).

Terug naar blog