Review: i12 tws draadloze oordopjes kopen

Review: i12 tws draadloze oordopjes kopen

De i12 tws en de Inpods 12 zijn een zeer goedkoop (max. €10) alternatief voor de witte bekende oordopjes van een fruitig Amerikaans merk. En wow, wat kunnen ze goed zijn. Kán, want je moet maar nét de juiste hebben. Inmiddels worden ook mindere oortjes namelijk 'i12' genoemd. Ze proberen mee te liften op het succes. Maar dat maakt het voor ons oordopjesliefhebbers niet makkelijker. Geen zorgen: wij zochten het voor je uit en laten je in dit artikel weten welke i12 of Inpods 12 je moet hebben.

Welke i12 tws bestaan er?

Je hebt de normale i12 tws oordopjes en je hebt de InPods 12. De i12 zijn altijd wit. De Inpods zijn mat wit of hebben een kleurtje. Van beide versies bestaat 1 goede versie met uitzonderlijk goed geluid voor nog geen 10 euro. Daarnaast zijn er heel wat versies die minder goed zijn. We hebben veel moeite gedaan om de beste (en waarschijnlijk originele versie) te vinden. Maar het is gelukt!

Onze test

Eerder toonden we al in onze namaak Airpods koopgids aan dat de i-nummers die de oordopjes hebben in praktijk weinig zeggen. Vaak zijn het fabrieken en verkopers van oordopjes die hebben opgepikt dat een bepaald i-nummer populair wordt en dan geven ze hun oordopjes dezelfde naam. Voor ons kost het dus altijd veel werk (en testaankopen) om erachter te komen welke oordopjes nu de beste zijn.

We hebben in het totaal 17 verschillende i12 en Inpods 12 getest! Zo krijg jij de beste informatie over welk oordopje je kunt kopen. Ben je daar blij mee? Schrijf je dan in voor onze notificaties en e-mails over nieuwe tests. Het kan zijn dat je straks onze pop-up krijgt met de vraag of we je op de hoogte mogen houden. Als je dat doet, blijf je draadloos met ons verbonden over onze nieuwe tests en kooptips. 


i12 tws review

i12 tws review kopen aliexpress nep airpods goed

De i12 tws zijn oordopjes van rond de 10 euro. We beoordelen de oordopjes dus ook op die prijs. En laten we maar direct met de deur in huis vallen: wij begrijpen niet hoe de maker geld verdient met deze oordopjes.

Maar je kunt de inpods ook bij Bol kopen.

Geluid

Het geluid is te goed voor de prijs. Natuurlijk hoor je wel dat de wat lagere tonen niet geweldig doorkomen. Ook hoor je (als je de oortjes in hebt maar geen muziek luistert) een soort suis in je oor. Het lijkt wel of je de chipset zijn werk hoort doen om de verbinding met je telefoon in stand te houden. Dat hoor je natuurlijk liever niet. Maar de tonen tijdens het luisteren van muziek, zijn voor de 10 euro die je betaalt, oprecht goed. Alleen de inpods zijn wat ons betreft nog ietsje beter (én nóg goedkoper).

Connecten

Het connecten gaat makkelijk. Oke, je hoort bij het aanzetten wel een Chinese vrouw zeggen: 'connected'. Dat heeft een goedkoop karakter. Daarnaast is disconnecten bij de oortjes ook nog niet zo makkelijk. Bij de wat duurdere oordopjes (zoals de i500 tws) disconnecten de oordopjes direct bij het sluiten van het oplaaddoosje. Wij hebben niet een i12 tws versie voor handen gekregen die dit ook kon. Maar goed: daarom betaal je minder dan 10 euro voor de oordopjes.  

Sirenelichtjes in de oordopjes

Op het moment dat je de oordopjes uit het doosje haalt, proberen de oordopjes te connecten. Dat kun je dan meteen zien door de rode en de blauwe lichtjes die aangaan. Om de beurt gaat een blauw en dan een rood lichtje aan in het oordopje. Overigens zie je die lampjes iets minder bij de gekleurde inpods, maar daarover meer in de InPods beoordeling onderaan.

sirene lichtjes inpods i12 tws oordopjes oortjes Eardopes review i12
Zowel de i12 als de Inpods geven een rood/blauw lampje tijdens het verbinden. Tijdens het gebruik blijven de lampjes altijd uit.

Bellen

Er zit een microfoon in de oordopjes. Dat betekent dat je kunt bellen met de i12 in je oor. Alleen we bereiden je voor: verwacht er niet al te veel van. Mensen verstaan je, maar niet kraakhelder. Ook als er een klein briesje is, dan ben je al niet meer te verstaan. De microfoon is toch echt een component van oordopjes waar de high end oordopjes zich differentiëren van de goedkope tws. 


Inpods 12 tws review

inpods kleuren tws eardopes draadloze oordopjes review i12 aliexpress airpodsDe Inpods zijn er in leuke kleurtjes (roze, lichtblauw, donkerblauw, grijs, zwart, groen, geel). Wij testten ze allemaal omdat we wilden uitsluiten dat niet bijv. alleen wit goed geluid heeft.

De InPods 12 tws zijn vergelijkbaar met de normale i12, alleen bestaan ze in meerdere verschillende kleurtjes én ze zijn mat ipv glans. Veel is hetzelfde als bij de i12. Alleen is in dit geval de prijs nog iets scherper. 

Je kunt de inpods ook bij Bol kopen.

Mat in plaats van glans

Het materiaal is van mat plastic gemaakt. Dat voelt heel fijn aan. Het voelt eigenlijk nog iets meer premium dan de glans van de i12. Alleen ze lijken door het mat plastic minder op de Airpods. Maar is dat zo erg? Volgens ons niet. Wat ons betreft is het juist een voordeel dat de oordopjes mat zijn. Ook bij de zwarte versie (aangezien de Inpods in alle kleuren bestaan) ziet dat er super mooi dof uit.

mat inpods wit vs i12 tws review draadloze oordopjes alternatief airpodsHier zie je duidelijk het verschil tussen de mat stof van de Inpods (rechts) en de glanzende i12 (links)

Grootte van de Inpods 12

Voor veel kopers is het belangrijk dat de grootte van de oordopjes gelijk is aan de Airpods. Soms zie je namelijk dat oordopjes wel dezelfde vorm hebben, maar ineens een stuk groter zijn. Maar we kunnen je gerust stellen: de grootte van de Inpods 12 is hetzelfde als de grootte van de Airpods: 4.1cm. 

Touch control

Bij de goedkopere oordopjes zie je vaak dat de touch niet helemaal juist reageert. Alleen in dit geval werkt de touch control uitzonderlijk goed. Er zijn wel wat dingen waar de Chinese makers iets slimmer mee om hadden kunnen gaan.

  1. Een keer tikken: pauze/play
  2. Twee keer tikken: niets (!)
  3. Drie keer tikken
  • rechts: vorige liedje
  • links: volgende liedje

Twee dingen vallen op in de programmering van de touch control.
Ten eerste: we hebben alles geprobeerd, maar twee keer tikken had geen zin. Tot op het het moment van nu, zijn we er nog niet achter. Jij wel? Laat het ons weten! Dan vullen we dit artikel aan. 
Ten tweede: het vorige en het vorige nummer aanzetten kan dus door 3 keer te tikken. Alleen als je dat doet op het rechter oordopje, ga je naar het vorige nummer. En dat is niet intuïtief. Wat ons betreft hoort links vorige  te zijn en rechts volgende. Maar goed, een groot probleem is het niet.

Geluid

Onze verwachting was bij de Inpods i12 dat het geluid (net als de prijs) iets minder was. Maar alweer werden we compleet verrast! De InPods i12 klinken eigenlijk nét iets beter. De zware tonen komen ietsje beter naar voren. En dat voor rond de €7. Daarnaast zijn de oordopjes qua stabiliteit iets beter. 

Volume op z'n hoogst

Opvallend was dat het volume pas pijn aan de oren ging doen, als we die op 75% zetten. Bij veel andere oordopjes is dat al op 40%. Het volume in de oordopjes staat dus erg zacht ingesteld. Dit (in combinatie met de kleurtjes) maken ze prima geschikt voor kinderen. 

Connecten en disconnecten

Het connecten gaat makkelijk. Oke, je hoort bij het aanzetten wel een Chinese vrouw zeggen: 'connected'. Dat heeft een goedkoop karakter. Daarnaast is disconnecten bij de oortjes ook nog niet zo makkelijk.

Bij de wat duurdere oordopjes (zoals de i500 tws) disconnecten de oordopjes direct bij het sluiten van het oplaaddoosje. Wij hebben niet een i12 tws versie voor handen gekregen die dit ook kon. Maar goed: daarom betaal je minder dan 10 euro voor de oordopjes.

Conclusie

De Inpods 12 vinden is goedkoper én beter dan de i12. Wij raden dus aan om de Inpods te kopen. Maar let wel op: wij kochten ongeveer 10 setjes Inpods van verschillende verkopers op Aliexpress. Daarvan was duidelijk 1 van de versies de originele Inpods. En die waren stukken beter dan de anderen.

De i12 zijn ook prima, maar onze voorkeur gaat uit naar de Inpods 12 omdat die lekkerder en steviger aanvoelen, beter geluid hebben én nog iets goedkoper zijn. Bovendien kun je een kleurtje kiezen. Wij zijn fan van de Inpods! 

inpods 12 oordopjes tws winaar namaak airpods i12

Disclaimer: We hebben deze oordopjes in de context van de prijs die je voor de oordopjes betaalt, getest. Natuurlijk krijg je bij oordopjes van €100 of €30 een stuk professioneler geluid met een diepe bass. Maar voor de prijs van deze Inpods, staan we écht te kijken van de kwaliteit.

Je kunt de inpods ook bij Bol kopen.

 

Anderen bekeken ook:

Terug naar blog