QCY draadloze oordopjes review: T2, T4, T5, T6, T7, T10

QCY draadloze oordopjes review: T2, T4, T5, T6, T7, T10

QCY is een steeds prominentere naam in de wereld van draadloze oordopjes. En dat is terecht: goede tws (true wireless stereo) voor een scherpe prijs. Alleen niet allemaal. Wij vergelijken de belangrijkste draadloze oortjes van QCY. Zo voorkom je een miskoop en weet je zeker dat je de oordopjes in huis haalt die bij je passen. 

Alle QCY draadloze oortjes op een rij

Zie hier het overzicht van de belangrijkste QCY draadloze oordopjes. Sommige oordopjes van dit merk hebben 2 verschillende namen. Dat maakt het voor ons fans van draadloos geluid niet makkelijker. Daarom maken wij een mooi overzicht voor je. Overigens hoef je je niet te beperken tot QCY als het gaat om goedkope draadloze oortjes. Dat lieten we goed zien in dit artikel met de beste draadloze oordopjes tot 50 euro.

Type Jaar Onze beoordeling
QCY T10 2020 6
QCY T7 2020 7
QCY T6 (sport) 2020 7
QCY T5 2020 7
QCY T4 2020 🏆
QCY T3 2020 4
QCY T2C (of: QCY qs2) 2019 6
QCY T1C (of: QCY qs1) 2018 4

QCY T10 review

QCY T10 review

Eind 2020 kwam QCY met de QCY T10. QCY komt met veel beloftes: veel meer batterij, nog beter geluid en in sommige publicaties hebben ze het zelfs over ANC. Klopt dat ook? We hebben de T10 volledig getest en gereviewd.

Je kunt de QCY T10 direct kopen. Óf:


QCY T7 review

QCY T7 review

De QCY T7 zijn semi in-ears. Normaal gesproken maakt QCY volledige in-ears. Deze T7 lijkt meer op de witte oordopjes die we kennen van Apple. Maar klinken ze ook zo goed? Dat hebben we in een uitgebreide review getest. Overigens kun je ook eens de beste Airpods alternatieven bekijken. Daar zie je de beste witte oordopjes met dezelfde vorm als de Airpods. 

Je kunt de QCY T7 direct kopen.


QCY T6 review

De QCY T6 zijn anders dan de andere T-varianten van QCY. Het zijn oordopjes die om je oorschelp heen hangen. Dat maakt deze oordopjes, samen met een aantal andere oordopjes, ideaal voor het hardlopen en sporten. Sommigen vinden dat 'geen porem'. Voor hen vallen deze oordopjes waarschijnlijk qua uiterlijk al af. Maar tóch zouden we je willen aanraden om verder te lezen. Want de QCY T6 verrast ons echt op élk vlak. Geluid, comfort, microfoon, touch control: alles werkt goed! 

QCY T6 TWS draadloze oordopjes sport bass

Geluid van de T6

De T6 heeft de grootste behuizing. Het is algemeen bekend dat hoe kleiner een apparaat is, hoe moeilijker het is om de lage tonen door te laten komen. Wat dat betreft is het geen wonder dat de T6 het allerbeste geluid heeft van alle QCY oordopjes die we tot nu toe getest hebben. Met name de midden-tonen komen prachtig naar voren. We staan echt versteld van de volle tonen. Super!

De QCY T6 is comfortabel

Bij veel draadloze oordopjes moet het dopje zelf (dat in je oor zit) het volledige gewicht dragen. Daardoor kan een oordopje gaan irriteren bij lang gebruik. Bij de T6 steunen de oordopjes aan je oor door de beugel die aan de oordop zelf vast zit. En dat maakt de oordopjes uitzonderlijk comfortabel. 

qcy t6 draadloos oordopje met beugel

Kun je met de QCY T6 goed sporten?

Met de QCY T6 kun je fantastisch sporten! Voor hardlopers is het handig dat de oordopjes goed om het oor heen zitten. Ze kunnen geen kant op en zitten goed stevig in het oor. Juist tijdens het rennen en bewegen is dat perfect. De oplaadcase is overigens wel te groot om onder je hardloopbroek te klemmen. daarover later meer. Ook voor de sportschoolgangers is het fijn dat tijdens het bankdrukken de oordopjes goed op hun plek blijven. Ook voor hen zijn deze T6 tws oordopjes zeer geschikt. 

Het formaat: groot

De oplaadcase is groter dan groot: 7x7x5,5cm (naar onze eigen meting). Dat is echt een bakbeest! Opzich logisch omdat het gehele geraamte in de oplaaddoos moet. Er passen wel 3 QCY T4 doosjes in de doos van de T6. Maar de case heeft wel een hoge batterijcapaciteit: 600mAh. En daardoor kun je de oordopjes weer vaker opladen totdat je de case moet opladen. Dat is juist weer handig.

Handig van de T6 is dat je voice assist kunt oproepen met de touch control. 3 keer tikken op de linker of de rechter oordop en de voice assist (Google assist of Siri) gaat aan. 

Overigens zijn de T6 momenteel in prijs verlaagd bij Bol.com

Ter vergelijking: dit is het verschil in formaat van het oplaaddoosje van de QCY T4 en de QCY T6:

qcy t4 vs t6 grootte draadloze oordopjes oplaadcase laadcase oplaadstation oplader oplaaddoosje
Verschil in grootte tussen T4 (links) en T6 (rechts)


QCY T5 review

Dit is een verkorte review van de QCY T5. We maakten ook een uitgebreide review

QCY T5 draadloze oordopjes te koop bij Eardopes.nl blog tws

De QCY T5 zijn rond de €35. Ze hebben een wat lange vorm. Het dunne gedeelte wijst tijdens het dragen naar beneden, een beetje zoals dat bij de Airpods ook het geval is. Alleen zijn dit (in tegenstelling tot de Airpods) in-ear oordopjes met een siliconen 'tuutje'. In het Engels noemen ze dat ear tips. En dat zorgt voor een veel betere geluidsoverdracht.

De T5 is aan de grote kant, maar dat stoort niet

De oordopjes lijken in de hand wat aan de grote kant. Maar eenmaal in je oor merk je hoe gestroomlijnd ze langs je wang gaan. En zó ver onder je oor komen ze niet uit. Kortom: als je de oortjes in hebt, verandert je mening over het design en de grootte: prima ontwerp!

Geluid

Het geluid van de QCY T5 is goed. Zeker voor de prijs. We missen wel lage tonen. Bij de productie zijn logisch gezegd concessies gedaan om voor deze prijs oordopjes op de markt te kunnen brengen. Het échte wow-gevoel kregen we van deze oordopjes niet. Vergelijk dit bijvoorbeeld met de B6 Plus, dan heb je voor €35 meer een megaverschil in geluid. Aan de andere kant: vergeleken met de QCY T3 is het geluid juist een stuk beter. Later meer over de T3. Wel is het gaaf dat de T5 oortjes van QCY een game mode hebben met minimale vertraging. Ook daarover later meer. 

qcy T5 tws draadloze oordopjes zwart Eardopes

Microfoon

Tijdens het telefoneren ben je te verstaan. Dat is waarschijnlijk je minimum eis en daar voldoen deze oordopjes aan. Tijdens het fietsen of als je buiten loopt met redelijk wat wind, dan redden deze oordopjes het niet. Terwijl bijvoorbeeld de eerder genoemde B6 pro met veel wind makkelijk de kop boven water houdt. Aan de andere kant: vergelijk deze QCY T5 met namaak Airpods en dan zijn de QCY's voor dezelfde prijs écht een stuk beter. 

Benieuwd naar de oordopjes met de beste microfoon? We maakten een vergelijking met alle geluidsfragmenten.

eardopes blog over qcy t5 oordopjes oortjes airpods alternatief tws earbuds

Touch control: ja, volume control: nee

De touch control werkt goed. Een grote teleurstelling is wel dat je niet het volume kunt aanpassen met de touch control op de QCY T5. De andere standaard touch bedieningsopties werken zoals dat hoort. 

De T5 heeft een game mode

Gamen op je smartphone wordt steeds populairder. En gamers willen minimale latency. Normaal gesproken zit er op bluetooth oordopjes een kleine vertraging die je bij normaal gebruik of het kijken van filmpjes, niet opvalt. Maar gamers hebben er voordeel aan als ze een geluid zo snel mogelijk ten gehore krijgen. Een kwestie van leven en dood, zullen we maar zeggen. Daarom hebben de makers van de T5 een game modus in het leven geroepen. Als je lang op de rechter oordop drukt, dan gaat deze modus aan. We hebben een half uurtje Call of Duty gespeeld op de telefoon (waar we maar 5 minuten wilden testen..) en de vertraging is inderdaad minimaal.  

 Of koop ze via Bol.com. (ze zijn daar enorm in prijs gedaald)


QCY T4 review

 Bekijk ook onze uitgebreide review over de QCY T4.

QCY T review draadloze oordopjes Eardopes kopen

De meest recente uitvoering van QCY oordopjes is de QCY T4. De QCY T4 zijn echte earbuds: kleine oordopjes zonder steeltje aan de onderkant. Wat dat betreft hebben ze echt de vorm van een dopje. Er zitten knopjes op de oordopjes en geen touch control. Het oplaaddoosje heeft een mooie ronde vorm en is mooi compact. Qua vormgeving is de T4 om te beginnen al de grote winnaar. Zowel wat betreft het oplaaddoosje als de oordopjes.

Geluid

Het geluid is uitzonderlijk goed voor de grootte en het gewicht van de oordopjes. Het geluid heeft genoeg lage tonen, maar wel minder dan bijv. de Eardopes B6 pro. Maar goed, dat zie je terug in de prijs. Dit is het eerste oordopje van maar 4 gram (!) met deze geluidskwaliteit.

Gewicht: met 4 gram één van de lichtste oordopjes op de markt

De oordopjes zijn opvallend licht: 4 gram per oordopje. Dat zorgt voor draagcomfort. Hoe zwaarder immers de oordop, hoe meer die aan je oor 'hangt'. Het gewicht is dus een groot voordeel. En het is een wonder dat er goed geluid uit de oordopjes komen. Meestal is het namelijk zo dat waar het gewicht afneemt, de geluidskwaliteit ook afneemt. Dat is een natuurwet die QCY in elk geval aan zijn laars lapt. 

Batterij is uitstekend

Wij staan voor een raadsel. Deze T4-oordopjes hebben een batterijcapaciteit in het doosje van 380mAh. Dat is relatief weinig. Maar we luisteren (hou je vast) 5 uur lang muziek met deze oordopjes. 5 uur lang muziek luisteren met oordopjes met deze prijs. Daar staan we serieus van te kijken. Leuk!

QCY T4 met doos oordopjes Eardopes kopen

De knopjes (zoals te zien op de rechter oordop) laten je nooit in de steek

Knopjes

Zoals gezegd hebben de T4 geen touch control, maar knopjes op de oordopjes. Die werken prima. Bij sommige oordopjes moet je te hard drukken op de knopjes van je oortjes, waardoor de dopjes in je oren drukken. Dat is geen lekker gevoel. Maar bij deze oordopjes zijn de knopjes werkelijk een prima oplossing. Je hoeft er niet met kracht op te drukken.

Bij een kleine aanraking wordt het knopje al ingedrukt. Als de knopjes in de productie kosten besparen, zouden wij van Eardopes QCY aanraden om knopjes op de aankomende oordopjes in te bouwen en dan de bespaarde kosten te investeren in beter geluid. Kleine tip van ons.

 Bekijk onze uitgebreide review over de QCY T4.


QCY T3 review

QCY T3 Draadloze oordopjes tws

Er is één ding waar de T3 in afwijkt als je ze vergelijkt met de andere QCY's. Dus laten we daar maar mee beginnen. Dit zijn harde in-ears. Ze hebben dus niet een siliconen tuutje (in het Engels: ear tip) die je gehoorgang in gaat. Je kunt het vergelijken met de Airpods (of namaak Airpods) die een harde behuizing hebben die je in je oor legt. 

Weinig bass

Het resultaat is dat er minder lage tonen en bass uit de QCY T3 komen. En om die reden zijn we niet écht fan van deze oordopjes. De T5 en T4 zitten beter in je oor en hebben gewoon een stuk beter geluid. 

Veel omgevingsgeluid

Natuurlijk hebben deze oordopjes geen active noise cancelling. Maar dat is vaak niet nodig in geval ze wel passive noice canceling hebben. En dat hebben deze oordopjes ook niet. De QCY T5 heeft dat veel meer. Gebruik je jouw oordopjes vooral in de trein, op de fiets, als je de hond uitlaat, tijdens het stofzuigen óf als je naast de afzuigkap staat te koken? Dan zijn deze oordopjes écht niet voor jou geschikt. Gebruik je ze meer om thuis in alle rust een muziekje te luisteren? Dan zijn ze eventueel voor jou geschikt. Maar zelfs dan, zouden wij je aanraden om de T4 of de T5 te nemen. 

Let op: lees goed ons advies. Is het niet erg als je omgevingsgeluid hoort? Zitten halve in ears (zoals Airpods) goed in je oor? Dan is de T3 een goede optie. In andere gevallen raden we je aan om een andere versie te kiezen.

QCY T2C (of: QCY qs2) review

QCY T2C qs2 draadloze oordopjes review alle qcy oordopjes getest tws Eardopes

De QCY qs2 (ook wel de QCY t2c) is de opvolger van de QCY qs1 (ook wel de t1c). De tweede generatie (qs2) is een stuk beter dan de eerste generatie. Daarom hebben we de eerste generatie in deze review achterwege gelaten.

Lichtgewicht oordopje met zwaar geluid

Het eerste dat opvalt is dat de oordopjes heel licht zijn. 4 gram per oordopje. Voordat je ze in je oor hebt, voelen ze zó licht aan: dat kan niet veel goeds betekenen qua geluid. Maar de QS2 is een lichtgewicht in de hand, maar een zwaargewicht in het oor. De lage tonen komen écht mooi door. 

Geluid 

Het geluid is een stuk beter dan bij zijn voorloper (QCY QS1/T1C). Vooral de middentonen zijn beter hoorbaar. Maar goed, de voorloper is ook wat gedateerd. Het geluid komt eigenlijk in de buurt van de T5 (die we bovenin dit artikel beoordelen). Het blijft wonderbaarlijk dat dit geluid uit oordopjes in deze prijsklasse afkomstig is.

Het bereik: iets valt ons op

Er zit een kleine hapering in het geluid. Het lijkt wel of sóms ons setje T2C moeite heeft met het ontvangen van het signaal. En dat resulteert in een korte onderbreking in het geluid. Dit gebeurt zeker niet altijd, maar wel 1 tot 2 keer per kwartier. En dat kan best vervelend zijn. Bij de T5 hadden we dat probleem in elk geval niet. 

Microfoon

Ook de microfoon is vergelijkbaar met de T5. Je bent prima te verstaan, maar je kunt er geen voice over mee inspreken. Je geeft je belpartners dus niet het aller duidelijkste geluid met deze oordopjes. De opnames van de T5 zijn misschien zelfs nét iets beter omdat daar de microfoon iets dichter bij de mond zit. Maar dat verschil is minimaal.

De QCY T2C is bij Bol.com sterk in prijs gedaald

Batterij en opladen

In de oplaadcase zit 800 mAh. Je hoort het goed: 800 mAh aan batterijcapaciteit in de case van oordopjes die nog geen €30 kosten. Hoe groter de batterij in de case, hoe minder vaak je de oplaadcase van de oordopjes moet opladen. Dus wij zijn altijd fan van grote batterijen in de case. Bij oordopjes met deze prijs, verwacht je maximaal 500 mAh. Maar hierin stijgt QCY dus boven al onze verwachtingen uit. Leuk!

QCY zegt dat je deze oordopjes 8 keer van 0% naar 100% kunt laden met 1 volle oplaadcase. Dat lijkt ineens niet meer zoveel. Maar dat is het wel. Bedenk je maar eens dat je de oordopjes vaak een uur of 2 maximaal gebruikt. De oordopjes zijn dan nog voor de helft vol. De oplaadcase hoeft de oordopjes dan maar voor de helft op te laden. Dat betekent dat je 16 keer 2 uur muziek kunt luisteren. Dat is hartstikke veel voor deze prijs!

Geen touch control, maar knopjes

Wij zijn fan van touch control op oordopjes. Waarom? Bij touch control hoef je het oordopje dat in je gehoorgang zit alleen aan te tikken. Bij een knopje moet je een klein beetje op je oordopje drukken. Die druk voel je door tot op je gehoorgang. Dat is geen prettig gevoel. Misschien moet je er even handigheid in krijgen. De QCY qs2 (of: t2c) hebben in elk geval knopjes. Update: Zoals wel vaker bij draadloze oordopjes, moet je er inderdaad handigheid in krijgen. Als je alleen op het knopje drukt (met één vinger, dan doet zich het bovenstaande voor. Als je het oordopjes als het ware vastpakt tijdens het indrukken, dan hou je de druk tegen. Dat wil zeggen: je wijsvinger aan de kant van je hoofd en je duim drukt het knopje in. Dan heb je nergens meer last van.  

Vergelijkingen tussen QCY oordopjes

QCY T4 vs T5

Wat zijn de verschillen tussen de QCY T4 en T5? De T4 is lichter en heeft knopjes, waar de T5 touch control heeft. De knopjes werken beter en directer. Dus daar wint de T4. Wat het geluid betreft, doen de 2 versies niet veel aan elkaar onder. De T4 vinden wij beter.

qcy t4 vs t5 vergelijking draadloze oordopjes Eardopes
De QCY T4 (links) is iets nieuwer dan de QCY T5 (rechts)

Geluid: T5 een fractie beter

Het geluid van de T5 heeft een fractie meer diepgang. Met name de middentonen komen iets beter door. Maar als je beide oordopjes in je hand hebt, verwacht je een veel groter verschil. Met name omdat de T5 iets zwaarder en groter is. Het is knap werk dat de T4 met 4 gram dusdanig vol geluid geeft. 

Gewicht: T4 wint 

Het gewicht van de T4 is uitzonderlijk laag. Dat zorgt voor een goede comfort als je ze in je oren hebt. Juist bij oordopjes zoals de T5 en T4 is het enige aanrakingspunt met het oordopje in je gehoorgang. Er is geen steunboog zoals bij de T6. Daarom is gewicht belangrijk. Hoe lager dat gewicht, hoe beter het draagcomfort. Daarin is de T4 een stuk beter. 

Bediening: knopjes van T4 werken geweldig

Een gedeelte van het aankoopbedrag van de T5 betaal je voor de touch control. En touch control is vaak een wens van de gebruiker. Maar wat ons betreft is dat ten onrechte. De T4 daarentegen heeft knopjes. En daarin heeft QCY een goede keuze gemaakt. De knopjes werken zo veel beter dan de touch van de T5. Knopjes laten je nooit in de steek. En de afwerking van deze knopjes krijgen van ons een 10! Omdat ze de hele oordop beslaan, zie je eigenlijk niet dat er knopjes op de oordopjes zitten. Bovendien zijn de knopjes makkelijk in te drukken. 

Design: T4 is moderner dan T5

Qua design wint de T4 het zeker. De T4 is een stuk kleiner en het doosje is mooi afgerond met een moderner design. 


Conclusie: deze QCY oordopjes kun je het beste kopen

Wil je een kleiner bedrag betalen en toch goede oordopjes hebben? Dan zijn de QCY-oortjes een goede keuze. Met name 2 versies vonden wij voor dagelijks gebruik zeer goed:

Die twee versies hadden namelijk het beste geluid. 

De QCY T5 (bekijk bovenstaande review) en de QCY T4 (bekijk bovenstaande review) vonden we de beste draadloze oordopjes van al deze QCY tws. Goed geluid en een goede microfoon. De T5 is wat groter dan de T4. De T4 heeft een mooi klein doosje en een super scherp design. De T5 heeft touch bediening. De T4 heeft knopjes die zeer goed werken.

De QCY T3 raden we af, omdat het lage geluid nog minder goed doorkomt in je oor. Het lijkt wel of het geluid uit een colablikje komt. Wat dat betreft zit je dan met de QCY T5 veel beter. 

Sport

Gebruik je de oordopjes veel bij het sporten? Dan zijn de T6 een uitstekende keuze. Super goed geluid en ze zitten zeer stabiel in het oor. Alleen kunnen we het ons voorstellen als je het 'geen porem' vindt. In dat geval kun je toch beter voor de T5 of T4 gaan. 

De oordopjes van QCY zijn ook via Bol.com te koop. 

 


Anderen bekeken ook:

 

Terug naar blog