Beste goedkope draadloze oordopjes onder 50 euro

Beste goedkope draadloze oordopjes onder 50 euro

Goedkope draadloze oordopjes worden steeds beter. Maar wat zijn de beste goedkope draadloze oortjes onder 50 euro? Dát zocht Eardopes voor je uit! In dit artikel lees je welke oordopjes als beste uit onze reviews kwamen. En vooral: waarom. Zo weet je precies welke betaalbare bluetooth oordopjes het beste zijn om te kopen.  

Onafhankelijk?

Dat klopt. Wij zijn 100% onafhankelijk. Meer juist dan welke review website of blogger dan ook. Eardopes is een webshop voor oordopjes. "Maar dat is toch juist helemaal niet onafhankelijk?" Ik hoor het je denken. Maar juist wij zijn 1oo% onafhankelijk. Ik leg het uit:

Voordat wij een oordop besluiten te verkopen, testen we dat oordopje eerst uitvoerig. We verkopen namelijk alleen oordopjes waar we zelf ook echt fan van zijn. In onze artikelen (zoals dit artikel) documenteren we dus eigenlijk ons vooronderzoek. En vinden we een oordopje niet goed? Dan beoordelen we dat oordopje als slecht en besluiten we dat oordopje niet te verkopen.

Bekijk ook onze top 8 draadloze oordopjes aller tijden. Daarin zijn ook de best geteste oordopjes te zien die duurder zijn dan €50.

Dit zijn nu de beste oordopjes onder 50 euro

Meer dan 100 oordopjes hebben we getest. Bekijk snel welke oordopjes van 50 euro of minder wij als beste hebben beoordeeld.

1. pocobob GO

 • Prijs: ~40 euro

pocobob GO

De pocobob GO draadloze oordopjes zijn semi in-ear oordopjes met bluetooth 5.3, 13 mm speakers en prachtig geluid. En dat is bizar voor deze prijsklasse.

Het zijn semi in-ears, dus ze hebben niet zo'n rubberen tuutje dat in je oor gaat. Daardoor hoor je wat omgevingsgeluid en je doet ze makkelijk in en uit. En voor deze prijs krijg je een microfoon met ENC filter. Prima oordoppen om mee te bellen dus. Je kunt ook één oortje indoen en de andere in de oplaadcase laten. Ze verbinden met je iPhone of Android telefoon en als je ze wilt connecten met je tablet of laptop.. dan kan dat ook. 

Het geluid is prachtig. Voldoende bass: zeker voor een semi in ear oordop en de verbinding is heel stabiel.


2. QCY T4

 • Prijs: 34,95

QCY T4 top 3 beste goedkope oordopjes

De QCY T4 zijn een stuk goedkoper dan 50 euro. Maar er is geen enkele twijfel om deze draadloze oordopjes een plek te geven in deze lijst. Het geluid is bewonderenswaardig goed en de microfoon is degelijk.

Bij QCY-oordopjes kun je gebruik maken van een handige app. Zo heb je functies tot je beschikking die normaal gesproken goedkope oordopjes niet hebben. Denk aan een equalizer, gps-tracking en het configureren welke bediening er onder welke knoppen zit. 

Beoordeling
Geluid 7,5
Microfoon 7
Pasvorm 7,5
Batterij 7,5
Bediening 9
Stabiliteit 8


3. MPOW Flame Solo

Met oorbogen | beste geluid tot €50 | Mooie prijs/kwaliteit

 • Prijs: 49

MPOW hardloop oordopjes review

De MPOW Flame Solo zijn opvallend goede oortjes voor het sporten. De pasvorm is briljant met de oorboog die comfortabel om je oor gaat. Het geluid is goed en verrassend. Meer lage en middentonen dan we vooraf hadden gedacht. De case is een stuk kleiner dan bij andere hardloopoordopjes en ook dat is een grote plus! Al met al zijn dit zeer goede hardloop oordopjes voor een goede prijs.


4. SoundPEATS Trueshift 2

 • Prijs: 45,95

SoundPEATS Trueshift 2 review beste oordopjes

De SoundPEATS TrueShift 2 zijn wat ons betreft heerlijke oordopjes! De grootste pluspunten zijn het geluid en de grote batterij. Qua pasvorm moeten de oordopjes wél bij je passen.  

Het geluid is mooi in balans. Lage en hoge tonen komen mooi naar voren, maar de échte kracht zit hem in de middentonen. Die maken écht het verschil bij de meeste SoundPEATS oordopjes. En zo ook bij de TrueShift 2. 

De microfoon is goed. Je kunt met deze oordopjes een prima gesprek voeren per telefoon. De microfoon is niet zo goed als de variant: SoundPEATS Truengine 3 SE. 

De batterij en de gebruikersduur zijn geweldig! Je kunt met 1 volle oplaaddoos meer dan 100 uur muziek luisteren zonder dat er een kabel of oplader aan te pas komt. En dat is gaaf! Bovendien heeft de oplaaddoos een powerbank functie waarmee je jouw telefoon kunt opladen. 

Beoordeling
Geluid 8
Microfoon 7
Pasvorm 6
Batterij 9.5
Bediening 7
Stabiliteit 7

 


5. SoundPEATS TrueFree 2

 • Prijs: 49,95

SoundPEATS TrueFree2

De SoundPEATS TrueFree 2 is perfect als je iets meer kwaliteit wilt dan de goedkoopste oordopjes op de markt (zoals die van QCY & Haylou). Het geluid is écht verbluffend voor deze prijs. Verder is de pasvorm goed en met name gericht op gebruik tijdens sporten. 

Beoordeling
Geluid 8
Microfoon 6
Pasvorm 8
Batterij 6
Bediening 4
Stabiliteit 7

 

 

In deze toplijst staan alleen in ear oordopjes. Bekijk ook onze lijst met beste half in ear oordopjes. Dat zijn oordopjes zonder een rubberen/siliconen oortje.
 

 


Eardopes B6 Pro: een investering die zich terugbetaalt

In sommige gevallen is goedkoop duurkoop. En hoewel alle bovenstaande oordopjes echt prima kwaliteit bieden voor de prijs die je betaalt (tot 50 euro), krijg je voor iets meer nog veel meer kwaliteit.

Eardopes B6 Pro verpakking

De Eardopes B6 Pro zijn op elk vlak een paar niveaus hoger dan de hiervoor genoemde oordopjes. Denk aan:

 • Geluidskwaliteit
 • Microfoon
 • Batterij

Neem bijvoorbeeld de microfoon van de Eardopes B6 Pro. Die klinkt als volgt:

Geluid microfoon Eardopes B6 pro:

Vergelijk dat met de SoundPEATS

Maar ook het geluid klinkt veel beter dan de gemiddelde oordop van €50. Voor 

Of lees de uitgebreide review.

Hoe we testen

We testen alle oordopjes op de volgende aspecten: 

 • Geluidskwaliteit

We testen of de oordopjes mooie tonen hebben. Het grootste probleem van de goedkopere oordopjes is dat de lage- en middentonen achterblijven. Dat komt omdat de wat duurdere speakers die in oordopjes zitten een wat duurder component is van de oordopjes. Hoe goedkoper dat component, hoe groter de kans is dat je oordopjes geen volle tonen hebben. 

Beste goedkope draadloze oordopjes onder 50 euro

 • Microfoon

Niets is frustrerender dan oordopjes met een slechte microfoon. Tijdens het bellen kunnen ze je aan de andere kant van de lijn steeds niet verstaan. In principe moet je dan de oordopjes dus steeds uit doen als je wilt bellen. Oordopjes met een slechte microfoon is voor ons dus echt een no go! We stellen dus hele hoge eisen aan de microfoon van onze oordopjes. Het testen doen we op 2 manieren. Allereerst gaan we telefoongesprekken voeren met redacteuren onderling. Ten tweede spreken we voice notes in om zelf terug te kunnen luisteren hoe het geluid door komt. Alle oordopjes uit deze test hebben zeer goede microfoons. En voor ongeveer 70% van de oordopjes die wij testen geldt dat ze niet in deze lijst mogen vanwege een te slechte microfoon. 

 • Pasvorm

Hoe zitten de oordopjes in je oor? Het is voor een oordopjes fabrikant moeilijk om goed geluid te laten komen uit kleine oordopjes. Daarom zijn (met name de goedkopere) oordopjes vaak wat groter. Alleen die oordopjes zitten juist wat minder lekker. Gelukkig zijn komen er steeds meer goedkopere oordopjes op de markt die én goed in je oor zitten én goed geluid hebben.

SoundPEATS TrueShift2 pasvorm

 • Batterij

De gebruikersduur van draadloze oordopjes is ook zeer belangrijk. Voor oordopjes van minder dan 50 euro stellen we de eis dat je 4 uur lang muziek kunt luisteren. Er zijn oordopjes die het dubbele van dat aantal uur gebruikt kunnen worden (bijvoorbeeld de Eardopes B6 pro), maar die oordopjes zijn boven de 50 euro. Geen zorgen: in deze top lijst met goedkope oordopjes staan genoeg oordopjes met een lange gebruiksduur. 

 • Bediening

Het is belangrijk dat je op een intuïtieve manier je muziek en telefoontjes kunt bedienen zónder dat je steeds je telefoon moet pakken. Denk bijvoorbeeld aan het volume aanpassen van je muziek. Dat is de meest uitgevoerde handeling en zou onhandig zijn als je steeds daarvoor je telefoon uit je zak moet halen. Er zijn2 soorten bediening: touch control en knopjes. Niet een van de twee heeft onze voorkeur. Beide kunnen namelijk goed en slecht of goed werken. Bij touch control is vaak een klacht dat de oordopjes niet reageren op een aanraking. Bij knopjes is vaak een klacht dat je te hard moet drukken waardoor je hard op je oorgat moet drukken. We zien het juist als een groot voordeel als je zelf kunt instellen welke functie er achter welke knop zit. Dat kan als een oordopje een eigen app heeft. 

 • Stabiliteit

Het laatste belangrijke aspect van oordopjes is de stabiliteit. Sommige oordopjes met een wat zwakkere chipset, hebben een minder stabiele verbinding. Als je dan tussen gebouwen loopt met veel signalen, kunnen je oordopjes gaan haperen


Anderen bekeken ook:

 

Terug naar blog