DunRock Bubble recensie oordopjes met ANC

DunRock Bubble review - Telt de bubbel dubbel?

De DunRock Bubble: oortjes met ANC, transparency, 4 ENC-microfoons en veel meer. Maar hoe zit het met de geluidskwaliteit en de pasvorm? En is de ANC en de microfoon wel echt zo goed? In deze review kom je erachter of je de DunRock Bubble moet kopen óf dat je beter voor de bubbel kunt verkopen.

Voor- en nadelen

Dit zijn de voordelen en de nadelen van de DunRock Bubble. Zo kun je direct zien of deze oordopjes voor jou geschikt zijn. 

Voordelen  Nadelen
✔️Prima ANC
✔️Gebalanceerd geluid
✔️Goede mic.

❌Niet voor bassheads

Eerst maar een de conclusie van de review. Want daar kwam je waarschijnlijk voor:

Conclusie van onze test: 

De DunRock Bubble is een uitstekende oordop. Zowel qua geluid (gebalanceerd geluid), de microfoon (beluister ook het fragment in deze review), de pasvorm én de ANC.

Het is een zeer uitgebreide oordop met mooie features en de prijs is prima. De oordoppen zijn minder geschikt voor de echte bassheads die houden van overmatige bass.

Als je houdt van een gebalanceerd geluid waarin hoog, midden, laag en sub-bass aanwezig zijn en een geheel vormen, dan zijn de DunRock Bubble een zeer goede oordop

Specificaties DunRock Bubble

 • Prijs: € 89
 • Chipset: JL7006 F8 
 • Codec: SBC, AAC
 • Bluetooth: 5.3*
 • ANC: ja
 • ENC microfoon filter: ja
 • Bereik: 10m
 • Batterij doosje: 380mAh
 • Batterij oordopje: 50mAh
 • Kabel: usb-c
 • Waterdicht: IPX4

 *Interessant is dat de oordopjes bluetooth 5.3 hebben. Dat is de eerste keer dat we die versie langs zien komen. Klein pluspuntje. 

Geluid van de DunRock Bubble

Het geluid van de DunRock Bubble is genieten geblazen. Geen basshead oordop, maar balans in het geheel aan tonen. Ik zou het bijna monitoren noemen en geen oordopjes. IEM's. Maar dat is voor een draadloze oordop misschien iets te veel eer. Een ding is zeker: dit is een oordop waar een audiofiel positief verbaasd over is.

Overigens duurde het even voor ik doorhad, dat je de oordopjes goed in je oor moet hebben. En dan met name: het steeltje moet dicht langs je kaak naar beneden wijzen. En dat is overigens ook in de heldere Nederlandse gebruiksaanwijzing beschreven. Maar je merkt het echt: met name de lage tonen komen pas goed door als je de oordoppen goed in je oor plaatst. Meer dan bij andere oordopjes. 
DunRock Bubble goed in je oor doen

 

Geluidskwaliteit score: 8

Vaak hoor je bij dit soort oordoppen (draadloze oordopjes onder de 100 euro) dat de midden en hoge tonen niet goed doorkomen. Het mist vrijwel altijd de échte spark in de muziek. Deze oordoppen niet: een gitaarsnaar en een hi-hat klinkt alsof je in de sessieruimte zit.

DunRock Bubble in hand review

Ik luister heel veel naar Jefferson Airplane. Daar is niets normaals aan voor iemand van 35 jaar. Ik kan er ook met mijn leeftijdsgenoten niet goed over praten. Maar ik ben van mening dat er nooit meer muziek is gemaakt, zoals het toen werd gemaakt. Emotie, lading en kunst: zo zou ik de muziek uit die tijd (laten we zeggen eind jaren 60, begin jaren 70) willen omschrijven. 

Waarom deze info relevant is? Omdat veel oordoppen niet in staat zijn om de gitaar in de handen van Paul Kantner in zijn geheel af te weergeven. Dat wil zeggen: de schelle toon van het aanslaan van de snaar, de toon zelf, maar ook de lage toon die de gitaar afgeeft. Het gros van de oordoppen kan dat niet. Een kunstmatig hoge bass zorgt er meestal voor dat de rest van de aangeslagen snaar wegvalt. En daar gaat je beleving.. Deze DunRock Bubble kunnen het wel goed en volledig afspelen.  

Meestal is dit (Embryonic Journal) één van de nummers die ik met oordoppen afspeel. Ik ken dat lied en de tonen uit m'n hoofd. 

🤐 It's no secret. Ken je dat nummer van Jefferson Airplane? Wat een heerlijk lied is dat. Mooie muziek kan zo 'simpel' zijn.

Waar waren we? Oh ja! De DunRock Bubble: ik was helemaal afgeleid. Zo zie je maar. Je kunt alleen meegenomen worden in de muziek, als het geluid écht goed is. En je zag het: ik was bij Jefferson Airplane beland.

Al met al zijn deze DunRock Bubble toppers als het gaat om het geluid.

Microfoon: bellen met de DunRock Bubble

Hoe zit het met de microfoon? Die is prima. Veel beter dan oordoppen van 50 euro. En niet zo goed als de oordoppen in het hoogste segment. Hoewel: ik heb een fragment ingesproken en als ik die vergelijk met bijv. het fragment van de Airpods Pro, dan vind ik het eerlijk gezegd qua verschil wel meevallen. 

Het is belangrijk dat je kunt bellen met deze oordoppen. En vergeet het online vergaderen van tegenwoordig niet. 

Microfoon score: 9

3 redenen waarom ik deze microfoons goed vind:

 1. Ze hebben ENC: dat is een filter die het omgevingsgeluid wegfiltert.
 2. Ze hebben transparency mode: die zet je aan als je iemand belt, zodat je je eigen stem goed hoort (wel zo fijn)
 3. De microfoon zelf neemt je stem goed op en alle tonen van spraak zijn goed verstaanbaar.

En dat laatste (nummer 3) is misschien wel het belangrijkste: je bent gewoon goed te verstaan. Prima oordoppen om mee te bellen en videovergaderen, dus.

Hoor je dat? De eerste 2 seconden is de oordop en met name ENC-technologie bezig met het zo goed mogelijk weergeven van m'n stem. 

En na 2 seconden ben ik kraakhelder te verstaan. De ENC is in feite een zelf lerend systeem. AI. Ik weet het: je hebt waarschijnlijk genoeg van de 2 letters: AI. Maar in dit geval, draagt het bij aan het hoorbaar worden van je stem, voor je gesprekspartner. En dat is juist handig. Ik vind echt dat dit de beste oordoppen zijn qua microfoon tot 100 euro.

Overigens kan je de DunRock Bubble ook goed met je laptop verbinden

DunRock Bubble verbinden met laptop

En dat is handig tijdens inspirerende online meetings. En het is ook handig tijdens de minder inspirerende online meetings (ongeveer 99% van de meetings). Excuus, ik spreek me te veel uit over meetings. Ik heb ze in elk geval veel gebruikt tijdens meetings en dat werkte prima. 

🎤 Benieuwd naar de oordopjes met de beste microfoon? We maakten een vergelijking met alle geluidsfragmenten.  

Pasvorm: Hoe zitten de DunRock Bubble?

De pasvorm van de DunRock Bubble is goed, maar heeft een gebruiksaanwijzing. Tenminste: je moet even de draai weten te vinden. Je moet namelijk de oordop kort langs je wang of kaak laten lopen. En niet naar buiten laten steken. 

En dat is écht belangrijk, want bij de eerste keer toen ik deze oordoppen droeg, vond ik het geluid niet écht goed. En hoe komt het dat ik dat nu wel vind? Jawel: door het juist dragen van de oordoppen. Met het staafje kort langs m'n wang. 

In de handleiding - die overigens geheel in het Nederlands bijgevoegd en dat is een verademing - staat het als volgt omschreven: 

Pasvorm DunRock Bubble dicht tegen wang

Ik zelf zou het je liever vanaf het vooraanzicht willen laten zien. Dus links is de onjuiste manier van dragen en rechts is de juiste manier. En echt: het komt de overdracht inderdaad ten goede. Met name de lage tonen komen dan ineens door. 

Langs je wang pasvorm

De oordoppen hebben een ovalen pasvorm. En dat sluit aan op je gehoorgang, want die hebben ook een ovalen vorm. Niet rond. Ik ben geen gehoorgangontkenner als ik openlijk twijfel of de gehoorgang rond is. Want echt waar: de gehoorgang is ovaal. Niet rond.  

Pasvorm score: 8

De oordop schuift mooi in je oor. Door de ovalen eartip, door de kleine knik naar beneden in het design (vandaar ook dat de oordopjes goed langs je gezicht kunnen/moeten wijzen) maar ook vanwege het formaat van de behuizing. Die is niet te groot. Het past allemaal daardoor. Ook voor de kleinere oren. 

DunRock Bubble oordopjes review

Zoals je ziet: het is een bescheiden maatje. En dat komt de pasvorm ten goede. En ik heb geen giga potige vingers. Dus het is geen vertekend beeld. In de lengte zijn ze kleiner dan 30 millimeter. Dat is vergelijkbaar met de Airpods Pro, bijvoorbeeld. De DunRock Bubble zijn zelfs iets kleiner.

DunRock Bubble in hand review oordopjes

Buiten de kleine pasvorm: zijn de oordoppen ook degelijk gebouwd. De buitenkant heeft een glanslaagje en verder is de behuizing geheel van een matte. 

Het staafje kan je zien als een voordeel en als een nadeel. Voordeel is: 

 • Je kan ze makkelijk vastpakken aan het staafje en goed in je oor positioneren. Zonder dat je de touchbediening aanraakt.
 • De microfoon zit dichter bij je mond. En dat geeft ze direct een voorsprong om je geluid zo goed mogelijk op te nemen.   

Nadelen kunnen zijn:

 • De oordop is daardoor groter

Overigens vind ik het meevallen qua grootte. Ik heb ze ook buiten gebruikt. Bij sommige oordoppen kan de wind heel storend zijn. Maar deze oordoppen vangen heel weinig wind. Je kunt ze zelfs gebruiken op de fiets om muziek te luisteren. Als je uitkijkt natuurlijk. Want fietsen of deelnemen aan het verkeer met oordoppen in, is niet de veiligste manier van deelnemen aan het verkeer. 

ANC: Hoe goed is de noise cancelling?

Hou het rechter oortje ingedrukt en je schakelt de active noise cancelling in. En het beste kun je dat testen in een stille ruimte. Nee, dat is natuurlijk een grapje. Maar zo was ik de noise cancelling van deze DunRock Bubble wel aan het testen. Achter m'n laptop in m'n woonkamer. Maar dat is niet de juiste plek. 

Benieuwd wat noise cancelling is? Bekijk onze uitleg over ANC.

Pas toen ik deze oordoppen mee de trein in nam en later ze goed heb getest op vakantie in Spanje (in de auto), tóen pas merkte ik hoe lekker die ANC werkt. En dat de ANC ook prima werkt.

 Spanje testen DunRock Bubble

ANC score: 8,5

Met name in omgevingen waar lage, constante tonen voorkomen: daar werkt de ANC (ja ik ga het woord gebruiken) geweldig. Je houdt de rechter oordop ingedrukt en dan hoor je een geluidje alsof alles implodeert en dan *niets*. Of tenminste: veel minder geluid. Van de motor, van het vliegtuig, de straat etc. etc. Het is een verademing.

De ANC van de DunRock Bubble is er goed in om de lage constante tonen (motor, stofzuiger etc.) weg te filteren. De hoge plotselinge tonen (tik met een pen op de tafel) hoor je toch nog door je oordop. Wel zachter, maar de oordop kan het niet wegfilteren. 

Al met al ben ik te spreken over de noise cancelling van de DunRock Bubble. De oordop is goed in staat om constante tonen weg te filteren.  

Bediening van de oordopjes 

De oordopjes hebben allebei een touchbedieningsvlak. Een kleine inkeping geeft aan waar de touch zit.

DunRock Bubble laten zien

En de touch werkt eigenlijk altijd. Ik heb het nog niet meegemaakt dat ik de touch aanraakte en het werkte niet. Dus dat zit wel snor. 

Bediening: 8

Hoe werkt de touch control van de DunRock Bubble?

Links Rechts
1x Volume omlaag Volume omhoog
2x Muziek: pauze/play
Bellen: opnemen/ opleggen
Muziek: pauze/play
Bellen: opnemen/ opleggen
3x Voice assist/Siri volgend liedje
1.5 sec. game mode - normal mode ANC - normal - transparency

Maar ook een reset (terug naar de fabrieksinstellingen) kun je makkelijk doorvoeren. Bekijk (als je geïnteresseerd bent) onze complete uitleg over wat een reset is. Vaak is een reset een hoop gedoe, maar de DunRock Bubble heeft een eenvoudig knopje aan de binnenkant van de oplaadcase. Hou die lang ingedrukt en de oordopjes zijn gereset. Zo makkelijk kan het zijn. 

Batterij: Hoe lang kan je de oordopjes gebruiken?

30 uur luisteren met deze oordopjes, zonder opladen. Dat wordt vermeld bij de DunRock Bubble. Maar wat betekent dat eigenlijk?

Het betekent dat als de oplaadcase vol is, je de oordopjes 30 uur kunt gebruiken zonder dat je de oplaadcase hoeft op te laden. 

Voor de duidelijkheid:

 1. in de oplaadcase worden de oordopjes opgeladen (je hoeft niet een kabel in de oplaadcase te plaatsen o.i.d. tijdens het opladen van de oordopjes in de oplaadcase)
 2. je haalt de oordopjes uit de oplaadcase en gebruikt ze om muziek te luisteren
 3. Na gebruik (bijv. 5 uur muziek luisteren) plaats je ze terug in de oplaadcase (de oortjes worden nu weer opgeladen)
 4. dit kun je een aantal keer doen (in totaal dus 30 uur muziek luisteren)

De oplaadcase heeft 380 mAh. Dat is ongeveer gemiddeld voor dit soort oordoppen. 50mAh zit er in elke oordop. 

DunRock Bubble verpakking

Ik heb de oordopjes gebruikt op vakantie en ik heb heel Andalucia doorgereden met een huurauto. En soms reed ik wel 7 uur (bijvoorbeeld toen ik van Pamlona naar Cordoba reed. Dat is zo'n beetje heel Spanje door. Het is maar waar je zin in hebt. 

Aan 1 stuk door luisterde ik muziek en podcasts. Niet een keer raakten ze leeg. Belangrijk is alleen dat ik in Madrid (ongeveer na 5 uur) wat heb gegeten. En toen liet ik ze in de auto liggen. En tja: dan laden ze op.

Batterij score: 7

Kortom: ik heb ze intensief gebruikt en werkelijk: ik heb nooit meegemaakt dat de oordoppen leeg waren tijdens het gebruik. Je kunt er echt minstens 5 uur mee vooruit (en ik denk zelfs meer). Het hangt ook af van het volume en de noise cancelling. Maar in de auto (toen ik ze 5+ uur gebruikte) heb ik steeds de ANC aan gehad. 

Conclusie: zijn de DunRock Bubble goed?

Beoordeling
Geluid 8
Microfoon 9
Pasvorm 8
Batterij 7
Bediening 8
ANC 8,5

 

Qua prijs/kwaliteit, ANC, geluid, microfoon en pasvorm zijn de DunRock Bubble prima oordoppen.


Bedankt!

Leuk dat je deze review van Eardopes over de DunRock Bubble hebt gelezen. Hopelijk hebben we je goed kunnen informeren.


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog