Beste draadloze oordopjes voor in de gym

Beste draadloze oordopjes voor in de gym

In de gym wil je je eigen opzwepende muziek luisteren om de beste prestaties te kunnen leveren. Daarom is sporten met oordopjes in de sportschool het aller fijnst. Maar waar moet je op letten? En welke oordopjes zijn het beste? Daar kom je achter in dit artikel. 

Oordopjes voor de sportschool: hier moet je op letten

Als je zomaar lukraak draadloze oortjes voor in de sportschool koopt, kom je vaak bedrogen uit. Fitness (als activiteit) en de gym (als ruimte) hebben namelijk een aantal eigenschappen die van invloed zijn op de keuze van je oordopjes.

Denk bijvoorbeeld aan de harde muziek die uit de speakers worden gepompt op de sportschool. Of bedenk eens dat je op in een diagonale houding half op je kop de onderkant van je borstspieren aan het trainen bent met oordopjes in. Dan moet je maar hopen dat ze blijven zitten. 

oordopjes voor in de sportschool

De Airpods van Apple zouden bij de hiervoor omschreven situatie al niet door de test komen. 

Maar geen nood! Wij gaan je precies uitleggen waar je op moet letten en welke oordopjes je het beste kunt uitkiezen voor je bezoek aan de sportschool. 

Ben je meer een hardloper dan een krachttrainer? Bekijk dan ons artikel met best geteste oordopjes voor hardlopen.

In ear oordopjes voor in de gym

Je hebt 2 soorten oordopjes: in ear en half in ear (ook wel semi in ear). Het verschil hebben we al weleens uitgelegd. Maar kort gezegd gaan in ears met een siliconen uiteinde op het oordopje in je gehoorgang. Half in ear oordopjes liggen tegen je gehoorgang aan. Airpods zijn een goed voorbeeld van half in ears. 

In ear oordopjes zijn de enige goede keuze voor in de sportschool.

In ear versus half in earVoor gym-oortjes kun je het beste gaan voor in ear oordopjes. Geen half in ears. 

Omgevingsgeluid
In de sportschool hebben ze altijd harde opzwepende muziek opstaan. Soms ligt de bench press net onder zo'n speaker. Als je dan met je half in ears onder die speaker ligt, ben je mooi de pineut. Je hoort dan niets van je muziek. Het beste kun je dan gewoon je eigen muziek uitzetten en luisteren naar de muziek die de baliemedewerker heeft gekozen. En vaak is dat niet de beste muziek. 

Daarom: in ear oordopjes
In ear oordopjes hebben altijd goede passieve noise cancelling. Dat betekent dat bij het indoen van de in ear oordopjes je gehoorgang al dusdanig is afgesloten van de buitenwereld dat je niets meer hoort. 

En dat is nodig om het gedreun van de speakers in de sportschool en het gepraat en geschreeuw uit het krachthonk niet op te vangen.  

Een voorbeeld van goede in ear oordopjes zijn de Eardopes B6 Pro. Maar ook de oordopjes van SoundPEATS (zoals de Truengine 3 SE) zijn prima voor in de sportschool. 

Noise cancelling

Het is handig om noise cancelling te hebben als het gaat om oordopjes die je in de gym gebruikt. Maar je hebt 2 soorten noise cancelling: active noise cancelling & passive noise cancelling. 

 • Active noise cancelling: een microfoontje in je oordop vangt het omgevingsgeluid op en speelt (actief) een tegengeluidje af in je oor waardoor het geluid wordt geneutraliseerd.
 • Passive noise cancelling: de in ear oordop is zo gevormd dat het je gehoorgang perfect afsluit (met een siliconen ear tip). Daardoor hoor je haast niets meer uit je omgeving en als je je muziek aan hebt staan, hoor je écht niets meer in je omgeving. 

Noise cancelling is erg handig voor in de gym. En dit stukje sluit een beetje aan bij het vorige hoofdstukje uit deze tekst. Maar we vinden het wel belangrijk om te benoemen. 

Geluidskwaliteit

In de gym wil je worden aangemoedigd door de muziek die je afspeelt. Vaak kiezen mensen voor opzwepende muziek. 

Maar in hoeverre zweept muziek je op als het geluid zwak is en er geen lage tonen worden afgespeeld? Precies: dan zweept de muziek je juist niet op. Het is dan eerder een dooddoener waar je de gewichten weer van terug in het rek plaatst. En dat willen we juist niet. 

Daarom is het belangrijk dat de oordopjes die je koopt goede bass hebben. In onze reviews hebben we altijd de bass van het geluid dat oordopjes afspelen goed omschreven.

In de toplijst (beste oordopjes voor in de gym) die we in dit artikel onderaan samenstellen, zitten alleen oordopjes die goed de lage tonen kunnen afspelen. 

Liever oordopjes speciaal voor hardlopen? Bekijk ons artikel met oordopjes voor tijdens het hardlopen.

Beste pasvorm voor oordopjes in de gym

De pasvorm van de oordopjes die je in de sportschool gebruikt is reuze belangrijk. Waarom? 

Omdat je in de sportschool tijdens je fitness sessie beweegt en rare houdingen aanneemt, is het belangrijk dat je oordopjes neemt die goed in je oren blijven zitten. Zo kun je al je oefeningen doen zonder steeds bang te hoeven zijn of je oordopjes uitvallen. 

Neem bij boorbeeld de oefening: decline barbell bench press. Dan hang je als het ware met op z'n kop en voer je een borstoefening uit. Als je een simpel half in ear oordopje zoals een Airpod in je oor hebt, dan vallen ze uit. Neem dat maar van mij aan. 

Pasvorm oordopjes voor in de gym

In ear oordopjes klemmen over het algemeen genoeg om niet uit je oren te vallen. Maar Als je er écht zeker van wilt zijn dat de oordopjes niet uitvallen, dan kun je oordopjes met een oorboog of oordopjes met een ear fin nemen. 

 • Voorbeeld van een oordopje met een oorboog

SoundPEATS TrueWings oordopjes sporten
De oorboog gaat om je oor heen en dat geeft veel stabiliteit. Nadeel is alleen dat de oplaadcase vaak groter is, omdat de oorboog in de case moet passen. 

 • Voorbeeld van een oordopje met een ear fin:

Ear fins op de SoundPEATS Truengine 2
De ear fin schuift in de bovenrand van je oorschelp en dat geeft extra stabiliteit. 

Waterdicht

In de sportschool zweet je tijdens het fitnessen. Tenminste als je het goed doet. Het is daarom belangrijk dat je oordopjes waterdicht zijn. In feite is IPX4 al genoeg. IPX4 betekent namelijk dat de oordopjes spatwaterdicht zijn. Ze zijn beschermd tegen spetters die van boven komen.

Maar nog beter is het als de oordopjes een IPX-certificaat van 7 hebben. Dus: IPX7. In dat geval kunnen de oordopjes zelfs in het water worden gedompeld en dan blijven ze het nog steeds doen. Dan weet je in elk geval zeker dat de oordopjes tegen flink wat zweet kunnen.  

Oplaaddoosje en batterij

Draadloze oordopjes hebben een oplaaddoosje. Die bestaan in alle vormen en maten. Hoe groter de batterij meestal, hoe groter het doosje. En in de gym is het nu eenmaal onhandig om een groot oplaaddoosje mee te nemen in je zak. Vaak heb je een joggingsbroek aan of een korte sportbroek. Daar wil je zo min mogelijk in meenemen. En je wilt zo veel mogelijk bewegingsvrijheid.  

In de gym kun je 2 dingen doen met de oplaadcase: 

 1. Je bergt de oplaadcase op in je kluisje/locker bij aankomst. Dat kan alleen als je een locker hebt in de gym. Meestal hebben gyms in Nederland dit wel. 
 2. Je neemt het oplaaddoosje mee in je zak.

Als je je doosje meeneemt in je zak, dan kun je het beste een set draadloze oortjes kopen met een zo klein mogelijke oplaadcase. Want je moet immers steeds die oordopjes meenemen in je zak. Hou daar dus rekening mee.  

Ga je voor een kleine oplaadcase of een groteNeem het verschil tussen deze Trueshift 2 (links) en Truengine 3 SE (rechts). Voor de gym zijn de rechter oordopjes het beste als je de case in je zak meeneemt tijdens het sporten.  

Welke oordopjes zijn perfect voor in de sportschool tijdens het fitnessen?

Alle bovenstaande tips hebben we meegenomen in deze test. En uit die eisen zijn we op de volgende oordopjes gekomen die perfect zijn voor in de sportschool. 

Nummer 1: 
Eardopes B6 Pro

Eardopes b6 pro voor in de gym

 • Zeer goede passive noise cancelling
  Je hoort geen omgevingsgeluid als je deze oordopjes in hebt.
 • Mooie lage tonen en veel bass 
  Zo kun je goed luisteren naar je beste gym tracks.
 • IPX7 waterdicht
  Je hoeft je geen zorgen te maken om zweet, want deze oordopjes overleven een half uur onder water.
 • Oplaadcase met 1000 mAh
  Met name oordopjes die je veel meeneemt naar de gym wil je niet steeds hoeven op te laden. Dat kan met deze grote batterij van 1000 mAh

Kortom: de Eardopes B6 pro zijn ontwikkeld om mee te sporten in de gym. 

Ken jij oordopjes waarvan je vindt dat ze een plek verdienen in deze lijst? Laat het ons dan weten in de comments.

Nummer 2:
SoundPEATS TrueFree 2

 • Prijs: 35,95

SoundPEATS TrueFree2

De SoundPEATS TrueFree 2 is perfect als je iets meer kwaliteit wilt dan de goedkoopste oordopjes op de markt (zoals die van QCY & Haylou). Het geluid is écht verbluffend voor deze prijs. Verder is de pasvorm goed en met name gericht op gebruik tijdens sporten. 

Beoordeling
Geluid 8
Microfoon 6
Pasvorm 8
Batterij 6
Bediening 4
Stabiliteit 7

 

 


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog