✔️ gratis verzending ✔️ 1 tot 2 dagen levering

Top 3: beste oordopjes voor hardlopen

Draadloze oordopjes hardlopen joggen sporten Eardopes review
Onze redacteur testte elk setje oordopjes tijdens het hardlopen en kwam tot 3 winnaars.

Draadloze oordopjes zijn perfect tijdens het hardlopen. Wij vonden 3 bluetooth oortjes die je écht harder laten lopen. Voor elke prijsklasse kozen we 1 setje. Én we laten je weten waar je op moet letten als je hardloopoordopjes koopt.

Top 3 hardloop oordopjes van dit moment:

MPOW Flame Solo  €49 Zeer stabiel en perfect voor hardlopen. Minder geschikt voor normaal gebruik.
Jabra Elite 75t €150 Goede fitting en goed geluid. Geschikt voor hardlopen én dagelijks gebruik.
Powerbeats Pro €220 Mega comfortabel, mega goed geluid en megaduur

Ben je benieuwd naar de best geteste oordopjes ooit? Bekijk dan de top 8 beste draadloze oordopjes.


Top 3 oordopjes voor het hardlopen

Hieronder geven we je onze top 3 oordopjes om mee te hardlopen. We kiezen voor elke prijsklasse een winnaar.

Beste oordopjes voor hardlopen onder €50

1. MPOW Flame Solo

Met oorbogen | beste geluid tot €50 | Mooie prijs/kwaliteit

 • Prijs: 49

MPOW hardloop oordopjes review

De MPOW Flame Solo zijn opvallend goede oortjes voor het sporten. De pasvorm is briljant met de oorboog die comfortabel om je oor gaat. Het geluid is goed en verrassend. Meer lage en middentonen dan we vooraf hadden gedacht. De case is een stuk kleiner dan bij andere hardloopoordopjes en ook dat is een grote plus! Al met al zijn dit zeer goede hardloop oordopjes voor een goede prijs.


2. QCY T6

Als je voor nog iets goedkopere oortjes gaat, dan zijn de QCY T6 zeer goede oordopjes. Minder goed dan de oortjes hierboven, maar zeer goed voor 30 euro. Het zijn de enige sportoordopjes van rond de €30 die we goed genoeg vinden. 

QCY T6 hardlopesn review

De boog om het oor

De QCY T6 hebben een boog die om het oor hangt. Dat maakt de pasvorm heel stabiel. Het is onmogelijk dat deze oordopjes uitvallen tijdens het hardlopen. En wat deze oordopjes nóg meer een uitzondering maakt in haar prijsklasse is het feit dat de boog te verstellen is. Je kunt de boog dus zo plaatsen dat deze voor jou het fijnste om je oor zit. 

QCY T6 draadloze oordopjes review hardlopen

Waterdicht

Eerder in dit artikel gaven we al aan dat oortjes waarmee je hardloopt op z'n minst een bepaalde mate van waterdichtheid moeten hebben. Onze minimumvereiste is daarbij IPX4. Deze QCY T6 hebben precies die gradatie waterdichtheid: IPX4. Prima om buiten te gebruiken. Je kunt gewoon door blijven lopen met deze oordopjes als het begint te plenzen. Niet gek voor oordopjes van deze prijs.


Beste oordopjes voor hardlopen rond €150

Jabra Elite 75t

Jabra 75t hardlopen oordopjes
De Jabra 75t heeft een mooie fit in je oor, waardoor je er zeer goed mee kunt hardlopen. 

Pasvorm: geen boog, wel goede ondersteuning

De Jabra 75t elite zijn oordopjes van rond de 150 euro. Hoewel ze niet speciaal voor hardlopen gemaakt zijn, vinden wij ze uiterst geschikt om hard te lopen. Met name de pasvorm maakt ze geschikt.

Doordat ze de vorm van je oorschelp hebben is niet enkel het drukpunt in je gehoorgang. Dat maakt ze comfortabel tijdens de stappen die je zet tijdens het rennen. 

De Jabra 75t zijn waterdicht

De oordopjes kunnen tegen een regenbui en zweet. Sterker nog: ze zijn waterdicht. De oortjes hebben namelijk een IP57 classificatie. Dat betekent dat ze tegen water én stof kunnen. Jabra geeft dan ook 2 jaar garantie tegen water- en stofschade. 

Geluid: vol en krachtig

Wil jij extra kracht hebben tijdens het hardlopen? Dan zit je met het volle geluid van deze Jabra's goed. De midden- en lage tonen komen prachtig naar voren. Bovendien kun je met de MySound app het geluid helemaal naar eigen voorkeur instellen.

Jabra Elite 75t hardlopen review

Over de Jabra Elite 75t hebben we een uitgebreide review geschreven. Ben je geïnteresseerd in deze hardloop oordopjes van rond de 150 euro? Lees dan de gehele review.

Allround oordopjes

Het fijne van de Jabra 75t is dat je oordopjes in huis haalt die niet alleen voor hardlopen geschikt zijn. De oortjes zijn goed geschikt voor veel andere bezigheden. Denk aan thuiswerken, koken wandelen en voor onderweg. 

Soms goedkoper bij Bol


Beste oordopjes voor hardlopen rond €200

Beats Powerbeats Pro

De Powerbeats Pro zijn met name geschikt voor hardlopers met een iPhone. Maar ook met een Android telefoon behoren deze oordopjes tot de top van het segment hardloopoordopjes. 

Apple en Beats: H1 chipset

Apple is sinds 2014 eigenaar van het merk Beats. Daarom hebben de Beats de H1 chipset die ook in de Airpods zitten. De H1 chip is de opvolger van de W1 chipset. Onderaan de streep betekent dit dat de oordopjes giga snel verbinden met je telefoon. En de hoge rekenkracht merk je in elke bediening.  

Boog in de oren

De Beats Powerbeats Pro hebben een oorboog. Dat zorgt voor een goede pasvorm. De oorboog zorgt dat de oordopjes zich vastpakt aan je oren. 

Geluid van de Beats

Het geluid van de Beats zijn uitzonderlijk goed. De diepe tonen komen geweldig naar voren en de balans neigt naar perfectie.

Tóch vinden we dat er te weinig verschil zit tussen de QCY T6 (van 35 euro!) en deze Beats (van 220 euro). Het verschil is er natuurlijk. Maar het verschil in prijs is groter dan het verschil in kwaliteit. Voor een groot gedeelte betaal je voor het merk en de naam. Bovendien zijn de prijzen nog eens flink gestegen sinds Apple het merk heeft gekocht. Zij zijn het immers gewend om de merkwaarde flink door te rekenen aan de klant.

Voor wie zijn de Beats geschikt? 

Voor mensen die grote waarde hechten aan compatibiliteit met iOS devices (iPhones) zijn deze Beats uiterst geschikt. Maar juist omdat hardloopoordopjes niet elke dag gebruikt worden, kunnen we het ons goed voorstellen dat je budget wat lager ligt dan de 220 euro die je voor deze oordopjes bestaalt.


Oordopjes en hardlopen: waar moet je op letten?

Een aantal keuzes zijn bepalend bij het kopen van draadloze oordopjes voor het hardlopen. Wij sommen ze voor je op én leggen je precies uit hoe je per onderwerp kiest. 

 • Pasvorm
 • Waterdichtheid
 • Geluid
 • Prijs
We leggen je per onderdeel uit waarom dat aspect belangrijk is bij het hardlopen. Maar je kunt natuurlijk ook direct naar de top 3 gaan.

Pasvorm: de oordopjes moeten blijven zitten

Juist bij het hardlopen is extra ondersteuning belangrijk. Oordopjes met extra steun om je oor zijn daarom uiterst geschikt voor het hardlopen. Die blijven namelijk zitten en verdelen het drukpunt over heel je oor.

Bedenk je dat je bij het hardlopen elke stap op de grond beukt met je voet (een gekke uitleg van hardlopen, ik weet het). Dat zorgt bij elke stap voor een flinke druk. En dat geldt ook voor je draadloze oordopjes. Die moeten er maar in slagen om in je oor te blijven zitten. 

Er zijn verschillende manieren waarmee fabrikanten oortjes beter laten klemmen in je oor. Eén manier is de oorboog. Die oordopjes hangen als het ware om je oor heen. Daardoor zit het drukpunt niet alleen in je gehoorgang, maar zit het als een stabiel geraamte om je oor heen. 

Waterdicht: kunnen de oordopjes tegen zweet en regen tijdens het hardlopen?

Bij het hardlopen heb je oordopjes nodig die tegen water kunnen. Het kan tijdens het lopen gaan regenen. Dat kan er ook best heftig aan toe gaan. Daarnaast moeten je oordopjes tegen je lichaamsvocht kunnen. De ene persoon zweet meer dan de ander, maar iedereen die zijn lichaam tijdens het hardlopen op de proef stelt, komt elke sessie op een punt dat hij of zij gaat zweten. 

Draadloze oordopjes die niet tegen water kunnen, kun je beter niet gebruiken bij het hardlopen. Maar hoe weet je of je bluetooth oortjes tegen water kunnen? Daar is een algemene indicator voor.

De IPX-markering geeft aan hoe waterdicht een oordopje is. We zullen je de ingewikkelde details besparen. Kort gezegd gaat de markering van IPX1 tot IPX7. Hoe hoger het getal hoe meer waterdicht het product is. Oordopjes met IPX1 kunnen 10 minuten lang regendruppels die recht van boven komen, verdragen. Wil je liever je oortjes een uur lang in een bak water leggen? Dan heb je IPX7 nodig. 

Wat ons betreft moeten je oordopjes IPX4 hebben als markering. Dat betekent dat ze tegen waterspatten kunnen die van alle kanten komen (dus niet alleen van boven).

Het mooie is dat IPX4 een standaard is die ook op sommige goedkopere oordopjes zitten. Dus op dat aspect hoef je niet je portemonnee te trekken. De QCY T6 zijn bijvoorbeeld prima oordopjes om mee hard te lopen en dat zijn oordopjes van rond de €30. En de veel betere MPOW Flame Solo heeft IPX7 en kost rond de €50.

Geluid: krachtig geluid zorgt voor krachtige hardloop prestaties

We zouden het bijna vergeten. Het geluid van je oordopjes moet natuurlijk ook goed zijn. Muziek kan niet opzwepend zijn als de lage tonen compleet wegblijven. Een mooi vol geluid is ideaal tijdens het hardlopen. Daar focussen we dus wel degelijk ook op tijdens de selectie in dit artikel.

Prijs: welke prijsklasse kies je bij oordopjes hardlopen?

Tja, er is een andere factor waar je ook een keuze in moet maken. Oordopjes voor het hardlopen kun je vanaf 30 euro kopen. Dan heb je basis oordopjes die goed geluid geven en tegen spatwater kunnen. Maar je kunt ook hardloopoortjes kopen van 200 euro. Hoe hoger de prijs, hoe geavanceerder de oordopjes worden. Dat zal je in de top 3 die we hieronder geven zien. 

We hebben namelijk voor elke prijsklasse de beste oordopjes voor het hardlopen opgezocht. Dat zie je hieronder. 

Sportoordopjes vs hardloopoordopjes

Sportoordopjes zijn wat ons betreft in veel gevallen niet geschikt om mee te hardlopen. Oordopjes voor in de sportschool hebben compleet andere eisen dan oordopjes om mee te hardlopen.

Bij het hardlopen is het belangrijk dat je oordopjes een ear fin of oorboog hebben. Ze moeten in elk geval iets hebben daardoor ze om je oor klemmen of om je oorschelp hangen. 

 sportoordopjes

Het is namelijk ontzettend vervelend als je oordopjes koopt die steeds uitvallen. In dat geval concentreer je je namelijk meer op het inhouden van je oordopjes, dan op je run. 

Zoals gezegd zijn er dus oordopjes die speciaal gemaakt zijn voor het hardlopen. Die oordopjes blijven altijd zitten. 

Dit zijn de 2 soorten oortjes die nooit uitvallen:

 • oortjes met oorbogen
 • oortjes met oorvinnen (ear fin)

Oordopjes met oorbogen vouwen zich om je gehele oorschelp. Dat brengt zoveel steun, dat ze onmogelijk uitvallen. Een voorbeeld van een oordop met zo'n oorboog zijn deze oordopjes:

oordopjes met oorboogEen andere optie is oordoppen met een ear fin. Dat is een soort rubberen uitwijking in de oordop die in je oorschelp klemt. Dat klinkt oncomfortabel, maar dat is het meestal niet. Een voorbeeld van een oordop met een oorvin zie je hier:

earfin 

Conclusie

Bij het kopen van draadloze oordopjes voor het hardlopen, kun je het beste op 4 eigenschappen rekenen: pasvorm, waterdichtheid, geluid en prijs. Wij testten meerdere oordopjes en kwamen in 3 prijsklassen op één duidelijke winnaar:

 • Tot 50 euro: MPOW Flame Solo
 • Rond de 100 euro: Jabra Elite 75t
 • Rond de 200 euro: Beats Powerbeats Pro

 


Anderen bekeken ook:

1 reactie

 • Nog een heel belangrijk iets vind ik de bediening. Zo heb ik oordoppen gehad van fresh n rebel waarmee je met je vinger op de zijkant moest tikken. Deze reageerde dus op beweging. Elke keer als ik van een stoep of bruggetje afliep reageeden de oordoppen hierop door miziek terug te spoelen of mensen te bellen. Ik heb ze 2x geruild maar elke keer jetzelfde probleem.

  Jeroen van der el

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd