De Eardopes B6 Pro review: alle ins en outs op een rij

De Eardopes B6 Pro review: alle ins en outs op een rij

Een prachtig professioneel geluid, best geteste microfoon, 8 uur lang aan één stuk door muziek luisteren, een oplaadcase met 1000mAh batterijcapaciteit die je draadloos kunt laden, een bijgevoegde draadloze oplader. Het is niet gek dat de Eardopes B6 Pro een van onze best verkochte draadloze oordopjes zijn. Tijd om je helemaal mee te nemen in alle ins en outs van deze bluetooth oortjes.

Voor- en nadelen

Dit zijn de voordelen en de nadelen van de Eardopes B6 pro. Zo kun je direct zien of deze oordopjes voor jou geschikt zijn. 

Voordelen  Nadelen
✔️Goed vol geluid
✔️Best geteste microfoon
❌Je hoort weinig omgevingsgeluid*

* De ear tips (opzetstukjes) hebben een hoge mate van passive noise cancelling. Voor meer comfort en meer omgevingsgeluid, voeg een set foam ear tips toe aan je bestelling.

Specificaties Eardopes B6 pro

 • Prijs: € 79
 • Chipset: QCC3020
 • Codec: AAC, AptX
 • Bluetooth: 5.0
 • Bereik: 10m
 • Batterij doosje: 1000 mAh
 • Batterij oordopje: 60 mAh
 • Gebruik: 8 uur zonder opladen (bellen/muziek luisteren)
 • Kabel: usb C
 • Draadloos opladen: ja
 • Waterdicht: IPX7

 Eardopes B6 Pro verpakking

Geluid van de Eardopes B6 pro

Geluidskwaliteit score: 8

Het geluid van de Eardopes B6 pro is vol en krachtig. Lage tonen komen mooi en goed door. Daar moet je van houden. Voor muziek waar een flinke dosis kracht vanuit gaat, zijn deze oordopjes perfect. Denk aan het luisteren naar opzwepende muziek in de gym. Of een vlot nummer tijdens je werk achter de laptop. Deze Eardopes B6 pro houden je met de mooie zware tonen in elk geval scherp. 

eardopes b6 pro

De hoge tonen komen prima naar voren, maar de midden- en lage tonen hebben wel iets meer de overhand. Veel gebruikers van de Eardopes B6 pro zijn blij met het professionele geluid, juist vanwege die lage tonen. 

Tijdens online meetings

Je hebt het misschien al gezien: onze Eardopes B6 Pro is in een aantal vergelijkingsartikelen verkozen tot draadloze oordopjes met de beste microfoon. En dat is wel zo handig tijdens het thuiswerken. Heb je weleens meetings online waarbij je graag goed te verstaan moet zijn? Dan zijn dit de perfecte oordopjes. Ze verbinden goed en gemakkelijk met je laptop.

Microfoon: kun je goed bellen met de Eardopes B6 pro

Microfoon score: 9

De microfoon van de Eardopes B6 pro is de beste tot nu toe geteste microfoon. Sterker nog: bij het ontwikkelen van deze oordopjes is Eardopes net zo lang doorgegaan tot de microfoon precies zo was zoals we hem wilden. 

Eardopes B6 Pro oordopjes draadloos

Met veel oordopjes ben je namelijk niet te verstaan als je belt. En dat is een frustratie die we bij de Eardopes B6 pro absoluut niet wilden. Het resultaat is als volgt: 

Fragment Eardopes B6 pro:

Zoals je hoort zijn de lage en de hoge tonen goed te verstaan. Dat is voor oordopjes uitzonderlijk. Voor alle oordopjes die we testen, nemen we een fragment op. Ben je benieuwd naar de microfoon van andere oordopjes? Bekijk dan eens het draadloze oordopjes met microfoon vergelijkingsartikel

Niet alle oordopjes hebben een goede microfoon. Sterker nog: veel oordopjes hebben een wat mindere microfoon. Neem bijvoorbeeld de SoundPEATS TrueFree 2. Dat is een beetje het gemiddelde geluid dat uit een oordop komt. Zo kun je een beetje vergelijken hoe goed het geluid is van de Eardopes B6 pro. 

Fragment SoundPEATS oordopjes met mindere mic.:

 

 

Pasvorm: Hoe zitten de Eardopes B6 pro

De Eardopes B6 pro pluggen mooi in je oor. De ronde vorm zorgt ervoor dat het oordopje niet irriteert of prikt, zoals dat bij andere oordopjes nog weleens het geval is.  

Pasvorm score: 7 

De Eardopes B6 pro horen bij de wat grotere oordopjes. Dat maakt ze misschien wat minder geschikt voor de fijne kleine oortjes. Maar een gemiddeld oor kan deze oordopjes perfect handlen. Voor kinderen zijn ze veel minder geschikt.  

Bediening van de oordopjes 

Sommige oortjes hebben knopjes en sommige oordopjes hebben touch bediening. Bij touch bediening leg je de vinger kort op het oortje en het systeem reageert. Bij een knopje.. Tja, dat hoeven we niet uit te leggen. 

Eardopes B6 pro in oor in ear bluetooth oordopjes

Op de Eardopes B6 pro oortjes zitten geen knopjes, maar touch bediening. Je kunt daarmee: pauzeren/afspelen, een telefoongesprek opnemen/beëindigen, het volume verhogen of verlagen.

Wil je jouw muziek even pauzeren omdat een kassadame in de supermarkt iets aan je vraagt? Dan tik je twee keer op je oordopje en de muziek gaat op pauze. Het maakt niets uit of je dat op het linker of rechter oordopje doet. Hoor je op Spotify een liedje waar je nu even geen zin in hebt? Dan tik je drie keer achter elkaar op jouw B6 Pro. Hij switcht dan naar het volgende nummer. Als je gebeld wordt, hoor je jouw ingestelde ringtone in de oordopjes. De muziek die je draaide stopt dan. Tik 2 keer om op te nemen. Ben je helemaal klaar met het telefoongesprek? Dan tik je nogmaals 2 keer om op te hangen. De muziek vervolgt dan automatisch weer. Zo zijn de Eardopes je altijd van dienst in de situatie waar jij je op dat moment in bevindt. 

Eén aanraking doet niets. Dat is omdat anders de oordop steeds reageert als je deze even beter in je oor probeert te plaatsen. Slim!

Bediening: 8

Hoe werkt de touch control van de Eardopes B6 pro?

Links Rechts
Ingedrukt Volume omhoog Volume omlaag
2x Muziek: pauze/play
Bellen: opnemen/ opleggen
Muziek: pauze/play
Bellen: opnemen/ opleggen
3x Voice assist/Siri Voice assist/Siri
1.5 sec. Vorige liedje/filmpje Volgende liedje/filmpje

4+ sec.

Uitschakelen/ inschakelen Uitschakelen/ inschakelen

 

 

Oplaaddoosje Eardopes B6 Pro

Eardopes B6 Pro oplaadcase draadloos opladen

De oplaadcase van oordopjes is een vaak vergeten aspect bij de aankoop. Terwijl die er juist voor zorgt of de oordopjes handig en prettig voor je werken. Je wil natuurlijk niet dat na 2 keer je oordopjes in de oplaadcase op te laden het doosje weer aan het elektrische infuus moet. Daarom is het belangrijk dat de oplaadcase op z'n minst 400mAh batterij heeft. En hoe meer, hoe beter.  

Eardopes B6 pro oplaadcase

De oplaaddoos van de Eardopes B6 pro beschikt over 1000mAh aan batterijcapaciteit. En dat is veel! Dat betekent dat je de oordopjes 10 keer helemaal leeg kunt gebruiken (8 uur lang muziek luisteren of bellen) en weer geheel kunt opladen met één lading van de oplaadcase. 

Oplaaddoosje score: 9,5

De Eardopes B6 pro heeft meer batterij dan oordopjes die minstens twee keer zo duur zijn

Eardopes B6 Pro Draadloze oordopjes

En als je oplaadcase dan leeg is, hoeft er geen draadje aan te pas te komen! Bij de Eardopes B6 pro zit namelijk een draadloze oplader. Dat is een plateautje waar je de oplaadcase op legt. De oordopjes laden dan op. Kortom aan het gebruik van deze oordopjes hoeft geen enkele draad te pas te komen. Dat is uitzonderlijk!

Maar als je op reis bent of gewoon als je het handig vindt, kun je ook gewoon de bijgeleverde usb-c kabel in je oplaadcase steken. Kortom: wat jij op dat moment handig vindt. 

 

Batterij: Hoe lang kan je de oordopjes gebruiken?

In de oplaadcase zit dus 1000mAh. En dat is uitzonderlijk veel. Maar ook de oordopjes zelf hebben een grote batterij. 

 

Wat is bij de B6 Pro inbegrepen?

Vaak krijg je bij de aankoop van draadloze oordopjes alleen de oplaadcase en de oordopjes. Bij de Eardopes B6 Pro is dat niet het enige dat je krijgt. Maar laten we daar wel beginnen. Dit zijn de oordopjes en de oplaadcase. De oplaadcase beschikt over 1000mAh batterijcapaciteit. Het is dus een soort powerbank en beschermdoosje voor de oordopjes in één. Met de oordopjes kun je na het opbergen in de case 6-8 uur muziek luisteren. De case bestaat uit 2 delen die met een magneet elkaar verbindt. We kunnen je verzekeren dat als je de case de eerste keer in je handen hebt, je ermee gaat spelen. op elkaar, uit elkaar, op elkaar, uit elkaar. 

Eardopes B6 Pro oordopjes

De oordopjes berg je makkelijk op in de oplaadcase. De oordopjes klikken zich vast in de case door de magneet en de 2 helften van de oplaadcase klikken ook aan elkaar door de magneten. 

Je krijgt bij dit product een draadloze oplader. Je kunt daarmee de oplaadcase opladen. Aan het gebruik van de B6 Pro komt dus geen draad te pas.

Eardopes B6 Pro verpakking gebruiksaanwijzing

Om de oplaadcase op te laden leg je de B6 pro op de wireless charger. De draadloze oplader hoort bij het product en die hoef je dus niet nog extra te kopen. 

 

Conclusie: zijn de Eardopes B6 pro goed?

Beoordeling
Geluid 8
Microfoon 9
Pasvorm 7
Batterij 9
Bediening 7
Stabiliteit 9

 

De Eardopes B6 pro heeft een zeer goede microfoon, zeer goed geluid en een batterij waarmee je de oordopjes veel langer kunt gebruiken dan andere oordopjes. Namelijk 8 uur lang! Bovendien heeft de oplaadcase 1000 mAh batterijcapaciteit waar de gemiddelde oordop 380 mAh heeft. Je kunt de oplaadcase draadloos laden en bij deze oordopjes krijg je een draadloze lader meegeleverd! Al met al een zeer goede set oordopjes.


Anderen bekeken ook:

  Terug naar blog