Airpods alternatieven: Welke zijn het beste?

Airpods alternatieven: Welke zijn het beste?

Vaak staart men zich blind op de AirPods als het gaat om goede draadloze oordopjes. Maar als je daarbuiten kijkt naar alternatieven van AirPods, gaat er een wereld voor je open. Er zijn nog zo veel semi in ear oordopjes, waarbij het alternatief beter is dan AirPods! Terwijl de prijs vaak veel voordeliger is. Wij geven jou een overzicht van onze bevindingen én een lijst van de best geteste draadloze oordopjes in deze categorie. 

Airpods zijn geen in ear oordopjes

We beginnen even bij het begin. Want deze uitleg is noodzakelijk voor een goede keuze. 

Er zijn 2 soorten oordopjes: in ear en half in ear (ook wel semi in ear). 

  • In ear oordopjes zijn oordopjes met een siliconen ear tip die in je gehoorgang gaat. 
  • Half in ear (semi in ear) zijn oordopjes die tegen je gehoorgang aan liggen en een harde behuizing hebben. 

Semi in ear vs in ear bluetooth oordopjes

Het verschil tussen half in ear & in ear oordopjes, hebben we compleet uitgelegd in een ander artikel.

Liever de oordopjes van Apple? De Airpods Pro 2 zijn in ear oordopjes. Bekijk de review.

Voor de duidelijkheid: in dit artikel, hebben we het puur en alleen over half in ear oordopjes. Ook in onze toplijst onderaan met de beste alternatieven voor Airpods, laten we dus enkel half in ear oordopjes zien. 

De voordelen van een Airpods alternatief

Airpods Alternative TrueAir

Er zitten meerdere voordelen aan het niet kopen van Airpods en het wel kopen van een alternatief van een ander merk. 

Goedkoper

Airpods zijn veel duurder dan andere oordopjes. Terwijl de geluidskwaliteit niet zozeer het beste is. Ja, je leest het goed. Wij hebben meer dan 100 oordopjes in onze oren gehad en we zijn er echt van overtuigd dat sommige alternatieven van de AirPods beter klinken dan de AirPods zelf.

Geen beperkingen voor Android

We hebben niet allemaal een iPhone. En we weten allemaal dat het altijd een venijnige strijd is tussen Apple en Google. Apple geeft de iPhones altijd voorrang op nieuwe features en de focus ligt natuurlijk op iOS voor de iPhone. Alternatieven van Airpods en hun fabrikanten zitten helemaal niet zo emotioneel in die strijd als Apple. Zij maken oordopjes en zorgen dat alle features zowel op Android als op iOS zo goed mogelijk werkt. 

Soms beter geluid

We zeiden het al eerder in dit artikel, maar soms klinken de alternatieven van AirPods gewoon beter dan de Airpods zelf. Het is bij semi in ears altijd lastig om met name de zware tonen door te laten komen. De open behuizing zorgt namelijk dat die lage tonen snel vervliegen. We legden dat al eens in een ander artikel over het verschil tussen in ears en semi in ears uit. Maar veel producenten van alternatieven van AirPods slagen daar wat ons betreft beter in dan de AirPods zelf. 

Dit zijn de beste alternatieven voor Airpods

Dit zijn de door ons best geteste half in ears (dezelfde vorm als de Airpods).

1. pocobob GO

  • Prijs: ~40 euro

pocobob GO

De pocobob GO draadloze oordopjes zijn semi in-ear oordopjes met bluetooth 5.3, 13 mm speakers en dus prachtig geluid. En dat is bizar voor deze prijsklasse.

Voor deze prijs krijg je een microfoon met ENC filter. Prima oordoppen om mee te bellen, dus. Je kunt ook één oortje indoen en de andere in de oplaadcase laten. Ze verbinden met je iPhone of Android telefoon en als je ze wilt connecten met je tablet of laptop.. dan kan dat ook. 

Het geluid is prachtig. Voldoende bass: zeker voor een semi in ear oordop en de verbinding is heel stabiel.


Nummer 2:
SoundPEATS TrueAir2 

  • Prijs: ~50

SoundPEATS TrueAir2

De SoundPEATS TrueAir (voorganger van de TrueAir2) was al zeer goed beoordeeld door Eardopes. En SoundPEATS heeft er met deze TrueAir2 nog een schepje bovenop gedaan. Beter draagcomfort, meer stabiliteit en en nóg rijker geluid. Bovendien is deze versie weer even goed qua microfoon als zijn voorganger. nooit eerder gaven we zo'n hoog cijfer voor de microfoon van half in ear oordopjes.

Zie hier de beoordeling die we als conclusie in de uitgebreide SoundPEATS TrueAir2 review hebben genoteerd. 

Beoordeling
Geluid 7.5
Microfoon 7
Pasvorm 7,5
Batterij 6
Bediening 8
Stabiliteit 8

Nummer 3:
QCY T7 

  • Prijs: €20

QCY T7 kopen

Een ander goed alternatief voor de Airpods is de QCY T7. QCY is 's werelds vierde oordopjes-fabrikant. Maar let wel: de mic en het geluid is iets minder dan de nummer 1 van deze toplijst. 

Beoordeling
Geluid 6,5
Microfoon 6
Pasvorm 7,5
Batterij 6
Bediening 7,5
Stabiliteit 8


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog