SoundPEATS TrueAir2 review: "gaan we dit écht zeggen?"

SoundPEATS TrueAir2 review: "gaan we dit écht zeggen?"

De SoundPEATS TrueAir2 is de opvolger van de goed beoordeelde TrueAir. Een betere chipset, minder batterij en een kleinere oordop. Maar hoe goed is het geluid? En de microfoon? Nou, daar zijn we achter gekomen in deze review. En we willen iets specifieks zeggen, maar we weten niet of we het wel met zoveel woorden kúnnen zeggen. Nou, misschien later in dit artikel.

Voor- en nadelen

Dit zijn de voordelen en de nadelen van de SoundPEATS TrueAir2. Zo kun je direct zien of deze oordopjes voor jou geschikt zijn. 

Voordelen  Nadelen
✔️Geluid
✔️Pasvorm
❌Iets kleinere batterij

Specificaties SoundPEATS TrueAir2

 • Prijs: ~40
 • Chipset: QCC3040
 • Kleuren: Wit & zwart
 • Codec: Apt-X AAC SBC
 • Bluetooth: 5.2
 • Bereik: 10m
 • Pasvorm: half in ear
 • Batterij doosje: 300 mAh
 • Batterij oordopje: 30 mAh
 • Kabel: usb c
 • Waterdicht: IPX4
 • draadloos opladen: nee

 onderdelen SoundPEATS TrueAir2 oordopjes

Geluid van de SoundPEATS TrueAir2

Het énige dat niet goed was aan de voorganger (SoundPEATS TrueAir) was het geluid. We beoordeelden het met een 6. 

Maar deze SoundPEATS TrueAir 2 zijn écht veel beter. De vernieuwde QCC3040 chipset doet zijn werk en de speakers geven fantastisch geluid.

💡 Bekijk ook eens de best geteste draadloze oordopjes tot nu toe.

En dat voor half in ears. Dat zijn oordopjes zonder rubberen of siliconen ear tip die in je oor gaat. Maar mét harde behuizing die tegen je gehoorgang ligt. Over het verschil tussen half in ear en in ear oordopjes hebben we in dit artikel duidelijk uitgelegd.

In-ear of half in-ear oordopjes: wat is het verschil?

Kort gezegd valt het geluid van half in ear oordopjes vaak tegen. Het geluid van in ear oordopjes is vaak beter. Al helemaal qua lage tonen. 

Maar deze SoundPEATS TrueAir2 verrast ons qua geluid. Het is veel beter dan we hadden verwacht. En gaan we het zeggen? Gaan we het met zoveel woorden uitspreken? Gaan we de vergelijking maken met het fruitige Amerikaanse merk? En is de conclusie dan dat het geluid van deze SoundPEATS beter zijn? Gaan we dat écht zeggen? Nog niet. Misschien in de conclusie. 

Geluidskwaliteit score: 7.5

Het geluid van deze SoundPEATS TrueAir is dus oprecht zeer goed. Maar wat maakt ze dan zo goed? Met name de range van het geluid (hoge tonen, middentonen en lage tonen). Iets dat bij half in ear draadloze oordopjes echt uitzonderlijk is. 

De Airpods van Apple hebben daar ook moeite mee. Want het geluid van de Airpods is lang niet zo goed als een veel goedkopere in ear oordop. 

Zijn er verbeterpunten? Ja. De hogere tonen zijn ietsiepietsie oververtegenwoordigd. Die kunnen iets minder. Niet storend, maar wij zijn fijnproevers. 

Al met al zijn we heel verrast door het goede geluid van de SoundPEATS TrueAir2. 

Microfoon: kun je goed bellen met de SoundPEATS TrueAir2

Allereerst moet juist bij dit kopje even benoemd worden dat de SoundPEATS TrueAir2 beschikken over de razendsnelle QCC3040 chipset van Qualcomm. Dat bevordert in alles de kwaliteit van het bellen en (als je dat wilt) het online vergaderen. 

SoundPEATS TrueAir2 review microfoon

Maar ook het geluid van de microfoon an sich is weer prima. Duidelijk, maar niet mooi. De zware tonen zijn ietsje ondervertegenwoordigd. Maar niet zoals dat bij QCY-oordopjes is.

Natuurlijk hebben we weer een fragment voor je opgenomen met deze oordopjes. We zijn zo'n beetje de enige reviewsite die dat doet. Goh, hoe zou dat nou komen? Laten we het netjes zeggen: wij reviewen oordopjes die we in ons oor hebben. En dat is best wat waard. Luister maar eens naar dit fragment:

Microfoon score: 7

Zoals je hoort ben je met deze SoundPEATS TrueAir2 echt prima te verstaan. Soms merk je bij de wat goedkopere oordopjes dat hele delen niet verstaanbaar zijn of dat er een scherpe ruis door het geluid zit. In dit geval is dat zeker niet het geval. Wel merk je een zacht ruisje. Als je de opname hierboven met in ear oordopjes luistert, dan hoor je dat heel duidelijk. Maar goed, grote kans dat je die oordopjes niet bij de hand hebt. Dat is immers de reden dat je deze review leest: je bent op zoek naar oordopjes. 

Misschien is het leuk om te vergelijken met de oordopjes die Eardopes zelf heeft laten ontwikkelen waarbij we zeer veel prioriteit hebben gegeven aan de microfoon van de oortjes. Tot nu toe zijn deze Eardopes B6 pro qua microfoon de beste oordopjes die we getest hebben.   

 

Benieuwd naar de oordopjes met de beste microfoon? We maakten een vergelijking met alle geluidsfragmenten.  

Pasvorm: Hoe zitten de SoundPEATS TrueAir2

De TrueAir2 heeft een knikje in het design. Waar het bolletje normaal recht op het het staafje zit, knikt SoundPEATS het bolletje van de TrueAir2 schuin. En dat zorgt voor een verrassend goede pasvorm. De TrueAir (de voorganger dus) had dat niet. 

SoundPEATS TrueAir2 review oordopjes draadloze bluetooth oortjes

Een ander voordeel is dat SoundPEATS gehoor heeft gegeven aan onze wens om geen glansplastic te gebruiken, maar mat plastic. Tenminste, we doen ons best om te geloven dat we dusdanige mondiale impact hebben, dat SoundPEATS onze feedback meeneemt in het nieuwe design van oordopjes. Hoewel: het kan natuurlijk wel zijn dat ze ons Engelse artikel over de eerder uitgebrachte TrueAir hebben gelezen. Maar goed, terug naar het onderwerp: de pasvorm.

In elk geval heeft de aanpassing in het design heel veel goeds gebracht. Het draagcomfort is echt stukken verbeterd. Waar je bij de voorgangers steeds het idee had dat ze uitvielen, is dat bij de SoundPEATS TrueAir2 niet het geval. Goed gedaan, dus!

Pasvorm: 7.5

 

Bediening van de oordopjes

De SoundPEATS TrueAir2 heeft touchbediening. Andere oordopjes hebben soms knopjes. Beide opties kunnen heel goed zijn of heel slecht zijn.  

Maar de touchbediening van deze SoundPEATS TrueAir2 oordopjes is goed! SoundPEATS staat daar sowieso om bekend. Het werkt altijd naar behoren. Je hoeft maar licht te tikken en de oortjes doen wat je wil. Ook reageren ze heel direct. Soms heb je bij oordopjes dat je pas na een seconde de reactie krijgt of je touch gewerkt heeft.

Bediening: 8

Hoe werkt de touch control van de SoundPEATS TrueAir2?

Links Rechts
1x Volume omlaag Volume omhoog
2x Muziek: pauze/play
Bellen: opnemen/ opleggen
Muziek: pauze/play
Bellen: opnemen/ opleggen
3x Voice assist/Siri Voice assist/Siri
1.5 sec. Vorige liedje/filmpje Volgende liedje/filmpje

4+ sec.

Uitschakelen/ inschakelen Uitschakelen/ inschakelen

 

Groot voordeel aan de touchbediening van de TrueAir2 is dat het heel duidelijk is waar je moet drukken. Er zitten 2 ophoginkjes op de oortjes waar het Superman-achtige SoundPEATS logo op staat afgebeeld. Die is met je vingers erg goed te vinden. En dat maakt de bediening weer een stuk makkelijker.  

Batterij: Hoe lang kan je de oordopjes gebruiken?

 De batterij van de TrueAir2 is gekrompen. Hij is kleiner geworden dan de voorganger. Waar de voorganger 600mAh in de oplaadcase had, is dat nu bij de tweede versie 300mAh. Dat is een halvering in het aantal mAh! 

De oordopjes zelf zijn minder getroffen door de bezuinigingen. Die zijn van 40mAh batterijcapaciteit per stuk naar 30mAh gegaan. 

Oplaadcase SoundPEATS TrueAir2 review batterij

Maar nu komt het. De Qualcomm QCC3040 chipset die in de oordop zit, kan uiterst zuinig met stroom omgaan. En dat terwijl de QCC3040 meer kwaliteit levert. 

Conclusie: zijn de SoundPEATS TrueAir2 goed?

Beoordeling
Geluid 7.5
Microfoon 7
Pasvorm 7.5
Batterij 6
Bediening 8
Stabiliteit 8

 

Het geluid is voor half in ears zeer goed! De microfoon is prima, maar niet zo goed als de grotere broer van SoundPEATS: de Truengine 3SE. De pasvorm is echt flink verbeterd t.o.v. de TrueAir. met de knik in het design en het matte plastic blijven de oortjes goed zitten. De bediening is ongewijzigd en erg goed. De vlakke plekken waar je je vinger op kunt mikken maakt bediening gemakkelijk. De batterij is minder geworden. Met name de batterij van de case. Maar dat resulteert wel in een handzame oplaadcase. En dat is weer een voordeel. De oordop zelf is van 40mAh naar 30mAh gegaan. Maar door de efficiënte chipset (QCC3040) zien we geen verschil in gebruiksduur. 

Al met al is de SoundPEATS TrueAir2 een zeer fijne oordop! 

Totaal: 7.5 

En rest de vraag nog: Gaan we het met zoveel woorden zeggen? Gaan we dat echt doen? En het antwoord is: ja! Deze oordopjes zijn qua geluid even goed als Airpods. We kunnen niet anders zeggen. 


Alternatieven

SoundPEATS TrueAir vs. TrueAir2

SoundPEATS TrueAir vs TrueAir2

De TrueAir2 klinken nog beter de dan voorganger: de TrueAir. Ook is de pasvorm stukken beter van de vernieuwde versie. Het matte plastic en de ingeknikte pasvorm van de oordop zorgt voor een veel betere fit in je oor. Is alles aan de nieuwe versie beter? Nee. De microfoon van de TrueAir was iets beter dan de nieuwste versie. Ook de batterij van de oplaadcase is wat kleiner geworden. Maar kleiner kun je ook als iets positiefs zien: de TrueAir2 is veel handzamer geworden! Welke keuze je moet maken tussen de 2 versies? Dat is voor ons makkelijk! De nieuwste versie is gewoonweg beter. 


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog