Dit zijn de draadloze oortjes met de beste microfoon (+opnames)

Dit zijn de draadloze oortjes met de beste microfoon (+opnames)

Je vindt het belangrijk dat je met je oordopjes goed kunt bellen en online vergaderen. Kortom: oordopjes moeten een goede microfoon hebben. Het is een geweldige afknapper als je oordopjes hebt gekocht en bij de eerste telefoongesprekken krijg je te horen dat je niet te verstaan bent. Geen nood! Wij testen de microfoon van een groot aantal oordopjes en laten je het resultaat horen in geluidsfragmenten in dit artikel. En we verklappen alvast: een aantal oordopjes steken er met kop en schouders bovenuit!

Verschillen van microfoon per oordop

Opvallend is dat er zo veel verschil zit in de kwaliteit van de microfoon van oordopjes. Bij sommige oordopjes ben je écht niet te verstaan tijdens het bellen of online vergaderen. Bij andere oordopjes is het alsof iemand door een telefoon praat (of zelfs beter).

  • Dit is een voorbeeld van een oordop met een slechte microfoon: (Edifier X3)

slechte microfoon oordopjes

  • Dit is een voorbeeld van een oordop met een goede microfoon: (Eardopes B6 Pro)

Oordopjes met de beste microfoon

Oordopjes met een filter in microfoon

Een mooie opkomende feature is ENC. Dat staat voor Environmental Noise Cancelling. Klinkt super fancy. Maar heb je er ook wat aan? 

Nou, je gesprekspartner heeft er iets aan. Tenminste: als je iets zinnigs te melden hebt. Want de ENC is in feite een filter die jouw stemgeluid kan isoleren. Je gesprekspartner hoort jou praten. En bij goede ENC hoort hij of zij niet het omgevingsgeluid van om je heen. 

Waarom is een goede microfoon belangrijk?

Een van de meest gehoorde eisen van mensen die oordopjes willen kopen is de microfoon. Als je veel belt (bijv. voor je werk) dan is het essentieel dat je goed met de oordopjes kan bellen en online vergaderen. 

Voor een fabrikant van oordopjes is het prijzig om een goede microfoon in de oordop te plaatsen. Daarom sneuvelt de kwaliteit nogal eens bij budget oordopjes tot €50. En daarom testen wij bij onze review áltijd de microfoon van de oordopjes. 

Toplijst oordopjes met beste microfoon voor bellen

Zie hier de bluetooth oortjes met de beste microfoon. We zijn druk bezig met alle fragmenten van álle oordopjes die we hebben getest toe te voegen. Ben je benieuwd naar de geluidskwaliteit van een bepaalde set oordopjes? Laat het ons dan weten in de comments!

DunRock Bubble met ENC filter

DunRock Bubble
score: 8.5 | Bekijk review


Dit is een fragment in een rumoerige omgeving. Je hoort dat de oordop 1 á 2 seconde nodig heeft om de ENC goed te laten werken. En daarna is alleen je stem te horen. Goede techniek, die ENC. 

Eardopes B6 Pro
score: 8 | Bekijk review

MPOW X3
score: 7.5 | Bekijk review

SoundPEATS Truengine 3 SE
score: 7 | Bekijk review

SoundPEATS TrueWings
score: 7 | Bekijk review

MPOW Flame Solo
score: 6.5 | Bekijk review

SoundPEATS Trueshift 2
score: 6 | Bekijk review

SoundPEATS TrueFree 2
score: 6 | Bekijk review

QCY T6
score: 5 | Bekijk review

Edifier X3
score: 5 | Bekijk review

QCY T5
score: 5 | Bekijk review

F9 TWS
score: 3 | Bekijk review

Microfoon van oordopjes bij veel wind

Voor veel gebruikers van oordopjes is het belangrijk dat je goed te verstaan bent als je buiten gaat bellen. Daarom hebben we ter indicatie opnames gemaakt van dezelfde set oordopjes mét en zonder wind. 

Verwachting bijschroeven
Soms hebben mensen te hoge verwachtingen van de microfoon van oortjes bij veel wind. Vergeet niet dat de nieuwste telefoons van de bekende dure merken (meestal €1000 +) óók niet kunnen opboksen tegen de wind. Want hoe vaak heb je niet dat je bij veel wind te horen krijgt van je gesprekspartner dat je niet te verstaan hebt? Vaak.

En ander voorbeeld is de microfoon van een cameraploeg die buiten opnames maakt. De geluidsman heeft dan altijd een lange stok met een gigantische microfoon bij zich. Buiten zit daar zo'n pluizige grote plofkap om. Dat is puur en alleen om ruis door wind te vermijden. 

Oke, dat gezegd hebbende om de verwachtingen wat te temperen. Laten we snel luisteren naar het verschil tussen oordopjes in de wind en oordopjes zonder wind. 

Neem bijvoorbeeld de SoundPEATS Truengine 3 SE. Dit is een fragment zonder wind.

Oordopjes met microfoon zonder wind

Oordopjes met microfoon met wind


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog