DunRock Pop review: Nog beter dan z'n voorganger?

DunRock Pop review: Nog beter dan z'n voorganger?

De DunRock Pop zijn draadloze oordoppen met mooie volle bass, ANC, transparency mode, ENC én een app. Qua specs doen ze niet onder van de grote jongens. Maar hoe klinken ze echt? 

Voor- en nadelen

Dit zijn de voordelen en de nadelen van de DunRock Pop. Zo kun je direct zien of deze oordopjes voor jou geschikt zijn. 

Voordelen  Nadelen
✔️Hybrid ANC nog beter dan normale ANC
✔️Fantastisch vol geluid
✔️Zeer goede mic.
❌Hybrid ANC + wind*
❌Pasvorm**

*Hybrid ANC is een upgrade ten opzichte de standaard ANC, maar als je buiten bent, merk je dat Hybrid ANC wat meer wind vangt. Je moet dan in de DunRock app de anti-wind mode ANC aanzetten. Verder is de Hybrid ANC om door een ringetje te halen.
**De pasvorm is prima. Alleen ben je iemand die 'moeilijke oortjes' heeft qua pasvorm? Dan is de kans groter dat deze doppen wat moeilijker zitten. In dat geval is de broer van deze DunRock Pop (namelijk de DunRock Bubble) wellicht beter geschikt.

Specificaties DunRock Pop

 • Prijs: ~ 80
 • Driver: 10mm
 • ANC: ja, de vernieuwde versie Hybrid ANC
 • ENC: Ja
 • Microfoons: 6
 • Codecs: AAC, SBC
 • Gewicht: 4.4 gram per oordop
 • Bluetooth: 5.3
 • Low latency mode: 0.05 sec 
 • Bereik: 10m
 • Gebruiksduur: 32 uur (totaal)
 • Batterij doosje: 320 mAh
 • Batterij oordopje: 42 mAh
 • Kabel: USB-C
 • Waterdicht: IPX4

Geluid van de DunRock Pop

Het geluid van deze DunRock Pop is verbijsterend goed. Heerlijke bass. Lekker vol geluid. Wat dat betreft kan deze DunRock Pop zich in het rijtje scharen van de grote jongens. Ze doen er niet voor onder.

De oordoppen klinken zwaarder dan een gemiddelde oordop. Lekker vol, dus. Maar eigenlijk kunnen we het geluid overslaan. Want je kunt de oordopjes met de app precies zo aanpassen als je zelf wilt. Je kunt met de DunRock App namelijk kiezen voor extra bass, classic, rock (DunRock) etc. Dat zijn geluidsprofielen.

Maar als je het buiten de gebaande profielen wilt zoeken en een onbezonnen geluidsescapade wilt trotseren, dan kun je ook kiezen voor de equalizer. Je schuift dan per toonhoogte het schuifje omhoog of omlaag.   

Maar goed, prima, stel nou dat de app niet bestond. Hoe zouden we het geluid dan beoordelen?

In dat geval omschrijf ik het als vol en puur geluid. Redelijk 'punchy' met wat meer bass dan dan gemiddeld. Lekker geluid. De middentonen komen ook fantastisch naar voren. En overschreeuwen de lage- en middentonen dan de hoge tonen? Nee, de hoge tonen komen ook mooi naar boven. 

Als ik het weer op de gitaarmanier kan omschrijven: de gitaarsnaar die tegen de klankkast tikt, is perfect hoorbaar en de lage toon die resoneert in de klankkast komt ook fabuleus naar voren. 

Geluidskwaliteit score: 9

En qua vergelijking met de DunRock Bubble, de DunRock Bubble geeft minder lage tonen. Maar ook die kun je overigens gebruiken met de app. Maar out of the box heeft de Pop meer bass. 

Al met al is de geluidskwaliteit ver boven het gemiddelde van deze prijsklasse. Het is qua geluid de beste oordop van dit moment in deze prijsklasse. Gaat dat met concessies? Nou, dat pasvorm is wat bonkig. Al die technologie moet wel passen in de oordop. En dat heeft invloed gehad op de pasvorm. Heb je moeilijke oortjes? Dan zou ik voor de DunRock Bubble gaan (en het geluid in de app aanpasen zoals je wilt). 

Microfoon: kun je goed bellen met de DunRock Pop?

De DunRock Pop heeft 6 microfoons. Zes? Ja, zes. De ene mic is voor het bellen, de ander voor de ANC en de ander voor ENC. Wat dat allemaal is? Tja, dat leg ik je in dit hoofdstukje uit. Tenminste, over de microfoon en de ENC. 

De ENC is een filter in de microfoon. En dan geen filter zoals je dat ziet bij je koffieautomaat. Nee hoor, het is een filter die geheel in de technische werking van de oordop (met name de chipset) plaatsvindt. 

Je moet het zo horen (zien): één microfoon vangt het geluid op uit je omgeving. De chipset verwerkt dat geluid en zorgt dat juist dat geluid weg wordt gefilterd voor je gesprekspartner. Het geluid dat via je je stem de oordop binnenkomt, wordt juist wél afgespeeld (minus het omgevingsgeluid) en (..) voila! 

Dat is nog eens vernuftige techniek. En dat voor een oordop binnen de 100 euro. Dat zie je niet vaak. Of eigenlijk zie je het zelfden of nooit. 

Microfoon score: 8

Het geluid dat de microfoon opneemt, is heel helder en duidelijk. Dat maakt deze DunRock Pop zeer geschikt voor videovergaderen. En ben je juist veel meer van de traditionele lichting? Dan kun je er ook perfect mee bellen. Ik weet overigens best dat bellen juist helemaal hot and happening is, hoor. Het was maar een grapje. 

Je hoort goed wat ik zeg. De woorden zijn goed te onderscheiden. 

Overigens hebben de bean style oordopjes (dat zijn in feite oordopjes zonder een steeltje) fysiek een achterstand qua microfoon. De microfoon zit namelijk verder van de mond af. De oordopjes met een steeltje, hebben veel minder techniek nodig om je beter verstaanbaar te maken.

De Pop met je laptop verbinden? Geen enkel pop. probleem. 

De microfoon zit immers dichter bij je mond. Tja, wat weten we veel van oordopjes he? En nu jij ook. Blijf verder lezen, over wat we van de pasvorm van deze oordopjes vinden. Want daar zitten nog wel wat haken en oren aan.  

🎤 Benieuwd naar de oordopjes met de beste microfoon? We maakten een vergelijking met alle geluidsfragmenten.  

Pasvorm: Hoe zitten de DunRock Pop

Tja en daar komen we dan aan bij de pasvorm. Het moest er een keer van komen. Tot nu toe vol lof geprezen. Maar hier is dan toch echt de kanttekening.

Want deze oordopjes vallen wat mij betreft in de categorie "niet geschikt voor de moeilijke oortjes." Als ik een vergelijking kan maken: ze zitten een beetje hetzelfde als de Samsung oordopjes. Die zijn ook allemaal wat bonkig. Deze oordopjes ook.

Zitten ze dan niet lekker? Jawel, bij mij wel. Maar ik heb gangbare oortjes. Bij mij zitten alle oordopjes prima. 

En je krijgt bij de oordopjes wel 4 maten eartips. Dus dat is ook een flink voordeel. Voor ieder oor wat wils, dus. Maar dat laatste klopt ook niet helemaal. Want nogmaals: de wat kleinere oortjes, moeten het denk ik ontgelden. 

Pasvorm score: 6

De oordopjes steken een klein beetje uit je oor. De uitbouw van de klankkast is immers niet via een steeltje gegaan, maar via een klankkast naar buiten,

Voor de duidelijkheid: bij mij zitten ze heerlijk. En ik kan ze lang op hebben en gebruiken. Geen pijn aan m'n oren.

DunRock App: wees de volledige baas van je oordoppen

De app van DunRock is écht een uitvinding. Super tof dat er bij oordoppen van deze prijsklasse een app zit. Je kunt werkelijk alles aanpassen. En zeker na goed testen, kan ik zeggen dat het echt een uitkomst is. Met de app kun je:

 • de ANC aan of uitzetten
  • en allemaal verschillende ANC-standen instellen
  • en de mate van ANC instellen (met balkje)
 • de transparency mode aan of uit zetten
  • en de mate van transparancy mode aanpassen (ook met balk\je)
 • de equalizer instellen (meer of minder bass, midden of hoog)
 • bepalen welke knoppen, wát doen
 • de sleep mode aanzetten (touch werkt niet meer)

Het geeft je de volle controle over jouw oordoppen. En dat is weer een reden waarom deze oordoppen in het rijtje van de grote merken horen. Alleen de prijs.. Die is een stuk lager. Heel gaaf dat je bij deze oordoppen een gratis app krijgt.   

ANC: Hoe goed is de noise cancelling?

De DunRock Pop hebben hybrid ANC. Dat is een stap verder dan normale ANC. Je ziet niet vaak bij oordoppen van deze prijs dat ze over hybrid ANC beschikken.

Benieuwd wat noise cancelling is? Bekijk onze uitleg over ANC.

Hybrid ANC in je oordopjes gebruikt microfoons aan de binnen- en buitenkant om geluiden beter te blokkeren. Hierdoor hoor je minder lawaai. Het is een stuk beter dan normale ANC.

ANC score: 8.5

Verder merk je tijdens het gebruik buiten, dat het minste of geringste windje leidt tot wat gekraak van de ANc-microfoons. Je kent het wel: een briesje op een microfoon. Dát geluid. Maar sinds een update van de DunRock app kan je de ANC op "wind noise" mode zetten. En dan heb je daar geen last meer van. Ideaal. 

 

En zoals je ziet kun je ook allerlei andere modi instellen voor de ANC. Denk aan:

 • Quiet environment
 • Noisy environment
 • Very noisy environment
 • Anti-wind

En elke modus kan heeft weer 4 niveaus (een schuifbalkje in de modus die je omhoog of omlaag kunt halen). 

Je merkt inderdaad het verschil. In het vliegtuig gebruikte ik de Very noise environment modus en daar merkte je echt dat het beter de motor kon wegfilteren. Toen ineens kon ik het geluid zachter zetten van m'n podcast, omdat ik ineens het allemaal een stuk beter kon verstaan.

Je kunt de ANC met de grotere merken vergelijken. Het doet niet veel onder voor die oordopjes. 

Bediening van de oordopjes 

De bediening van de oordoppen is intuitief. En zo niet: dan kan je het precies zo instellen zoals je het graag wilt (met de app). 

Handig is het wat mij betreft dat bij één keer tikken het volume wordt aangepast. Want dan is een aanraking in geval je de oordopjes alleen even wilt herpositioneren, geen ramp. Het volume gaat alleen een tikje hoger of lager. Maar je kunt er zelfs voor kiezen dat 1 keer aanraken niets doet. Handig als je je oordopjes maar niet kunt loslaten. 

Bediening: 9

Hoe werkt de touch control van de DunRock Pop?

Links Rechts
1x Volume omlaag Volume omhoog
2x Muziek: pauze/play
Bellen: opnemen/ opleggen
Muziek: pauze/play
Bellen: opnemen/ opleggen
3x Voice assist/Siri Volgende liedje
1.5 sec. Game mode on - off ANC - transparency - off

Kortom: niets geks aan deze bediening. Alleen als je het liever anders ziet, hoort, voelt, dan kan je het uiteraard aanpassen.

Batterij: Hoe lang kan je de oordopjes gebruiken?

Het doosje van de Pop is behoorlijk klein. Daar kan toch geen grote batterij in zitten? Nou, 320mAh. Is dat veel? Nee niet echt. Maar is 32 uur naar je oordopjes luisteren zonder de oplaadcase te hoeven opladen veel? Ja!

 • Gebruiksduur: 32 uur (totaal)
 • Batterij doosje: 320 mAh
 • Batterij oordopje: 42 mAh
 • Kabel: USB-C

De DunRock Pop kunnen met een energieefficiënte chipset behoorlijk lang mee op één lading. De oordopjes zelf kunnen 8 uur lang mee (als je er niet alleen mee belt, maar vooral muziek luistert). Ben je alléén aan het bellen? Tja, dat hebben we niet getest, maar ga ervan uit dat je 5 á 6 uur lang onafgebroken kunt bellen.

Maar wie heeft zo'n goede vriendin dat je úren lang kunt bomen? Ik heb wel een vriendin. En ik vind het fantastisch dat ik met haar kan bellen. Maar ik zou het ook prima vinden als na 3 uur bellen ik een alibi heb om op te hangen. Maar dat kan ik met deze DunRock Pop dus wel vergeten. 5 tot 6 uur lang non stop praten. En ook luisteren.

Batterij score: 8

Al met al is dit een prima batterij voor deze oordopjes. Op het eerste gezicht een kleine batterij. Maar door de performance van de efficiente chipset, is de gebruiksduur prima. De oplaadcase is overigens heel mooi klein. 

Conclusie: zijn de DunRock Pop goed?

Beoordeling
Geluid 9
Microfoon 8
Pasvorm 6
Batterij 8
Bediening 9
ANC 8.5

 

Al met al doen de Dunrock Pop niet onder voor de grote A-merken. Voor deze prijs is dit een absolute topper van een oordop.


Alternatieven

DunRock Bubble vs. DunRock Pop

Tja, dat is uiteraard de eerste vergelijking die in je opkomt. Zie hier een aantal punten waarin de twee oordopjes verschillen: 

 • DunRock Pop klinkt voller (zwaarder) out of the box. Maar met de app, kan je beide oordopjes precies aanpassen zoals je ze wilt.
 • DunRock Bubble heeft een steeltje. Qua mic. geeft dat ze een kleine voorsprong. De mic. zit immers dichter bij je mond. 
 • DunRock Pop heeft soms wat last van wind, bij ANC (buiten). Je moet dan de Anti-wind modus aanzetten via de app. 
 • DunRock Pop heeft Hybrid ANC en dat is één stapje beter dan normale ANC.
 • DunRock Bubble zit sneller goed in je oor. Heb je moeilijke oortjes? Ga dan voor de Bubble.

Bedankt!

Leuk dat je deze review van Eardopes over de DunRock Pop hebt gelezen. Hopelijk hebben we je goed kunnen informeren.


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog