Beste draadloze oordopjes

Top 8 beste draadloze oordopjes van 2024

Ontdek welke draadloze oordopjes het beste zijn. Meer dan honderd draadloze oortjes hebben we getest en in deze toplijst kom je erachter welke in ear bluetooth oortjes je het beste kunt kopen. 

Beste draadloze oordopjes 2024

Dit zijn de best geteste draadloze oordopjes: 

 1. DunRock Bubble
  (Best geteste oordopjes)
 2. Eardopes B6 Pro
  (Beste oordopjes onder €100)
 3. SoundPEATS Truengine 3 SE
  (Beste oordopjes onder €50)
 4. Jabra Elite 85t
  (Beste oordopjes met ANC)
 5. MPOW Flame
  (Beste oortjes sport)
 6. MPOW X3
  (Beste oortjes met microfoon)
 7. JBL Tune 225tws
  (Beste Airpods alternatief)
 8. Airpods Pro
  (Beste Apple oortje)

Alle oordopjes in deze review hebben we in onze oren gehad en getest. En alle foto's hebben we zelf gemaakt. 

Testresultaten draadloze oordopjes

Tijdens onze tests met draadloze oordopjes staken een aantal oordopjes er met kop en schouder bovenuit. De beste 8 oordopjes geven we daarom een plek in onze toplijst.

Best geteste draadloze oortjes 2024

Dit vinden we op dit moment de allerbeste draadloze oortjes die je kunt kopen. We houden deze lijst goed bij. Een prijswijziging of nieuwe oordopjes op de markt kunnen deze lijst veranderen. 

1. DunRock Bubble

Bizarre prijs/kwaliteit | Goede ANC | Gebalanceerd geluid | Mic met filter

 • Prijs: ~90

DunRock Bubble oordopjes met noise cancelling

Dit zijn op dit moment de beste oordoppen: beste prijs/kwaliteit. Goed gebalanceerd geluid, werkende noise cancelling, een microfoon met filter (ENC), bluetooth 5.3. 

Ik mocht ze als tester voor Eardopes zowaar meenemen in het vliegtuig (naar Spanje) en ik moet zeggen: dat was in het vliegtuig écht een verademing. 

DunRock Bubble noise cancelling in vliegtuig

Eigenlijk hoor je pas in zo'n omgeving hoe goed noise cancelling werkt. Je zet de noise cancelling aan door op de rechter oordop te drukken en "fffffttt": het de ronkende (irritante) motor verdwijnt gewoon. Heerlijk.

Over het geluid kan ik zeggen: het geluid is uitstekend. De beste omschrijving is: balans. Geen overmatige bass of geen schelle hoge tonen. Alle geluiden zijn aanwezig: mids, hoog, laag. Geen goedkoop subwoofer geluid dat na een uur gaat irriteren (zoals je vaak ziet in deze prijsklasse). Je hoort de hi-hat en de gitaarsnaar, maar ook de basgitaar en de bass drum. Kortom: een oordop voor de audiofiel. Oh ja! De oordopjes hebben ook de nieuwste bluetooth 5.3.

Bekijk de hele review

 


1b. OneMelon Drops

Kleine pasvorm | Prachtig gebalanceerd geluid | ANC | Best geteste microfoon | Sleep mode

 • Prijs: ~90

OneMelon Drops kleinste oordopjes voor kleine oren

Dit zijn de beste draadloze oordopjes van 2024. Ze zijn mooi ompact en ze hebben prachtig geluid. Daarbij hebben ze een topmicrofoon die omgevingsgeluid wegfiltert (ENC). Ze hebben ANC, transparency mode en een slaapmodus.

De oortjes zijn mooi compact. Ze zijn ook mooi licht: 3,2 gram. Ze voelen ook mooi premium aan met een zachte matte afwerking.

De slaapmodus is overigens een gave toevoeging. Heerlijk als je graag met muziek of een podcast in slaap valt. Je plaatst de oordopjes in je oor, zet de slaapmodus aan door 3 keer te tikken. Na 30 min. schakelt de oordop uit en disconnecten ze. Vanaf dat moment gebruik je ze als normale geluidswerende oordopjes. Ze zijn dan volledig uitgeschakeld. Écht een uitvinding. 


Beste draadloze oordopjes onder 100 euro

2. Eardopes B6 Pro

Mooie lage tonen | Zeer goede mic. | Waterdicht (1 meter diep) | Draadloos laden (incl. draadloze lader)

 • Prijs: 79

Eardopes B6 Pro

De Eardopes B6 Pro zijn draadloze oordoppen met een paar mooie specificaties. Het beste geluid in deze prijsklasse. Bovendien kun je ze het aller langst gebruiken zonder op te laden: 8 uur en de case heeft nog eens een 1000mAh batterij. De microfoon is als beste getest. Luister zelf het fragment dat we met de Eardopes B6 Pro mic. hebben opgenomen.  


Beste draadloze oortjes onder 50 euro

3. SoundPEATS Truengine 3 SE

Mooi gebalanceerd geluid | Goede mic. | ANC: nee | geweldige prijs/kwaliteit

 • Prijs: 49,95

SoundPEATS Truengine 3 SE Review Eardopes

We hebben de SoundPEATS Truengine 3 SE compleet getest en we staan in alle opzichten versteld van de kwaliteit voor deze prijs. Met name het gebalanseerde geluid is meer waard dan de prijs die je betaalt. De microfoon is de best geteste microfoon tot nu toe. Dat komt door de 2 microfoonopeningen per oordop. 


Beste draadloze oordopjes met ANC

Active noise cancelling wordt steeds populairder. En terecht! Je kunt je met ruisonderdrukking (dat is de Nederlandse vertaling) nóg beter afsluiten van de buitenwereld. 

4. Jabra Elite 85t 

Best geteste ANC | Handige app | Updates voor de beste werking

 • Prijs: 190

Jabra Elite 85t review

Soms goedkoper bij Bol


Beste oortjes sporten

Tijdens het sporten heb je oordopjes nodig die niet uitvallen. Met name als je gaat hardlopen of een andere hoog intensieve sport beoefent. Maar ook als je oortjes in de gym wilt gebruiken is het handig om oordopjes te kopen die gemaakt zijn om mee te sporten.

5. MPOW Flame Solo

Met oorboog | beste geluid onder sportoordopjes | Mooie prijs/kwaliteit

 • Prijs: 49

MPOW hardloop oordopjes review

De MPOW Flame Solo zijn opvallend goede oortjes voor het sporten. De pasvorm is briljant met de oorboog die comfortabel om je oor gaat. Het geluid is goed en verrassend. Meer lage en middentonen dan we vooraf hadden gedacht. De case is een stuk kleiner dan bij andere hardloopoordopjes en ook dat is een grote plus! Al met al zijn dit zeer goede hardloop oordopjes voor een goede prijs.


Beste draadloze oortjes met microfoon

Een goede microfoon is de belangrijkste eis die een oordopjeskoper vaak over het hoofd ziet. In onze review nemen we altijd een fragment op met de microfoon van de oordopjes. En de best geteste microfoon verdient natuurlijk ook een plekje in onze toplijst met beste bluetooth oortjes. De Eardopes B6 Pro heeft de best geteste microfoon, maar die hebben we al een plek gegeven in deze toplijst. 

6. MPOW X3

Mooi vol geluid | Zeer goede mic. | ANC: ja | degelijke bouw

 • Prijs: 69

MPOW X3 Review anc

De MPOW X3 draadloze oordopjes met ANC zijn zeer goede oortjes voor de prijs die je betaalt. Het geluid is mooi vol en de mic. is boven verwachting. Heel speciaal aan deze oordopjes is dat ze ANC hebben.


Beste alternatief voor Airpods

Vaak staart men zich volledig blind op de Airpods van Apple. Maar een alternatief is altijd goedkoper en soms zelfs beter! Bekijk ons artikel met de beste Airdpods alternatieven. Maar bekijk ook zeker de nummer 1 hieronder.

7. JBL Tune 225tws

Prachtig geluid | Mooi stevig gebouwd | ANC: nee | In verschillende kleuren

 • Prijs: 90

JBL Tune 225tws Review sneeuw

De JBL Tune 225tws zijn uitstekende oordopjes als je van semi in-ear oordopjes houdt en je goedkoper uit wilt zijn dan met Airpods. Het geluid van deze JBL 225tws is wat ons betreft zelfs beter dan de Airpods.

Soms goedkoper bij Coolblue


Beste Apple oortje

Veel mensen zijn dol op de Airpods van Apple. Maar voor welke Airpods moet je dan gaan? Want de tijd dat er maar 1 soort Airpods was, is immers voorbij. 

8. Airpods Pro

Zwaar geluid | ANC: ja | Prima pasvorm | Extra functionaliteit voor iPhone

 • Prijs: 190

Airpods Pro oordopjes

Als je graag oordopjes van Apple wilt, zouden wij voor de Airpods Pro gaan. Want de Airpods Pro zijn in ear oordopjes, hebben ANC én iets beter geluid dan de eerste versie. Daarnaast betaal je voor het strakke design en de extra compatibiliteit met je iPhone.

Soms goedkoper bij Coolblue

 


Alles over draadloze oordopjes

Alles over draadloze oordopjes

Draadloze oortjes worden steeds populairder. Maar er zijn grote verschillen in kwaliteit en prijs. Het is heel belangrijk dat je voor je aankoop nadenkt over het gebruik van de oordopjes.

Ga je ermee sporten of ga je ze gebruiken om thuis te gebruiken tijdens online meetings voor je werk? Bij die twee voorbeelden heb je compleet andere oortjes nodig. Daarom hebben we hieronder alle informatie over bluetooth oortjes opgesomd. 

In ear oordopjes of semi-in ear oordopjes?

Het verschil tussen in ear en half in ear oordopjes zit hem in het gedeelte dat contact maakt met je oor of gehoorgang. Semi in ear oordopjes (ook wel half in ear oordopjes) hebben een harde behuizing die tegen je gehoorgang liggen (zoals bij de eerste Airpods) en in ear oordopjes hebben een siliconen ear tip die in je gehoorgang gaan. 

In ear versus half in ear oordopjes

In ear oordopjes

In ear oordopjes hebben een siliconen ear tipje die in je gehoorgang gaat. De ear tips van in ear bluetooth oortjes zijn buigbaar en flexibel. In ear oordopjes gaan dieper in je oor dan half in ear oordopjes. De lage tonen worden beter overgebracht. 

Half in ear oortjes

De half in ear oordopjes (of semi-in ear oordopjes) hebben een harde behuizing van plastic die in je oor past. Ze geven niet mee met de vorm van je oor. Half in ear oordopjes liggen in je oor dicht tegen je gehoorgang. Het bekendste voorbeeld zijn de oortjes van Apple. Maar er zijn genoeg (betere) alternatieven.

Wil je nog meer weten over het verschil tussen in ear en half in ear? Bekijk dat ons artikel over in ear oordopjes en half in ear oordopjes.

Wat is ANC?

Active noise cancelling is een techniek in (draadloze) oordopjes waardoor je minder omgevingsgeluid hoort. De techniek is digitaal: het geluid dat via de microfoon van de oordopjes binnenkomt, wordt digitaal geneutraliseerd met een 'tegengeluid' dat wordt afgespeeld in je oor. Vandaar dat het 'active' noise cancelling heet.

Er bestaat ook passive noise cancelling. In dat geval zorgt puur de ear tip die in je oor gaat dat het omgevingsgeluid niet je oor in komt. Let dus goed op als er op een productpagina 'noise cancelling: ja' staat. Vaak gaat het dan om passive noise cancelling en niet om active noise cancelling. Die laatst genoemde techniek is een stuk duurder.  

Draadloze oordopjes aanbieding

Er zijn soms wat aanbiedingen voor oordopjes. Maar je kunt veel beter je goed inlezen over welke budgetoordopjes het beste zijn. Je kunt echt voor een minimaal budget prima oordoppen kopen.

Voor oordopjes onder de €50 schreven we een adviesartikel. Maar je kunt ook via Aliexpress een set oordoppen kopen. Hou dan wel rekening met een verzendtijd van 3 weken én sinds juli 2021 betaal je 21% belasting over alle producten die van buiten de EU binnenkomen. Wel zo eerlijk.

Bekijk ook zeker ons aanbod eens. Eardopes heeft voor een mooie prijs altijd wel een paar goede oordoppen. En het mooie is: Eardopes verkoopt alleen oordopjes die volledig getest zijn en goed genoeg zijn bevonden. 

Oordopjes voor de iPhone

Trotse eigenaren van een iPhone vinden het vaak fijn om ook oordopjes van Apple te gebruiken. Maar in principe hoeft dat niet.

Elke oordop met bluetooth kun je met een iPhone gebruiken. Dat in tegenstelling tot bedrade oordopjes. Want een iPhone heeft een ander soort ingang voor audio: de lightning ingang. Dus je kunt niet een audiokabel inpluggen. Maar dat maakt bij draadloze oordopjes dus niet uit. Die passen altijd op een iPhone. Je kunt als iPhone gebruiker dus de draadloze oordopjes kopen die je maar wilt. 

Wel is het zo dat Airpods of Airpods Pro extra functionaliteiten hebben als je een iPhone gebruikt. Denk aan de mooi vormgegeven popup die verschijnt op je iPhone als je het klepje van de oplaadcase opent.

 pop up Airpods
De pop up ziet er ongeveer zo uit. Alleen hebben we hier de naam van onze Airpods aangepast naar 'Aircoods'. 

Een andere extra feature die je hebt als je je Airpods gebruikt met een iPhone is inzicht in de plek waar je Airpods voor het laatst connectie had met je iPhone. Dat is handig als je je oordopjes kwijtraakt: je ziet dan op een kaartje in de app precies waar je Airpods het laatst zijn gesignaleerd. 

dat zijn interessante functies, alleen veel andere merken hebben die functies ook. Denk aan QCY en Jabra

Draadloze oordopjes met multipoint

Multipoint betekent dat draadloze oordopjes via bluetooth met meerdere devices (zoals bijv. telefoon en laptop) verbinden. Een handige optie en dat maakt multipoint zeer populair.

Als voorbeeld: dat betekent in de praktijk dat je met je draadloze oortjes muziek kunt luisteren via bluetooth op je laptop en als je gebeld wordt, switcht het signaal naar de bluetooth connectie met je telefoon. Je kunt vervolgens opnemen en met dezelfde oordopjes bellen op je telefoon. 

Multipoint is een handige optie die het gebruik van je oordopjes gemakkelijk maken omdat je met meerdere devices in één keer kunt verbinden.

Wist je dat er een makkelijke workaround is waarmee je ongeveer dezelfde functie hebt als multipoint? Als je oordopjes met je telefoon verbindt en Spotify opent op de laptop waarmee je op dat moment aan het werk bent, kun je in Spotify op je computer je gehele Spotify bedienen. Met andere woorden: als je op je laptop het volgende nummer kiest, switcht je oordop naar het volgende nummer, zonder dat je oordopjes met je laptop zijn verbonden. En als je gebeld wordt op je telefoon, kun je gewoon opnemen en je oordopjes gebruiken tijdens het bellen. Dat zorgt voor een soort multipoint functie, zonder dat je oordoppen multipoint hebben!

Oordopjes die niet uitvallen

De grootste ergernis bij oordopjes is dat ze kunnen uitvallen. Je wilt je oordopjes gewoon kunnen gebruiken zonder dat je je de hele tijd zorgen moet maken over of de oordopjes uitvallen of niet. 

Bekijk ook ons artikel over de beste oordopjes tijdens het hardlopen en in de gym.

Gelukkig zijn er oordopjes die qua pasvorm nét iets meer doen dan andere oortjes, om te garanderen dat de oordopjes in je oren blijven zitten. Hou je hier geen rekening mee en heb je vaak last van dat oordopjes uitvallen? Dan is de kans groot dat je een miskoop begaat. 

Er zijn twee oplossingen die ervoor zorgen dat je oordopjes niet uitvallen:

 • oorbogen
 • oorfinnen

Oordopjes met oorbogen vouwen zich om je gehele oorschelp. Dat brengt zoveel steun, dat ze vrijwel onmogelijk uitvallen. Een voorbeeld van een oordop met zo'n oorboog zijn deze oordopjes:

oordopjes met oorboogEen andere optie is oordoppen met een oorfin. Dat is een soort rubberen uitwijking in de oordop die in je oorschelp klemt. Dat klinkt incomfortabel, maar dat is het (bij een goede uitvoering en goed materiaal) zeker niet. Een voorbeeld van een oordop met een oorfin zie je hier:

earfin 

JBL draadloze oortjes

JBL timmert flink aan de weg met nieuwe draadloze oordopjes die ze op de markt brengen. En ze groeien in populariteit. In feite kun je de JBL oortjes onderverdelen in twee soorten: JBL Airpods (die natuurlijk niet zo heten) en de in ear JBL oordopjes. De meest bekende semi in ear JBL Airpods zijn de JBL Tune 225tws.

Oordopjes en je laptop

Draadloze oordopjes verbinden met je laptop is handig als je thuis aan het werk bent. Je kan je oortjes gebruiken tijdens Teams meeting of online meetings met andere programma's. En je zit tijdens de meetings tenminste niet gekluisterd aan je beeldscherm. Je kunt even de was ophangen tijdens de update van je saaie collega. 

Maar welke oordopjes werken goed op een laptop?

Oordopjes met een draad werken altijd met een laptop. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet bij draadloze oordopjes. 

oordopjes laptop

In feite zijn er twee eisen voor een goede werking:

 • Technische eisen laptop
 • Technische eisen oordop

Technische eisen laptop
Je laptop moet uitgerust zijn met een goede snelle bluetoothverbinding én een goede geluidskaart. Als dat niet het geval is, is het gebruik van de oortjes geen doen. Het geluid hapert of komt in lage kwaliteit binnen. Je bent tijdens vergaderingen niet goed te verstaan. En dat terwijl tijdens het verbinden met je telefoon er geen enkel probleem optreedt. 

Technische eisen oordop
Om je oordopjes met je laptop te verbinden is een goede chipset een absolute must. Sommige chipsets hebben meer kracht en een snelle verwerkingssnelheid. Dat is essentieel om bijv. de stem van je collega tijdens een meeting ten gehore te brengen en tegelijkertijd jouw stemgeluid met de microfoon op te nemen en terug te sturen naar je laptop.

We hebben zoveel oordopjes getest, dat we met zekerheid kunnen zeggen welke chipsets goed genoeg zijn voor gebruik met laptop en welke niet. Maar dat wordt een beetje te gedetailleerd voor dit artikel. Als een oordopjes beschikt over de Jieli, kun je ervan uitgaan dat de oordopjes niet goed op een laptop werken. Als een oordop een Qualcomm chipset heeft (de code begint dan met QCC*****) dan weet je dat het vaak goed zit.

Compacte oortjes

Als je niet veel ruimte in je oor hebt, blijft er maar een heel klein aantal oortjes over die passen. Veel oordopjes zijn te groot.

Onze redacteur met kleine oortjes deed een uitgebreide test waar ze zocht naar de beste oortjes voor een kleine gehoorgang.

Gelukkig zijn er veel oordopjes die geschikt zijn voor je oortjes. Denk aan de oordopjes van OneMelon. Die zijn een stuk kleiner dan andere oordopjes. 

Haylou oordopjes kleine oren

⬆️ Dit is het einde van onze Top 8 beste draadloze oordopjes. Weet je nog wat de nummer 1 van deze lijst was?

Anderen bekeken ook:

Terug naar blog