Beste oordopjes kleine oren

Beste oordopjes voor kleine oren: Top 10 voor een kleine gehoorgang

Wat zijn de beste oordopjes voor kleine oren die niet uitvallen? Welke oortjes zitten je oorschelp niet in de weg en welke passen in je kleine gehoorgang. Dat zocht ik zelf (met kleine oren) uit en na een lange zoektocht weet ik welke oordopjes goed blijven zitten in een kleine gehoorgang. Bekijk het overzicht van beste oordopjes voor kleine oren.

Beste oordopjes kleine oren

Dit is ons overzicht met de beste oordopjes voor een kleine gehoorgang die niet uit je kleine oor vallen: 

 1. OneMelon Drops
  (Best kleine draadloze oortjes)
 2. Jabra Elite 7 pro
  (Beste tot €200)
 3. OneMelon Waterfall
  (Beste kleine oordopjes met draad)
 4. Mpow Flame Solo
  (Beste kleine in ear)
 5. Shokz OpenRun small
  (Beste bone conduction)
 6. Haylou GS1
  (Beste goedkope versie)
 7. OneMelon Drops met slaapfunctie
  (Beste kleine oortjes slapen)
 8. Buds 2
  (Beste kleine Android oordop)
 9. OneMelon Drops
  (Kleinste oordopjes)
 10. Airpods Pro 2
  (Kleinste Airpods)
   

Oordopjes en kleine oren: het grote probleem

Het lijkt soms wel of de fabrikanten van oordopjes geen oog hebben voor ons oor. Waarom toch? Alle oordopjes (een uitzondering daargelaten) die ik heb getest, zijn te klein.

Vergelijking van oordopjes voor kleine oren

Altijd dezelfde redenen waarom oordopjes niet goed zijn voor kleine oren:

 • Te grote behuizing (zit oorschelp in de weg)
 • Eartips passen niet in m'n kleine gehoorgang

Het is me 3 keer (ja, echt waar) overkomen dat ik 1 oordop kwijt ben geraakt tijdens het fietsen of op de scooter. Dat alleen al kostte me bijna 400 euro (er zat één set witte oordopjes bij van meer dan 250 euro). Belachelijk. Maar ik ga je met mijn advies na een lange zoektocht flink wat besparen.

⬇️Lees je liever niet over het probleem zelf, maar liever direct de oplossing? Bekijk dan welke oordopjes het beste zijn voor kleine oren

Terwijl ik juist blij ben met mijn kleine oortjes. Liever kleine oortjes dan te grote oren. Maar goed, ik ben bijna nooit blij als ik een oordopje in mijn oor doe. Ze vallen altijd uit m'n oren.

Behuizing van oordopjes en kleine oorschelp

Ongeveer bij 75% van de oordoppen, passen ze misschien met veel gedoe in m'n gehoorgang, maar ze zitten mijn oorschelp in de weg. En daardoor drukken ze uit m'n oor en ze gaan na ongeveer 15 minuten enorm irriteren. Ze blijven dus niet zitten.

Ik doe m'n oordoppen dan altijd anders in dan dat ze bedoeld zijn om in te doen. Meestal richt ik de behuizing van de oordoppen geheel naar beneden, omdat ik ze niet op een andere manier kan dragen.

oordopje naar beneden door klein oor

Maar dit is natuurlijk niet hoe het bedoeld is. Wat ik ook weleens doe, is de oordop minder diep in m'n oren doen. Dan zitten ze m'n oorschelp niet in de weg, maar dan is het probleem weer dat het geluid slechter wordt (lees: geen bass) en veel erger: ze vallen om de haverklap uit m'n oor

Herkenbaar dit, he? Ik ken veel mensen die dit ook hebben. Meestal vrouwen. Wij hebben gewoon vaak een iets bescheidener oor, dan mannelijke soortgenoten. 

Edit: we hebben inmiddels meerdere keren ook van mannen te horen gekregen dat oordoppen te groot waren voor het oor. Dus het is zeker niet alleen een vrouwendingetje.

Eartips zijn te groot voor m'n oor

Wat ook heel vaak voorkomt is dat de oordopjes niet in m'n gehoorgang passen. Ik heb dus een te kleine gehoorgang en het is belangrijk dat ik oordopjes vind met kleine eartips. 

Eartips zijn kleine opzetstukjes voor oordopjes. Soms zijn ze gemaakt van siliconen (meestal standaard). En soms van memory foam.

Foam eartips zijn helpen al vaak om m'n oordoppen (beter) te laten passen. Je plaatst ze (als vervanger van de standaard siliconen/rubberen eartips) op je oordop en knijpt ze in voor je ze in je oor doet.

Foam eartips

Eenmaal in je oor zetten ze uit en passen ze zich aan aan je gehoorgang. Dat opzich is al een uitvinding. Maar dan hou je nog steeds het probleem van de grote behuizing van de oordop zelf, waardoor ze niet lekker zitten en steeds uit je kleine oren vallen. En dan blijf je zitten met de vraag: wat zijn de beste oordopjes voor kleine oren?

Maar! Er is hoop. Ik heb behoorlijk wat miskopen begaan. Maar een aantal oordoppen passen echt precies in mijn kleine gehoorgang. Die deed ik in en alles viel op zijn plaatsje. En het mooie is: de geluidsoverdracht was vanaf toen ook ineens goed. Mooi vol geluid met goede lage tonen.

Testresultaten

Je ziet dus dat oordopjes voor kleine oren vaak te groot zijn. Ze vallen uit en geven geen bass (door een slechte fit). Je hebt dus de kleinste oordopjes nodig.

Tijdens het testen valt op dat met name bij kleine oordopjes het verschil in kwaliteit enorm is. Dat merken we natuurlijk altijd in de oordoppenmarkt. Maar het lijkt erop dat bij kleine oordoppen er veel meer verschil zit in kwaliteit. Misschien omdat het zo lastig is om alle hardware in een kleine oordop te verpakken.

Best geteste kleine oordopjes voor kleine oren

Dit vinden we op dit moment de allerbeste oordopjes voor kleine oren die je kunt kopen. We houden deze lijst goed bij. Een prijswijziging of nieuwe kleine oordopjes op de markt kunnen deze lijst veranderen. 

1. OneMelon Drops

Kleinste oordopjes | Kleine en lichte oordopjes | Goed geluid | ANC | Sleep mode

 • Prijs: ~90

OneMelon Drops kleinste oordopjes voor kleine oren

Dit zijn de beste oordopjes die ik getest heb voor mijn kleine oren. Ze zijn 2 cm in de lengte en ze hebben echt prachtig geluid. Daarbij hebben ze een topmicrofoon dat omgevingsgeluid wegfiltert (ENC). Ze hebben ANC, transparency mode en een slaapmodus.

Deze oordopjes zijn het beste voor een kleine gehoorgang. Beter heb ik nooit in m'n oren gehad. Overigens zijn ze ook mooi: 3,2 gram. Ze voelen ook mooi premium aan met een zachte matte afwerking.

De slaapmodus is overigens een gave toevoeging. Heerlijk als je graag met muziek of een podcast in slaap valt. Je plaatst de oordopjes in je oor, zet de slaapmodus aan door 3 keer te tikken. Na 30 min. schakelt de oordop uit en disconnecten ze. Vanaf dat moment gebruik je ze als normale geluidswerende oordopjes. Ze zijn dan volledig uitgeschakeld. Écht een uitvinding. 


De OneMelon Drops zijn dus klein. En er zijn best wat andere oordopjes in de categorie 'klein' op de markt. Maar zelfs binnen die categorie vallen de OneMelon Drops kleiner uit dan andere oordopjes. Het zijn dus kleine oortjes binnen de categorie klein:

Onemelon Drops kleiner dan andere slaapoordopjes

Groen zijn de OneMelon Drops. Creme zijn andere sleepbuds, zoals ze vaak genoemd worden. Beide oordoppen zijn prima.

Het geluid is bijna identiek en pasvorm is prima, maar je ziet dat de behuizing van de Drops smaller is dan de beige oordoppen. En daardoor drukken de OneMelon Drops niet in je oor als je op je zij ligt. Plus: de kans is bij de groene oordopjes groter dat ze in je kleine oortjes passen. 

Beste kleine bluetooth oordopjes tot 200 euro

2. Jabra Elite 7 Pro

Redelijk klein | Goede ANC | goed geluid

 • Prijs: ~150

Jabra Elite 9 Pro

Het is een twijfelgevalletje, maar deze Jabra's zijn gezien de mega goede features super klein. Ze hebben behoorlijk wat onder de motorkap: ANC, transparency mode ENC. etc. Ze zijn een stuk groter dan de nummer 1 uit deze lijst, maar het zijn hele goede oordopjes als je wat kleinere oren hebt. Heb je écht een hele kleine gehoorgang, ga dan zelfs voor iets kleiners. 

Lees ook de gehele review over de Jabra Elite 9 Pro.   


Overigens is er wel een truc waardoor je niet direct nieuwe oordoppen hoeft te kopen om ze passend te krijgen. Vaak kan je al een hoop oplossen met eartips. Dat zijn de opzetstukjes van je oordopjes. Die zijn er in vele soorten en maten. De versie die gemaakt is van memory foam, doet soms wonderen voor kleine oren.

Eartips voor kleine oren

Overigens kun je bij in ears (niet bij semi in ears) al heel wat verbetering in pasvorm doorvoeren door de eartips te vervangen. 

Denk aan foam eartips. Dat zijn opzetstukjes voor oordopjes, maar dan gemaakt van memory foam. Dat is écht een uitvinding. Je knijpt ze in voor je ze indoet. En ze worden dan heel klein. In je oor zetten ze langzaam uit. Het voordeel is dat ze super goed afsluiten en dat ze mega zacht en comfortabel aanvoelen.

Foam eartips

Je kunt ze voor verschillende oordopjes kopen. De standaard versie foam eartips passen op de meeste oordopjes. Maar als ze niet passen, dan zie je dat op de pagina staan. En dan kun je klikken op de set oordopjes die jij bezit zodat je alsnog de juiste foam eartips kunt kopen.

Beste kleine oordopjes met draad

Heb je kleine oren (zoals ik) en wil je juist oordopjes met draad? Dan is de vijver van passende oordopjes nóg kleiner. Het probleem is dat de draad in feite aan je oordop trekt. De draad hangt direct vanuit je oor naar beneden en daardoor (zeker als je kleine oren hebt) wordt het een nóg grotere uitdaging om je oordopjes in te houden. 

Kleine oordopjes met draad voor kleine oren

Daarom is het mijn advies (en hopelijk heb je daar oren oortjes naar) om een draad te nemen die achter je oor langs gaat. Dat is voor mij echt een uitvinding geweest. Ik heb oordoppen gehad die rechtstreeks naar beneden wezen met de draad, maar dat was een drama. Achter het oor langs, heb ik meer hou vast en blijven ze gewoon beter zitten. 

Dus denk eraan dat bij oordopjes met draad:

 • de draad voor extra gewicht zorgt
 • de oordopjes éxtra makkelijk kunnen uitvallen als je de verkeerde set koopt

Kortom: onze tip is om oordopjes te kopen die een draad achter het oor hebben.

3. OneMelon Waterfall

Draad achter oor voor extra steun | Zeer goed geluid | Klein en ijzersterk (metaal) gebouwd

 • Prijs: ~70

OneMelon Waterfall met draad achter het oor voor kleine oren

Deze OneMelon Waterfall oordopjes met draad zijn mooi klein én ze gaan achter je oor langs. Dat maakt ze super stabiel en ze blijven zitten in je oor

En buiten het feit dat ze goed zitten en blijven zitten, is het geluid ook bijzonder goed. Ik ben écht een beetje verknocht aan deze oordoppen. Ze hebben goede balans. Dus als je van overmatige bass houdt, dan zit niet goed met deze oordoppen.

Maar hou je van gebalanceerd geluid met een mooie afweging tussen laag, midden en hoog, dan zijn dit absolute toppers. Als ik ze vergelijk met de bekende a-merken, dan vind ik deze oordoppen beter dan oordoppen van 50 euro duurder.

De bouw is ook mooi duurzaam. Want de oordoppen zijn volledig van metaal gemaakt. Het zijn wat dat betreft premium oordoppen. 


Beste in ear voor kleine oortjes

Als je kleine oren hebt, kun je het beste niet voor semi in-ear oordopjes (ook wel half in ear) gaan en beter wel voor in-ear oordopjes gaan. 

We hebben het verschil hier in een andere blog uitgelegd. Maar het komt op het volgende neer: 

Semi in-ear (ook half in-ear) heeft een harde behuizing zonder een in ear tuutje (dat heet een eartip). Zie hier:

Semi in ear oordopjes

Het probleem is dat je nul controle hebt op de grootte van de opening. Als ze niet lekker zitten, dan is dat zo en verander je dat niet. Dat maakt ze ongeschikt voor een kleine gehoorgang.

Veel beter kun je een full in ear oordopje kiezen met een eartip. Dat is zo'n klein opzetstukje dat je op je oordop plaatst. Fabrikanten van in ear oordopjes geven altijd een zakje met extra eartips mee. Dan heb je al wat meer kans dat met één van de eartips je oordopjes in je kleine gehoorgang passen. En mocht je dat nodig vinden, dan kun je foam eartips kopen die zich nog beter aanpassen aan je oor.

Eartips die de oordopjes fabrikant meesturen

Dit zijn dus de standaard meegeleverde eartips van een fabrikant. In dit geval ging het om Jabra. Maar alle in ear oordopjes leveren gelukkig dit soort opzetstukjes mee met hun product. Soms 4 maten in totaal en anders 3 maten.  

4. MPOW Flame Solo

Blijven goed zitten | met oorboog | ook goed geschikt voor sporten

 • Prijs: ~50

MPOW Flame Solo oorboog

De MPOW Flame Solo zijn oordopjes met een oorboog die om je oor hangt. Ze vallen niet uit je oor, die garantie kan ik je wel geven. 

Voor kleine oren zou ik bij deze oordopjes voor het kleinste eartipje gaan. Dat doe ik ook. Ik vind ze fijn voor tijdens het hardlopen en sporten. Maar als je oordopjes normaal gesproken heel makkelijk uitvallen, dan kan ik me voorstellen dat je ze ook gewoon thuis en onderweg gebruikt.

De eartips die ik hierboven al noemde, passen goed op deze oordoppen.  


Beste botgeleidende versie

Weleens gedacht aan een oordop die niet in je oor gaat? Er bestaan oordopjes die tegen je jukbeen aan zitten. Ze hebben geen speakers, maar een trillend plaatje dat via je jukbeen wordt geleid naar je trommelvlies. Bizar, toch?

Ik zal niet te diep ingaan op de werking en de vergelijking van de beste versies. We hebben namelijk al aangegeven welke bone conduction headphones het beste zijn. 

Bone conducion uitgelegd

Maar goed, ze zijn alleen niet allemaal even geschikt voor kleine oren. Het probleem zit met name in de nekband. De maat van de nekband is namelijk niet te verstellen. Er zijn wel versies die gemaakt zijn voor mensen met een wat kleiner hoofd in z'n geheel.  

5. Shokz OpenRun Small

Voor hardlopen | Prima geluid | Goede pasvorm

 • Prijs: ~120

OpenRun

Geschikt voor: 🏃‍♀️🎤

Deze OpenRun van Shokz zijn speciaal gemaakt voor hardlopen. En het merk Shokz is het meest vooraanstaande merk voor dit soort koptelefoons. Je kunt ze bovendien met je Garmin of andere sporthorloge verbinden. 

Het merk Shokz is overigens hetzelfde merk als AfterShokz. Maar sinds 2016 is het veranderd in Shokz. Maar de producten zijn hetzelfde gebleven. 

Deze OpenRun is ideaal voor hardlopen. Overigens is de OpenRun Pro ook misschien wel een nog betere versie. Maar die is ook een stukje duurder. 

De pasvorm is top, het geluid is prima, ze kunnen tegen zweet en regen én de batterij gaat mooi lang mee. Dit zijn zeer goede bone conduction headphones.  


Goedkope kleine oordopjes

Een oordop die in kleine oortjes passen, hoeft helemaal niet duur te zijn. Hoewel het klein produceren van een oortje een verfijnde en vaak dure techniek is, bestaan er wel goedkope versies.

Alleen waar je op moet letten is dat er géén extra features bij dat soort oordoppen moeten/mogen zitten. Zie je een ultraklein oordopje van 30 euro mét ANC, mét, transparency mode, mét ENC microfoon en nog meer features? Dan moeten alle alarmbellen gaan rinkelen.

6. Haylou GS1 (pro)

Goedkoop | mega klein | best oke geluid

 • Prijs: ~30

Kleinste in ear oordopjes

We hebben deze Haylou oordopjes getest. En als je ze in je hand hebt, denk je direct: dit kan niet veel goeds zijn als ik ze straks in m'n oor doe. Misschien wel qua pasvorm, maar niet qua geluid.

Maar niets blijkt minder waar. De oordopjes klinken meer dan prima. Best verrassend. En de vorm is prima voor onze kleine oortjes. Ze passen goed. Je ziet het op de foto die ik hierboven heb genomen. Een usb-a kabel. Die zijn niet zo groot. En de Haylou oordop is precies even groot als het ijzer van de usb-kabel. 


Beste kleine oortjes voor slapen

Steeds vaker geven mensen aan dat ze met oordopjes in naar bed gaan. Je kan dan een rustgevend muziekje zetten en in slaap vallen. Dat kan heel fijn zijn en zelfs de slaap enorm verbeteren.

Het kan namelijk ervoor zorgen dat de diepe slaap (de periode waarin je het meeste uitrust) verlengt. Alleen moeten oordopjes dan wel klein genoeg zijn om in je oren te passen én om niet te irriteren als je met je hoofd (en oor) op je kussen ligt. . 

7. OneMelon Drops oordopjes met slaapfunctie

ultra klein | 3 gram | slaapmodus

 • Prijs: ~90

oordopjes met bluetooth voor slapen

Deze OneMelon Drops zijn gemaakt om mee te slapen. Ze hebben namelijk een sleep mode. Alleen dat is niet alles. Ze hebben ook gewoon topgeluid, een goede microfoon, active noise cancelling, transparency mode en meer. Prima oordoppen dus. En ze passen in de kleinste oren. 


Beste kleine oortjes Samsung en Android

Als je graag een Samsung oordop koopt en je hebt kleine oren, dan moet je je goed inlezen over de pasvorm. Een aantal oordoppen zou ik in dat geval overslaan. De Buds Pro bijvoorbeeld. Die hebben een te grote pasvorm en ze vallen vaak uit het oor

Maar geen zorgen: er zijn ook oortjes die wel in klein oren passen. Sowieso kun je alle bluetooth oordopjes gebruiken met een Android telefoon. 

8. Samsung Buds 2 (met foam eartips aub) 

Klein | mooi rond en compact | behuizing klikt mooi in je gehoorschelp

 • Prijs: ~70

Samsung Buds 2

De Buds 2 klikken veel beter in je gehoorschelp dan de eerste versie. Maar ook veel beter dan de versie die daarna kwam: de Buds Pro. Ik vind dat de Buds 2 een prima oplossing zijn voor kleine oortjes. Maar wel alleen met foam eartips. Deze foam eartips passen op de Buds2.


Kleinste oordopjes

Hoe kleiner de oordop, hoe meer kans dat ze in je oor passen. Maar wat zijn de kleinste oordopjes? Een gemiddelde oordop aan de kleine kant is ongeveer 3 cm. En dan gaat het om de behuizing.

Hoe kleiner die behuizing is, hoe beter ze in je oor passen. Daarom hebben we alle oordoppen (en natuurlijk met name de kleine oordoppen die we getest hebben) gemeten. Maar er zijn ook oordoppen die in de lengte slechts 2 centimeter zijn. En dat is echt bizar klein. Grote kans dat ze passen.

9. OneMelon Drops (2 cm)

2 cm in de lengte gemeten | 3 gram | klein en toch veel features

 • Prijs: ~80

Kleinste oordopjes 2 centimeter

Dit zijn verreweg de kleinste oordopjes op de markt. En ze hebben goed geluid. De OneMelon komt al voor in deze toplijst, maar we kunnen geen andere oordop bij de categorie "kleinste oordopjes" benoemen. Dit zijn namelijk de kleinste die we in ons oor hebben gehad.


Beste kleine Airpods

De Airpods zijn niet direct de beste versie voor een kleine pasvorm. Maar ik zou nooit voor de semi in ears van Apple gaan als je bescheiden oortjes hebt. Die hebben namelijk een grote behuizing en geen eartip die je naar grootte en wens kunt aanpassen. 

Ik zou altijd voor de pro versie gaan. Die hebben namelijk eartips (zachte tuutjes) die zich aan jouw vorm aanpassen. 

10. Airpods Pro 2

in ear | hebben een eartip | foam eartips beschikbaar | goed geluid en ANC

 • Prijs: ~270

Airpods Pro 2

Tja zo ingezoomd lijken de Airpods 2 enorm. Maar ze zijn niet zo mega groot. Er zijn echt wel kleinere oordoppen op de markt. En als je écht een klein oortje hebt, ga dan maar voor een andere versie. En als je geen iPhone hebt, sla deze oordop dan ook even over. 

We hebben de Airpods Pro 2 overigens geheel getest. Goed geluid, en bizar goede ANC. Maar écht optimaal zit het niet in een klein oortje. Je krijgt wel 4 maten eartips bij je aankoop. En de kleinste eartip is bewonderenswaardig klein.

 

 • Dat waren de 10 beste kleine oortjes uit onze test. Lees verder als je meer wilt weten óf ga weer naar boven naar de opsomming met 10 oortjes.

Alles over kleine draadloze oortjes (en bedraad)

We kregen veel vragen over dit onderwerp. Het is echt een pijnpunt voor veel mensen tijdens het aankoopproces. Dat is de reden dat we deze test gedaan hebben.

Welke oordopjes voor kleine oren?

De OneMelon Drops zijn goede oordopjes voor kleine oren. 2 cm in de lengte. Dat zijn de aller kleinste oortjes op de markt. Maar het is zeker niet de enige goede versie. Bekijk ons artikel met een lijst van goede versies. Het belangrijkste is dat je in ear neemt en niet semi in ear. Met in ear kun je namelijk zelf de grootte van de eartip bepalen. En de vorm past zich aan jouw oor aan. Dat helpt ook. 

Welke kleine oordopjes kan ik gebruik tijdens het slapen?

De beste geluidswerende oordoppen tijdens het slapen zijn op maat gemaakte oordoppen. Die zijn exact naar jouw vorm gemaakt en die zitten je als gegoten. Je hoort dan vrijwel niets. En dat bevordert je slaap. We zien ook steeds meer bluetooh oordoppen voor tijdens het slapen. Maar ook zonder bluetooth en zonder actieve muziek in je oor, kun je al een stuk beter slapen met deze geluidswerende versie. 

Sport oordopjes kleine oren

Gebruik voor het sporten oortjes met een oorboog zodat ze niet uit je kleine oren vallen. We hebben een test gedaan met verschillende versie voor het hardlopen. Je ziet daar welk versie voor jou het beste is.  

Oordopjes kleine gehoorgang

Als je een kleine gehoorgang hebt, is het nog belangrijker dat je in ear oordopjes neemt. En het liefst met een zo klein mogelijke behuizing.

⬆️ Dit is het einde van onze Top 10 beste oortjes voor kleine oortjes. Weet je nog wat de nummer 1 van deze lijst was?

Anderen bekeken ook:

Terug naar blog