MPOW Flame Solo draadloze oordopjes Review

MPOW Flame Solo draadloze oordopjes Review

De MPOW Flame Solo zijn draadloze oordopjes speciaal voor het hardlopen. MPOW is een merk dat bekend staat voor kwaliteit voor een prima prijs. We testen deze hardloopoordopjes op pasvorm (blijven ze zitten?), geluidskwaliteit, microfoon en bediening. Zijn dit de sportoordopjes die je het beste kunt kopen? Dat bekijk je in deze review. 

Voor- en nadelen

Dit zijn de voordelen en de nadelen van de MPOW Flame Solo. Zo kun je direct zien of deze oordopjes voor jou geschikt zijn. 

Voordelen  Nadelen
✔️Goede pasvorm
✔️Mooi vol geluid
❌Geen app voor personalisatie

Specificaties MPOW Flame Solo

 • Prijs: € 39
 • Chipset: ?
 • Codec: ?
 • Bluetooth: 5.0
 • Bereik: 10m
 • Batterij doosje: 500 mAh
 • Batterij oordopje: ?
 • Kabel: usb C
 • Waterdicht: ja (spatwaterdicht)

 MPOW Flame Solo onderdelen verpakking hardlopen

Geluid van de MPOW Flame Solo 

De MPOW Flame Solo verrassen ons tijdens het eerste gebruik. Het geluid is een stuk beter dan we van te voren dachten. 

Meestal hebben oordopjes voor het sporten wat minder goed geluid. Waarom? Geen idee. Je zou toch zeggen dat er in de oordopjes met een boog (om het oor) juist meer plek is om een goed geluid in te bouwen. Maar vaak is dat dus niet het geval. Daarom zijn we altijd op zoek naar goede oordopjes met een oorboog. Die plaatsen we in ons overzicht met de beste hardloopoordopjes.

Geluid van de MPOW Flame Solo
Het eerste dat ons opvalt is: goede lage- en middentonen. Dat zorgt voor een professionele geluidsbeleving. Met name aanmoedigende muziek komt je mooi vol ten gehore. En dat is wel zo handig tijdens het hardlopen. 

De hoge tonen zijn aanwezig, maar zouden er wat ons betreft nog wat geïsoleerder uit mogen komen. Het lijkt of de hoge tonen een klein beetje verscholen zitten. Dat is op te lossen met een equalizer, maar we vinden bij Eardopes altijd dat een fabriek 1 meneer moet aannemen met een scherp oor, die kritisch op het geluid zit. Overigens is het hoge geluid wel prima aanwezig, maar wat ons betreft had hij nét iets hoger afgesteld kunnen worden.

Geluidskwaliteit score: 8

De MPOW Flame Solo geeft je echt een zeer goede geluidsbeleving tijdens het hardlopen of tijdens het sporten. Of tijdens het stilstaan of thuiswerken, trouwens, maar ze zijn met name gemaakt voor het hardlopen, fietsen en bewegen.  

Microfoon: kun je goed bellen met de MPOW Flame Solo

Meestal wordt er bij hardloopoordopjes niet zoveel budget gestopt in de microfoon van de oordopjes. Terecht? Ja. Want wat ons betreft is de pasvorm, het geluid en de bediening veel belangrijker bij dit soort oordopjes.  

Microfoon score: 7

Maar bij deze oordopjes zit het wel goed qua microfoon. De microfoon is beter dan gedacht. En een fragment zegt meer dan duizend geschreven woorden, dus luister vooral zelf even:

Zoals je hoort ben je prima te verstaan. En als je dat vergelijkt met andere hardloop oordopjes zoals de QCY T6, dan zijn deze oordopjes echt vele malen beter qua microfoon.  

Voordelen zijn natuurlijk dat je erg goed te verstaan bent. Maar, zoals gezegd in het fragment: er is wel sprake van een kleine ruis en het volume van de oordopjes is ietsje lager dan gewenst. 

Al met al kun je zeer goed bellen met deze oordopjes. Als je echt voor het thuiswerken een goede oordop wilt, dan zou ik voor een andere oordop gaan. 

Benieuwd naar de oordopjes met de beste microfoon? We maakten een vergelijking met alle geluidsfragmenten.  

Hoe zitten de MPOW Flame Solo tijdens het sporten?

De MPOW Flame Solo hebben een mooie flexibele en zacht aanvoelende oorboog, die (zoals de naam al verklapt) om je oor heen gaat. Dat zorgt voor een zeer hoog draagcomfort. En (niet onbelangrijk) het zorgt ervoor dat je oordopjes blijven zitten! En dat is nou juist een aspect waar we deze oordopjes uitvoerig op getest hebben. Want tijdens het sporten wil je niet dat je oordopjes uitvallen. 

Bekijk ook de beste oordopjes voor het hardlopen

En of ze goed zitten? Zeker! De oorboog is mooi zacht en gaat niet vervelen of irriteren. Ook niet na 5 km hardlopen. Daarbij zorgen ze voor net dat beetje balans waardoor je doppen goed tegen je gehoorgang blijven duwen. Dat bevordert weer het geluid. 

Pasvorm: 8

Bovendien is de boog mooi buigbaar. De boog veert daardoor soepel om je oor. En dat bevordert het draagcomfort. Al met al een van de betere oordopjes voor hardlopen qua pasvorm.

Bediening van de oordopjes 

Deze hardloopoordopjes hebben zes knopjes. Jawel: een zestal knopjes in totaal op beide oordopjes! Je kunt de oordopjes met de bovenste knopjes harder en zachter zetten. En met het knopje op de zijkant van de (beide) oordopjes, kun je het volgende nummer kiezen of je muziek even op pauze zetten. 

Beide bedieningen zijn aan beide kanten hetzelfde. Dat is misschien wel jammer. Een gemiste kans. Misschien hadden ze de bovenste knop rechts kunnen inregelen voor het volume en aan de linker kant kunnen inregelen voor het volgende of het vorige liedje. Maar goed, we zullen niet te moeilijk doen daarover. Het kan de bediening ook onnodig moeilijk maken. Dus voor alles is wat te zeggen. 

Verder is het opvallend dat er voor knopjes is gekozen en niet voor touch bediening. En daar zijn we eigenlijk wel heel content mee. Een knopje voel je en een touchbediening niet. En met name als je in beweging bent, wil je de knopjes goed kunnen voelen. Dat is belangrijk voor de bediening. Wat dat betreft een goede keuze dat MPOW voor knopjes heeft gekozen. 

Bediening: 7

Factory reset: MPOW Flame Solo

Een factory reset voor de MPOW Flame Solo dow je als volgt:

 1. Laad de oplaadcase op (zorg dat er genoeg stroom in de case en de oordopjes zitten)
 2. Haal de oordopjes uit de case
 3. Pak één oordopje en houd de volumeknopjes (zowel - als +) lang ingedrukt totdat het lichtje gaat branden. Het lichtje zit net naast de volumeknop, dus het een beetje een gepriegel. 
 4. Herhaal dit (beide volumeknopjes lang indrukken) bij het andere oordopje.
 5. Als de lampjes (anders) gaan branden nadat je beide volumeknopjes lang (3 á 4 seconden) in hebt gedrukt, is de factory reset gelukt. 

Klaar! Nu kun je weer verbinden met je device.

Batterij: Hoe lang kan je de oordopjes gebruiken?

MPOW Flame Solo oplaadcase oordopjes

Oplaaddoosje

De oplaadcase bevat 500mAh. Net als de QCY T6. Alleen het grote voordeel is dat ze het bij deze MPOW voor elkaar hebben gekregen om de oplaadcase een stuk kleiner te houden. En dat is wel fijn! De QCY T6 was een giga grote oordop met een nog veel grotere oplaadcase. Dus puik werk, dat MPOW de oplaaddoos zo mooi compact heeft weten te houden. En dat zonder het aantal mAh te verlagen. 

Bovendien heeft de MPOW usb-C. En dat is gewoon beter en fijner dan micro usb. We begrijpen eigenlijk niet waarom die Chinese fabrikanten nog micro usb inbouwen. Maar gelukkig heeft MPOW usb-c in de oplaadcase geplaatst. 

Conclusie: zijn de MPOW Flame Solo goed?

MPOW Flame Solo Verpakking

Beoordeling
Geluid 8
Microfoon 7
Pasvorm 8
Batterij 7
Bediening 7
Stabiliteit 7

 

De MPOW Flame Solo is een bovengemiddelde oordop voor het hardlopen. Beter dan andere oordopjes in zijn klasse. Het geluid is goed en verrassend. Meer lage en middentonen dan we vooraf hadden gedacht. De microfoon is ook beter dan andere oordopjes gemaakt voor het hardlopen. De pasvorm is zeer goed en de oordopjes vallen niet uit je oren tijdens het dragen. Dat is belangrijk tijdens het hardlopen. De case is een stuk kleiner dan bij andere hardloopoordopjes en ook dat is een grote plus! Al met al zijn dit zeer goede hardloop oordopjes voor een goede prijs. 


Alternatieven

MPOW Flame Solo vs. QCY T6

t6

De MPOW is vrijwel in elk opzicht beter dan de QCY T6, waarover we ook een review schreven. Denk aan de geluidskwaliteit, de grootte van de oordopjes en de microfoon.  


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog