Welke namaak Airpods zijn het beste? i9, i10, i12, i30, i500 review

Welke namaak Airpods zijn het beste? i9, i10, i12, i30, i500 review

Overal namaak Airpods! Op Aliexpress en op Nederlandse webshops. Vaak is de kwaliteit dramatisch. Geen lage tonen en een zwakke batterij. Of ze zien er ineens compleet anders uit dan de Airpods. Maar welke nep Airpods moet je dan wèl kopen? Lees dit stukje en je weet het.

De i10 en de i500 zijn vaak de beste namaak Airpods

i10 en i30 de beste fake neppe Airpods

Wij van Eardopes doen constant onderzoek naar de beste oordopjes. We hebben een aantal goede gevonden. De i10, i12, i30 en de i500 vinden wij in sommige gevallen goed. En de huidige i500 is verreweg het beste.

Je kunt de i500 onder een andere naam nu ook duurder in Nederland kopen.

i10 €15-20 Soms goed geluid (bij 2 van de 5 die we kochten), maar net ander design (met 4 lampjes op de case bijv.)
i12 €5-20 Redelijk geluid voor de lage prijs (€10), maar wel met gekke lampjes in de oordopjes.
i30 €10-25 Soms goed geluid, maar een hoog percentage van de i30 vonden we echt niet goed.
i500 €15-25 Eén woord? Goed! We hebben 4 versies getest en één daarvan was écht heel goed.

Alleen let op: de ene i10 is de andere niet. En datzelfde geldt voor de i500 en de i12. Elke fabrikant mag die nummers op hun producten noteren. Het is geen beschermde naam. Dus er zijn veel Chinese fabrikanten die de i10, i12, i500 en i30 maken. Sommigen zijn goed, anderen zijn slecht. En soms zijn ze vreselijk. Als je van ons advies uitgaat, is het dus slim om bij dezelfde verkoper te kopen als wij dat deden. We plaatsen de linkjes van de verkoper in dit artikel.

💡 Bekijk ook eens de best geteste draadloze oordopjes tot nu toe.

Neem bijvoorbeeld deze i12. We kochten bij verschillende Aliexpress verkopers de i12 tws en wat bleek: verschillende producten! Zowel de verpakking als de oordopjes.

i12 en i12 vergelijking fake airpods

De verpakking van deze twee i12's zijn verschillend. En de geluidskwaliteit ook. De ene had best mooi vol geluid en bij de andere leek het of het geluid uit een blikje cola kwam. Op de ene verpakking staat zelfs een spelfout. Er staat conneot i.p.v. connect. Misschien bedoelden ze can not, want goed geluid kregen we niet. En ook hier was de prijs precies hetzelfde: rond de 15 euro.

We hebben overigens een uitgebreide review geschreven over de i12 en de Inpods 12. Met name die laatste heeft ons enorm verrast. En juist die kost (je leest dit goed) 10 euro! Wel moet gezegd worden dat de i500 (getest iets meer naar onder in dit artikel) veel beter is dan de inpods 12 en de i12. Maar die kost ook 12 euro meer. 

Hoe bepaal je welke fake Airpods je moet kopen?

Maar hoe weet je nu welke wel goed zijn en welke niet? Het antwoord: als je zelf op ontdekking uit gaat, weet je dat pas als je een miskoop hebt gedaan. Het kan dus zijn dat je drie keer de i30 moet kopen om een goede te hebben. Maar dan ben je wel €90 en anderhalve maand verder. Want bij Aliexpress wacht je 14 tot 30 dagen op de bezorging. En vaak wil je gewoon morgen je oordopjes in huis hebben! 

De i500 tws Airpods zijn de beste neppe Airpods

Van de i500 hebben we 4 verschillende versies van 4 verschillende verkopers getest. Dit waren de eerste oordopjes waarbij we het idee hadden dat ze alle 4 van dezelfde fabrikant afkomstig zijn. Dit in tegenstelling tot de i10, i12 en de i30 waar we van verschillende verkopers verschillende oordopjes kregen. 

Geluid van de i500

Mooie heldere tonen en een redelijk goede microfoon. Dat hadden alle 4 de i500 die wij hebben getest. Ze steken qua geluid echt met kop en schouders uit boven de i10, i12 en i30. Lage tonen zijn duidelijk te horen en dat geeft een professionele ervaring. Wat ons betreft zijn deze oordopjes even goed als de Airpods. 

Opties en features van de i500 (sensor, GPS, naam wijzigen)

Opvallend is dat de i500 beschikt over extra features die de andere versies niet hebben. Als je de oordopjes uit je oren haalt, dan gaat de muziek automatisch op pauze. Dat gebeurt met de ingebouwde in-ear sensor. Verder kun je op een iPhone de locatie zien van de i500. Dat doe je met de functie 'Find my airpods'. Ook kun je bij deze oordopjes de naam wijzigen. Dat is een veelgehoorde wens waar deze i500 tws aan tegemoet komen. 

Je kunt de i500 onder een andere naam nu ook duurder in Nederland kopen.

i500 gebruiken op Android

Veel functies die we bespreken hebben betrekking op iOS. Dus bijvoorbeeld de GPS-locatie, de pop up die je krijgt als je de i500 airpods opent om te gebruiken. Maar de i500 werken ook zeer goed op een Android device. Je hebt dan misschien niet (direct) toegang tot dat soort functies, maar er zijn genoeg apps om dat soort functies te triggeren.

Aan de andere kant: wij vinden de pop-up functie zeer overgewaardeerd. Je ziet in bij android ook heel goed dat je oordopjes vol of niet vol zijn. Waarom zou je dat in een langzaam openingsscherm willen zien? Het neemt wat ons betreft alleen maar tijd in beslag.

Ons onderzoek: vijf verschillende i10's getest

Zo hebben wij 5 verschillende i10's getest. Eén deed het niet na ontvangst. Twee hadden zeer slecht geluid. Eén had een dramatische microfoon. De ander was bijna even goed als de echte Airpods. En voor allemaal betaalden we tussen de 15 en 30 euro.

De best geteste i10 was meteen ook één van de goedkoopste: €20. Geen geld voor oordopjes van die kwaliteit. Best goed geluid en een goede microfoon. 

i10 tws nep airpods draadloze oordopjes

De i10 die wij kochten, is niet meer verkrijgbaar op Aliexpress. Je kunt een gok wagen en de i10 bij een andere verkoper kopen, óf speel veilig en koop de (betere i500).

Welke tws i-series zijn slecht?

Zoals je inmiddels begrijpt zijn er in elke serie slechte exemplaren te vinden. Sommige i30 zijn geweldig en andere zijn dramatisch. Dus het is moeilijk om een nummer te verbinden aan slechte of goede kwaliteit. 

Wel kun je stellen dat bepaalde nummers (i7 en i9) slechter zijn dan andere.

Slechtste alternatief voor de Airpods: i7 en i9 tws

De i7 en i9 zijn allereerst zeer foutgevoelig. De eerste die wij bestelden, deed het niet. En na een beetje zoekwerk, merkten we dat het bij andere kopers vaker misgaat. De tweede die we bestelden, deed het wel, maar het geluid viel ernstig tegen. Zó erg, dat we twijfelden of er niet weer een fabrieksfout in de draadloze oordopjes zaten. 

Goedkope nep Airpods

Namaak Airpods kunnen super goedkoop zijn. Al vanaf 6 euro (inclusief verzending) kun je dit soort oordopjes uit China kopen. Alleen bij de goedkoopste versies van de nep Airpods is een kleiner percentage van goede kwaliteit. Met ander woorden: goedkope Airpods zijn vaak van slechte kwaliteit. Overigens zijn er wel degelijk goedkope nep Airpods van nog geen 10 euro die we oprecht goed vonden. Denk bijvoorbeeld aan de InPods 12 die we hebben getest in een review.

Conclusie

Het is heel moeilijk om in één keer goede draadloze oordopjes te kopen die op de Apple Airpods lijken. Er zijn veel fabrieken in China die oordopjes maken met hetzelfde nummer (bijv. i30). Alleen de oordopjes zijn compleet anders.

Het grootste gedeelte dat wij getest hebben (ongeveer 30 verschillende) was gewoon dramatisch slecht. Ze waren kapot bij het openen of gingen kapot na 2 dagen, ze hadden een blikkerig geluid zonder bass, ze waren mega groot of er zat een knopje op i.p.v. touch. 

Tips bij het kopen van fake Airpods

Lees een review zoals deze eerst goed door en koop dan je imitatie Airpods. Dat kun je beter doen dan zelf op onderzoek uitgaan. Want zoals uit onze tests blijkt: je kunt soms 5 verschillende i10's kopen en er maar één van de vijf treffen die echt goed zijn. En als je dan een alternatief koopt van de Airpods, koop dan de i500. Wil je liever in ears (waarbij de overdracht van geluid veel beter gaat) koop dan de Eardopes B6 Pro of de voordelige QCY oordopjes die we volledig getest hebben

Bekijk of anderen tevreden zijn met de producten. Als een webshop of verkoper op Aliexpress slechte producten verkoopt, kun je ervan uitgaan dat klanten slechte reviews plaatsen. Als die er niet zijn (er zijn wel een behoorlijk aantal reviews), dan weet je in elk geval dat ze een redelijk tot goed product leveren.

Je kunt de i500 onder een andere naam nu ook duurder in Nederland kopen.

i500 tws de beste namaak airpods van Aliexpress draadloze oordopjes

Een ander alternatief is de HOCO ES 39 Ultra. Die zijn nét iets degelijker gebouwd en hebben minimaal even goed geluid. Je kunt ze makkelijk bij Bol kopen


Een alternatief voor Airpods? Morgen in huis

 Alternatieven voor Airpods

Vaak staren we ons blind op Airpods. Maar er zijn genoeg alternatieven. Denk aan de SoundPEATS TrueAir2 (~ 40 euro). Ook JBL heeft witte oordopjes (~ 80 euro) gemaakt die ongeveer een gelijke pasvorm hebben.

Natuurlijk kun je oordopjes kopen zoals de i500. Maar échte kwaliteit zul je dan nooit in huis halen. Wij als audiofreaks hebben de overtuiging dat je beter een kijkje kunt nemen in onze lijst met alternatieven. Waarom? Omdat:

  • Beter geluid
  • Sterker gebouwd
  • Betere connectiviteit
  • Grotere batterij voor een langere gebruiksduur
  • Veel betere microfoon
  • Snellere levering (morgen in huis)

Kortom: bekijk eens ons artikel over de alternatieven voor de Airpods. Dan zie je welke oordopjes je het beste kunt kopen. 


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog

12 reacties

Hee hallo hoi Rick! Bedankt voor je vraag! We zetten het meteen in het bovenstaande artikel. Ja, je kunt de i500 perfect voor Android en voor iOS gebruiken. Het enige verschil is dat je bij iPhone een paar extra features krijgt zoals: GPS locatie, pop up. Maar Android werkt aan een update om dit soort zaken als default in te bouwen in Android. Dus het zal niet lang meer duren voor je bij Android ook dit soort voordelen hebt. Kortom: je kunt de i500 heel goed gebruiken op een Android device.
Groet, Johan.
Team Eardopes

Eardopes.nl

Hee hallo hoi,
Ik kan nergens vinden of ik die i500 ook voor android kan gebruiken (ik zal wel weer eens niet goed gekeken hebben..) weten jullie dit toevallig?

Rick

Hoi Roos,

Moeilijk te zeggen. Wij hebben meerdere i10 getest en de kwaliteit verschilde enorm per setje. Ik weet dus niet welke i10 je hebt. Maar gemiddeld is de kans heel groot dat de i500 beter is dan de i10 die je nu hebt. De i500 is de beste versie die we tot nu toe getest hebben. We hebben die versie inmiddels ook gereviewd: https://eardopes.nl/blogs/draadloze-oordopjes/i500-tws-uitgebreide-review. Als je nog vragen hebt, laat het weten.

Eardopes.nl

Hi,
Ik overweeg om de i500 te kopen. Ik heb nu de i10, die zijn prima, en het geluid is inderdaad zeker niet slecht, maar ik wil graag een upgrade. Is de geluidskwaliteit duidelijk beter bij de i500? Of hoor je nauwelijks verschil? Is het het waard om de i500 te kopen als je de i10 al hebt? (microfoon is voor mij geen issue)
Gr, Roos

Roos

Hi Feis,

Het kan zomaar zijn dat je net een verkeerde versie van de i12 hebt geprobeerd. We hebben een complete test en blog over de i12 gepubliceerd (https://eardopes.nl/blogs/draadloze-oordopjes/i12-tws-review) en kwamen er (net als bij andere i-nummers) achter dat er veel verschillende versies zijn. Het nummer op de verpakking is hetzelfde, maar de kwaliteit is compleet verschillend. Hou daarom goed de reviews in de gaten. Als bijvoorbeeld een product meer dan 1000 keer is gekocht en de reviews zijn doorgaans goed, dan is de kans groter dat je een goede versie koopt.

Het blijft een heel avontuur om een goede versie van oordopjes te bemachtigen. Maar als je ze dan eenmaal binnen hebt en ze blijken goed, dan geeft het een kick :)

Veel plezier met de i500.

Groet, Eardopes

Eardopes.nl

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.