QCY T7 review

QCY T7 Review: beste Airpods alternatief?

De QCY T7 tws draadloze oordopjes lijken op Airpods, ze zijn gemaakt door 's werelds derde grootste oordopjesfabrikant en ze klinken zeer goed. Met de QCY T7 heb je een alternatief voor de witte bekende oordopjes. En niet zomaar een alternatief. Je beschikt over alle functies die je normaal alleen verwacht van de high end modellen. 

 

Specificaties QCY T7

 • Bluetooth: 5.1
 • Bereik: 10m
 • In ear sensor: ja
 • GPS: ja
 • Naam wijzigen: ja
 • Batterij doosje: 380mAh
 • Batterij oordopje: 35mAh
 • Muziek luisteren: 4 uur
 • Bellen: 2 uur
 • Kabel: usb c (eindelijk)
 • Waterdicht: IPX4 (spatwaterdicht: is beschermd tegen opspattend water)

Geluid van de QCY T7 

Geluidskwaliteit score: 6,5

Eerst maar eens het geluid. Om dat op een eerlijke manier te beoordelen, moet je in acht nemen dat het gaat om semi in-ears. Dat zijn oordopjes die wél in je gehoorgang zitten, maar niet met een siliconen ear tip

Van semi in-ears kun je over het algemeen minder diep en zwaar geluid verwachten dan van in-ear oordopjes. Maar gelukkig wordt het geluid van de semi in-ears beter en beter. En dat merkten we bij het testen van de QCY T7.

Ook hoor je meer omgevingsgeluid. Dat komt doordat de oordopjes hard zijn en daardoor zich niet aan de grootte van je gehoorgang aanpassen. Bij in-ear oordopjes is dat wel het geval. Er kan dan haast geen geluid vanaf buiten je oor in.

Het geluid is heel goed voor de prijs die we betaalden: 24,95 incl. verzending. De tonen zijn mooi in balans. Lage tonen komen goed door. En middentonen (die vaak ook minder aanwezig zijn bij budget oordopjes), komen super goed door. Eén ding is zeker: als je het geluid de eerste keer hoort, overstijgt het alle verwachtingen. Althans dat was bij ons zeker het geval.

QCY T7 review earbuds oordopjes draadloos Airpods half in ear Eardopes

Bovendien kun je met de equalizer in de app van QCY de hoge, midden en lage tonen naar voorkeur aftellen. Dat is héél handig. Dát blijft een unique selling point van QCY. Een goede app voor oordopjes is meestal pas het geval bij oordopjes van 100 euro of meer. 

Later gaan we het nog hebben over de stabiliteit van deze oordopjes. Want dat geeft het luisterplezier van deze oortjes een extra boost.

Microfoon: kun je goed bellen met de QCY T7? 

Microfoon score: 6

De microfoon van de QCY T7 is zoals we van QCY gewend zijn. Degelijk, maar niet geweldig. Je kunt een prima telefoongesprek voeren met de oordopjes, maar het haalt niet het niveau van de SoundPEATS Truengine 3 SE of de Eardopes B6 Pro. Maar voor de prijs die je betaalt, krijg je een betere microfoon dan verwacht.

QCY T7 oordopjes Airpods

Bediening van de oordopjes 

De QCY T7 oortjes beschikken over touch bediening en geen knopjes. De touch control  is precies gepositioneerd op het 'rondje' aan de buitenkant van het oordopje. 

Bediening score: 8

En het gave is dat je precies zelf kunt bepalen welke functies onder welke controls zitten. Wil je dat de oordopjes harder gaan als je op de rechter oordop 2 keer drukt? Dat kan. Heb je liever Siri of voice control onder een 3 keer aanraking? Dat kan ook. Ook dat kun je namelijk allemaal in de QCY-app instellen. 

Toen we de oordopjes de eerste paar keren gebruikten, waren we wat huiverig over de touch bediening. Bij veel andere oordopjes komt het vaak voor dat de touch niet helemaal top reageert. En dat wil nog weleens frustrerend zijn. Maar in het geval van de QCY T7 hebben we oprecht niet een keer gehad dat de oordopjes niet deden wat we wilden. Zo klein als het raakvlak van de touch bediening ook is, het werkt altijd. 

QCY T7 review earbuds Airpods alternatief draadloze oordopjes

En misschien is dát wel juist het feit dat de bediening zo intuïtief werkt. Aangezien de touch precies op een klein plateautje op de oordopjes zit, voel je exact waar je moet drukken. En dat maakt de gehele bediening zó veel makkelijker dan de bediening van bijvoorbeeld de Airpods, waar je op zoek moet naar waar de touch nou precies in de ronding van die earbuds zit. Wat dat betreft: prima werk, QCY!

Oplaaddoosje QCY T7

In het oplaaddoosje van de QCY T7 zit 380 mAh (batterijcapaciteit). en dat wat te verwachten, want het merendeel van de charging cases van QCY beschikt over 380mAh. Je kunt hiermee iets meer dan 5 keer je oordopjes helemaal 'leeg luisteren' en weer volladen. Maar goed, niemand luistert 5 keer achter elkaar 4 uur muziek. Meestal luister je een uur muziek en daarna berg je de oordopjes weer op in de case. Ze zijn dan na een minuut of 10 weer helemaal vol. 

QCY T7 review Eardopes oplaadcase airpods

Factory reset: QCY T7 terugzetten naar fabrieksinstellingen

Er zit een knopje op het oplaaddoosje van de QCY T7.  Daarmee kun je de oordopjes terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Je voert een factory reset bij de QCY T7 als volgt uit: 

 1. open het klepje van het doosje van de QCY T7
 2. zorg dat de oordopjes in het doosje zitten
 3. druk gedurende 10 seconden op de knop van het doosje
 4. als het lichtje boven de knop gaat knipperen, is de reset uitgevoerd

QCY T7 pairing mode inschakelen

Soms wil je (om welke reden dan ook) de oordopjes weer terugzetten naar pairing mode. Dat kan met de QCY T7 als volgt: 

 1. de oordopjes waren verbonden met de telefoon
 2. plaats oordopjes terug in de case
 3. druk 3 seconden op de knop op de case (óf tot het lampje 3 keer groen knippert)

Batterij: Hoe lang kan je de QCY T7 oordopjes gebruiken?

De oordopjes zelf beschikken over 35 mAh batterijcapaciteit. Je kunt daarmee 2 uur bellen of 4 uur muziek luisteren. De cijfers hangen altijd een beetje af van een aantal factoren (zoals het volume). Maar goed: een te hoog volume is niet alleen slecht voor de levensduur van je oordopjes, maar ook voor de levensduur van je oren. En dat is misschien nog wel veel belangrijker. 

Gebruiksduur: 6

Prima gebruiksduur voor oordopjes van deze prijsklasse. Maar we zien ook wel de waarde van een iets duurder oordopje met het dubbele aantal mAh. Er zijn een hoop situaties waar het handig is als je je oordopjes wat langer kunt gebruiken. 

Conclusie: zijn de QCY T7 goed?

Beoordeling
Geluid 6,5
Microfoon 6
Pasvorm 7,5
Batterij 6
Bediening 7,5
Stabiliteit 8

Bij de bovenstaande beoordelingen hebben we rekening gehouden met de prijs én met het feit dat het semi in-ear oordopjes zijn. In ear oordopjes hebben veel voller geluid en meer passive noise cancelling.

Alternatieven

QCY T7 vs versus vergelijk

QCY T7 vs. andere oordopjes

We zullen hier de QCY T7 gaan vergelijken met andere oordopjes. Welke vergelijking zou jij graag willen zien? Laat het ons weten in de comments. 


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog