SoundPEATS TrueAir Review: beter dan andere half in ears?

SoundPEATS TrueAir Review: beter dan andere half in ears?

De SoundPEATS TrueAir zijn half in ear oordopjes die zeer premium aanvoelen. SoundPEATS heeft zich bij de TrueAir duidelijk laten inspireren door de Airpods van Apple. Alleen hebben de TrueAir oortjes een paar wezenlijke voordelen. Je leest er alles over in deze review. 

Er is een nieuwe versie beschikbaar van de TrueAir. Namelijk de SoundPEATS TrueAir2. Bekijk de review hier.

Voor- en nadelen

Dit zijn de voordelen en de nadelen van de SoundPEATS TrueAir. Zo kun je direct zien of deze oordopjes voor jou geschikt zijn. 

Voordelen  Nadelen
✔️Mooi helder geluid
✔️Voelt zeer premium
✔️Lange gebruiksduur
❌Minder lage tonen
❌Oordopje glijdt in je vingers

Specificaties SoundPEATS TrueAir

 • Prijs: € 30
 • Chipset: QCC3020
 • Kleuren: Wit & zwart
 • Codec: Apt-X AAC SBC
 • Bluetooth: 5.0
 • Bereik: 10m
 • Pasvorm: half in ear
 • Batterij doosje: 600 mAh
 • Batterij oordopje: 40 mAh
 • Kabel: usb c
 • Waterdicht: IPX4

Wat valt op? De batterijcapaciteit van het oplaaddoosje: 600 mAh! Dát valt op. In vergelijkbare oordopjes zit vaak de helft van die batterijcapaciteit. Het oordopje zelf heeft met 40 mAh dan weer een iets kleinere batterij. Maar nog steeds prima. 

Bekijk ook onze lijst met beste half in ear oordopjes. Dat zijn oordopjes zonder een rubberen/siliconen oortje.

 

SoundPEATS TrueAir review

Pasvorm: Hoe zitten de SoundPEATS TrueAir

De Truengine TrueAir zijn half in ear oordopjes. Ze hebben dus geen zacht silliconen uiteinde dat in je gehoorgang gaat. Je plaatst de gehele plastic behuizing van het oordopje tegen (niet in) je gehoorgang. 

Pasvorm: 6

Wat opvalt aan de pasvorm is dat ze iets losser in mijn (redacteur van Eardopes) oor zitten. En dat komt niet puur omdat het half in ear oordopjes zijn. Andere half in ears (zoals de Airpods of de QCY T7) blijven iets beter zitten. Ze vallen niet zo zeer uit. Ook niet als ik met mijn hoofd heen en weer schudt. Maar het voelt alsof de oordopjes met één hand aan een afgrond (of in dit geval: mijn oor) hangen. Misschien komt het mede doordat de stof (het plastic) ivoren zacht aanvoelt. De oordopjes hebben geen ruwe coat die wat grip vangt. 

Al met al krijgt de pasvorm net aan een voldoende. De oordopjes blijven namelijk gewoon zitten, maar het voelt tóch niet helemaal lekker. 

SoundPEATS TrueAir verpakking oordopjes

Geluid van de SoundPEATS TrueAir

Geluidskwaliteit score: 6

De TrueAir hebben mooi helder geluid. Met name de midden tonen en hoge tonen komen mooi naar voren. Precies dat zijn de tonen waar SoundPEATS steeds vaker écht in excelleert. 

Half in ears hebben altijd iets minder lage tonen. Dat komt doordat het geluid niet goed de gehoorgang in kan worden begeleid. En de lage tonen sneuvelen dan als eerste.

Maar we kunnen het uitblijven van de lage tonen niet alleen afschuiven op de half in ears. Vergelijkbare oordopjes (ook half in ears) hebben namelijk net iets meer lage tonen.

Microfoon: bellen en videovergaderen met de SoundPEATS TrueAir

Microfoon score: 8

SoundPEATS staat bekend om goede microfoons. En daar is de SoundPEATS TrueAir geen uitzondering in. De oordopjes zorgen dat je gesprekspartner je luid en duidelijk hoort. En dat terwijl er geen geavanceerde technieken aan te pas komen. Geen ruisfilter en geen windvangers. 

Maar als het flink waait dan wordt het wel iets moeilijker voor een gesprekspartner om je te verstaan. Je hoort dan wat meer geruis. Maar nogsteeds ben je gewoon te verstaan. En dat is knap werk voor draadloze oortjes van deze prijscategorie.

Benieuwd naar de oordopjes met de beste microfoon? We maakten een vergelijking met alle geluidsfragmenten.

SoundPEATS TrueAir Review Eardopes oordopjes airpods

Bediening van de oordopjes 

De bediening van deze SoundPEATS TrueAir oordopjes zijn echt bijzonder goed! Je hoeft maar licht te tikken en de oordopjes reageren. En ze reageren heel snel. Soms heb je bij oordopjes dat je pas na een seconde de reactie krijgt of je touch gewerkt heeft. 

Bediening: 8

De oordopjes hebben dus zoals gezegd touch bediening. Geen knopjes. Geen verrassing: de meerderheid van de oordopjes van SoundPEATS hebben touch bediening. 

Hoe werkt de touch control van de SoundPEATS TrueAir?

Links Rechts
1x Volume omlaag Volume omhoog
2x Muziek: pauze/play
Bellen: opnemen/ opleggen
Muziek: pauze/play
Bellen: opnemen/ opleggen
3x Voice assist/Siri Voice assist/Siri
1.5 sec. Vorige liedje/filmpje Volgende liedje/filmpje

4+ sec.

Uitschakelen/ inschakelen Uitschakelen/ inschakelen

 De bediening is exact zoals bij andere oordopjes van SoundPEATS zoals de Truengine 3 SE.  

Batterij: Hoe lang kan je de oordopjes gebruiken?

Met één volle lading van de 600 mAh kun je 30 uur in het totaal muziek luisteren. En dat is veel! 

Batterij: 8

Hoewel de oordopjes maar 40 mAh aan batterij hebben, kun je ze ruim 5 uur gebruiken. Dat is een mooie score voor dit soort oordopjes. De concurrentie (andere half in ear draadloze oordopjes) kunnen niet tippen aan dat soort prestaties.

Het oplaaddoosje voelt bovendien zeer premium. Alles klopt. Het lampje dat aangaat als je het doosje opent, het klikken van het dekseltje als hij dichtklapt: Het voelt als oordopjes van rond de 100 euro. 

600mAh oordopjes SoundPEATS TrueAir batterij

Conclusie: zijn de SoundPEATS TrueAir goed?

De SoundPEATS TrueAir blinken uit in batterij, bediening en microfoon. Het geluid is iets ondermaats voor half in ear oordopjes en vergeleken met in ears hebben deze oordopjes duidelijk minder lage tonen. De TrueAir voelt zeer premium aan. 

Beoordeling
Geluid 6
Microfoon 8
Pasvorm 6
Batterij 8
Bediening 8
Stabiliteit 7

 


Alternatieven

SoundPEATS TrueAir vs. QCY T7

De QCY T7 is ten eerste een slag goedkoper. Ten tweede zijn ze qua geluid een slag beter. Met name de lagere tonen komen beter door. Alleen de TrueAir voelt meer premium aan. Zowel het doosje als de oordopjes zelf. De batterij van de TrueAir is veel beter. Namelijk bijna het dubbele aantal mAh. 

QCY T7 review


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog