De SoundPEATS T2 Hybrid zijn oordopjes met active noise cancelling voor een super scherpe prijs. ANC is een dure technologie. Waar heeft de T2 Hybrid van SoundPEATS moeten inleveren? Daar kom je achter in dit artikel.
In dit artikel
Voor- en nadelen
Dit zijn de voordelen en de nadelen van de SoundPEATS T2 Hybrid. Zo kun je direct zien of deze oordopjes voor jou geschikt zijn.
Voordelen | Nadelen |
✔️ ANC ✔️ Goede pasvorm |
❌ Kleine batterij ❌ Voelt wat plastic |
Specificaties SoundPEATS T2 Hybrid
- Prijs: € 60
- Chipset: Airoha AB1562A
- ANC: 30db
- Bluetooth: 5.1
- Bereik: 10m
- Batterij doosje: 380mAh
- Batterij oordopje: 55mAh
- Kabel: usb-C
- Waterdicht: IPX5
Geluid van de SoundPEATS T2 Hybrid
SoundPEATS staat bekend om prima geluid voor een betaalbare prijs. Het geluid is altijd goed gebalanceerd: geen pompende lage tonen, maar balans tussen hoog en laag.
💡 Bekijk ook eens de best geteste draadloze oordopjes tot nu toe.
En zo ook is dat bij deze T2. Bovengemiddeld goed geluid voor oordoppen van deze prijsklasse. De middentonen zijn iets minder aanwezig dan bij de voorganger: de SoundPEATS Truengine 3 SE. Daarvoor krijg je wel ANC en Transparency mode terug.
Geluidskwaliteit score: 8
Het geluid van de T2 Hybrid is nog altijd hoogstaand. Precies wat we van SoundPEATS verwachten. Hoewel de kwaliteit van het geluid nog altijd beter is dan de concurrentie, merken we wel dat door het toevoegen van technologieën zoals noise cancelling en transparency mode, de oordopjes aan geluidskwaliteit hebben moeten inboeten.
Een leuke side note is dat we toen we de SoundPEATS T2 Hybrid voor het eerst in ons hand hadden, we merkten dat de oordopjes dusdanig licht aanvoelden, dat al onze hoop op goed geluid weg was. Maar eenmaal in het oor, verbaasde de kwaliteit ons in positieve zin. Het geluid is gelukkig een stuk zwaarder dan het gewicht in grammen per oordop.
Dan nu nog een kleine analyse van hoog naar laag als het gaat om de SoundPEATS T2. De hoge tonen is waar SoundPEATS altijd in uitblinkt. Die zijn kristalhelder. Belletjes, hi hats en andere hoge tonen zijn tot op het detail hoorbaar.
De middentonen zijn zoals aangegeven minder hoorbaar dan bij de voorganger. Dat haalt wat fundament in het geluid weg. Vaak denkt men dat de bas de muziek de meeste kracht geeft. Maar het zijn juist de middentonen die het geluid kunnen maken of breken. En hoewel de middentonen iets zachter zijn vergeleken met de voorganger: de SoundPEATS Truengine 3 SE, is het nog steeds prachtig aanwezig.
De lage tonen zijn ook iets minder prominent aanwezig. En om eerlijk te zijn: dat is eerder positief dan negatief. Juist dat maakt deze oordoppen geschikt voor de muziekfijnproever.
Microfoon: kun je goed bellen met de SoundPEATS T2 Hybrid
De microfoon van de SoundPEATS T2 Hybrid werkt goed. Je bent prima te verstaan. Weinig ruis en best wat detail. De wat lagere tonen worden vrijwel niet opgenomen. Maar of dat écht nodig is met oordoppen? Eigenlijk niet. Wat duurdere oordoppen nemen de wat zwaardere geluiden wel op.
Microfoon score: 7
Luister naar de SoundPEATS T2 in het volgende fragment dat we voor je inspraken. Dan weet je precies hoe goed de oordoppen je stem opnemen.
Overigens kun je dit fragment het beste met oordopjes beluisteren. Dan hoor je het beste hoe het geluid vervormd wordt door de microfoon van de oordopjes. Aan de andere kant snappen we ook heel goed dat je juist dit artikel leest omdat je op zoek bent naar oordopjes! Dus om dan te vragen of je dit fragment even kunt luisteren met oordopjes is bijna sadistisch.
Benieuwd naar de oordopjes met de beste microfoon? We maakten een vergelijking met alle geluidsfragmenten.
Pasvorm: Hoe zitten de SoundPEATS T2 Hybrid
De SoundPEATS T2 Hybrid zijn de eerste oordopjes die mooi compact zijn gemaakt. Compacter dan de Truengine 3 SE en compacter dan de TrueShift2. Dat heeft de pasvorm in zeer positieve zin beïnvloed. Mooie smalle oordopjes die je oren niet in de weg zitten.
Pasvorm score: 7
Daarnaast zijn de T2 Hybrid een stuk lichter dan de voorgangers. Dat maakt ze ook een stuk prettiger als je ze in hebt. Ze drukken daardoor minder op je gehoorgang.
Het enige nadeel dat ik kan noemen is dat de oordopjes redelijk wat uitsteken. Maar dat is ook logisch: SoundPEATS heeft geprobeerd deze oordopjes smal te houden, maar daardoor moeten de oordopjes de lengte in qua design. En als ik kan kiezen, dan kies ik voor de lengte in plaats van de breedte. Want op deze manier zitten ze niet in de weg voor je oor.
De ear tips (de opzetstukjes van de oordopjes die uiteindelijk in je oor gaan) zijn wat slapjes. Bij deze oordoppen is het sterk aan te raden om een set Foam ear tips te nemen. Dat zorgt ervoor dat deze oordopjes net even wat lekkerder zitten.
Bediening van de oordopjes
De bediening van SoundPEATS is opmerkelijk gezien alleen goed als ze kiezen voor touch bediening. Niet als ze voor knopjes kiezen. Knopjes van SoundPEATS moet je altijd te hard indrukken en dan druk je steeds de oordoppen op pijnlijke wijze in je oor. Niet comfortabel. Maar we hebben geluk!
Want bij deze SoundPEATS T2 Hybrid heeft SoundPEATS gekozen voor touch bediening. En de regel geldt weer: de touch bediening van SoundPEATS is fantastisch. Je hoeft het maar aan te tikken en de oordopjes doen wat je met je aanraking wilde.
Bediening: 8
En ook de keuzes voor welke aanrakingen welke acties tot gevolg hebben, zitten weer logisch. En dat was dit keer geen zekerheidje: want deze T2 Hybrids hebben immers 2 nieuwe functies: ANC en Transparency mode. Die twee functies zijn te regelen ongeveer zoals de Jabra 85t dat ook heeft ingesteld: twee keer drukken op 1 kant (bij de SoundPEATS is dat links) en je switcht naar de modus die je op dat moment wilt: ANC, transparency of geen van beide.
Connectie probleem SoundPEATS T2 Hybrid
(update!) Na een tijdje de SoundPEATS T2 Hybrid te gebruiken (een week of 2) kregen we een connectie probleem. En of het nu aan de oordopjes of aan mijn telefoon lag: ik weet het niet. Hoe dan ook: ik moest een factory reset doen voor de T2 Hybrid. En normaal moet je bij SoundPEATS oortjes de touch lang ingedrukt houden terwijl ze in het doosje zitten. Maar bij deze T2 niet.
Hoe doe je een factory reset voor de SoundPEATS T2 Hybrid?
Een factory reset voor de SoundPEATS T2 werkt als volgt:
- Plaats de oordopjes in het doosje
- Verwijder de SoundPEATS uit al je devices (telefoon en laptop)
- Druk 5 keer achter elkaar op beide touch bedieningen terwijl de oordopjes in het oplaaddoosje zitten (met het klepje open). Elke 5 aanrakingen zijn een korte tik: je hoeft de touch niet ingedrukt te houden.
- Verbind daarna opnieuw en de oordopjes horen weer perfect te werken.
Hoe werkt de touch control van de SoundPEATS T2 Hybrid?
Links | Rechts | |
1x | Volume omlaag | Volume omhoog |
2x | Muziek: pauze/play Bellen: opnemen/ opleggen |
Muziek: pauze/play Bellen: opnemen/ opleggen |
3x | Voice assist/Siri | Voice assist/Siri |
1.5 sec. | Vorige liedje/filmpje | Volgende liedje/filmpje |
4+ sec. |
Uitschakelen/ inschakelen | Uitschakelen/ inschakelen |
Batterij: Hoe lang kan je de oordopjes gebruiken?
De batterij van de case is wat aan de kleine kant: 380mAh. Vergelijk dat met de Eardopes B6 pro (1000mAh). De Eardopes B6 Pro vaagt deze SoundPEATS volledig weg. Ook op het gebied van geluid overigens. Maar we hadden het over de SoundPEATS T2 Hybrid.
De case heeft dus een kleine batterij. Maar de oordoppen hebben een batterij van 55mAh. En hoewel dat niet gigantisch is (de Eardopes B6 Pro heeft 80mAh), gaan ze wel lang mee tot je ze weer moet opladen.
Dat komt doordat de oordopjes een Airoha AB1562A chipset heeft. En die zijn zuinig. Mits je de ANC niet aan zet. Want dat zet de chipset flink aan het werk.
30 uur lang kun je de oordopjes gebruiken zonder ze op te laden. Niet zo schokkend, maar ook zeker geen unique selling point, laten we maar zeggen.
Batterij score: 6
Bij de T3 Hybrid heeft SoundPEATS voor een aantal kostbare features gekozen. En zoals we in de intro al aangaven: dat moet ergens vandaan komen. En in dit geval heeft SoundPEATS de batterij wat verkleind om toch nog een betaalbare oordop te maken. Prima, maar voor de Europese markt, kan je best wat meer features toevoegen en een hogere prijs vragen. Een beetje Europeaan vindt dat namelijk geen punt. Maar goed.
Hoe goed is de noise cancelling van de SoundPEATS T2 Hybrid?
De noise cancelling van de SoundPEATS T2 zijn prima. Volgens de specs kunnen ze 30db weghouden uit je oor. En dat is veel! Maar goed: ANC is nog altijd een dure techniek. Het kost veel rekenkracht voor een oordop en deze functie ingeschakeld gaat je batterij beduidend korter mee.
De ruisonderdrukking heeft wel een kleine ruis. Als je hem aanzet, klink heel ver en zachtjes een ruis. Dat is van het actieve tegengeluid dat in je oor wordt afgespeeld. Maar bij de duurdere oordoppen is dat geluid verfijnder en minder aanwezig.
Wij vinden het niet erg: noise cancelling is in beginsel een wat overgewaardeerde techniek. Het staat goed op de specificaties van oordopjes en daarom willen fabrieken het graag in de oordop bouwen. Maar écht toegevoegde waarde: mwa, dat val mee. Met oordoppen (zonder ANC) in hoor je door de passive noise cancelling sowieso al een stuk minder. Ja, je hoort het goed: passive noise cancelling. Wil je meer weten over noise cancelling bekijk dan onze uitleg met beste oortjes met noise cancelling.
Conclusie: zijn de SoundPEATS T2 Hybrid goed?
Beoordeling | |
Geluid | 8 |
Microfoon | 7 |
Pasvorm | 7 |
Batterij | 6 |
Bediening | 7 |
ANC | 7.5 |
Stabiliteit | 6 |
De SoundPEATS T2 Hybrid zijn goede oordopjes. Het geluid is mooi gebalanceerd. De microfoon is iets minder dan oordopjes van ietsje duurder zoals de Eardopes B6 pro, maar nog altijd prima voor de prijs die je betaalt. Je bent goed en helder te verstaan. De pasvorm is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de voorganger: de 3 SE. De batterij van de oplaadcase is matig en de batterij van de oordopjes zijn prima. En hoewel de batterijcapaciteit wat matig is, is de gebruiksduur zeer goed! Dat komt door de zuinige chipset. 30 uur lang kun je luisteren zonder op te laden. De touch bediening is prima en zelfs met de nieuwe functies (ANC & transparency mode) zijn de oordoppen goed te bedienen. De ANC is echt prima voor de prijs die je betaalt! Beter dan we vooraf hadden gedacht. Wel jammer dat de batterij wat sneller leeg gaat bij gebruik van ANC. De nieuwe chipset maakt de verbinding van de oordoppen zeer stabiel!
Alternatieven
SoundPEATS T2 vs. Eardopes B6 Pro
De SoundPEATS hebben wat minder lage tonen dan de Eardopes B6 Pro. De SoundPEATS blinken meer uit in de hoge tonen. Die komen helderder naar voren. De microfoon van de Eardopes B6 Pro is de absolute winnaar uit de test van alle oordopjes, dus het is logisch dat de SoundPEATS het tegen deze oordoppen moeten afleggen. Qua batterij winnen de Eardopes met vlag en wimpel: 1000mAh in de case (vergeleken met 380mAh van de SoundPEATS). al met al is de Eardopes beter, maar ook ongeveer € 20 duurder.
Bekijk de Eardopes B6 Pro
Anderen bekeken ook:
- Bekijk al onze blogs over draadloze oordopjes
- Dit zijn de top 8 beste draadloze oordopjes
- Dit zijn de beste oordopjes onder 50 euro
- Dit zijn de oordopjes met de beste microfoon
- Bekijk onze uitgebreide blog over QCY-oortjes
- En bekijk ook onze blog over alternatieven voor de Airpods
- Bekijk ook de 3 beste oordopjes voor het hardlopen
- Bekijk ook de hands on van de Eardopes B6 pro.