Review: SoundPEATS TrueShift 2

Review: SoundPEATS TrueShift 2

SoundPEATS staat bekend om het gave design, het prachtige gebalanseerde geluid én vanaf vandaag ook voor giga batterijen in de oplaaddoosjes. Want deze oordopjes kun je (je leest dit goed) 100 uur gebruiken zonder dat de oplaadcase met een kabeltje moet worden opgeladen. Heeft dat ook een keerzijde? Ja! Maar die keerzijde zit hem niet in de geluidskwaliteit. Waar dan wel in? Dat lees je in deze review over de SoundPEATS TrueShif 2 review.

 

Specificaties SoundPEATS Trueshift 2

 • Prijs: € 45,95
 • Chipset: AB1536
 • Bluetooth: 5.0
 • Bereik: 10m
 • Batterij doosje: 3000mAh
 • Batterij oordopje: 55mAh
 • Kabel: usb c
 • Waterdicht: IPX7 (5 seconde onder water)

Natuurlijk valt één specificatie extra op. En dat zijn de 3000 mAh aan batterijcapaciteit in de oplaadcase. 3000 mAh is mega veel. Bedenk je eens dat een gemiddelde oordop een case heeft van zo'n 500 mAh. Maar goed, we lopen op de zaken vooruit. Eerst maar eens het geluid testen. 

Geluid van de TrueShift 2 

Geluidskwaliteit score: 8

Het geluid bijna alle SoundPEATS oordopjes boven de 40 euro is verbluffend. Niet zozeer omdat er een zware bas in de oordopjes zit, maar veel meer omdat de middentonen zo prachtig naar voren komen. Je hoort élk instrumentje in je muziek. Bij deze oordopjes is het écht belangrijk dat je de kwaliteit op 'hoog' zet in Spotify. 

Wat ook zéker helpt is dat je goede ear tips bij de oordopjes krijgt. Dat zijn de siliconen hulsjes die uiteindelijk het contactpunt met je oor zijn, weet je wel? Het blijft interessant dat een écht goede ear tip de kwaliteit van het geluid kan verbeteren. 

Bij het kopen van deze TrueShift 2 zit je kwa geluid écht goed. Absoluut bovengemiddeld. Vandaar onze hoge beoordeling. Wil je nog nét iets beter geluid (en let wel: het verschil is minimaal): dan kan je de SoundPEATS 3 SE of SoundPEATS SE proberen. Beiden hebben we gereviewd. 

Geen bas?

Overigens zit er in de oordopjes wel degelijk bas. Het feit dat het geluid zo mooi gebalanseerd is en goede middentonen, betekent juist ook dat de lage tonen precies genoeg aanwezig zijn. Al met al zorgt het uitgebalanseerde geluid van de TrueShifts 2 voor een zeer goede muziekbeleving. 

SoundPEATS TrueShift2 draadloze oordopjes review

 

Microfoon: kun je goed bellen met de TrueShift 2? 

Microfoon score: 7

De microfoon van deze TrueShift 2 is prima, maar niet zo goed als de SoundPEATS Truengine 3 SE. En dat zegt niet dat deze TrueShift 2 een slechte mic heeft. Het zegt eerder dat de Truengine 3 SE bovengemiddeld goed scoort. Die doet niet onder voor oordopjes van 150 euro.

Tijdens het bellen horen ze je aan de andere kant helder en duidelijk, maar wel met een kleine echo. En als we 'een echo' schrijven, weten we dat je waarschijnlijk denkt aan Gaston die "geweldige prrrrijzenn" roept. maar dat is niet het geval. Het is een minuscule echo die naast je duidelijk te horen stem te horen is. Je kunt het vergelijken met iemand die in een badkamer aan het bellen is. 

Waar de Truengine 3 SE per oordop twee afzonderlijke openingen naar de microfoon heeft, heeft de TrueShift2 er maar 1. Dat was een lastige zin met veel nummers. Maar het komt erop neer dat de duurdere Truengine 3 SE minder kans heeft dat je oor of vinger voor het gaatje van de microfoon komt. 

 

Bediening van de oordopjes 

De SoundPEATS hebben bijna altijd touch bediening en geen knopjes. En dat is ook zo bij de TrueShift 2. Overigens dachten we voordat we de TrueShift 2 binnen kregen, dat er knopjes op de oordopjes zaten. Zo lijkt het namelijk als je de oordopjes ziet.

Bediening: 7

De touch werkt verrassend goed. We hebben niet meegemaakt dat we de oordopjes aanraakte en er geen reactie kwam. Dat is dus prima. 

Een nadeel is dat je niet zelf kunt bepalen welke functie onder welke aanraking is geconfigureerd. Bijvoorbeeld: als ik wil dat bij 3 keer aan te raken het volgende nummer wordt afgespeeld, dan kan dat (...) niet. Volgend nummer is namelijk de rechter oordop lang ingedrukt houden. 

Hoe werkt de touch control van de TrueShift 2?

Links Rechts
1x Volume omlaag Volume omhoog
2x Muziek: pauze/play
Bellen: opnemen/ opleggen
Muziek: pauze/play
Bellen: opnemen/ opleggen
3x Voice assist/Siri Voice assist/Siri
1.5 sec. Vorige liedje/filmpje Volgende liedje/filmpje

4+ sec.

Uitschakelen/ inschakelen Uitschakelen/ inschakelen

 

SoundPEATS TrueShift2 onderdelen verpakking kabel usb c manual oplaaddoosje case

Overigens zijn we van Eardopes écht fan van de gebruiksaanwijzing van alle SoundPEATS oordopjes. Die zijn namelijk zó gedetailleerd, dat je bij elk scenario relevante informatie kunt vinden in de manual.

Factory reset SoundPEATSTrueShift 2

We kwamen er (mede door die goede gebruiksaanwijzing) achter hoe je de oordopjes terugzet naar de fabrieksinstellingen. Maar in de manual kwamen we erachter dat dat komt doordat je op het device niet op 'accepteren' hebt gedrukt tijdens het het pairen. Geen man over boord: een factory reset voorde Truengine 3 SE is volgens de manual zo gepiept. 

 1. Plaats de oordopjes in de case
 2. Druk 10 seconden lang op beide touch bediening van de oordopjes
 3. De factory reset is nu voltooid. Je kunt opnieuw koppelen.

Oplaaddoosje TrueShift 2

Tja, over deze oplaaddoos raken we niet uitgepraat. 3000 mAh aan batterijcapaciteit. Het doosje (of zeg maar gerust: doos) is te gebruiken als een power bank. Je kunt er dus (naast je oordpopjes) ook je telefoon mee opladen als je zonder batterij zit. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is het kabeltje met de usb-kant in de oplaaddoos te steken en de usb-c in je telefoon te plaatsen. En als je een iPhone hebt, steek je natuurlijk de lightningkabel in je iPhone. 

SoundPEATS TrueShift2 USB charging 3000 mah

 

Batterij: Hoe lang kan je de oordopjes gebruiken?

In de case zit 500mAh en in de oordopjes zelf zitten 55mAh batterijcapaciteit. Die 500mAh is niet speciaal. En de 55mAh ook niet echt. Wat wél speciaal is, is dat je met deze oordopjes ongeveer 6 uur (iets meer zelfs) muziek kunt luisteren.

Batterij: 9,5

Door de QCC3020 chipset en door de AptX codec kunnen de oordopjes efficient omgaan met de elektriciteit. En dat resulteert in een mooie gebruikersduur. Ook dat is een reden om voor echte kwaliteit te gaan. 

Pasvorm: hoe zit de TrueShift 2 in je oor? 

De oordopjes zijn iets groter dan de budget oordopjes van bijv. QCY. 

SoundPEATS TrueShift2 pasvorm

Je krijgt er 3 verschillende zachte beugeltjes bij die steun zoeken in je oor. De beugeltjes hebben een soort ankertje dat in je oor houvast vindt. Die drie verschillende versies hebben allemaal een verschillende maat. Handig als je het belangrijk vindt dat oordopjes goed in je oren klemmen. Voor mensen waar oordopjes meestal goed passen, is het geen handige toevoeging. 

Wat ons betreft is het jammer dat SoundPEATS niet één rubbertje heeft toegevoegd zonder zo'n ankertje. Er zijn waarschijnlijk mensen die liever geen hendeltje willen. 

Conclusie: zijn de TrueShift 2 voor jou geschikt?

Beoordeling
Geluid 8
Microfoon 7
Pasvorm 6
Batterij 9.5
Bediening 7
Stabiliteit 7

Het geluid is mooi in balans. Lage en hoge tonen komen mooi naar voren, maar de échte kracht zit hem in de middentonen. Die maken écht het verschil bij de meeste SoundPEATS oordopjes. En zo ook bij de TrueShift 2. 

De microfoon is goed. Je kunt met deze oordopjes een prima gesprek voeren per telefoon. De microfoon is niet zo goed als de variant: SoundPEATS Truengine 3 SE. 

De batterij en de gebruikersduur zijn geweldig! Je kunt met 1 volle oplaaddoos meer dan 100 uur muziek luisteren zonder dat er een kabel of oplader aan te pas komt. En dat is gaaf! Bovendien heeft de oplaaddoos een powerbank functie waarmee je jouw telefoon kunt opladen. 

De SoundPEATS TrueShift 2 zijn wat ons betreft heerlijke oordopjes! De grootste pluspunten zijn het geluid en de grote batterij. Qua pasvorm moeten de oordopjes wél bij je passen.  


Alternatieven

SoundPEATS Truengine 3 SE vs. Trueshift 2 

Het geluid van de Truengine 3 SE is net beter dan dat van de Trueshift2. Maar het verschil is niet groot en zit voor een gedeelte in de pasvorm. Kortom qua geluid is het nek aan nek. 

SoundPEATS Truengine 3 SE vs. Trueshift2

De Truengine 3 SE heeft AptX. De Trueshift 2 niet. Dat zorgt voor een efficiëntere overdracht van het geluid waardoor oordopjes via de bluetooth verbinding betere kwaliteit kunnen bieden. En dat is een voordeel van de Truengine 3 SE.

De Trueshift2 heeft meer batterij in de oplaaddoos: 

  Batterij
TrueShift 2 3000 mAh 
Truengine 3 SE 500 mAh

Over het oplaaddoosje gesproken: het feit dat er 6 keer zoveel mAh in de doos zit, resulteert ook in een veel groter oplaaddoosje. Dat maakt hem minder handzaam en gemakkelijk in gebruik. Met name als je onderweg of op reis bent.

De TrueShift 2 is meer waterdicht dan de Truengine 3 SE. Namelijk: 

 Trueshift 2 IPX7
Truengine 3 SE IPX6

Anderen bekeken ook:

Terug naar blog