SoundPEATS H1 Premium review

SoundPEATS H1 Premium review

De SoundPEATS H1 Premium zijn een vreemde eend in de bijt van SoundPEATS. Het zijn namelijk de enige oordopjes die zijn gestart als kickstarter campaign. Met veel bombarie zijn deze oordopjes op de markt gebracht. Maar zijn ze de moeite waard?

Voor- en nadelen

Dit zijn de voordelen en de nadelen van de SoundPEATS H1. Zo kun je direct zien of deze oordopjes voor jou geschikt zijn. 

Voordelen  Nadelen
✔️Mooi helder geluid
✔️Mooi strak design
❌Geen ANC*

*hoewel active noise cancelling super over rated is. 

 

Specificaties SoundPEATS H1

  • Prijs: € 80
  • Chipset: Qualcomm QCC3040
  • Codec: AptX, SBC, AAC
  • Bluetooth: 5.0
  • Bereik: 10m
  • Batterij doosje: 500 mAh
  • Batterij oordopje: 60 mAh
  • Kabel: usb C (voor het opladen van de oplaadcase)
  • Bediening: touch bediening
  • Waterdicht:  ja (IPX 5)

 SoundPEATS H1 hybrid blog

Geluid van de SoundPEATS H1 

SoundPEATS staat bekend om het mooie volledige geluid. Geen subwoofer in het oor met flinke (overtollige) bass. Nee, gebalanceerd geluid. 

En dat is ook bij deze SoundPEATS H1 Premium het geval. De lage tonen zijn mooi aanwezig. Precies genoeg om niet de mids (middentonen) te overlopen. De middentonen zijn namelijk ook prachtig aanwezig en zorgen voor het fundament van het geluid.

Geluidskwaliteit score: 7,5

Vergelijk je dit met de Eardopes B6 Pro, dan zie (hoor) je dat die oordopjes meer lage tonen en hebben. Dat is niet zozeer beter, maar hangt af van wat je voorkeur is. 

SoundPEATS H1 review

De hoge tonen zijn ook keurig aanwezig. Niet te veel om te irriteren. Overmatige hoge tonen zijn namelijk vaak de oorzaak van irritatie na langdurig gebruik. Dat is in dit geval zeker niet aan de orde.

Wel moet gezegd worden: ben je een echte fan van zware bassen en een pompend geluid? Ga dan voor andere oordopjes en niet voor deze SoundPEATS. 

Microfoon: kun je goed bellen met de SoundPEATS H1

De microfoon van de H1 is zoals we van SoundPEATS verwachten: goed. Heldere tonen en je bent goed te verstaan. Verder zitten er geen technologiën in om omgevingsgeluid weg te filteren, maar die techniek werkt ook bij de duurdere oordoppen niet optimaal. 

Microfoon score: 7

Ook het volume van de opnames (dus tijdens het bellen) is goed genoeg. Daar schort het hem ook nog weleens aan. 

Overigens als je buitengaat lopen met veel wind, dan begeeft vrijwel elke oordop het. Microfoons en wind. Het is als vuur en water. 

Al met al horen deze SoundPEATS tot de top van oordopjes met mic in deze prijsklasse.

🎤 Benieuwd naar de oordopjes met de beste microfoon? We maakten een vergelijking met alle geluidsfragmenten.  

Pasvorm: Hoe zitten de SoundPEATS H1

SoundPEATS H1 review oordopjes pasvorm

De oordopjes zitten prima, maar je merkt wel dat de balanced armatures wat ruimte nodig hadden in de behuizing. En dat maakt ze net als de SoundPEATS Truengine 3 SE wat bonkig in je oor. Maar goed, die oordopjes zijn alweer wat gedateerd. al met al heeft SoundPEATS moeite om écht oordopjes te maken met een fantastische pasvorm. Denk aan Jabra die eind 2021 met de Jabra Elite 7 Pro kwam. Die oordopjes zitten écht als gegoten. Maar goed: die zijn ook wat duurder. 

Voor mij zijn ze goed: ze vallen mooi in m'n oorschelp, maar mijn inschatting is dat de Sonics voor veel mensen beter zitten. 

Pasvorm score: 7

SoundPEATS heeft z'n best gedaan om de dual drivers zo goed mogelijk een plekje te geven, maar het kán nog iets beter. Daarom deze beoordeling.

Bediening van de oordopjes 

Op deze oordopjes zit touch control. Geen knopjes. Prima, als het maar werkt. En dat doet het. Je hoeft maar je vinger op de oordop te leggen en de oordop reageert. Gelukkig beslaat de 'touchknop' de gehele oordop. Daardoor kun je hem niet missen.  

Bediening: 8

Het enige nadeel is dat SoundPEATS geen app heeft en dus je de oordopjes niet kunt aanpassen. Je kunt niet zelf bepalen welke functie bij een bepaalde aanraking hoort.  

Hoe werkt de touch control van de SoundPEATS H1?

Links Rechts
1x Volume omlaag Volume omhoog
2x Muziek: pauze/play
Bellen: opnemen/ opleggen
Muziek: pauze/play
Bellen: opnemen/ opleggen
3x Voice assist/Siri Voice assist/Siri
1.5 sec. Vorige liedje/filmpje Volgende liedje/filmpje

4+ sec.

Uitschakelen/ inschakelen Uitschakelen/ inschakelen

 

Dit zijn wat ons betreft de meest logische touch functies. Niet verrassends en niet iets waar je je op de lange termijn aan gaat ergeren.  

Batterij: Hoe lang kan je de oordopjes gebruiken?

SoundPEATS H1 review

500 mAh in de oplaadcase en 60mAh in de oordop. Prima cijfers. Er zijn ook oordopjes met 1000mAh, maar 500 mAh vinden we het minimum voor oordopjes van deze prijsklasse.

Batterij score: 7

De oordopjes zelf hebben 60 mAh. Ook hier niks om over naar huis te schrijven, maar ook niets om de oordopjes op af te rekenen. Je kunt er een uur of 7 mee muziek luisteren zonder dat ze moeten worden opgeladen. 

Conclusie: zijn de SoundPEATS H1 goed?

Beoordeling
Geluid 8
Microfoon 7
Pasvorm 7
Batterij 7
Bediening 8
ANC x

 

Dit zijn prima oordoppen voor de prijs. Het geluid is mooi gebalanceerd. De microfoon is zeer goed bij normaal gebruik, maar heeft moeite met extreme omstandigheden zoals wind. De pasvorm is prima. De batterij is ongeveer wat we ervan zouden verwachten en de bediening is bovengemiddeld goed.


Alternatieven

SoundPEATS H1 vs. Eardopes B6 Pro

De H1 heeft een meer gebalanceerd geluid. De B6 Pro hebben meer lage tonen dan de H1.

Qua batterij wint de Eardopes B6 Pro. 500 mAh in de H1 en 1000 mAh in de Eardopes B6 Pro. De H1 oordopjes (dus niet de case, maar de oordopjes zelf) hebben ook minder batterij: 60 mAh tegen 80 mAh voor de Eardopes B6 pro.

De microfoon doet niet voor elkaar onder. De H1 heeft misschien een iets mindere microfoon, maar niet significant. We hebben alle mics hier vergeleken.


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog