SoundPEATS TrueWings oordopjes rennen sport

SoundPEATS TrueWings review: Goede oordopjes voor het hardlopen en sporten?

De SoundPEATS TrueWings zijn oordopjes voor het hardlopen en sporten. SoundPEATS staat bekend om het goede geluid. Maar blijven deze oordopjes wel zitten tijdens het hardlopen? Dat hebben we getest en de uitslag geven we je in deze review. 

Voor- en nadelen

Dit zijn de voordelen en de nadelen van de SoundPEATS TrueWings. Zo kun je direct zien of deze oordopjes voor jou geschikt zijn. 

Voordelen Nadelen
✔️Transparency mode
✔️Goed geluid
❌Oorboog niet handig voor dagelijks gebruik

Specificaties SoundPEATS TrueWings

 • Prijs: € 40
 • Chipset: RTL8763VXP
 • Codec: 
 • Bluetooth: 5.0
 • Bereik: 10m
 • Batterij doosje: 580 mAh
 • Batterij oordopje: 60 mAh
 • Kabel: usb C
 • Waterdicht: IPX 7 
 • Transparency mode

SoundPEATS TrueWings: wat valt op? Met name de transparency mode is interessant. Zéker voor de veiligheid van de oordopjes tijdens het hardlopen. Normaal gesproken is deze technologie alleen voor de duurdere oordopjes weggelegd. Later gaan we dieper in op deze transparency mode. 

SoundPEATS TrueWings oordopjes rennen sport onderdelen

Geluid van de SoundPEATS TrueWings

SoundPEATS staat wel bekend om goed geluid. Alleen hardloopoordopjes kunnen nog weleens wat geluidskwaliteit inleveren. En dat is in dit geval écht niet het geval.

Het geluid is echt verbijsterend goed. Zó goed, dat je ze ook kunt overwegen om gewoon thuis te gebruiken. Je hebt dan weliswaar een geraamte om je oor, maar het geluid maakt zó veel goed. 

Geluidskwaliteit score: 8

Er zit veel kracht in de zware tonen. Dat geeft het geheel van je symfonie een professionele studiosound. Maar het zijn niet alleen de lage tonen die eruit springen. SoundPEATS staat altijd bekend als oordopjes met een mooie balans in het hele spectrum van de geluidsgolven: zowel laag, als midden als hoog. 

De middentonen en lage tonen vullen de zware sound van de TrueWings prachtig aan. Dat maakt het dat je (zoals we wel vaker zeggen bij SoundPEATS) echt alle detail van je muziek kunt horen. Heel leuk om deze kwaliteit te kunnen horen bij hardloopoordopjes. Want laten we dat niet vergeten: het zijn oordopjes voor het hardlopen en sporten. Nou, één ding is zeker: opzwepende muziek hoor je perfect met deze TrueWings van SoundPEATS. En ik denk zelfs dat je er harder van gaat rennen. 

Transparency mode: versterkt omgevingsgeluid

De duurdere oordopjes hebben een feature waarbij je je omgevingsgeluid versterkt kunt horen. Hoe dat werkt? In de oordop zit een extra microfoontje. Die microfoon pikt omgevingsgeluid razendsnel op en brengt het ten gehore in je oor. 

Transparancy mode is voor 2 redenen handig: 

 1. Bij hardloopoordopjes is dit een welkome feature omdat je zo je omgevingsgeluid kunt horen. Dat maakt hardlopen een stuk veiliger. Omgevingsgeluid kan namelijk een eerste signaal zijn van aankomend gevaar. Het is dus veilig om die signalen tijdens het hardlopen op te kunnen vangen. 
 2. Als je belt (of online vergadert) is het fijn als je je eigen stem kunt horen. Dat is een veel voorkomend probleem bij goedkopere oordopjes: de passive noise cancelling zorgt dat je je eigen stem niet hoort. En tja, probeer dan maar eens te praten. Dat gaat moeilijk. Met deze techniek lukt dat een stuk makkelijker.  

Maar goed, deze feature zit met name op oordopjes van 150+ euro. Denk bijvoorbeeld aan de Jabra 85t die we ook reviewden.

Wij waren dan ook zeer verbaasd dat we deze feature in het boekje zagen staan! Onder de uitleg over de knopjes, staat in de manual dat bij 2 keer drukken op de linker oordop, de 'transparency mode' aangaat. 

Toen we dat probeerden, hoorden we plotseling onszelf tijdens het praten. Kortom: we waren écht verrast dat SoundPEATS het voor elkaar heeft gekregen om deze feature in een oortje van rond de 40 euro heeft weten te krijgen. Petje af, SoundPEATS! 

Microfoon: kun je goed bellen met de SoundPEATS TrueWings

Microfoon score: 7

Zoals altijd testen wij de microfoon van de oordopjes die we testen goed. Ook bij oordopjes die gemaakt zijn voor het sporten. Dus óók bij de SoundPEATS TrueWings. 

En zie hier het resultaat:

Het is heel duidelijk: lage tonen komen niet door. En daar rekenen we deze oordopjes op af. Maar de kwaliteit van de rest van de (hoge) tonen, is dusdanig, dat we de TrueWings wel goed weten te waarderen. 

Want zoals je in de opname hierboven goed kunt horen: woord voor woord is onze redacteur te verstaan. En dat is (met name bij andere oordopjes gemaakt om mee te hardlopen) weleens anders geweest. 

Luister maar eens naar deze QCY T6:

Je hoort het: dit geluid van de QCY T6 is zoveel scheller dan de SoundPEATS TrueWings. Beide zijn oordopjes om mee te hardlopen.

Benieuwd naar de oordopjes met de beste microfoon? We maakten een vergelijking met alle geluidsfragmenten.  

Pasvorm: Hoe zitten de SoundPEATS TrueWings

De oordopjes hebben een oorboog die je om je oorschelp plaatst. Daardoor hebben ze veel meer stabiliteit dan normale oordopjes. Je kunt schudden wat je wilt, maar de oordopjes vallen niet uit. 

De boog is gemaakt van een zachte vorm van rubberachtig materiaal (waarschijnlijk zijn het siliconen) en dat geeft mooi mee. We hebben deze oordopjes gedurende langere tijd gedragen en we kregen aan de oorboog geen last.

SoundPEATS TrueWings oordopjes rennen sport

Wel merkten we dat de oordopjes in de gehoorgang wat gingen drukken. Maar dit probleem deed zich pas voor na een uur of 2,5. De pasvorm is wat dat betreft echt prima. 

Pasvorm: 7

 

Bediening van de oordopjes 

De touch bediening zit precies op het rondje on de oordop waar het logo van SoundPEATS staat. De bediening werkt goed en reageert zeer snel. Je hoeft maar te tikken en de oordopjes reageren. 

Wat wij nooit begrijpen is dat de touch bediening niet groter wordt gemaakt voor hardloop oordopjes. Met name als je aan het rennen bent is het heel lastig om goed op de touch bediening te mikken. Hoe groter de touch bediening des te beter is het als de bediening op een groter vlak werkt. 

Bediening: 7

Hoe werkt de touch control van de SoundPEATS TrueWings?

Links Rechts
1x Volume omlaag Volume omhoog
2x Muziek: transparency mode
Bellen: opnemen/ opleggen
Muziek: pauze/play
Bellen: opnemen/ opleggen
3x Voice assist/Siri Voice assist/Siri
1.5 sec. Vorige liedje/filmpje Volgende liedje/filmpje

4+ sec.

Uitschakelen/ inschakelen Uitschakelen/ inschakelen

 

Oplaaddoosje

De oplaaddoos van hardloopoordopjes.. Dat zijn meestal draken van charging cases. Met name omdat de oorboog van de oortjes ook in de case moeten. Dat maakt de case altijd super groot. En zo ook bij deze SoundPEATS TrueWings. Wat een joekel!

En dat maakt het juist altijd zo onhandig. Want stel dat je deze oordopjes wilt gebruiken om een lange tocht te fietsen. Dan is het altijd moeilijk om een grote opbergcase mee te nemen. Maar goed, we hebben ook niet 1,2,3 een beter oplossing in petto.  

Wel fijn dat de oplaadcase van de oortjes een usb-c aansluiting heeft en geen micro usb. 

Batterij: Hoe lang kan je de oordopjes gebruiken?

De oordopjes zelf hebben 60 mAh batterij per oordop. Dat is aanzienlijk meer dan de gemiddelde oordop. Laten we zeggen dat het gemiddelde ongeveer op 50 mAh zit. 

Dat komt natuurlijk doordat hardloop oordopjes in beginsel wat groter zijn en zo meer ruimte hebben om een goede batterij in op te bergen. En van die ruimte heeft SoundPEATS dankbaar gebruik gemaakt. 

Maar ook in de oplaadcase zit meer mAh dan gemiddeld in oordopjes. Denk aan oordopjes van rond de 200 euro (bijv. de Jabra 85t). Die hebben een batterij van 500 mAh. En deze SoundPEATS streven de Jabra's ondanks het lage budget dus gewoon voorbij! Dat is gaaf.

Natuurlijk is het baas boven baas. Er zijn ook oordopjes die een stuk meer batterij in de oplaadcase hebben. Denk aan de Eardopes B6 Pro. Die hebben 1000mAh! 

Conclusie: zijn de SoundPEATS TrueWings goed?

Beoordeling
Geluid 8
Microfoon 7
Pasvorm 7
Batterij 7.5
Bediening 7
Stabiliteit 7


Alternatieven

SoundPEATS TrueWings vs. QCY T6

De T6 van QCY is ook een oordop om mee te hardlopen, alleen dan een slagje goedkoper. Het geluid van de SoundPEATS TrueWings is écht een slag beter. Ook is het gaaf dat de TrueWings een transparency mode hebben. Je betaalt misschien een euro of 15 meer, maar dan heb je wel iets betere kwaliteit. 

QCY T6

 


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog