SoundPEATS Truengine 2 Review: de bass krachtpatser

SoundPEATS Truengine 2 Review: de bass krachtpatser

De SoundPEATS Truengine 2 zijn in-ear oordopjes van het merk SoundPEATS. Het is de duurste versie van het merk. Vertaalt die prijs zich terug in het geluid en de kwaliteit? En kun je deze oordopjes beter kopen dan de 3 SE? Daar kom je achter in dit artikel. De liefhebber van een volle bass komt in elk geval aan z'n trekken.

 

Voor- en nadelen

Dit zijn de voordelen en de nadelen van de SoundPEATS Truengine 2. 

Voordelen  Nadelen
✔️ Voor de bass liefhebber
✔️ Draadloos opladen
✔️ Blijven goed zitten
❌ Minder detail in hoge tonen

Specificaties Truengine 2

 • Prijs: € 70
 • Chipset: QCC3020
 • Codec: AptX
 • Bluetooth: 5.0
 • Bereik: 10m
 • Batterij doosje: 500 mAh
 • Batterij oordopje: 55 mAh
 • Kabel: Usb C
 • Waterdicht: IPX5 (sproeiwaterdicht)
 • Bediening: touch control

Het meest valt ons op dat de oordopjes draadloos zijn op te laden. Daarin wijken deze oordopjes positief af van zijn broers: de 3 SE & de SE. 

Pasvorm: Hoe zitten de SoundPEATS Truengine 2

Pasvorm: 8

De Truengine 2 hebben rubberen beugeltjes om de oordopjes die zich in je oor vastklikken. Dat zorgt ervoor dat de oordopjes veel beter in je oor zitten. 

Het mooie aan de rubbertjes bij deze Truengine 2 is dat ze optioneel zijn. Wil je liever geen rubbertjes? Dan haal je ze van de oordopjes af. 

Tot nu toe hebben we dergelijke ondersteuningshaakjes alleen getest bij super goedkope oordopjes. En daar vonden we de haakjes stug, ongemakkelijk en zelfs pijnlijk. Maar bij deze Truengine 2 is het materiaal mooi zacht en buigt het rubber goed naar de vorm van je oor.

De rubberen oorhaakjes krijg je in 3 formaten. Zo passen de oordopjes in ieder oor. 

Met de rubberen ondersteuning kun je zelfs goed met deze oordopjes sporten. Want de oordopjes blijven goed genoeg zitten. Maar niet zo goed als bij oordopjes met een rubberen boog om je oorschelp. Die oordopjes blijven nog beter zitten en zijn met name voor het hardlopen meer geschikt.

Geluid van de SoundPEATS Truengine 2

Geluidskwaliteit score: 7.5

De SoundPEATS Truengine 2 is zeer geschikt voor mensen die van zware bass houden. Want de lage tonen zijn (over)vertegenwoordigd in deze oordopjes. Tijdens gebruik van deze bluetooth oortjes heb je het gevoel alsof er een soort radio-filter over je geluid heen is gezet. 

De middentonen en met name de hoge tonen komen te weinig naar voren. Daardoor mis je de volledigheid in je muziek. De hi-hat van het drumstel blijft een beetje achter in deze oordopjes. Maar goed, dat hoeft niet perse iets slechts te zijn.

SoundPEATS Truengine 2 oordopjes draadloos

We krijgen juist vaak de vraag van mensen die op zoek zijn naar passende oordopjes, welke oordopjes de meeste lage tonen hebben. Daar zouden deze SoundPEATS Truengine 2 dus erg goed in de smaak vallen. Het is dus een kwestie van smaak.

De SoundPEATS Truengine 2 draadloze oortjes ondersteunen AptX. Ook dat draagt bij een een betere luisterervaring. Overigens hebben alle oordopjes van SoundPEATS die het afgelopen jaar zijn uitgebracht AptX. 

Microfoon: bellen en video-vergaderen met de Truengine 2

Microfoon score: 7.5

De Truengine 2 zijn goed te verbinden met een laptop. Videovergaderen gaat erg goed met de Truengine 2. Dat komt mede door de QCC3020 chipset en de dual drivers. Simpel gezegd betekent het dat beide oordopjes direct verbinding maken met het device (de laptop of telefoon). Dat zorgt voor een stabielere en snellere verbinding. De technologie is wel een stuk duurder om te maken.

Connectie SoundPEATS Truengine 2

Microfoon: bellen met de SoundPEATS Truengine 2

De Trueengine 2 zijn goed om mee te bellen en prima voor video vergaderingen. Let wel op de dat de ear tips siliconen tips zijn waardoor je heel weinig van de omgeving hoort.

Je hoort dus ook heel weinig van je eigen stem. Dat maakt praten lastiger. Voor sommigen is het geen enkel probleem. Voor anderen is het wel een nadeel. 

SoundPEATS Truengine 2 Review

Voor mensen die liever zichtzelf beter horen tijdens het praten en bellen, kunnen foam tips een oplossing zijn. Dat zijn oordopjes (het component dat in je oor gaat) die als schuim langzaam uitzetten in je oor. Die laten iets meer omgevingsgeluid door en zijn ook nog eens heel comfortabel. 

Er zitten 2 microfoon openingen in elke oordop. En natuurlijk zit in elk oordopjes (links en rechts) een microfoon. Al met al ben je zeer goed te verstaan met deze oordopjes. 

Bediening van de oordopjes 

De SoundPEATS Truengine 2 hebben touch control. En dat werkt (net zoals alle SoundPEATS oordopjes met touch bediening) prima! 

Wel is het door de smalle vorm wat moeilijker om de touch te vinden. Maar dat is iets waar je kort aan gewend moet raken. Overigens heb je bij élke versie oordopjes een korte tijd nodig om gewend te raken. 

Bediening: 7

De reden dat we de touch bediening niet hoger beoordelen is dat je de bediening niet kunt personaliseren. Je kunt dus niet bepalen welke actie er achter welke bediening zit. Bij sommige oordopjes kun je wel met een app alles zelf instellen. Denk aan merken als Jabra en QCY. Daar blijft SounPEATS nog achter. 

Hoe werkt de touch control van de SoundPEATS Truengine 2?

Links Rechts
1x Volume omlaag Volume omhoog
2x Muziek: pauze/play
Bellen: opnemen/ opleggen
Muziek: pauze/play
Bellen: opnemen/ opleggen
3x Voice assist/Siri Voice assist/Siri
1.5 sec. Vorige liedje/filmpje Volgende liedje/filmpje

4+ sec.

Uitschakelen/ inschakelen Uitschakelen/ inschakelen

De controls laat je overigens vrijwel nooit in de steek. Als je je vinger op de oordop legt, reageren de oordopjes. Dat is goed geregeld door SoundPEATS. Prima touchbediening! 

Batterij: Hoe lang kan je de oordopjes gebruiken?

Het oplaaddoosje van de SoundPEATS Truengine 2 heeft een batterijcapaciteit van 500 mAh. Dat is precies evenveel als de SoundPEATS Truengine 3 SE en Truengine SE. Wat dat betreft niets speciaals dus. 

SoundPEATS Truengine 2 batterij oplaadcase

Truengine 2: draadloos opladen

Waar deze oordopjes wél in afwijken van zijn broers is het feit dat je de Truengine 2 draadloos kunt opladen. Op het moment van schrijven zijn dit de énige oordopjes van SoundPEATS die je draadloos kunt opladen. Dat is dus een mooi voordeel. Is wireless charging een absolute must? Ga dan voor deze Truengine 2.

Conclusie: zijn de Truengine 2 een goede aankoop?

Beoordeling
Geluid 7.5
Microfoon 7.5
Pasvorm 8
Batterij 8
Bediening 7
Stabiliteit 8

 

De SoundPEATS Truengine 2 zijn zeer geschikt voor iedereen die

 • van veel bass houdt
 • de oordopjes wil gebruiken tijdens het sporten of bewegen
 • een goede microfoon belangrijk vindt
 • draadloos wil opladen
 • iets meer kwaliteit wil dan bij budget oordopjes 


Alternatieven

Truengine 2 vs. Truengine 3 SE

SoundPEATS Truengine 3SE

De Truengine is iets duurder dan de 3 SE. Dat is vooral te merken in een paar extra's. De Truengine 2 heeft meer bass (lage tonen), wireless charging, oorvinnen waardoor ze goed blijven zitten. 

De 3 SE is meer voor de bass liefhebber. De 3 SE is meer voor het gebalanceerde geluid. 


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog