F9 TWS review: Meest verkochte oordopjes ooit op Aliexpress

F9 TWS review: Meest verkochte oordopjes ooit op Aliexpress

Wow, deze F9 TWS oordopjes werden 120.000 keer verkocht op Aliexpress! Dat is een record. Maar wat maakt deze oordopjes zo populair? Eardopes doet de test. In deze review over de F9 TWS bluetooth oordopjes krijg je het antwoord.

Oordopjes kopen op Aliexpress

Via Aliexpress heeft iedereen mondiaal toegang tot het merendeel van de productie in China. Dat kan een heel avontuur zijn, maar er zitten ook wel een hoop nadelen aan. Veel mensen denken dat Aliexpress een Chinese webshop is. Dat is onjuist. Aliexpress is weliswaar Chinees, maar geen webshop.

Het is een platform. Elke Chinese handelaar kan via Aliexpress producten verkopen. Het omzeilt compleet de Europese (en dus Nederlandse wetgeving). We geven dus een kleine disclaimer mee: kopen via Aliexpress is niet altijd zonder risico's. En verder willen we het ook niet over-dramatiseren. Als je goed op onderzoek uitgaat, kan je best goede producten vinden op Aliexpress. 

Vanuit het perspectief van een Nederlandse webshop willen we (voor we ingaan op de review over de meest verkochte oordopjes op Aliexpress) ook nog een kleine ongelijkheid/oneerlijkheid/frustratie uiten: Verkopers via Aliexpress betalen geen btw. Dat is 21% van de aankoopprijs die wij wel keurig hier in Nederland en België afstaan. Daarnaast betaalt Aliexpress geen bezorgkosten. Wij betalen voor elke zending een bedrag aan PostNL (omdat PostNL het beste en het snelste levert van alle vervoerders, is onze ervaring). 

F9 TWS: meest verkocht ooit op Aliexpress

De F9 TWS zijn de meest verkochte oordopjes op Aliexpress. Maar liefst 169.293 keer zijn deze oordopjes verkocht! Dat is natuurlijk een giga-aantal.  

Aliexpress F9 TWS oordopjes review

Daarom is het hoogst tijd om deze oordopjes eens onder de loep te nemen. 

Voor- en nadelen

Dit zijn de voordelen en de nadelen van de F9 TWS.

Voordelen  Nadelen
✔️Giga goedkoop
✔️Prima geluid
❌Voelt wat goedkoop
❌Geen CE certificaat

Specificaties F9 TWS

 • Prijs: € 7
 • Chipset: BT8832A
 • Bluetooth: 5.1
 • Bereik: 10m
 • Batterij doosje: 1200 mAh
 • Batterij oordopje: 50 mAh
 • Kabel: micro usb
 • Waterdicht: ga er maar niet van uit.

Veel info is niet eens op de manual of verpakking genoteerd. We kunnen bijvoorbeeld niet met zekerheid zeggen hoeveel mAh (batterijcapaciteit) deze oordopjes hebben. Dat staat namelijk niet op de verpakking. Wel op de productpagina. Ook is nergens een CE-certificering genoteerd. En dat betekent misschien niet direct dat je gevaar loopt, maar er zijn niet voor niets regels gemaakt in Europa voor dit soort producten. 

F9 TWS Aliexpress review

We zagen twee verschillende aanbieders op Aliexpress met ogenschijnlijk dezelfde F9 TWS. We hebben ze voor deze review maar meteen allebei gekocht.  

Pasvorm: Hoe zitten de F9 TWS?

De F9 oordopjes zitten best goed in je oren. Ze zijn redelijk licht en dat zorgt in beginsel voor veel draagcomfort. De oortjes leunen alleen niet echt lekker in je oor. Je moet ze een beetje knijpen tussen je oorschelp.

Pasvorm score: 6

Een groot voordeel is wel het lage gewicht. De oordopjes wegen we (per oordop) op 3 gram! 3 gram is het nieuwe record. Zo licht hebben we ze nog niet gewogen. Hou wel rekening met de ontbrekende keurmerken en certificaten. Volgens Europese richtlijnen moeten oordopjes aan allerlei richtlijnen voldoen. Dat maakt de behuizing vaak iets zwaarder. Deze oordopjes kunnen die regels vanuit China volledig aan de spreekwoordelijke laars lappen. 

Geluid van de F9 TWS 

Geluidskwaliteit score: 7

 Dit lijkt de reden te zijn waarom deze oordopjes zo giga populair zijn. Zo plastic als deze oordopjes aanvoelen, zo goed is het geluid. Overigens wel maar 1 van de 2 setjes die we kochten. Maar de affiliate link die we in ons artikel bijvoegen gaat naar de beste versie van de twee. 

Hoge tonen, middentonen en lage tonen: ze komen allemaal aan bod. Bijna altijd vinden we dat minstens 1 van die drie ondervertegenwoordigd is. Maar in dit geval klinkt het op elk aspect behoorlijk. Van laag tot hoog. 

En dat voor oordopjes die zó licht zijn. Wij wegen de oordopjes op 3 gram per oordop. 3 gram! En het feit dat het geluid dit niveau haalt, is wat dat betreft een grote prestatie. 

Microfoon: kun je goed bellen met de F9 TWS?

Microfoon score: 4

 De kwaliteit van de microfoon opzichzelfstaand is prima. Dat hoor je aan de kwaliteit van de opname die je onder dit stukje tekst kunt vinden. Zéker beter dan de gemiddelde budgetoordop. 

Maar waarom geven we de oordopjes dan zo´n laag cijfer? Dat komt doordat het opnamevolume zeer laag ligt. Je bent dus bijna niet te verstaan. Luister maar eens naar ons volgende fragment: 

Je hoort het. Prima kwaliteit, maar veel te laag volume. Dat maakt de oordopjes voor bellen wat minder geschikt. We hebben het ook even getest met een echt telefoongesprek. Het kan namelijk zijn dat de opname door onze laptop (in tegenstelling tot alle andere opnames) ineens heel zacht opneemt. Maar ook tijdens het telefoongesprek zei onze gesprekspartner dat ik even "wat dichterbij de hoorn moet praten". Missie gefaald, wat betreft de microfoon van de F9, dus.

Dit is een voorbeeld van een oordop met een goede microfoon: (Eardopes B6 Pro)

Eardopes B6 Pro Goede microfoon oordopjes

Overigens ging het verbinden met een laptop, best goed. Dat viel ons wel op. Met name de budgetoordopjes verbinden maar moeilijk met een ander device dan een telefoon. Bij deze oordopjes ging dat best goed. 

Benieuwd naar de oordopjes met de beste microfoon? We maakten een vergelijking met alle geluidsfragmenten.

Bediening van de oordopjes 

De slechte versie van de F9 TWS heeft touch bediening. De goede versie, die we in deze review verder zijn gaan onderzoeken, heeft knopjes. 

Bediening: 5

Maar de knopjes zijn zeer oncomfortabel.

Er zijn 2 problemen:

 • De knopjes maken een klik-geluid.
  Als je met je vinger op het knopje drukt hoor je een felle klik in je oor. Die klik is zo hard dat het oncomfortabel is. Met name in combinatie met het probleem dat we hieronder uitleggen, is dit erg ongemakkelijk. 
 • De knopjes zijn stroef.
  De oordopjes zitten in je gehoorgang. Dan is het belangrijk dat je niet te hard op de knopjes hoeft te drukken. Dat moet in dit geval wel. En als je hard genoeg drukt, en het knopje drukt eindelijk in, hoor je dus een felle klik in je oor. Niet prettig.

Een groot pluspunt is dat je het volume van de oordopjes kan aanpassen door 3 keer op het rechterknopje te drukken. Dat is een luxe, omdat je dat niet vaak bij oordopjes van deze prijs ziet. Als je 3 keer op de linker oordop drukt, gaan je oordopjes een standje zachter. 

Oplaaddoosje

In de oplaadcase zit 1200 mAh aan batterijcapaciteit. Dat is heel veel vergeleken met andere oordopjes van deze prijs. Je kunt er dus heel vaak je oordopjes mee opladen. En niet alleen je oordopjes... Want de oplaadcase heeft ook een powerbank functie. 

F8 TWS review Eardopes

Batterij: Hoe lang kan je de oordopjes gebruiken?

De oordopjes zelf hebben 50 mAh per oordop. De case heeft zoals gezegd 1200 mAh. Dat betekent dat je de oordopjes 12 keer van helemaal vol naar helemaal leeg kunt gebruiken. En een vol oordopje kun je ongeveer 3 uur gebruiken. Kortom: je kunt deze oordopjes een behoorlijke tijd gebruiken tot ze leeg zijn. 

Batterij score: 7 

Conclusie: zijn de F9 TWS goed?

Beoordeling
Geluid 7
Microfoon 4
Pasvorm 6
Batterij 7
Bediening 5
Stabiliteit 6

Gebruik je deze oordopjes voor de fun of zal je jouw oordopjes zelden gebruiken? Dan is dit een leuke keuze. 

Het geluid is beter dan veel andere budgetoordopjes. 

Ben je van plan oordopjes veel te gaan gebruiken (bijvoorbeeld voor je werk)? investeer dan in iets duurdere oordopjes. Goedkoop is in dat geval duurkoop.

Wil je oordopjes met een goede microfoon? Ga dan zeker niet voor deze oordopjes, maar bekijk ons artikel met oordopjes met de beste microfoon.


Alternatieven

F9 vs. QCY

QCY is een bekend Chinees merk dat gigantische aantallen oordopjes verkoopt in de wereld (ook in Nederland). In veel gevallen zijn de oordopjes van QCY iets beter. Met name als het gaat om de microfoon.

QCY oordopjes


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog