i500 tws oordopjes: Review na 3 maanden gebruik

i500 tws oordopjes: Review na 3 maanden gebruik

De i500 is een alternatief voor Airpods dat steeds populairder wordt. Je kunt ze kopen bij Aliexpress. De prijs voor wat je krijgt is goed. Met name het geluid en de functies vallen positief op. In dit artikel leggen we precies uit hoe goed de i500 tws namaak airpods zijn. 

Geluid

Meteen bij het opzetten van de oordopjes merken we hoe goed het geluid is. Het feit dat we geen Chinese dame horen zeggen 'power on', belooft al heel wat. Dat maakt namelijk vaak zo'n goedkope indruk. Deze oordopjes geven een bleep-geluid als je ze in je oor plaatst. Daarmee geven ze aan dat de in-ear sensor afgaat. Je hoort het goed: er zit een in-ear sensor in de i500. Daarover later meer. Nu eerst over het geluid. 

De oordopjes hebben een mooi vol geluid. Veel beter dan de gemiddelde i12 die voor een lager bedrag verkocht worden. Hoge tonen klinken helder, niet schel. De middentonen komen écht goed door. De lage tonen komen door, maar niet zoals bij de Airpods. Maar ze komen er wel mega dichtbij! Al met al hebben deze i500 tws het beste geluid dat we ooit bij Airpods alternatieven hebben gehoord. 

Microfoon

Soms kun je je verkijken op het belang van een microfoon. Je gebruikt de oordopjes toch vooral om muziek te luisteren, zul je denken. Maar vroeg of laat word je gebeld. En dan moet je in elk geval te verstaan zijn door de andere persoon. Er is niets zo frustrerend als iemand aan de andere kant van de lijn die steeds zegt: "Wat? He? Je bent écht slecht te verstaan."

Het goede nieuws is: zoals bovenstaand zul je het niet horen. Je bent te verstaan. Maar het moment dat er wat meer omgevingsgeluid is, dan geven deze microfoontjes het op. Dan kan iemand je een stuk minder goed verstaan en dan klinkt het geluid in jouw omgeving op irritante wijze in zijn oor. Nee, voor de écht goede microfoon moet je bij de Eardopes B6 Pro zijn. 

De i500 tws heeft veel functies

Van GPS-locatie tot in-ear sensors: de i500 beschikt over al deze opties. Met name tijdens het gebruik op de iPhone. Je krijgt een pop-up met batterijpercentage. Daarna kun je de naam van je draadloze oortjes veranderen. Als je de bluetooth oortjes vervolgens uit je oor haalt, dan krijg je een bleep-geluid. Dat betekent dat de oordopjes herkennen dat je ze in of uit doet. Als je ze uit je oor haalt, pauzeert de muziek. Oh ja, er zit ook touch control op de oortjes. Maar is dat nog heel speciaal in deze tijd? Het is het vermelden waard in elk geval.

GPS-locatie: Find my Airpods

Voor veel mensen is het belangrijk dat er een GPS-functie op de nep Airpods zit. Op de iPhone zit een tool genaamd: find my Airpods. En die tool kun je gebruiken bij deze oordopjes. Handig als je ze een keer kwijt bent. 

Naam wijzigen van de oordopjes

Een andere grote wens van velen is het om via je iPhone de draadloze oortjes een andere naam te geven. Dat kan bij deze i500. Je kunt de oordopjes dan in je iPhone een andere naam geven. Overigens werken al deze functies ook op een Android telefoon. Je moet dan alleen een app downloaden. 

Sensor in de i500

We beschreven het eerder al een beetje. Als je de oordopjes uit je oor haalt, dan pauzeert de muziek. Dat is een geavanceerde techniek die je niet vaak bij oordopjes van deze prijsklasse ziet. 

Maar is het écht handig? Wat ons betreft is het niet echt een toegevoegde optie. Maar dat is misschien heel persoonlijk. Wij vinden het prima om zelf op je touch control te drukken. De vorm van de oordopjes laten sowieso veel omgevingsgeluid toe in je oor. Dus je hoeft ze niet uit te doen om iets te horen. Zolang je de muziek of je podcast maar even op pauze zet. Dan hoor je echt het grootste gedeelte om je heen. 

i500 in doos aliexpress review i600

i500 tws op Android-devices gebruiken

Alle eerdere functies die we bespreken zijn voornamelijk gericht op de iPhones. Maar de Android-toestellen kunnen dit soort functies ook ondersteunen. Je moet alleen een app downloaden. Die app heet: Airdroid. Je kunt hem gemakkelijk vinden in de Play Store van Google. 

Met de app kun je een pop-up krijgen, waarop het batterijpercentage is te zien, je kunt de sensor uitschakelen en de naam van de oordopjes wijzigen (zodat je die naam bij de pop-up ziet). Overigens kun je de naam sowieso in de settings aanpassen. Alleen dan zie je de naam niet in de pop-up.

Batterij redelijk lang gebruik

Qua batterij zit het redelijk goed. Je kunt met een vol oordopje ongeveer 3 uur muziek luisteren. Dat hangt wel af van het volume. Maar qua batterij doen ze het prima. 

Update: Wat opvalt bij deze oordopjes is dat ze een verkeerd batterijpercentage geven op de iPhone tijdens de pop-up. Dat kan heel frustrerende zijn. Je hebt ze dan namelijk net opgeladen (een half uur) en dan is één oordopje niet opgeladen. Je hebt het gevoel dat je oordopjes kapot zijn. Onze tip: negeer die pop-up en focus je op het lampje op de oplaadcase. Als die groen is als je de oordopjes eruit haalt, dan hoef je de case niet op te laden. Is die rood als je de oordopjes uit de case haalt? Dan moet je de case opladen. Kijk, dat is een simpele quick fix. En het kon toch ook niet zijn dat er voor iets meer dan 20 euro niet één mankement aan de oordopjes zit. 

batterijpercentage i500 geeft de verkeerde percentages weer pop up batterij iphone
De batterijpercentages van de i500 werken niet goed op de iPhone. De ene keer zie je een percentage van 8% staan en de andere keer (5 minuten later) staat er een percentage van 100%.

Onze tip: je kunt als oplossing uitgaan van de case: is het lampje groen bij het openen, dan zijn de case en dus de oordopjes vol. Je kunt ze dan zoals het hoort minstens 3 uur lang gebruiken. Voor nu kun je de percentages die je ziet op een iPhone dus negeren en uitgaan van het lampje op de case. Prima oplossing.

Volume bij bellen

Verder hadden we in sommige gevallen een probleempje met het belvolume. Het leek of we met de knopjes het beltoonvolume niet konden aanpassen. Dan waren we een gezellig muziekje aan het luisteren en dan kregen we met 100% volume een ringtone in ons oor. En dat deed pijn.

Je haalt dan als de wiedeweerga de oortjes uit je oor. Alleen het is ons daarna niet gelukt om het aan te passen. Haptic volume (een setting in iPhone) hebben we geprobeerd, maar dat werkte niet. En uiteindelijk (een dag later) was het probleem ineens weg. Heel raar. Maar wees dus voorbereid met een keiharde ringtone in je oor. 

Grootte van de i500 tws

Voor veel kopers is de grootte van de oordopjes belangrijk. Zijn de oordopjes even groot als die van het Amerikaanse fruitige merk? Het antwoord daarop is: de grootte van deze i500 is identiek aan de Airpods. Ze zijn namelijk 4,1 centimeter. 


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog