QCY T5 review: kunnen budgetoordopjes écht goed zijn?

QCY T5 review: kunnen budgetoordopjes écht goed zijn?

QCY staat bekend om goede goedkope oordopjes en de QCY T5 wordt vaak gezien als één van de betere budgetoordopjes. Is dat ook zo? In deze review gaan we de QCY T5 draadloze oordopjes volledig uittesten. Zijn de oordopjes qua geluid en microfoon zo goed als men zegt? Je leest het in deze review.

Voordelen en nadelen

Zie hier alvast de voor- en nadelen van de QCY T5.

Voordelen Nadelen
✔️ Goed geluid 
✔️ Prijs/kwaliteit
❌ Microfoon kan beter 
❌ Geen QCY-app

Specificaties QCY T5

  • Chipset: Jieli/Realtek
  • Codec: AAC, SBC, APTX
  • Bluetooth: 5.0
  • Bereik: 10m
  • Batterij doosje: 380 mAh
  • Batterij oordopje: 43 mAh
  • Kabel: micro usb
  • Driver: 6mm
  • Mic: CVC 6.0 Noise Reduction

Je kunt met de QCY T5 Siri, Google Assistant en Cortana oproepen door lang op de touch bediening te drukken. Bovendien hebben de oordopjes een game modus waarmee je super weinig vertraging hebt.

QCY T5 Review budget oordopjes

Geluid van de QCY T5

Geluidskwaliteit score: 7

Het geluid van de QCY T5 is opvallend gezien de lage prijs. Vrijwel alle tonen komen voldoende naar voren. De échte zware lage tonen komen misschien net niet genoeg naar voren voor een echt goede sound. Maar de lage tonen komen een stuk meer naar voren dan de nieuwere QCY T10. Wat dat betreft zijn deze QCY T5 een absolute aanrader. 

Ook de hoge tonen zijn mooi vertegenwoordigd. Daardoor komen de details in je muziek goed naar voren. De middentonen (samen met de laagste tonen het vaakst ondervertegenwoordigd bij budgetoortjes) zijn ook beter dan gemiddeld. 

Al met al een heerlijk geluid voor deze prijs. Kan het beter? Oh absoluut. Oordopjes van €20 euro meer, hebben al zoveel meer power. Dat kun je wel in je overweging meenemen. 

 

QCY T5 earphones review

Ten slotte, waar de QCY T5 ook in uitblinkt, is de spelmodus. Met die modus verklein je de vertraging tot een minimum. Tik drie keer op de rechter oordop en je krijgt deze modus. Nogmaals drie keer tikken en de oordopjes gaan weer op de standaard modus. Een leuke feature die deze oordopjes in die zin uniek maken. Onze ervaring leert dat de oordopjes al redelijk weinig vertraging hebben zonder de gaming-modus te activeren. Het is dus vrij moeilijk om te zeggen of er verbeteringen zijn bij het inschakelen van deze modus. Maar toch: voor gamers is dit een functie die zeker welkom is.

Microfoon: kun je goed bellen met de QCY T5

Microfoon score: 5.5

Het is altijd belangrijk dat oordopjes een goede microfoon hebben. Als je gebeld wordt, wil je op z'n minst iemand fatsoenlijk te woord kunnen staan. Oordopjes van QCY hebben meestal niet de beste microfoon. Dat weten we. 

Als er iets is dat je echt niet moet weten over de QCY T5, dan is het wel de audiokwaliteit van de microfoon. Begrijp ons niet verkeerd, het is niet de slechtste microfoon die er is, maar het is ook niet de beste. We beschouwen de microfoonkwaliteit als ondermaats.

Hieronder kun je de microfoonkwaliteit van de QCY T5 horen met een plaat die we hebben gemaakt. Houd er rekening mee dat de audiokwaliteit die je hoort, kan variëren afhankelijk van (en de luidsprekers) van het apparaat waarnaar je luistert. Misschien is de beste optie om naar deze audio te luisteren met een oortelefoon.

Als je ernaar luisterde, is de stem begrijpelijk en duidelijk. Je zult echter opmerken dat er op dit moment statische echo op de achtergrond wordt geproduceerd. Verder ontbreken de lagere tonen.

Gezien de prijs verwachten we niet veel van de QCY T5, maar dat is geen verrassing. Op de een of andere manier hebben fabrikanten de neiging om goedkope componenten op te nemen of compromissen te sluiten met de algehele kwaliteit van hun product om het tegen een zeer betaalbare prijs aan te bieden, en de QCY T5 is daarop geen uitzondering.

Benieuwd naar de oordopjes met de beste microfoon? We maakten een vergelijking met alle geluidsfragmenten.

Pasvorm: Hoe zitten de QCY T5

De QCY T5 is een van de meest comfortabele oordopjes die je op de markt zult vinden. Het wordt ook geleverd met drie paar siliconenrubberen tips die in grootte verschillen. Je kunt dus de standaard vervangen om die comfortabele pasvorm voor je oor te vinden.

De QCY T5-oordopjes hebben echter een grote behuizing in vergelijking met de meeste op de markt. Ze zijn behoorlijk groot voor een oordopje, wat esthetisch goed is. Maar over het algemeen zitten ze behaaglijk en comfortabel.

QCY T5 vs. QCY T10

TIP: Voor meer comfort en een betere pasvorm raden we aan om een oordopje van schuimrubber over siliconen oordopjes te gebruiken. Dat zijn oordopjes die je op de oordopjes plaatst in plaats van de siliconen oordopjes die bij de verpakking zitten. Ze zijn zachter en gemaakt van foam, waardoor ze perfect in je oor passen. Het QCY T5 oordopje in de bovenstaande afbeelding (rechter oordopje) heeft een zwart schuimrubberen oordopje erop.

Bediening van de oordopjes 

Als het gaat om het bedienen van de QCY T5, is deze vrij eenvoudig te gebruiken. Het biedt een gebruiksvriendelijke ervaring door middel van zijn aanraakbediening. Over aanraakbediening gesproken, je zult er geen fysieke knoppen in vinden. De navigatie is dus alleen mogelijk via het aanraakpaneel.

Bediening: 6

Helaas missen de oordopjes volumeregeling, wat behoorlijk onhandig is omdat je je telefoon moet pakken om het volume te regelen. Een snelle oplossing is echter het regelen van het volume via spraakopdrachten met behulp van Siri, Google Assistant of Cortana. Een ander vermeldenswaardig is dat het de QCY-app niet ondersteunt waarmee je de bedieningselementen kunt aanpassen.

QCY T5 earbuds earphones touch control

Hoe werkt de touch control van de QCY T5?

Links Rechts
1x Geen Geen
2x Pauzeren / afspelen / gesprek beantwoorden / gesprek beëindigen Pauzeren / afspelen / gesprek beantwoorden / gesprek beëindigen
3x Geen Aan / uit spelmodus
1,5 sec. Vorige track Volgende track

4+ sec.

Oproep negeren Negeer oproep

Het gebruik van de QCY T5 is vrij eenvoudig en de bedieningselementen zijn ook gemakkelijk te onthouden. Zoals we hierboven al vermeldden, zijn er echter geen bedieningselementen om het volume aan te passen.

Oplaaddoosje

The QCY T5 comes with a built-in 43mAh battery on each piece. At full charge, the earbuds are rated to last up to 120 hours on standby mode, 4.5 hours when listening to music, and up to 4 hours of talk time. However, it is best to note that these usage ratings can vary depending on the level of volume and some other factors.

Oplaaddoosje QCY T5

Batterij: Hoe lang kan je de oordopjes gebruiken?

Als de oplaadcassette volledig is opgeladen, kunt je tot 25 uur extra muziek luisteren dankzij de ingebouwde reservebatterij van 380 mAh.

De behuizing zelf is daarentegen solide ondanks het plastic gevoel dat je ervan krijgt. Hij wordt echter geleverd met slimme oplaadtechnologie waarmee hij de QCY T5-oordopjes onderweg kan opladen.

Conclusie: zijn de QCY T5 goed?

Score 
Geluid 7
Microfoon 5,5
Pasvorm 6
Batterij 5
Besturing 6
Stabiliteit 6,5

De QCY T5 is een goede oordop als je niet te veel geld wilt uitgeven en als je redelijke kwaliteit wilt. De T5 heeft een prima geluidskwaliteit met goede lage/ midden/ en hoge tonen.

De pasvorm is net voldoende. De oordopjes zijn redelijk groot, maar zitten (doordat het gewicht aan de lage kant is) best prima. De oordopjes hebben een game-modus die elke gamer zou waarderen. De microfoon is niet écht goed, maar heeft ongeveer de kwaliteit die je voor deze prijs zou verwachten. 

Aan de andere kant, als je echt op zoek bent naar oordopjes met prachtig geluid en wil je veel bellen en videovergaderen met de oordopjes, dan kan je beter een iets hoger segment oordopjes kiezen. 


Alternatieven

QCY T5 vs. SoundPEATS Truengine 3 SE

De QCY T5 is een goede oordop om als je een beperkt budget hebt. Geluid is prima, mic is nét voldoende en de pasvorm is oke. Maar wil je echt een stap omhoog in kwaliteit: mooier voller geluid, veel betere microfoon, dan kun je beter voor de SoundPEATS Truengine 3 SE gaan.

 


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog