QCY T10 review: opvallende conclusie

QCY T10 review: opvallende conclusie

Een gloednieuwe set oordopjes van QCY: de QCY T10. Een mooi design, grotere batterij en kleiner dan andere QCY-oortjes. Veelbelovend, dus! Maar maakt de QCY T10 de beloftes waar? Hoe goed is de microfoon en het geluid? Daar kom je achter in deze review.

Voor- en nadelen

Dit zijn de voordelen en de nadelen van de QCY T10. Zo kun je direct zien of deze oordopjes voor jou geschikt zijn. 

Voordelen  Nadelen
✔️Pasvorm
✔️Batterij
❌Geluid
❌Microfoon

Specificaties QCY T10

  • Prijs: € 25
  • Chipset: Realtek HQ3000
  • Codec: HSP, HFP, A2DP, AVRCP, ANC
  • Bluetooth: 5.0
  • Bereik: 10m
  • Batterij doosje: 600 mAh
  • Batterij oordopje: 40 mAh
  • Kabel: usb c
  • Waterdicht: nee
  • ANC: Men zegt het. Wij zien er niets van terug.

 

Geluid van de QCY T10

Het is vaak smullen geblazen met QCY oordopjes. Giga goedkoop en prima geluid. Inclusief semi-lage tonen. Bovendien kun je met sommige modellen de QCY-app gebruiken. En die is zeer handig, want je kunt daarmee de lage-, midden-, en hoge tonen naar voorkeur instellen. 

Alleen niet alle oordopjes van QCY werken met de handige app. We kunnen alvast verklappen: de QCY T10 werkt wél met de app. Je kunt overigens hier bekijken welke oordopjes nog meer werken met de app

Terug naar het onderwerp. Het geluid van de QCY T10. Laten we maar direct met de deur in huis vallen. Het geluid van de QCY T10 heeft ons teleurgesteld. 

QCY T10 oordop geluid microfoon

Weinig lage tonen en in zijn geheel klinken de oordopjes platgeslagen en flets. Zonde, want je zou toch denken dat oordopjes van QCY juist steeds iets beter zouden worden. De QCY T5 bijvoorbeeld, heeft prima geluid. Elk spectrum van het mengpaneel is daar vertegenwoordigd. Maar deze QCY T10.. Nee, daar heeft QCY de liefde voor een mooie volle sound overboord gegooid. 

Geluidskwaliteit score: 5

Gezegd moet worden dat wij fijnproevers zijn. Voor gebruikers die de kwaliteit van het geluid minder belangrijk vinden en bijvoorbeeld het design, de stabiliteit en de batterij belangrijk vinden, is dit juist wél een prima oordop. 

Ook moet gezegd worden: het is geen geluid dat bijvoorbeeld gaat irriteren in je oor. Dat soort oordopjes bestaan ook. Die hebben een eigenaardige frequentie waardoor je na een uur muziek te luisteren denkt: "waar erger ik me nu zo aan?" Nou, je oordopjes, dus. Maar dat is in dit geval niet aan de orde. 

Microfoon: kun je goed bellen met de QCY T10

De microfoon dan! Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Hoewel QCY het vaak niet voor elkaar krijgt een écht goede microfoon in hun oordopjes te plaatsen, gaan we hoopvol aan de slag met onze test. 

Zoals je weet maken we altijd een opname met de oordopjes, zodat je weet of je goed te verstaan zult zijn voor je gesprekspartner. 

Je hoort het in het fragment: we zijn te verstaan, maar de echte diepgang is in de opname niet te vinden. En natuurlijk is dat logisch voor de prijs die je betaalt. We kunnen niet voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. 

Microfoon score: 6

Maar bij onze beoordelingen laten we de prijs buiten beschouwing. In die zin kun je zeggen dat een 6 gemiddeld is in deze prijscategorie. En deze microfoon haalt een 6. Dicht bij het gemiddelde dus. 

Benieuwd naar de oordopjes met de beste microfoon? We maakten een vergelijking met alle geluidsfragmenten.

Pasvorm: Hoe zitten de QCY T10

Het is belangrijk dat je oordopjes goed en comfortabel in je oor zitten. Hoe zit dat bij de QCY T10? 

QCY T10 review oordopjes microfoon mAh ANC

Om te beginnen meten we de oordopjes op 3,2 cm lengte. De QCY T10 oordopjes zijn dus mooi compact. 

Pasvorm: 8

Vergelijk dat met de QCY T5 die vorig jaar uitkwam. Die oordopjes waren een stuk groter. Zie hier een afbeelding ter vergelijking. 

QCY T10 vs QCY T5

De rechter oordop (de QCY T5) hebben we overigens een nieuw setje Foam ear tips aangemeten. Dat zijn zachte dopjes van foam (schuim) die je inknijpt voor je ze in je oor doet en langzaam uitzetten precies in de vorm van je oor. Ze zitten zacht en comfortabel. Het verhoogt het comfort van oordopjes aanzienlijk en passen op de meeste in ear oordopjes. 

 

Bediening van de oordopjes 

Op deze QCY T10 zit touch bediening en geen knopjes. Zowel knopjes als touch bediening kan prima werken. De ene heeft niet onze voorkeur vergeleken met de andere. Alleen het moet wel goed uitgevoerd zijn. Touchbediening kan dramatisch werken als het niet reageert en knopjes kunnen dramatisch werken als je te hard moet drukken. 

Deze touch bediening reageert gelukkig altijd. Dat is fijn. Je hoeft maar te tikken en de oordopjes reageren. 

Bediening: 8

Wat ook geweldig werkt, is het feit dat je met de QCY app de touch bediening naar voorkeur zelf kunt instellen. Wil je dat je de oordopjes met 2 tikken op de rechter oordop harder zet? Geen probleem! Dan configureer je dat zo in de app. Wil je liever dat voice assist wordt opgeroepen als je lang op de rechter oordop drukt? Dat kan ook! Die flexibiliteit is natuurlijk geweldig en uitzonderlijk voor een oordopje van deze prijsklasse. 

 QCY T10 oordopjes pasvorm QCY T2C QCY T5

Hoe werkt de touch control van de QCY T10?

Zoals je wilt, want je kunt alle functies handmatig aanpassen in de QCY app. Maar de standaard functies zijn als volgt: 

Links Rechts
1x Niets Niets
2x Muziek: pauze/play
Bellen: opnemen/ opleggen
Muziek: pauze/play
Bellen: opnemen/ opleggen
3x Voice assist/Siri Voice assist/Siri
1.5 sec. Vorige liedje/filmpje
Terugspoelen (podcast)
Volgende liedje/filmpje
Doorspoelen (podcast)

4+ sec.

Uitschakelen/ inschakelen Uitschakelen/ inschakelen

 

Batterij: Hoe lang kan je de oordopjes gebruiken?

 Batterij: 8

De batterij van de QCY T10 is goed. Zowel in de oordop zelf als in de oplaadcase.

Oordopje 43 mAh
Oplaadcase 500 mAh

 

Oplaaddoosje

 Het oplaaddoosje heeft dus 500 mAh. Dat is echt aanzienlijk meer dan de voorgaande oordopjes van QCY. En dat zorgt ervoor dat je de oordopjes super lang kunt gebruiken en heel weinig hoeft op te laden. 

En al helemaal als je bedenkt dat er in de QCY T5 geen features zitten die zwaar op de batterij liggen. Denk aan een in ear sensor, een hearthrough functie of ANC. Allemaal functies die een beroep doen op de rekenkracht en dus zwaar op de batterij zitten. 

Conclusie: zijn de QCY T10 goede oordopjes?

Beoordeling
Geluid 5
Microfoon 6
Pasvorm 8
Batterij 8
Bediening 7
Stabiliteit 7.5


Het geluid is teleurstellend. Weinig lage tonen. Je kunt met de goede QCY-app natuurlijk de lage tonen wat verhogen, maar dat compenseert niet genoeg. De microfoon is niet super goed. Wel voldoende om een fatsoenlijk gesprek hebben per telefoon. Voor videovergaderen raden we echt andere oordopjes aan. De pasvorm is echt super goed. De oordopjes zijn kleiner geworden en ze zijn zo licht als een veertje. De bediening is super. Je kunt de touch bediening (die altijd goed werkt) zelf instellen in de QCY-app zoals jij dat wilt. 

Al met al een prima oordop voor mensen die de pasvorm, de bediening en de batterij belangrijk vinden. 


Alternatieven

QCY T10 vs. andere oordopjes

Wil je deze QCY T10 vergelijken met andere oordopjes? Laat ons weten met welke oordopjes je ze wilt vergelijken.  

QCY T10 vs. QCY T5

QCY T5 review

De QCY T5 is eerder uitgekomen dan de QCY T10. De hoop is dan dat de T10 een verbetering is. En in sommige opzichten is hij dat ook. Maar in veel opzichten ook niet. 

Geluid: Qua geluid is de T5 gewoon beter dan de T10. Met name de lage tonen komen meer naar voren dan bij de T10. 

Draagcomfort en uiterlijk: Op dit gebied wint de T10 het gemakkelijk. De QCY T10 zitten lekkerder, ze zijn lichter en ze passen lekkerder in je oor. 


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog