QCY T4 review: de betere budget-oordopjes

QCY T4 review: de betere budget-oordopjes

De QCY T4 draadloze bluetooth oordopjes zijn de opvolger van de QCY T5. En nee, dat is niet (chrono)logisch. Maar vooruit. We hebben de QCY T4 volledig getest en een aantal zaken vallen ons op. De oordopjes hebben een zéér goede prijs-kwaliteitsverhouding. Ga je voor QCY? Dan zijn dit onze favoriet. Bekijk snel waarom we de QCY T4 zo goed vinden.  

Specificaties QCY T4

 • Prijs: € 34
 • Chipset: PAU 5.0
 • Codec: AAC, SBC
 • Bluetooth: 5.0
 • Bereik: 10m
 • Batterij doosje: 380 mAh
 • Batterij oordopje: 43 mAh
 • Kabel: micro usb
 • Waterdicht: ipx4 
 • Bediening: knopjes
 • gewicht: 4,5 gram per oordop

De QCY T4 is zeer licht. De oortjes hebben geen touch control.

Voordelen  Nadelen

✔️ Hoge prijs/kwaliteit 

✔️ Werken met QCY-app

✔️ Betrouwbare knopjes 

✔️ Betere mic. dan concurrentie

❌ Geen extra's

❌ Midden tonen
blijven wat achter

Geluidskwaliteit QCY T4

QCY T4 review oordopjes Eardopes

Het geluid van de T4 is goed. Als je de QCY T4 in je hand hebt, denk je niet dat er mooi vol geluid uit de oordopjes kan komen. De oordopjes zijn met 4,5 gram redelijk licht. Maar tijdens het eerste gebruik, zijn we positief verrast. 

Het geluid is voller dan andere oordopjes van die prijs. Samen met de QCY T5 hebben deze QCY T4 het beste geluid van alle QCY oordopjes tot nu toe.

Geluidskwaliteit score: 7.5

Vaak zie je bij oordopjes van rond de 30 euro dat met name de midden en lage tonen wegblijven. Bij de QCY T4 komen de lage tonen erg mooi naar voren. De midden tonen zijn ook aanwezig, maar de kenner heeft liever iets meer power in de midden tonen. Geen probleem: nog steeds zijn de QCY T4 de absolute top van haar prijsklasse. 

Microfoon: kun je goed bellen met de QCY T4

Meestal is het bij goedkope de oordopjes de microfoon die kwalitatief iets heeft moeten inboeten. En in z'n algemeenheid merken we dat ook voor de QCY-oortjes die we testen. Maar de mic van de T4 houdt redelijk stand. 

Microfoon score: 7

Je bent bij elk normaal telefoongesprek prima te verstaan. Wat duurdere geven je stem met iets meer detail door naar je gespreksgenoot. Maar QCY slaagt er met de T4 in om met een lage prijs een goed telefoongesprek te hebben met de oordopjes. 

QCY T4 review oordopjes

Als de omstandigheden iets veranderen, dan laat de microfoon van de oordopjes het direct afweten. Dat moet ook gezegd worden. Zit je op de fiets met een beetje wind van voren? Dan ben je heel moeilijk te verstaan. Ben je de afwas aan het doen terwijl je met de QCY T4 oordopjes iemand aan het bellen bent? Dan zal je gesprekspartner zich ook gaan irriteren aan het achtergrondgeluid. 

We omschrijven het vaker in deze review: de QCY T4 zijn oordopjes met alle basisfuncties. Maar een extra feature kan je (net als met alle QCY-oortjes) vergeten. Dus een ruisfilter in de microfoon? Vergeet het. Een degelijke microfoon zit in de oordopjes. Maar verder niets speciaals.

Benieuwd naar de oordopjes met de beste microfoon? We maakten een vergelijking met alle geluidsfragmenten.

Pasvorm: hoe zitten de QCY T4

De oordopjes zijn licht en redelijk klein. Daardoor leunen ze niet zo erg in je oor. Wel zijn de QCY T4 wat aan de brede kant. Ze steken dus een beetje uit je oor. Het voelt een beetje als 2 bolletjes die in je oor zitten. En het lijkt alsof er maar gedeeltelijk over de ergonomie is nagedacht. 

Aan de andere kant hebben deze QCY T4 het voordeel dat je niet nog een staafje aan de oordopjes hebt zitten (zoals bij de QCY T5). En dan is het logisch dat in de oordop zelf iets meer ruimte nodig is. Maar oke, QCY had die ruimte ook iets ergonomischer kunnen inrichten.

QCY T4 oordopjes Eardopes review

Al met al is de pasvorm goed. Je kunt de oordopjes langer gebruiken. Wil je bluetooth oordopjes écht uren lang gebruiken? Bijvoorbeeld tijdens werk? Dan zou ik zeker wat meer geld investeren.   

Bediening van de oordopjes 

Je bedient de QCY T4 met knopjes. De T5 bedien je met touch controls. Maar wij zijn fan van de knopjes die op de QCY T4 zitten. Die knopjes laten je echt nooit in de steek. Daarbij voel je goed of je het knopje hebt ingedrukt. Dat geeft je de controle. Perfect voor de controle freaks onder ons. 

Bediening: 9

Bovendien is de QCY T4 volledig compatible met de QCY app. En die móet je gewoon downloaden als je de QCY T4 gebruikt. Je kunt daarmee haast alles zelf instellen! Zo ook de bediening.

Wil je dat je bij één keer drukken de muziek niet op pauze, maar harder gaat? Dat kan je instellen in de app! Alle controls zijn in te stellen in de app. En dat is echt uitzonderlijk voor oordopjes in deze prijscategorie. 

Batterij: Hoe lang kan je de oordopjes gebruiken?

380 mAh aan batterijcapaciteit zit in het doosje van de QCY T4. Dat is 120 mAh minder dan de Jabra 75t. Alleen zijn dat oordopjes van 110 euro duurder. 380 mAh is echt een prima batterij.

Batterij: 7,5

QCY heeft geen fancy technieken die de chipset van de oordop aan het werk zetten. Het heeft geen ANC (active noise cancelling), geen in-ear sensor, geen touch bediening. Het zijn gewoon oordoppen waar geluid uit komt en waar een microfoon in zit. 

QCY T4 oordopjes review

Dit hoofdstuk ging toch over de batterij van de QCY T4? Ik hoor het je denken. En je hebt gelijk. Wat we hierboven beschrijven heeft juist effect op de batterij. Door het uitblijven van al deze features, wordt de chipset minder aan het werk gezet. De oordopjes gaan uiterst zuinig om met elk percentage batterij dat in de oordop zit. 

Daardoor kun je iets langer dan 4 uur lang met de QCY T4 oordopjes muziek luisteren op een flink volume. 

Conclusie: zijn de QCY T4 goed?

Ja, de QCY T4 zijn goed voor iedereen die geen groot bedrag wil betalen aan oordopjes en tóch prima geluid wil. Wel moet je genoegen nemen dat er geen fancy features in de oordopjes zitten. Geen Active noise cancelling (maar dat is logisch voor oordopjes van ver beneden €100), geen in-ear sensor, geen touch control. Maar wél goed geluid, een prima microfoon, een geweldige app waar je alles zelf mee kunt instellen. 

Beoordeling
Geluid 7,5
Microfoon 7
Pasvorm 7,5
Batterij 7,5
Bediening 9
Stabiliteit 8
Prijs-kwaliteit 8

 


Alternatieven

Wil je dat we de QCY T4 vergelijken met andere oordopjes? Laat ons weten welke! Dan plaatsen we de vergelijking hier. 

Anderen bekeken ook:

Terug naar blog