Tronsmart Apollo Air Review

Tronsmart Apollo Air review: de beste oortjes met ANC?

De Tronsmart Apollo Air zijn draadloze oordopjes met ANC van rond de 70 euro. Qua pasvorm hebben ze een kort staafje richting de mond. Betekent dat dat de microfoon super goed is? We testen het geluid, de mic, de pasvorm en alle andere aspecten. Bekijk snel de resultaten! 

Voor- en nadelen

Dit zijn de voordelen en de nadelen van de Tronsmart Apollo Air. Zo kun je direct zien of deze oordopjes voor jou geschikt zijn. 

Voordelen  Nadelen

✔️ Goede bass
✔️ Goede prijs/ kwaliteit

❌Hoge tonen vallen iets in het niet
❌Suboptimale pasvorm

Specificaties Tronsmart Apollo Air

 • Prijs: € 65
 • Chipset: Qualcomm QCC3046
 • Codec: AptX
 • Bluetooth: 5.2
 • Bereik: 10m
 • Batterij doosje: 300
 • Batterij oordopje: 35
 • Kabel: usb C
 • Waterdicht: ipx 7
 • Kleuren: wit, zwart

 

Geluid van de Tronsmart Apollo Air

Het geluid van de Tronsmart Apollo Air is goed. Niet buitengewoon goed, maar gewoon goed. Het geluid richt zich meer op de lage tonen en minder op de hoge tonen.

Tronsmart Apollo Air

De Tronsmart oordopjes zijn bovengemiddeld als het gaat om de bass: de lage tonen. Hou je van een flinke bass? Dan zijn deze draadloze oordopjes ideaal voor jou. 

Gezegd moet worden dat de hoge tonen in kleine mate teniet worden gedaan door de zware tonen. Maar dan moet je wel met een fijnproevers oor luisteren. Bij Eardopes zijn we altijd fan van een mooi ensemble. De hoge tonen zijn minstens zo belangrijk als de midden- en de lage tonen. Dat brengt alle tonen mooi bij elkaar zodat je optimaal naar je muziek kunt luisteren.

De (zo belangrijke) middentonen zijn wat ons betreft prima aanwezig. 

Geluidskwaliteit score: 7

De conclusie is dat het geluid ruim voldoende is. Maar wij zelf zouden maar wat graag de lage tonen wat bijstellen (en dus verminderen).

Overigens heeft Tronsmart ook een aantal goede bluetooth speakers gemaakt. Eén van die boxjes haalde zelfs onze top 11 beste bluetooth speakers

Microfoon: kun je goed bellen met de Tronsmart Apollo Air

Tronsmart Apollo Air review oordopjes

De Tronsmart Apollo Air hebben een steeltje onder de oordop. Daardoor is de microfoon iets dichterbij je mond. Meestal ben je met dat soort oordopjes iets beter te verstaan.

Zo ook bij deze Tronsmarts. Je stemgeluid wordt uitstekend opgevangen. 

Microfoon score: 7

Zoals je hoort wordt het geluid duidelijk opgenomen. Wel hoor je een klein rateltje in de opname. Er zijn oordopjes waar je dat niet hoort. Luister zelf naar het fragment dat we voor je hebben ingesproken. Want een opname zegt meer dan 1000 woorden:

Deze oordopjes zijn geschikt om mee te bellen en online vergaderen.

 

Benieuwd naar de oordopjes met de beste microfoon? We maakten een vergelijking met alle geluidsfragmenten.  

Pasvorm: Hoe zitten de Tronsmart Apollo Air

De Tronsmart Apollo Air zijn draadloze oordopjes met een steeltje. Geen letterlijke dopjes dus die je op je oor drukt. Die steeltjes zijn altijd een 'bedreiging' voor de pasvorm.

Maar in het geval van de Tronsmart Apollo Air valt dat reuze mee: de oordopjes zitten prima en comfortabel in je oor. Wel heb ik als tester altijd het probleem dat het ene steeltje naar de ene kant wijst en het andere steeltje naar een andere kant. Het benadrukt in feite de asymmetrie van je beide oren. Maar goed, genoeg ijdelheid. 

Tronsmart Apollo Air ear tips in ear

De ear tips zijn interessant om te benoemen: ze zijn van zichzelf wat slap (ze geven makkelijk mee) en ze zijn rond. En dat laatste is opvallend: de opening voor het geluid is namelijk ovaal. Kortom: ronde ear tips op een ovalen opening. Dat is waarschijnlijk de reden dat de ear tips zo krom trekken. Dit klinkt allemaal wat negatief, maar dat is het niet. Het valt ons alleen op. De ear tips sluiten echt prima af in je oor en dat is handig voor de noise cancelling. Maar daarover later meer.  

Pasvorm score: 6.5

De bluetooth in ear oordopjes zitten lekker in je oor. Wat ons betreft hadden ze een betere score gehad als de steeltjes niet aan de oortjes hadden gezeten. Maar goed, dat is een keuze van Tronsmart. Het steeltje heeft weer als voordeel dat de microfoon dichter bij je mond zit en daardoor beter je stemgeluid kan opvangen. Maar als je de pasvorm van deze Apollo Air vergelijkt met de SoundPEATS T2 (ook met ANC en goed geluid) dan zitten die nét iets beter.

ANC: Hoe goed is de noise cancelling?

De ANC van deze Tronsmart Apollo Air werkt goed genoeg. Drie keer tikken op de linker oordop en het geluid switcht van off naar noise cancelling. Nog een keer tikken en de ambient mode gaat aan. Ambient mode

We kennen al Transparency mode (van SoundPEATS) en HearThrough mode van Jabra. Wat is dan het verschil met de Ambient mode van Tronsmart? 

Niets! Het werkt allemaal hetzelfde: de microfoontjes in de oordopjes vangen het geluid uit je omgeving op en spelen het geluid versterkt (actief/active) af in je oor. 

Tronsmart Apollo Air oordopjes draadloos bluetooth review

Maar goed: we hadden het over de ANC. Een gemiste kans voor Tronsmart is dat ze niet na de ambient modus de ANC modus hebben. Met andere woorden: tijdens de ambient modus hoor je het omgevingsgeluid. Als je met de bediening de volgende modus aanzet moet daar de ANC-modus komen. Dan is het namelijk optisch gezien zo dat je ineens van alle versterkte omgevingsgeluiden naar de noise cancelling modus gaat. Daardoor lijkt de ANC nog sterker.

De ANC van de Tronsmart kan bijvoorbeeld het geratel van mijn toetsenbord prima wegfilteren. Als ik hem buiten test en bijvoorbeeld naast een auto sta, dan weet de ANC me minder te overtuigen. Het geluid van de motor valt niet genoeg weg. We hebben dat weleens beter getest. Bijvoorbeeld bij de MPOW X3 of de SoundPEATS T2

ANC score: 6.5

De noise cancelling is wat dat betreft goed genoeg. Maar voor de écht goede noise cancelling kun je het beste meer betalen en andere oordopjes nemen. 

Bediening van de oordopjes

Tronsmart Apollo Air touch bediening

Op de Apollo Air zit touch bediening. Je kunt de oordopjes dus aanraken en ze reageren. Precies op het vlakke gedeelte (het logo van Tronsmart). En dat werkt goed. 

Bediening: 8

Hoe werkt de touch control van de Tronsmart Apollo Air?

Links Rechts
1x Volume omlaag Volume omhoog
2x Muziek: pauze/play
Bellen: opnemen/ opleggen
Muziek: pauze/play
Bellen: opnemen/ opleggen
3x ANC / Ambient mode ANC / Ambient mode
1.5 sec. Vorige liedje/filmpje Volgende liedje/filmpje

4+ sec.

Uitschakelen/ inschakelen Uitschakelen/ inschakelen

  

Goed om te zien dat je bij steeds meer oordopjes het volume kunt aanpassen met de bediening. Je hoeft dan niet meer je telefoon uit je zak te halen of naar je laptop te lopen als je het volume zachter wilt. Verder lijkt de touch heel erg op de oordopjes van SoundPEATS. Bijna alle bedieningen zijn hetzelfde. En wat ons betreft is het het meest logisch. 

Batterij: Hoe lang kan je de oordopjes gebruiken?

Tronsmart Apollo Air Batterij

De batterij van de Apollo Air is klein: 

 • 300 mAh in de oplaadcase
 • 35 mAh in de oordop

Gemiddeld krijg je ongeveer 500 mAh & 50 mAh voor oordopjes in deze prijsklasse. Maar gezegd moet worden dat Tronsmart gebruik maakt van de Qualcomm QCC3046. Dat is een zuinige chipset, dus je kunt er behoorlijk wat uren mee vooruit. 

Batterij score: 7

Ook is het fijn dat de case van de oordopjes een usb-c aansluiting heeft. Dat maakt het opladen een stuk gemakkelijker. De oplaaddoos kan niet draadloos geladen worden, dus er moet een kabeltje aan te pas komen. 

Conclusie: zijn de Tronsmart Apollo Air goed?

Beoordeling
Geluid 7
Microfoon 7
Pasvorm 6.5
Batterij 7
Bediening 8
ANC 6.5

 

De Tronsmart Apollo Air oordopjes zijn goede oordopjes om te kopen. Ze hebben prima geluid, een goede microfoon en zeer goede bediening. Ook hebben deze oordopjes ANC, hoewel het niet de beste noise cancelling is die we hebben getest. De pasvorm heeft als voordeel dat de microfoon beter werkt, maar dopjes zonder steel bevallen ons meer. 

 

  


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog