Geen geluid oordopjes wel verbonden

Oordopjes of koptelefoons geven geen geluid (wel verbonden)

Je bluetooth oordopjes zijn wel verbonden met je telefoon of laptop, maar er komt geen geluid uit je oortjes. Hoe los je dat op?

Verbonden met juiste apparaat?

Snelle check: zijn je oortjes wel verbonden met het juiste apparaat? Bijvoorbeeld je telefoon? 

Niet verbonden met het juiste apparaat

Let erop dat je oordopjes altijd proberen te verbinden met het laatst verbonden apparaat. Dus verbond je als laatste met je laptop? En staat de bluetooth van je laptop nog aan? Dan verbinden je bluetooth oordopjes direct met je laptop als je de oplaadcase opent en de oordopjes in pairing mode gaan.

Zet je oordopjes harder

Bijna altijd gaat het om hetzelfde probleem: je volume staat op 0%. Je moet zorgen dat het volume van je oordopjes weer harder gaat, zodat je jouw muziek kunt horen. Probeer je nu op je telefoon het volume harder te zetten en hoor je nog steeds niets? Dan heb je waarschijnlijk (onbedoeld) ingesteld dat je oordopjes én je telefoon allebei een afzonderlijke volumeregelaar hebben.

Heb je aan 1 kant of beide kanten minder volume? Bekijk dan onze uitleg over hoe je minder volume oplost

Het volume van de oordopjes staat op 0%. Het maakt dan niet uit of je het volume op je telefoon aanpast: er komt geen geluid uit de oordopjes of koptelefoon.

Hebben de draadloze oordopjes of koptelefoon bediening zoals touch control of knopjes? Dan kan je meestal daarmee het volume verhogen. Bijvoorbeeld door 1 keer rechts te tikken. Of de rechter knop lang ingedrukt te houden. Of (bij een koptelefoon) zie je vaak dat je de rechter koptelefoon omhoog moet aaien/sliden op de hoorn. Het volume gaat dan omhoog. Doe dit net zo lang tot het volume aangenaam is.  

Synchroniseer het telefoonvolume met je oordopjes

Het probleem was/is dus dat je probeerde met je telefoon het volume te verhogen. Alleen het volume van de oordopjes stond op 0%. 

De oplossing is simpel: synchroniseer je bluetooth volume met je telefoon. Dan zijn er niet 2 volumeregelingen van toepassing (namelijk afzonderlijk van je oordopjes en je telefoon), maar 1 volumeregeling. Of je nu op je telefoon of op je oordopjes het geluid harder zet: er is dan maar altijd 1 volumeregelaar die je bedient. 

Synchroniseer bluetooth volume

Terug naar blog