Draadloze oordopjes disconnecten en ontkoppelen niet in het doosje

Draadloze oordopjes ontkoppelen niet in het doosje. Zo disconnect je ze alsnog

Je draadloze oordopjes disconnecten niet als je ze in de oplaadcase plaatst. Ze blijven verbonden. We krijgen die klacht soms en de oplossing is simpel. Bekijk hoe je het probleem oplost. 

Bluetooth oortjes blijven verbonden in de oplaadcase

Dat is vervelend: je oordopjes willen niet ontkoppelen. Terwijl je het klepje wel goed dicht doet als de oordopjes in de case zitten. En dan horen ze te disconnecten. Maar dat doen ze niet. Hoe los je dat op?

Het antwoord:

Laad de oplaadcase op. Doe de oordopjes in het oplaaddoosje, doe het klepje dicht en laad de oplaadcase op met een kabeltje. De oplaadcase mag namelijk niet leeg zijn. In 99% van de gevallen is dit het probleem. Je kunt je voorstellen: het doosje moet de oordopjes het seintje kunnen geven dat ze in 'het moederstation' zitten. Zonder stroom kan dat niet. 

Een enkele keer moet je de oordopjes resetten. Heel soms (ongeveer 1%) gaat er iets mis met verbindingen. Daardoor kan de oordop niet ontkoppelen. Reset de oordopjes dan. Je doet ze daarmee dus terug naar de fabrieksinstellingen. 

Het ontkoppelen of disconnecten van je bluetooth oordopjes moet bij vrijwel alle oordopjes op dezelfde manier. Je plaatst ze in de oplaadcase en sluit het doosje. En ze zijn disconnected.

Als je je bluetooth oordopjes wil disconnecten (ontkoppelen) van je telefoon of ander device zonder de oordopjes aan te raken, dan moet je de bluetooth uitzetten op je telefoon. Dan ontkoppelen de oordopjes uiteraard ook. Alleen dan proberen ze direct verbinding te maken met het eerst volgende apparaat waar ze ooit mee verbonden zijn en waarvan de bluetooth aan staat.

Oordopjes verbinden ongewenst met je telefoon terwijl ze in het oplaaddoosje zitten

Soms zitten je oordopjes in de oplaadcase en verbinden na een bepaalde tijd automatisch. Zonder dat je daarom vraagt! Ook dat is vervelend. Je weet dan niet wat je van de oordoppen kan verwachten. Elk moment kunnen ze verbinden. Zorg in dat geval ook dat je de oplaadcase oplaadt.

Want wat er bij het bovenstaande probleem eigenlijk gebeurt is:

  1. De oplaadcase had nog (bijv.) 3% batterij toen je de oordopjes erin deed.
  2. De oordopjes ontkoppelden omdat ze begonnen op te laden
  3. De oplaadcase laadt je oordopjes met de laatste 3% op tot 0%
  4. De oordopjes stoppen met op te laden en in feite is dat hetzelfde effect als het openen van de oplaadcase. Ze gaan in pairing mode en ze verbinden met het laatst verbonden device. 
Dit is alleen van toepassing bij oordopjes zonder een hall switch. Voor ons is het een absolute eis dat oordopjes een hall switch hebben. Dat vermijdt dat als het bovenstaande gebeurt, dat de oordopjes in pairing modus gaan. Met andere woorden: je hebt dan nooit dit probleem.


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog