POGS koptelefoon voor kinderen: Review

POGS koptelefoon voor kinderen: Review

Natuurlijk krijgen jouw kinderen genoeg aandacht en hebben ze nooit afleiding nodig van 'technologie'. Tenminste, bijna nooit. Soms is het heel fijn als je kind éven een filmpje kan kijken of éven een spelletje kan spelen. Dan kan jij heel gericht iets afmaken en daarna weer al je aandacht aan je kind besteden. Daarvoor zijn deze POGS koptelefoons voor kinderen perfect. We testen ze op veiligheid en gemak. Heb je écht geen kind aan je kind als ze deze POGS koptelefoon ophebben? Eardopes doet de test. 

Voor- en nadelen

Dit zijn de voordelen en de nadelen van de POGS koptelefoon. Zo kun je direct zien of deze oordopjes voor jouw kind geschikt zijn. De POGS scoren behoorlijk hoog in onze lijst met beste kinderkoptelefoons.

Voordelen  Nadelen
✔️Leuk design!
✔️Veilig
✔️12 uur gebruik
❌Groter play/pauze knopje?

Specificaties POGS koptelefoon

 • Prijs: € 39-59
  (ligt eraan: draadloos of met draad)
 • Leeftijd: 3 t/m 12 jaar
 • Bluetooth: 5.0 
 • Bereik: 10m
 • Batterij: 12 uur luisteren!
 • Kabel: audiokabel & audio verbindingskabel*

* De verbindingkabel connect 2 koptelefoons van POGS, zodat de kids allebei het geluid van het filmpje of spelletje kunnen beluisteren.

POGS koptelefoon voor kinderen

Geluid van de POGS koptelefoon 

Het geluid van deze POGS kinderkoptelefoons is goed voor kinderen. De kritische soundcheck die we normaal met de grote mensen oordopjes en koptelefoons doen, hebben we ook op deze koptelefoon voor kids losgelaten. Overall komt het het geluid mooi ter ore. De lage tonen zijn aanwezig, maar een audiofiel neemt er geen genoegen mee. Een kinderkoptelefoon stelt andere eisen: veiligheid, weerbaarheid en een speels karakter. En als je het vergelijkt in die markt (van hoofdtelefoons voor kinderen) dan scoren de POGS goed.

Geluidskwaliteit score: 6.5

Het crue is dat we in dit hoofdstukje van de review het geluid beoordelen. En in dat geluid zit niet zo veel bas. De middentonen en de hoge tonen zijn wel helder en schoon aanwezig. 

Bekijk ook het vergelijkingsartikel over de beste koptelefoons voor kinderen. 

Een voordeel daaraan is dat met wat minder lage tonen het omgevingsgeluid wat beter ter oren komt. En dat is weer handig als je een kleine aansturende aanwijzing voor je kind hebt. Je wordt op die manier als ouder iets beter gehoord. Op zich handig natuurlijk. 

Het geluid is verder zonder enige vorm van hapering. De stabiliteit van deze koptelefoons is echt prima. En het geluid blijft tot ongeveer een meter of 10 afstand van het device gewoon nog hoorbaar. En die afstanden komen in de praktijk weinig voor. Meestal bieden de POGS uitkomst als je kind bijv. tijdens een lange autorit achterin een leuk filmpje wil kijken. En niet als ze aan de wandel gaan. Dat is veel leuker en veiliger zonder koptelefoon op.   

💡 Voor kinderkoptelefoons is het belangrijk dat de tonen niet te 'zwaar' zijn afgesteld. Dat is namelijk het veiligst voor het gehoor van het kind.

POGS koptelefoon voor kinderen

Veiligheid van de POGS koptelefoon

Eén van de redenen om geen normale koptelefoon of oordopjes, maar een koptelefoon speciaal voor kinderen te kopen, is natuurlijk de veiligheid.

Als je je kind naar een normale koptelefoon laat luisteren die 2 tikken te hard staat: geeft je kind dat dan zelf aan? De schade aan het gehoor is niet te overzien. Maar genoeg bangmakerij!

De POGS koptelefoons hebben simpelweg een maximumvolume ingebouwd. De koptelefoon kán simpelweg niet harder. Dus ook niet als je kind precies zo met haar of zijn kop(telefoon) op de bank ligt dat het volumeknopje + langdurig wordt ingedrukt. Nee, dat is dus onmogelijk. De veiligheid waarborgt POGS met een maximumvolume. Slim en veilig!

POGS koptelefoon voor kinderen

Een andere leuke veiligheid die is ingebouwd is de kabel: als de kabel ineens ergens aan blijft hangen, valt de kabel uit de koptelefoon. Zo kan je kind de verplaatsing voortzetten die het uit enthousiasme had ingezet. De koptelefoon houdt hem of haar in elk geval niet tegen.

Hetzelfde geldt als de koptelefoon is gekoppeld aan een andere koptelefoon. Hé? Twee koptelefoons die aan elkaar koppelen? Ja, dat hoor je goed. Daarover later meer. Maar relevant voor deze alinea: ook als 2 kids via de koptelefoon per kabel met elkaar verbonden zijn en hun wegen scheiden plotseling, dan ontkoppelen de koptelefoons zich soepel. En er ontstaat dan geen 'funny home video'. Dat is mooi!

Pogs Headphones kinderen

Als laatste moeten we een diepe buiging maken voor de flexibiliteit van de koptelefoon van POGS. Want ja, hoe leuk kids de koptelefoon ook vinden, soms schort het gewoon aan het empathische vermogen ten opzichte van de koptelefoon. 

Het mooie is dan dat de koptelefoon heel flexibel kan buigen. Alle kanten op! En daarna buigen ze gewoon weer terug naar de stand zoals de fabrikant dat bedoelde. Handig!

💡 De koptelefoons geven licht aan de zijkanten. Geen fel licht, wel gezellig licht. In de vorm van een tentje.

Pasvorm: Hoe zitten de POGS koptelefoon

Bij de pasvorm voor koptelefoons voor kinderen is het natuurlijk belangrijk dat de koptelefoon kan meegroeien met et kind. Het kunnen afstellen van de maat is dus essentieel. 

Pasvorm: 7.5

En daar heeft POGS (geheel in lijn met de huisstijl) goed over nagedacht. 

POGS koptelefoon kinderen maat

De grootte van de koptelefoon kun je bepalen aan de hand van het aantal tentjes. op de koptelefoon. Geen saaie nummers, maar leuke tentjes. Daar is over nagedacht! 

⛺ = voor de échte kleintjes
⛺⛺ = voor de iets grotere kleintjes
⛺⛺⛺ = voor de grotere kindjes

 

POGS kids koptelefoon

Na een lange dag sleeën in de sneeuw of na een lange stranddag: tijdens het voorbereiden van het eten helpt deze POGS-vriend je kleine wondertje in een gezellige bubble. Jij kan het eten voorbereiden en je kind is even zoet. Dat is natuurlijk win, win! 

Bediening van de POGS koptelefoon 

De bediening werkt met knopjes. Prima keuze. Het laat je nooit in de steek. Een andere optie was geweest om touch bediening aan deze koptelefoons toe te voegen, maar zeker voor een kinderkoptelefoon zouden we dat afraden. 

Het aantal knoppen is beperkt: 3 knoppen. 

 • De aan/uit-knop
 • De play/pauze knop
 • De Bluetooth knop

Bediening POGS koptelefoon

Gemiste kans
Wie drukt het meeste op de pauzeknop? Tja dat zijn wij als ouder. Niet het kind zelf. Tenminste niet als het écht nog een broekie is van 6 jaar. Die pauzeknop is meer voor ons ouders als je kind even uit zijn kinderkoptelefoon-cocon moet worden gehaald, want "we gaan eten". 

En waarom is die pauze knop dan zo klein? En waarom zit die pauzeknop dan aan de onderkant van de koptelefoon? Die knop had aan de zijkant moeten zitten en groot moeten zijn. Het indrukken had niet te gemakkelijk moeten gaan. Want anders gaat de koptelefoon steeds op pauze als je kind even gaat liggen. En dan moet je je kookkunsten weer onderbreken. 

Die pauzeknop had een soort noodremknop moeten zijn aan de zijkant die je altijd raakt. Een knop van ongeveer 3 cm breed. Maar goed, het is een mening. Het kan zomaar zijn dat andere ouders het er niet mee eens zijn. Laat het weten in de comments hieronder! We zijn benieuwd!

Bediening: 6

Batterij: Hoe lang kan je de oordopjes gebruiken?

Je kunt deze koptelefoons 12 uur lang aan één stuk door gebruiken. Dat is superveel! We hebben even gezocht naar hoeveel mAh batterijcapaciteit er in de kinderkoptelefoons zitten, maar dat konden we niet vinden.

Batterij: 8.5

Maar we hebben we getest hoe lang ongeveer deze koptelefoons op een normaal volume meegaan. En het klopt wel ongeveer dat ze 12 uur gebruikt kunnen worden.   

Conclusie: zijn de POGS koptelefoon goed?

Beoordeling
Geluid 6.5
Pasvorm 7.5
Batterij 8.5
Bediening 6
Stabiliteit 8

 

⚖️ De POGS kinderkoptelefoons zijn handig voor kind en ouder, leuk qua design én veilig.

De POGS koptelefoon voor kinderen zijn qua design super leuk! Het wordt al snel de vriend van kind én ouder. Ideaal als jij even je taak af moet maken zodat je daarna weer alle aandacht aan je kind kunt besteden. 

De pasvorm is prima voor alle kinderen tussen de 3 en 12 jaar. Ze groeien in feite mee met je kind. En de koptelefoons buigen mooi mee als je kind de weerbaarheid van de koptelefoon op de proef stelt. Een sterk staaltje design. 

Ook geven de POGS leuk licht aan de zijkanten. Niet op een vervelende manier, maar wel op een gezellige manier. En kinderen houden van lichtjes. Ook jij als ouder weet je kind in een schemerende huiskamer, makkelijk te vinden. Maar dat is bijzaak. 

12 uur lang kun je deze koptelefoons gebruiken! En dat is fijn. Weinig oplaadmomenten. Behalve natuurlijk het feit dat jij zelf even kunt opladen tijdens dat je dochtertje of zoontje de POGS koptelefoon gebruikt. 

Ook kun je meerdere koptelefoons met elkaar verbinden zodat meerdere kids hetzelfde geluid kunnen afspelen en dus samen 2 koptelefoons en 1 beeldschermpje kunnen gebruiken. Handig!

POGS koptelefoon voor kinderen


Alternatieven

Bekijk onze test met de top 3 koptelefoons voor kinderen

POGS vs. JBL koptelefoon voor kinderen

We hebben de JBL kinderkoptelefoon nog niet getest. Qua design vinden we in elk geval dat de POGS voorlopen op de JBL. 

JBL kinder koptelefoon

 


Anderen bekeken ook:

 

Terug naar blog