Beste soundbar

Top 10 beste soundbars van 2024

Ontdek welke soundbars het beste zijn. Een soundbar is een flinke upgrade voor je tv of pc. Je kunt een soundbar met of zonder subwoofer kopen. Prijzen variëren: 200 euro, 500 euro, maar ook voor 1500 euro. Welke is voor jou het meest geschikt? Wij doen de test. In deze toplijst kom je erachter welke soundbar je het beste kunt kopen. 

Beste soundbar 2024

Dit zijn de best geteste soundbars: 

  1. JBL Bar 2.1
    (Beste soundbar 2024)
  2. JBL 2.0
    (Beste soundbar zonder subwoofer)
  3. Samsung HW-Q70T
    (Beste soundbar met subwoofer)
  4. Bose TV Speaker
    (Beste soundbar met ingebouwde subwoofer)
  5. Samsung HW-T400
    (Beste goedkope soundbar)
  6. Bose Solo 5
    (Beste soundbar onder 200 euro)
  7. Sonos Beam - Soundbar
    (Beste soundbar onder 500 euro)
  8. JBL Bar 2.0
    (Beste soundbar voor muziek)
  9. LG DSL4
    (Beste soundbar voor tv)
  10. Trust Asto - Soundbar PC Speaker
    (Beste soundbar voor pc)

Testresultaten soundbars

Wat ons opvalt tijdens het testen is dat er grote verschillen in kwaliteit zijn. Ook als je soundbars van ongeveer dezelfde prijsklassen test. De ene versie heeft weinig lage tonen en de ander heeft een vervelende vertraging in het geluid. Dat gaf ons nóg meer reden om een overzichtelijke lijst te maken met de beste versies. Alleen de best geteste versies geven we een plek in deze toplijst.

Best geteste soundbar 2024

Dit vinden we op dit moment de allerbeste soundbar die je kunt kopen. We houden deze lijst actief bij. Verandert de prijs? Of komt er een betere soundbar op de markt? Dan updaten we deze lijst. 

1. JBL Bar 2.1 Deep Bass 

Fantastisch geluid | Draadloze subwoofer | wifi én bluetooth verbinding

  • Prijs: ~230

JBL Bar 2.1

De JBL Bar 2.1 is wat ons betreft perfect. Het geeft je tv-geluid een ongekende boost, de subwoofer is draadloos én de set heeft een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding.

JBL is een voorloper op het draadloos verbinden via bluetooth. En dat maakt dat je deze 2.1 soundbar kunt gebruiken als bluetooth speaker. Handig als je een muziekje wilt luisteren in je woonkamer. 

Vind jij een subwoofer overbodig? Je kunt deze set ook zonder subwoofer kopen. Je betaalt dan ongeveer 100 euro minder en je hebt nog steeds een fantastische geluidsupgrade. Maar je kunt ook juist voor een 5.1 versie gaan. Dan krijg je nog eens 3 externe speakers bij de soundbar voor een Dolby Digital ervaring. 

Dit zijn de 3 opties:

🔈 JBL Bar 2.0 (soundbar)
🔉 JBL Bar 2.1 (soundbar & subwoofer)
🔊 JBL Bar 5.1 (soundbar, subwoofer & 3 speakers)


Beste soundbar zonder subwoofer

Veel versies hebben geen afzonderlijke subwoofer. Je krijgt dus een bar. C'est ca. Daarin zit overigens wel een soort ingebouwde woofer (in de bar, dus). Het is een beetje hetzelfde als bij bluetooth speakers.

2. JBL Bar 2.0

Zeer betaalbaar | Compact (60 cm)  | bluetooth

  • Prijs: ~130

Soundbar JBL Bar 2.0

Prachtig geluid, zeer goed betaalbaar en multifunctioneel. De JBL 2.0 is ideaal als je wél een flinke upgrade van je tv geluid wilt, maar geen overmatige lage tonen of een subwoofer naast je tv wilt hebben. Deze JBL Bar 2.0 is verreweg de best geteste soundbar zonder subwoofer. 


Beste soundbar met subwoofer

Een soundbar met externe subwoofer zorgt voor extra krachtig geluid. Daardoor wordt de beleving tijdens het tv/film kijken of muziek luisteren nog intenser. Maar een slechte subwoofer kan het geluid ook flink verpesten. Welke soundbar met subwoofer is het beste?

3. Samsung HW-Q70T

Diepe bass | strak design | 3.1

  • Prijs: 365

Samsung soundbar Q70

De Samsung HW-Q70T is de best geteste variant met subwoofer. De subwoofer zorgt uiteraard voor de extra lage tonen, maar (vergeleken met concurrenten) wordt het geluid niet overlopen door de zware tonen. Het geluid is te omschrijven als een prima ensemble. En dat maakt hem ideaal voor niet alleen het kijken van tv en films, maar ook het luisteren van muziek. Met de TabSound functie kun je (als je favoriete nummer langskomt) met je telefoon 1 keer op de soundbar tikken. Dan speelt het liedje af. Handig! 


Beste soundbar met ingebouwde subwoofer

Wil je wél het voordeel van zware tonen, maar niet een grote externe subwoofer naast je tv-kastje? Dan kun je het beste voor een soundbar met ingebouwde subwoofer gaan. Die heeft namelijk een flinke bass en is mooi compact.  

4. Bose TV Speaker

Ingebouwde subwoofer | compact (60 cm)

  • Prijs: 260

Bose TV speaker soundbar

Deze soundbar van Bose is mooi compact en heeft een flinke bass. Bose staat bekend om het mooie gebalanceerde geluid. Geen overmatige bas of hoge tonen. En zoals je weet zijn we bij Eardopes altijd fan van een mooi gebalanceerd geluid. Je kunt de soundbar koppelen met HDMI of met een optische kabel. 


Beste goedkope soundbar

Een soundbar kan zo duur zijn als je maar wilt. Meestal als je een versie met externe subwoofer neemt zijn ze prijziger. Het is niet moeilijk om speaker te vinden van 1000 euro. Maar als je een goedkope soundbar onder 100 euro koopt: wat kun je dan van de kwaliteit verwachten? 

5. Samsung HW-T400

Super goed geprijsd | 64 cm | Prima geluid

  • Prijs: ~100

Samsung HW T400

Voor kleine en normale kamers is deze Samsung HW T400 een prima upgrade. Veel tv's hebben gewoon ondermaats geluid en dan is dit een prima uitkomst: klein en toch mooi geluid. Samen met de JBL bar 2.0 scoort deze Samsung T400 in deze prijscategorie het allerbeste. Acceptabele hoeveelheid zware tonen. Meer dan de concurrentie in deze prijsklasse.  


Beste soundbar onder 200 euro

Bij soundbars onder de 200 euro heb je al een wat voller geluid dan bij de goedkopere varianten. De bass laat zich in deze prijsklasse voor het eerst echt zien (horen). 

6. Bose Solo 5

Top prijs/kwalteit | basknop | (compact) 54 cm

  • Prijs: 160

Bose Solo 5

De Beats Solo 5 is de beste on ear koptelefoon by far. Goed geluid, prima pasvorm voor een on ear koptelefoon en een mooi design. En een mooie bijkomstigheid voor iPhone gebruikers: de Solo 5 beschikt over alle functies waar Airpods ook over beschikken. Wat ik echt ideaal vind aan deze Bose Solo 5 is de basknop op de afstandsbediening. Je kunt zelf bepalen hoeveel lage tonen je wilt horen. En als je die bas wat omhoog schroeft, dan merk je dat de Bose Solo 3 best iets in z'n mars heeft. Prima bass! Maar natuurlijk niet zoals bij een externe subwoofer. 


Beste soundbar onder 500 euro

Bij soundbars onder 500 euro kom je echt in een segment waar het geluid fantastisch is. Zéker als je het vergelijkt met je normale tv-geluid. Wij hebben in onze toplijst gekozen voor de onderstaande soundbar, maar eerlijk gezegd zijn de meeste soundbars van rond de 500 euro 'gewoon goed'. Vaak hebben ze veel bas (omdat ze vaak geleverd worden inclusief een subwoofer). Die subwoofer is immers vaak wat de prijs zo opdrijft. Hoe je van veel lage tonen, dan is dat prima. Hou je van gebalanceerd geluid, met een gezond vleugje lage tonen? Dan volstaat een goedkopere 'geluidsbar' echt prima. 

7. Sonos Beam - Soundbar

Mooi klein design | Sonos compatible | Wifi

  • Prijs: ~450

Sonos Beam Soundbar

Deze Sonos Beam mag niet aan deze lijst met soundbars ontbreken. De Beam is weliswaar al een tijdje op de markt, maar hij is enorm in prijs gedaald. Als je al in bezit bent van een Sonos systeem in je huis, is dit de ideale aanvulling. Het geluid is prachtig, maar niet overmatig zwaar. Het is dus meer voor de fijnproever en minder voor het zware explosiegeluid.

De bar verbind je via wifi op je andere Sonos speakers. En natuurlijk verbind je de bar met je tv via HDMI. Wil je graag via bluetooth af en toe een muziekje luisteren? Dan kun je deze soundbar beter aan je voorbij laten gaan. Want er zit geen bluetooth op de soundbar. Dat is wel een nadeel. 

Sonos Beam Soundbar

Hij is ook verkrijgbaar in het zwart, maar zo te zien is die overal uitverkocht

Of via Coolblue

Beste soundbar voor muziek

In de praktijk zal je er versteld van staan hoeveel je de soundbar voor muziek gebruikt! Als je een soundbar ook voor muziek gebruikt, dan zijn 2 dingen belangrijk.

  1. Goed geluid
  2. Bluetooth en/of wifi-verbinding

Het goede geluid spreekt voor zich: dat is essentieel om van je muziek te genieten. De bluetooth verbinding zorgt ervoor dat je gemakkelijk je muziek via je telefoon of radio app kunt luisteren. 

Een verbinding met wifi kan nog handiger zijn in gebruik. Denk aan de systemen van Sonos waarbij je door heel je huis speakertjes kunt aansluiten via wifi. Makkelijk, maar wel giga duur. En hoewel dat voor muziek nog wel het beste is, gaan we toch voor de prijs/kwaliteit van andere merken. Denk bijvoorbeeld aan JBL.  

8. JBL Bar 2.1

Heerlijke zware tonen | makkelijk koppelen met bluetooth| Beste in prijsklasse

  • Prijs: ~260

JBL Bar 2.1

Tja, de JBL Bar 2.1. Het is een hele fijne soundbar. Fantastische lage tonen (met de subwoofer) en ook prima midden- en hoge tonen. Zeer geschikt voor het luisteren van muziek.

JBL is natuurlijk een bekende speler op het gebied van bleutooth speakers. En die techniek heeft JBL ook in deze Bar 2.1 gestopt. Het zorgt ervoor dat je gemakkelijk koppelt. Radio luisteren en muziek luisteren op je soundbar was nog nooit zo gemakkelijk.  


Beste soundbar voor tv

Tja een soundbar wil je natuurlijk aansluiten op je tv. En laat ik voorop stellen dat alle versies die we noemen in deze koopgids perfect op een tv werken. Maar er zijn weldegelijk features of functies die het verbinden met een tv vergemakkelijken. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid van een optische kabel. Die zorgt ervoor dat je nooit de soundbar afzonderlijk moet aanzetten nadat je je tv hebt aangezet. Al dat gedoe met al die afstandsbedieningen.. Met een optische kabel heb je in elk geval 1 afstandsbediening minder. 

9. LG DSL4

Optische kabel meegeleverd | subwoofer | Bluetooth | 89 cm

  • Prijs: 260

LG DSL4 soundbar

Deze nieuw uitgebrachte soundbar van LG is ideaal om op je tv aan te sluiten. De optische kabel zorgt ervoor dat je niet steeds je het geluid afzonderlijk moet inschakelen.

Met iets minder dan een meter past hij goed op vrijwel iedere tv-meubel. En je krijgt een subwoofer meegeleverd. Het is dus een soundbar met externe subwoofer. Dat geeft de lage tonen een mooie boost. De subwoofer is overigens compleet draadloos én hij is mooi smal, waardoor hij makkelijk naast je tv meubel kan staan. In de breedte neemt hij dus niet zoveel ruimte in beslag.


Beste soundbar voor pc

Vanaf je pc wil je graag goed geluid hebben. Bijvoorbeeld tijdens het gamen. Maar ook als je op Spotify vanaf je pc een lekker muziekje luistert wil je goed vol geluid. 

Een soundbar voor je pc biedt dan uitkomst. Maar uiteraard heeft die variant andere eisen. Zo wil je graag een volumeknop voor handen hebben. Ook is het wel fijn als de bar met een kabel is verbonden die volumeregeling kan overdragen. Met andere woorden: als je op je pc je muziek zachter zet, moet het geluid ook daadwerkelijk zachter worden. Dat kan met een HDMI ARC kabel voor de hoogste kwaliteit. Maar een ouderwetse tulpkabel kan ook uitkomst bieden. 

En (last but not least) als je gaat gamen, wil je zo min mogelijk latency (vertraging in oud Nederlands). Niets is zo vervelend als met je geweer schieten en pas na een seconde de knal horen. 

10. Trust Asto - Soundbar PC Speaker

Super voordelig | Volumeregeling | Compact: 47 cm

  • Prijs: 25

Trust Asto Soundbar PC Speaker

Deze Trust Asto - Soundbar PC Speaker is een prima oplossing voor als je geen geluid in je pc-monitor hebt, maar wel prima geluid wilt. Uiteraard is het geluid niet zwaar en krachtig (gezien de prijs). Maar wel een prima oplossing. Wil je écht power in je geluid? Ga dan gewoon voor een wat betere soundbar uit de lijst hierboven en verbind met je pc via HDMI ARC.

En we staan oprecht te kijken van de prijs. 25 euro inclusief verzending is echt giga goedkoop.

✔️ Mooie volumeregeling
✔️ Mic connectie voor een externe mic
✔️ 3.5 audio jack voor je koptelefoon of oordopjes

Kortom: een prima oplossing en verbetering t.o.v. je pc monitor speaker. Maar als je voor écht vol geluid gaat, ga dan voor een andere soundbar. 

 

  • Dat waren de 10 beste soundbars uit onze test. Lees verder als je meer wilt weten óf ga weer naar boven naar de opsomming met 10 soundbars.

Alles over soundbars

Geluid televisie soundbar

Steeds vaker kiezen mensen voor een soundbar als upgrade voor het geluid van hun tv of pc. Maar qua kwaliteit, prijs en opties zijn de verschillen groot. Bedenk je dus eerst goed waar je hem voor zult gebruiken.

Waarom een soundbar?

Een soundbar kun je het beste kopen om je tv of pc een flinke geluidsupgrade te geven. Veel tv's hebben namelijk niet zo goed geluid. De focus ligt bij fabrikanten meer op hoe plat een tv is, dan op het geluid dat goed moet zijn. En je zult begrijpen: voor goed geluid heb je een grote klankkast nodig. Dat past natuurlijk niet in een platte tv. Dan biedt een mooie geluidsbar uitkomst. 

Soundbar zonder of met subwoofer?

Er zijn drie soorten soundbars:

  • Soundbar zonder subwoofer
  • Soundbar met externe subwoofer
  • Soundbar met ingebouwde subwoofer

Elke soort heeft voordelen en nadelen. En voor elke soort gebruiker is één soort de ideale optie. 

Soundbar zonder subwoofer

Een soundbar zonder subwoofer bestaat alleen uit de bar en heeft geen subwoofer in de zijkanten ingebouwd. Wij van Eardopes geven de absolute voorkeur aan een soundbar zonder subwoofer. Je zult zien (of horen) dat er al veel meer lage tonen uit je soundbar zullen komen dan het geluid dat je van je tv gewend bent. Daarbij geeft een subwoofer een bovennatuurlijke hoeveelheid aan lage tonen. Je moet ervan houden. Maar wij houden van een soundbar zonder subwoofer. 

 Voordelen Nadelen
✔️Mooie natuurlijke tonen ❌Minder bass

 

Soundbar met ingebouwde subwoofer

Sounbar met ingebouwde subwoofer

Een soundbar met ingebouwde subwoofer is ideaal als je houdt van een zware bas en als je niet een grote subwoofer naast je soundbar of tv wilt hebben. Een subwoofer neemt flink wat ruimte in beslag. Dat vinden sommige mensen onhandig. Zeker als je klein woont. Daarom is een soundbar met interne subwoofer een mooie tussenoplossing om toch een soundbar met veel bass te kopen. 

 Voordelen Nadelen
✔️ Compact
✔️ Geen subwoofer
Geen nadelen

Soundbar met externe subwoofer

Een soundbar met subwoofer bestaat uit 2 onderdelen. Uiteraard koop je een soundbar, maar daarnaast krijg je ook nog een subwoofer bij de soundbar. Die kun je onder of naast de tv (of pc) zetten. Het zorgt voor een diep doordringende bass (lage tonen). Veel mensen vinden dat heel fijn. Je kunt de lage tonen bijna altijd op de subwoofer instellen met een draaiknopje. Wil je veel bas? Dan draai je de subwoofer open. Wil je een betere balans tussen lage en hoge tonen? Draai de subwoofer dan een beetje terug.

 Voordelen Nadelen
✔️Flinke bass ❌ Extra subwoofer naast tv

Aantal kanalen van een soundbar

2.0, 2.1, 5.1, 9.1... Als je een soundbar koopt word je platgegooid met dit soort nummers. En dit zijn nog lang niet alle nummer-combinaties die je bij productpagina's op webshops zoals Bol ziet staan.

soundbar kanalen 2.1 2.0 3.0 3.1 5.1 7.1 9.1

De meest voorkomende nummers zijn:

  • 2.0 soundbar
  • 2.1 soundbar
  • 5.1 soundbar
  • 9.1 soundbar 

Maar wat betekenen de nummers nu eigenlijk?

Het is vrij simpel: de twee nummers staan voor de speakers en de subwoofer. Een 2.1 soundbar heeft 2 speakers en 1 subwoofer. Een 2.0 soundbar heeft 2 speakers en geen subwoofer.

Het eerste nummer (bijvoorbeeld de 2) hoeft niet te betekenen dat je 2 losse speakers bij de soundbar krijgt. Het gaat hier om de ingebouwde 2 speakers (links en rechts in de soundbar). Bij een hoger nummer (bijvoorbeeld een 5.0) krijg je bijna altijd 3 extra speakers bij je soundbar geleverd. 

  • één voor links achter
  • één voor rechts achter
  • één voor midden achter

Kortom: hoe hoger het eerste nummer is, hoe meer de set dolby surround heeft. Met name bij films en games is het gaaf als je ook geluid van achter te horen krijgt door een afzonderlijke speaker. 

Wat ons betreft is een 9.1 soundbar onnodig voor de gemiddelde gebruiker. Een sound bar an sich is al een grote upgrade voor je geluid. Ben je een echte filmfanaat en wil je absoluut het beste van het beste? Dan kun je voor een 5.1 of zelfs een 9.1 set gaan. 

Let op: om alles uit je surround set te halen, moet je de soundbar wel op de juiste wijze (met de juiste kabel) aansluiten. Een goede hdmi kabel kan het geluid goed overbrengen. 

Soundbar maten in cm

Soundbar cm grootte jbl 2.0

Soundbars zijn er in verschillende maten: van 50 cm tot 150 cm. Maar hoofdzakelijk kun je ze in de volgende maatgroepen categoriseren:

  • ~ 60 cm
  • ~ 80 cm
  • ~ 100 cm
  • ~ 120 cm

Het formaat zegt niet direct iets over het geluid. Maar je merkt wel dat de grotere versies meer lage tonen hebben. 

Het formaat is ook een factor om mee te nemen in het aankoopproces, omdat je maar een bepaalde grootte hebt op je tv meubel.

Soundbars verbinden: kabels en draadloos

Het verbinden van je tv met een soundbar kan op verschillende manieren. Draadloos of met een draad. Uieraard is het voordeel van draadloos (...) dat er geen draad aan te pas komt. Inkoppertje. Excuus daarvoor. Wat écht heel leuk is aan draadloos is het feit dat je de soundbar kunt plaatsen waar je maar wilt. Waarom zou je een soundbar onder je tv zetten en niet onder je bank? Dat kan nu dus met een draadloze soundbar. 

Met draad

Ga je voor de verbinding met je tv met behulp van een draad? Dan zijn er de volgende drie opties: 

  • HDMI
  • HDMI ARC
  • optische aansluiting

Kort gezegd: HDMI ARC is de beste optie. 

Je soundbar via HDMI ARC verbinden

Wat is het verschil tussen HDMI en HDMI ARC voor soundbars?

HDMI ARC kan data twee richtingen versturen. Terwijl HDMI dat maar in één richting kan. HDMI was altijd bedoeld voor de invoer naar je televisie. Denk aan een game console. Die verstuurt beeld- en geluidssignalen naar je tv. Terwijl je dat bij een speaker juist net andersom wilt.

Als je je externe speaker met een HDMI ARC kabel verbindt met je tv, synchroniseert het volume. Doe je de tv zachter? Dan gaat de soundbar ook zachter. Dat is handig!

Draadloos

Met draadloos wordt bedoeld dat de gegevensverbinding draadloos is. Niet dat er geen draad aan te pas komt. Stel dat je je soundbar onder je bank wilt zetten. Dan moet je de soundbar wel nog in het stopcontact plaatsen. En dat is juist goed: zo heb je geen omkijken naar het opladen van de batterijen. 

Kortom: bij draadloos gaat het dus om een draadloze gegevensverbinding en meestal niet om het wegblijven van een stroomkabel. Wel zijn soms de extra speakers (bij 5.1, 7.1 of 9.1 sets) geheel draadloos.

Er zijn 2 draadloze verbindingen mogelijk:

  • bluetooth
  • wifi

De meest gebruikte draadloze verbinding is bluetooth. Je tv verbind dan met de speaker via bluetooth. Hou dan wel rekening met het volgende: 

  1. Je tv moet een bluetooth verbinding hebben. Vrijwel alle high end tv's vanaf 2018 hebben een bluetooth verbinding. 
  2. Je moet de soundbar bij het aanzetten van je tv afzonderlijk inschakelen.

Prima als je je speaker via bluetooth wilt verbinden, maar tijdens het testen leek het of de bluetooth-verbinding door de tv een beetje als een ondergeschoven kindje werd gezien. 

Beste soundbar

Steeds moest ik de soundbar handmatig verbinden via bluetooth. Terwijl ik juist tv kijk om tot rust te komen. Ik heb helemaal geen zin om steeds taken uit te voeren (zeg ik een beetje gekscherend). Overigens testte ik dat met de JBL Bar 2.0 en een LG OLED 55B7V (fantastische tv, trouwens). 

Soms wordt gebruik gemaakt van een wifi verbinding om het geluid op je soundbar af te spelen. Dat is heel handig en stabiel. Het werkt een beetje als een Chromecast. Je kiest bijvoorbeeld in een app als Spotify ervoor om je muziek via de soundbar af te spelen. Vanaf dat moment zoekt de sounbar zelf via wifi de source van het liedje. En je smartphone hoeft vanaf dat moment niet meer het signaal te zenden/streamen naar de soundbar. Dat is handig!  

De meest bekende speakers die hier volledig op draaien, zijn de Sonos speakers. Sonos heeft een systeem ontwikkeld dat je in feite onbegrensd kunt uitbreiden. als je dat wilt, kun je in elke kamer in je huis één of meerdere speakers plaatsen. In de app van Sonos kun je zelf bepalen waar je muziek wordt afgespeeld. 

Sonos heeft ook een soundbar die je kunt kopen. Die speaker sluit dan naadloos aan op je Sonos-systeem. Allemaal via je wifi-verbinding.

❕ Een wifi verbinding wordt wel veel minder vaak gebruikt voor een soundbar dan een bluetooth-verbinding. 

Soundbar vs. soundplate

Een soundbar is een langwerpige staaf waar geluid uit komt. Alleen dan moet je wel wat ruimte voor je tv hebben op je tv-kastje. Als je dat niet hebt, kun je ook kiezen voor een soundplate. Dat is een grote ovaalvormige plaat die je onder je tv-voet zet. Je tv staat dan op de soundplate. Het merk Sonos heeft een soundplate op de markt gebracht.

Soundplate

Verschillende merken

Soundbar JBL

Soundbar JBL

JBL heeft een mooie range aan soundbars in het assortiment. Met de Bar-serie hebben ze voor elke gebruiker een geschikte versie. Zo hebben ze een 2.0 versie (dat is een bar zonder een externe subwoofer), een 2.1 (met subwoofer), een 5.1 (1 bar & 3 speakers voor dolby digital), een 7.1 (het zelfde, maar dan met 5 speakers) én een 9.1 versie (dat is dus met 7 extra speakers). 

JBL is natuurlijk koning in het maken van bluetooth speakers. En daarom zijn de soundbars met dolby systemen van JBL uitgerust met bluetooth. Je kunt de dolby speakers dan overal in de huiskamer zetten zonder dat er een lange draad vanaf de soundbar moet komen. Je kunt de speakers wel in het stopcontact plaatsen zodat je ze nooit hoeft op te laden. Kortom: geen draad en toch geen omkijken ernaar. Handig!

Soundbar Samsung

Samsung heeft veruit de meeste soundbars in hun assortiment opgenomen. Variërend van 100 euro tot 1400 euro: Samsung heeft in elke prijsklasse een soundbar. Bovendien kun je kiezen of je een 2.0 bar wilt, of juist een 9.1 bar. En natuurlijk alles er tussenin. 

❔ Benieuwd wat nummers als 2.0 en 9.1 betekenen? Dat legden we eerder in dit artikel uit. 

Soundbar beste koop

Soundbar Bose

Bose staat bekend om het krachtige geluid. Ze hebben een mooie range aan soundbars, maar ze hebben het een stuk duidelijker gecategoriseerd als sommige andere merken. In totaal zijn er een stuk of 5 soorten soundbars die je van Bose kunt kopen. En het geluid is echt fantastisch. 

Of je nu voor een 2.0 versie gaat of voor een dolby digital versie: Bose heeft het in het assortiment. Ook gaaf is het dat veel van de varianten ook in het wit verkrijgbaar zijn. Dat is in veel huiskamers wenselijk. 

Bose laat je qua geluid dus zeker niet in de kou staan. Daarbij hebben bijna alle versies een bluetooth verbinding. Handig als je een muziekje wilt afspelen via je telefoon. 

Veel gestelde vragen

Dit zijn de meest gestelde vragen over soundbars. 

Is een soundbar nodig?

Goede soundbar

Een soundbar is nodig als je een tv hebt met heel slecht geluid zonder bass. En het is ook nodig als je een echte geluidsfanaat bent en je wilt genieten van films en muziek op je tv met het allerbeste geluid. 

Technisch gezien is het uiteraard niet nodig, maar het is wel een hele goede upgrade die je als muziek in de oren zal klinken.

Waarom een soundbar kopen?

Een soundbar koop je als je beter geluid uit je tv of pc wilt. Het geluid dat in de hedendaagse tv's zit, is niet al te best. Dat komt natuurlijk doordat fabrikanten er alles aan doen om de tv zo plat mogelijk te maken. Daar ligt de focus.

Maar om mooi zwaar geluid te creëren, heb je ruimte nodig. Een klankkast. Tja, die kun je uiteraard niet in een platte tv bouwen. 

Daarom zijn soundbars zo populair. Je plaatst een soundbar voor of achter de tv en hebt er weinig last van. Maar de verbetering in het geluid is aanzienlijk! 

Soundbar vs. boxen: wat is beter?

Je kunt in plaats van een soundbar natuurlijk ook voor boxen / speakers gaan. Beide kun je namelijk op je tv aansluiten. Hoewel.. 

Er zijn 4 punten waar een soundbar voor je tv aanzienlijk beter scoort dan boxen of speakers: 

  • Vorm
  • HDMI ARC
  • Optische kabel
  • Bluetooth

Een soundbar is écht gemaakt om op een tv aan te sluiten. Er is qua vorm rekening mee gehouden. Het product kan mooi voor je tv worden geplaatst en je ziet er op die manier vrijwel niets van. Zie hier:

Soundbar voor tv

Er zitten poorten in de bar die je het connecten en opstarten gemakkelijk maken. Denk aan een HDMI ARC poort of een optische kabel. Dat maakt het gebruik gemakkelijk. Als je de tv  

Maar denk ook eens aan de bluetooth verbinding. Daarmee kun je de bar zelf, de subwoofer en de afzonderlijke speakertjes draadloos verbinden. Handig als je geen draden door je huis wilt hebben. Normale boxen hebben vaak geen bluetooth. Hoewel speakers wel steeds vaker met bluetooth beschikbaar zijn.

Kortom: als je een geluidssysteem voor je tv zoekt, kun je het beste voor een sounbar gaan, maar je kùnt (als je je goed inleest en voorbereid) ook speakers of boxen aansluiten op je tv.  

Hoe sluit je een soundbar aan?

Je kunt een soundbar via HDMI, HDMI ARC, optische kabel of bluetooth aansluiten. Ook kun je sommige versies via wifi aansluiten. Maar dat kan alleen bij geluidssystemen die via wifi werken (zoals Sonos). 

Het beste kun je via HDMI ARC of optische kabel verbinden. Het voordeel van optische kabel en HDMI ARC is dat je nooit afzonderlijk de bar moet inschakelen. 

Soundbar wit of zwart?

Voor sommige kopers is het niet fijn om een zwarte balk op een wit tv meubel te hebben. De huiskamer is leuk ingericht en je wilt dan niet zo'n 'lelijk ding' in de huiskamer. Voor die mensen zijn er ook witte soundbars. Die vallen wat minder op en zijn misschien wat mooier.  

Hoe krijg ik het beste geluid uit m'n tv?

Je tv zelf heeft waarschijnlijk niet het beste geluid. Meestal ligt de focus van een fabrikant op het platte beeldscherm en niet op het goede geluid. Het beste kun je dan een extern geluidssysteem kopen dat je aansluit op je tv. Je zult dan een flinke boost in het geluid opmerken. Een soundbar biedt dan uitkomst. Bekijk dit artikel welke versies je het beste kunt kopen. 

Een soundbar kun je kopen via Bol.

Of je koopt er een via Coolblue.

 

⬆️ Dit is het einde van onze Top 10 beste soundbars. Weet je nog wat de nummer 1 van deze lijst was?

Anderen bekeken ook:

Terug naar blog