Top 10 beste draadloze koptelefoons van 2024

Top 10 beste draadloze koptelefoons van 2024

Ontdek welke draadloze koptelefoons het beste zijn. Meer dan honderd bluetooth hoofdtelefoons hebben we getest en in deze toplijst kom je erachter welke on ear en over ear koptelefoons je het beste kunt kopen. 

Beste draadloze koptelefoons 2024

Dit zijn de best geteste draadloze koptelefoons: 

 1. SONY WH-1000XM4
  (Best geteste koptelefoon)
 2. DunRock Halo
  (Beste hoofdtelefoon onder €100)
 3. PowerLocus P6
  (Beste koptelefoon onder €50)
 4. Bose QuietComfort 35
  (Beste hoofdtelefoons met ANC)
 5. Beats Studio 3
  (Beste on ear hoofdtelefoon)
 6. SONY WH-1000XM4
  (Beste over ear hoofdtelefoon)
 7. JBL Under Armour
  (Beste koptelefoon sport)
 8. Sennheiser PXC 550-II
  (Beste koptelefoon met microfoon)
 9. POGS kids
  (Beste kinder koptelefoon)
 10. Airpods Max
  (Beste Apple koptelefoon)
   

Testresultaten draadloze koptelefoons

Wat ons opvalt tijdens het testen van draadloze koptelefoons is dat er grote verschillen in kwaliteit zijn. Ook als je koptelefoons van ongeveer gelijke prijsklassen test. Dat gaf ons nóg meer reden om een overzichtelijke lijst te maken met de hoofdtelefoons. De beste 8 hoofdtelefoons geven we daarom een plek in onze toplijst.

Best geteste draadloze koptelefoons 2024

Dit vinden we op dit moment de allerbeste draadloze koptelefoons die je kunt kopen. We houden deze lijst goed bij. Een prijswijziging of nieuwe koptelefoon op de markt kunnen deze lijst veranderen. 

1. Sony WH-1000XM4

Zeer goede pasvorm | Prachtig vol geluid | Fantastische ANC

 • Prijs: 295

sony wh 1000xm3 hoofdtelefoon

De Sony WH-1000XM4 is op dit moment het summum van kwaliteit als het gaat om koptelefoons. Prachtig geluid, fantastische ANC en degelijk gebouwd. Bovendien krijg je een mooi opbergetuitje.


Beste draadloze koptelefoon tot 100 euro

2. DunRock Halo

Uitmuntende prijs/kwaliteit | Over ear | ANC | App (Android + iPhone)

 • Prijs: ~100

DunRock Bubble koptelefoon met app

Deze DunRock Halo koptelefoon is bizar qua prijs/kwaliteit. Het geluid doet niet onder voor de toppers, ze hebben multipoint (verbind met je telefoon en laptop tegelijkertijd) én met de DunRock app (Android + iPhone), kan je alles instellen zoals je het wilt. 

De koptelefoon heeft active noice cancelling, transparency mode, game mode, meerdere geluidsprofielen (met en zonder app), je kunt ze (optioneel met een audiokabel verbinden) en de koptelefoon beschikt over een zeer goede mic met filter.

En (zoals gezegd) de multipoint connectie is een absoulute game changer. Met al die opties loopt deze koptelefoon in veel opzichten ver voor op de premium koptelefoons. Zélfs de koptelefoons die 100 tot 200 euro duurder zijn. Al met al is er geen enkele twijfel of deze koptelefoon de nummer 1 tot 100 euro is.    


Beste draadloze koptelefoon onder 50 euro

Bij hoofdtelefoons onder 50 euro krijg je natuurlijk nooit de kwaliteit die je bij het hogere segment vindt. Het geluid is iets minder, de microfoon is wat minder. Kortom: het is de vraag welke fabrikant de minste concessies heeft moeten en de kwaliteit het hoogste heeft weten te houden. 

3. PowerLocus P6

Beste kwaliteit onder 50 euro | Degelijke bouw | ANC: nee

 • Prijs: 41

PowerLocus P6

De PowerLocus P6 zijn verreweg de beste koptelefoons tot 50 euro als het gaat om geluid. De microfoon is redelijk, maar zeker niet goed. Overigens net als alle koptelefoons onder 50 euro. Maar deze PowerLocus P6 koptelefoon is fantastisch voor de prijs die we betaalden. 


Beste noise cancelling koptelefoon

Active noise cancelling wordt steeds populairder. En terecht! Je kunt je met ruisonderdrukking (dat is de Nederlandse vertaling) nóg beter afsluiten van de buitenwereld. Een aantal hoofdtelefoons heeft hele matige ANC en bij sommige koptelefoons verdwijnt het geluid uit je omgeving volledig.

4. Bose QuietComfort 45 

Best geteste ANC | Handige app | En prachtig geluid

 • Prijs: 270

Bose QuietComfort 35

De Bose QuietComfort 45 heeft de techniek van noise cancelling geweldig begrepen. Qua noise cancelling steekt deze koptelefoon er met kop en schouders boven uit. Ook in een stille ruimte werkt de ANC fantastisch. 


Beste on ear koptelefoon

Als je liever hebt dat de koptelefoon op je oorschelp ligt, dan kun je het beste voor een on ear kopelefoon gaan. Vaak zijn die iets makkelijker mee te nemen, wat lichter én iets goedkoper.

5. Beats Solo 3 

Fantastisch geluid | On ear | Makkelijk koppelen met iPhone

 • Prijs: 270

Beats Studio 3

De Beats Solo 3 is de beste on ear koptelefoon by far. Goed geluid, prima pasvorm voor een on ear koptelefoon en een mooi design. En een mooie bijkomstigheid voor iPhone gebruikers: de Solo 3 beschikt over alle functies waar Airpods ook over beschikken. 


Beste hoofdtelefoon sporten

Als je een koptelefoon wilt gebruiken tijdens het sporten, moet je op een aantal dingen letten. Sowieso is er een verschil tussen een koptelefoon voor het hardlopen en een hoofdtelefoon voor in de sportschool. Tijdens het hardlopen moet een koptelefoon licht zijn en een stabiele pasvorm hebben. In de gym is noise cancelling heel belangrijk. Je wilt namelijk geen last hebben van de bonkende speakers in de gym. Ook moet een koptelefoon vor sport waterdicht (minimaal IPX5) zijn. 

7. JBL Under Armour

Super licht | beste geluid onder sportkoptelefoons | Blijft goed zitten

 • Prijs: 144

JBL Under Armour koptelefoon

De JBL Under Armour is een samenwerking tussen JBL en Under Armour (sportkledingmerk). De koptelefoon is superlicht, maar het geluid is mooi zwaar. Daarbij zit de koptelefoon super comfortabel. Je ziet het in de bovenstaande foto: de kussentjes zijn zacht en ademen goed, zodat je geen rode oortjes krijgt. Ook is goed nagedacht over de knoppen: die zijn robuust en makkelijk te vinden met je vinger tijdens het bewegen. Al met al een fantastische hoofdtelefoon voor tijdens het sporten. 


Beste draadloze koptelefoon met microfoon

Een goede microfoon is de belangrijkste eis die een koper van koptelefoons vaak over het hoofd ziet. In onze reviews nemen we altijd een fragment op met de microfoon. En bij de oordopjes komen de Eardopes B6 Pro er als beste uit. Maar welke koptelefoons hebben de beste mic? 

8. Sennheiser HD 450

Mooi vol geluid | Zeer goede mic. | ANC: ja | degelijke bouw

 • Prijs: 130

Sennheiser HD 450

De Sennheiser HD 450 heeft 3 microfoons per kant (dus totaal 6 microfoons). En hoewel daarvan 1 microfoon per kant voor de ANC is, ben je met de andere 2 microfoons uitzonderlijk goed te verstaan. Ook de pasvorm is heel goed: de koptelefoon zit mooi om de vorm van je oor heen. Perfect om online mee te vergaderen en perfect tijdens het bellen. Tijdens het bellen hoor je je eigen stem zachtjes (actief) in je oor via de speakers. En dat komt door de transparency mode die op de koptelefoon zit. Al met al zijn dit de koptelefoons met de beste microfoon.


Beste kinder koptelefoon

Voor kinderen worden speciale koptelefoons gemaakt. Dat is veiliger dan normale koptelefoons. Het volume kan maar tot een bepaald niveau om gehoorschade te voorkomen. Heel belangrijk dus! Bekijk ook ons artikel met de beste koptelefoons voor kinderen.

9. POGS Headphones voor kinderen

Leuk uiterlijk | verkrijgbaar in 3 kleuren | Leuk koppelsysteem | veilig | prima batterij

 • Prijs: 49

Koptelefoon kinderen hoofdtelefoon

De POGS Headphones voor kinderen zijn super veilig omdat ze een maximaal geluidsvolume hebben. De koptelefoon heeft een leuk connectiesysteem waarbij meerdere kinderen met een verbindingskabel hetzelfde liedje of filmpje kunnen zien of beluisteren. Het design is leuk en vrolijk en de batterij is prima: 12 uur gebruik.


Beste Apple koptelefoon

Veel mensen zijn dol op de Airpods van Apple. Want de aanname is dat die beter verbinden met een iPhone. Er zitten een aantal features die inderdaad alleen met een iPhone werken als je Airpods koptelefoons gebruikt. Maar welke Apple koptelefoons kun je dan het beste kopen? 

10. Apple Airpods Max

Prachtig geluid | Prachtig design | ANC: Ja | In verschillende kleuren

 • Prijs: 500+

Apple Airpods Max koptelefoon

 

Apple is er weer in geslaagd om een uitzonderlijk design op de markt te brengen. De koptelefoon ziet er (vergelijk ze maar eens in dit artikel) compleet anders uit dan de andere koptelefoons. Maar het geluid is dan ook fantastisch! Bovendien werkt deze koptelefoon perfect samen met je MacBook en je iPhone.

 

 


Alles over draadloze koptelefoons

Koptelefoon mpow

Draadloze koptelefoons worden steeds populairder. Maar qua kwaliteit en prijs zijn er grote verschillen! Het is heel belangrijk dat je voor je aankoop nadenkt over het gebruik van je koptelefoon.

Ga je ze thuis gebruiken tijdens online meetings voor je werk of ga je ermee sporten? Dat zijn al 2 verschillende soorten gebruik die je optimale aankoop heel erg beïnvloeden. Daarom hebben we alle informatie over bluetooth koptelefoons opgesomd. 

On ear koptelefoon of over ear koptelefoon?

In feite zijn er 2 soorten koptelefoons:

 • on ear
 • over ear

on ear koptelefoon en over ear koptelefoon

On ear koptelefoons zijn koptelefoons die op je oorschelp drukken. De koptelefoon is dus niet groter dan je oorschelp.

Voordelen on ear ✔️ Compacte koptelefoons
✔️ Licht
Nadelen on ear ❌ Oncomfortabel na enige tijd 
❌ Laat meer geluid door

 

Bij over ear koptelefoons zitten de speakers en de behuizing van de koptelefoon over je oren heen. De koptelefoon rust dus niet op je oorschelp, maar op je hoofd.  

Voordelen over ear ✔️ Betere geluidsoverdracht
✔️ Minder omgevingsgeluid
✔️ Comfortabeler
Nadelen over ear ❌ Zwaarder 
❌ Warmer

Welke koptelefoon je kiest hangt af van het gebruik.

Wil je geen omgevingsgeluid? Ga dan voor over ears. 
Wil je je koptelefoons makkelijk meenemen? Ga voor on ears.
Wil je ze lang achter elkaar gebruiken? Ga dan voor over ears.

Wat is noise cancelling (ANC) bij koptelefoons?

Active noise cancelling is een techniek in (draadloze) koptelefoons waardoor je minder omgevingsgeluid hoort. Het geluid dat via de microfoons in de hoofdtelefoons binnenkomt, wordt actief (vandaar active noise cancelling) geneutraliseerd met een 'tegengeluid' dat wordt afgespeeld in je oor.

Soms spreekt een fabrikant van passive noise cancelling of noise cancelling. Kijk daarmee uit. Want als een webshop of verkoper niet vermeldt dat het om active noise cancelling gaat, dan gaat het op passive noise cancelling. En dat is in feite niets meer dan het weghouden van omgevingsgeluid doordat de koptelefoon op je oor zit. In feite heeft een glas dus ook passive noise cancelling. Als je hem maar op je oor zet.

Draadloze koptelefoons met multipoint

Multipoint betekent dat draadloze hoofdtelefoons via bluetooth met meerdere devices (zoals bijv. telefoon en laptop) verbinden. Een handige optie en dat maakt multipoint zeer populair.

Als voorbeeld: dat betekent in de praktijk dat je met je draadloze koptelefoon muziek kunt luisteren via bluetooth op je laptop en als je gebeld wordt, switcht het signaal naar de bluetooth connectie met je telefoon. Je kunt vervolgens opnemen en met dezelfde koptelefoon bellen op je telefoon. 

Multipoint bij draadloze koptelefoons

Multipoint is een handige optie die het gebruik van je hoofdtelefoons gemakkelijk maken omdat je met meerdere devices in één keer kunt verbinden.

Wist je dat er een makkelijke workaround is waarmee je ongeveer dezelfde functie hebt als multipoint? Als je je koptelefoon met je telefoon verbindt en Spotify opent op de laptop waarmee je op dat moment aan het werk bent, kun je in Spotify op je computer je gehele Spotify bedienen. Met andere woorden: als je op je laptop het volgende nummer kiest, switcht je koptelefoon naar het volgende nummer, zonder dat die met je laptop is verbonden. En als je gebeld wordt op je telefoon, kun je gewoon opnemen en je koptelefoon gebruiken tijdens het bellen. Dat zorgt voor een soort multipoint functie, zonder dat je koptelefoon multipoint heeft! 

Koptelefoon verbinden met je laptop

Je draadloze koptelefoon verbinden met je laptop is handig als je thuis aan het werk bent. Je kan je oortjes gebruiken tijdens Teams meeting of online meetings met andere programma's. En je zit tijdens de meetings tenminste niet gekluisterd aan je beeldscherm. Je kunt even de was ophangen tijdens de update van je saaie collega. 

Maar welke koptelefoon werkt goed op een laptop?

koptelefoons met een draad werken altijd met een laptop. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet bij draadloze koptelefoons. 

koptelefoon laptop

In feite zijn er twee eisen voor een goede werking:

 • Technische eisen laptop
 • Technische eisen oordop

Technische eisen laptop
Je laptop moet uitgerust zijn met een goede snelle bluetoothverbinding én een goede geluidskaart. Als dat niet het geval is, is het gebruik van de oortjes geen doen. Het geluid hapert of komt in lage kwaliteit binnen. Je bent tijdens vergaderingen niet goed te verstaan. En dat terwijl tijdens het verbinden met je telefoon er geen enkel probleem optreedt. 

Technische eisen oordop
Om je koptelefoon met je laptop te verbinden is een goede chipset een absolute must. Sommige chipsets hebben meer kracht en een snelle verwerkingssnelheid. Dat is essentieel om bijv. de stem van je collega tijdens een meeting ten gehore te brengen en tegelijkertijd jouw stemgeluid met de microfoon op te nemen en terug te sturen naar je laptop.

We hebben zoveel koptelefoons getest, dat we met zekerheid kunnen zeggen welke chipsets goed genoeg zijn voor gebruik met laptop en welke niet. Maar dat wordt een beetje te gedetailleerd voor dit artikel. Als een koptelefoon beschikt over de Jieli, kun je ervan uitgaan dat de hoofdtelefoon niet goed op een laptop werken. Als een oordop een Qualcomm chipset heeft (de code begint dan met QCC*****) dan weet je dat het vaak goed zit.

⬆️ Dit is het einde van onze Top 8 beste draadloze hoofdtelefoon. Weet je nog wat de nummer 1 van deze lijst was?

Anderen bekeken ook:

Terug naar blog