Beste gaming headset: Test voor PS5, Xbox Series X en PC

Beste gaming headset: Test voor PS5, Xbox Series X en PC

Een gaming headset is ideaal: je hoort je game beter, je omgeving heeft geen last van het geluid én je kunt met je mede-spelers praten. Kortom: voor iedereen is een koptelefoon voor gamen een voordeel. Maar welke game koptelefoon is het beste? Dat hangt af van je console en voorekeuren. Heb je een PS5 of XBOX series X? Of heb je juist een PC? De beste gaming koptelefoons hebben we getest. En jij komt er nu achter in deze review. 

Beste game headsets 2024

Dit zijn de best geteste koptelefoons voor gamen: 

 1. MPOW gaming headset
  (Best geteste game headsets)
 2. Sony Pulse
  (Beste headset voor PS5)
 3. SteelSeries Arctis 3
  (Beste game koptelefoon voor XBOX Series X of S)
 4. Razer BlackShark V2 Pro
  (Beste gaming headset voor PC)
 5. Trust GXT 450 Blizz
  (Beste goedkope gaming headset onder 50 euro)
 6. MPOW koptelefoon
  (Beste gaming headset onder 100 euro)
 7. SteelSeries Arctis Nova Pro
  (Beste gaming headset zonder microfoon)
 8. Sony Pulse
  (Beste game headset voor PS4)
 9. SteelSeries Arctis 7
  (Beste game headset draadloos)
 10. HyperX Cloud II
  (Beste game headset met draad)
   

Testresultaten game headsets

Wat ons opvalt tijdens het testen van game koptelefoons is dat er grote verschillen in kwaliteit zijn. Ook als je headsets van ongeveer gelijke prijsklassen test.

Beste game headset

Dat gaf ons nóg meer reden om een overzichtelijke lijst te maken met de headsets voor gamen. De beste 10 game koptelefoons geven we daarom een plek in onze toplijst.

Best geteste gaming headset 2024

Dit vinden we op dit moment de allerbeste gaming headset die je kunt kopen qua prijs/kwaliteit. Het is bizar hoe goed deze headset is voor de prijs die je betaalt. Het is een gedeelde eerste plek. Dus eerst de budget-versie. En daaronder zie je de absolute nummer 1 voor de grote portemonnee. We houden deze lijst goed bij. Komt er een prijswijziging of is er een nieuwe versie beschikbaar? Dan passen we de lijst aan. 

1. (prijs/kwaliteit) MPOW gaming headset

Beste prijs/kwaliteit | Sterke en degelijke bouw | Prachtig geluid

 • Prijs: 59

MPOW gaming headset

Geschikt voor: Xbox | Playstation | PC | Switch

Draadloos: Ja (+optionele audiokabel)

Deze MPOW gaming headset is verreweg het beste dat je kunt kopen tot 100 euro. Het is een draadloze koptelefoon puur gemaakt om mee te gamen. De microfoon is goed en het geluid is zeer goed.

Je kunt deze headset draadloos verbinden met je PC, PS4, PS5. Of met kabel verbinden in je controller met je nieuwste XBOX. 

Deze koptelefoon is een absolute no brainer als je op zoek bent naar de beste headset tot een euro of 100. 


Beste premium gaming headset

Dit vinden we op dit moment de allerbeste gaming headset die je kunt kopen. We houden deze lijst goed bij. Komt er een prijswijziging of is er een nieuwe versie beschikbaar? Dan passen we de lijst aan. 

1. SteelSeries Arctis Nova Pro

Beste kwaliteit | Prijzig, maar heel goed | 3D | uitschuif mic

 • Prijs: ~330

SteelSeries Arctis Nova Pro

Geschikt voor: Xbox | Playstation | PC

Draadloos: Ja (+optionele audiokabel)

Deze SteelSeries Arctis Nova Pro is mega goed. Zo simpel is het. Een absolute premium koptelefoon. Op dit moment is dit de beste versie op de markt.

Je kunt hem draadloos gebruiken en met een kabel. Je kunt de microfoon uitschuiven. Het geluid is fenomenaal. Het design is ook supergoed. Sterk gebouwd. Je kunt deze versie makkelijk met XBOX verbinden en er is ook een PS5 versie. Zorg dus dat je de juiste koopt


Beste headset voor PS5

Niet elke headset kun je gebruiken met een Playstation 5 (PS5). Veel mensen komen er pas na aankoop achter dat ze het niet kunnen gebruiken met hun console. Daarom hebben we de beste koptelefoons getest die met een PS5 kunnen verbinden. 

2. Sony Pulse

Heeft 3D | Prima geluid | draadloos | Gemaakt voor PS5

 • Prijs: ~99

headset voor PS5

Deze headset is gemaakt voor en door Playstation (Sony). Gemaakt voor de PS5. Je weet dus zeker dat het product compatible is met je console. Heb je een PS4? Check dan welke headset we het beste vinden voor de PS4

Het geluid is prima, maar niet zo goed als de nummer 1 uit deze test, die ook compatible is met de PS5.

Een gave toevoeging is het 3D geluid. Je hoort tijdens je shooter precies waar een bepaald schot werd afgevuurd. En tijdens het race in Gran Turismo, weet je precies dat die Ferrari rechts achter je rijdt. Dat hoor je namelijk. Het geeft de speler oprecht een voordeel op z'n tegenstanders.

De microfoon kun je met 1 druk op een knopje muten. Dat is handig.   


Beste game koptelefoon voor XBOX Series X (of S)

De nieuwste XBOX Series X speelt hard to get als het om headsets gaat. Veel headsets zijn niet te koppelen. Sommige kun je draadloos verbinden en sommige kun je alleen met een kabeltje in je controller verbinden.

Zorg er dus voor dat je goed kijkt of je headset überhaupt wel met je XBOX kan verbinden. Overignes heeft de oudere XBOX One hetzelfde probleem. Niet veel headsets kunnen op die console. 

3. SteelSeries Arctis 3

Top geluid | Past op je XBOX controller | Ook top voor muziek en thuiswerken

 • Prijs: 80

Headset voor XBOX series X

Geschikt voor: Xbox | Playstation | PC

Draadloos: Ja (+optionele audiokabel)

De SteelSeries Arctis 3 is een comfortabele en veelzijdige gaming headset met zeer goede geluidskwaliteit. Je kunt hem gebruiken voor het langere game-werk. Hij is namelijk mooi licht en de oorkussens zijn lekker luchtig.

De headset is geschikt voor je Xbox. Met de uitschuifbare ClearCast-microfoon kun je praten met je teamgenoten tijdens het gamen. Al met al is dit een prima koptelefoon in combinatie met je Xbox.


Beste gaming headset voor PC

De meeste gaming headsets werken wel met je PC of laptop. Bij het kopen van een headset moet je letten op de geluidskwaliteit, microfoonprestaties, draagcomfort en compatibiliteit met jouw pc.

Zorg ervoor dat je investeert in een headset die past bij jouw speelstijl en die je langdurig kunt gebruiken zonder dat je hoeft op te laden of zonder dat de headset minder lekker gaat zitten.

4. Razer BlackShark V2 Pro  

draadloos | 3.5 mm audiokabel optioneel | Goed geluid | fantastische pasvorm

 • Prijs: ~100

Beste headset voor pc

De Razer BlackShark V2 Pro is de ultieme gaming headset voor de PC gamer. Prima geluid. De eerste versie hebben we 2 jaar geleden getest en die hebben we in de prullenbak gegooid. Maar deze V2 heeft zich totaal gerevancheerd en het is een absolute topper

Maar het meest blinken deze headsets misschien nog wel uit in de bouw/comfort. Ze zijn redelijk licht en de oorkussens zijn heerlijk zacht en ze 'ademen'. Geen hete rode oortjes na 1 uur gamen. Tenminste: niet van de headset. Eerder van een vurig gevecht op het scherpst van de snede.  

De microfoon heeft een bepaalde vorm van ENC. Dat is environmental noise cancelling. Klinkt dat voor jou Chinees? Excuus: ENC betekent dat je online teamgenoot alleen jouw stem hoort en niet bijv. een stem van iemand die in je kamer zit. Handig: dan word je niet ineens uit je room gegooid. 


Beste goedkope gaming headset onder 50 euro

Onder de 50 euro kun je nog best prima headsets vinden. Is het zo goed als een headset van 150 euro? Nee. 

En welke aspecten kunnen bij dit soort budget headsets minder zijn? Vaak is dat het geluid (om maar mee te beginnen). De microfoon heeft nooit ENC. Dus je mede-gamers waarmee je online speelt horen het bijvoorbeeld ook als je kamergenoot aan het bellen is.   

Verder zijn dit soort headsets altijd van plastic gemaakt. Ze voelen redelijk licht. En dat kan juist comfortabel zijn. Vaak hebben ze ook geen surround sound.

Maar (en nu komt het) er is een wereld van verschil in kwaliteit tussen verschillende headsets onder de 50 euro. Dat vonden we het meest opvallend. Soms zijn ze vreselijk en soms zijn ze écht prima

De beste versies beperken zich tot de basis en proberen niet allerlei fancy features in het product te proppen. Want je snapt het al: dat leidt hoe dan ook tot kwaliteitsverlies op een ander vlak. Een headset voor 50 euro mét ANC en mét surround sound, moet wel een slechte headset zijn. Dat kan niet anders. Want voor die prijs kunnen fabrikanten geen goede producten maken mét die features. Kortom: de beste headset onder 50 euro heeft geen fancy features.

Overigens: voor een klein beetje meer heb je de nummer 1 uit deze lijst. En dat is écht een aanrader. Daar krijg je geen spijt van.

5. Trust GXT 450 Blizz

Goedkoop | acceptabel geluid | 7.1

 • Prijs: 49

Goedkope game headset onder 50 euro

Trust me: dit is een van de betere headsets onder de 50 euro. Laten we het zo zeggen: het is één van de headsets die prima zijn in deze prijsklasse. 

Verwacht geen diepgaande lage tonen. Verwacht geen wow-effect. Maar verwacht een prima werkende set met prima geluid en een prima microfoon. Is dat teveel prima? Prima! Dan door naar de volgende alinea.

We spreken onszelf tegen. Want deze headset beschikt over 7.1 surround sound. En is dat iets dat je verwacht van een headset in deze prijsklasse? Nee. Werkt het wel goed? Ja! Verrassend goed zelf. Knap dat Trust in deze prijs een surround sound heeft kunnen bouwen. 


Beste gaming headset onder 100 euro

Onder 100 euro verwachten we een no nonsense game koptelefoon. Geen franje. Geen rare features. Eigenlijk wil ik geen ANC en geen surround sound zien.

Wat ik wél wil zien voor die prijs: 

 • Goed geluid
 • Goede mic (misschien met ENC)
 • Optie tot draad
 • Goede comfort
Kortom: je zult begrijpen dat we bij het testen van koptelefoons tot die prijs rekening hebben gehouden met die aspecten.  

7. MPOW gaming headset

Beste prijs/kwaliteit | Sterke en degelijke bouw | Prachtig geluid

 • Prijs: 59

MPOW gaming headset

Geschikt voor: Xbox | Playstation | PC | Switch

Draadloos: Ja (+optionele audiokabel)

Deze MPOW gaming headset is verreweg het beste dat je kunt kopen tot 100 euro. Het is een draadloze koptelefoon puur gemaakt om mee te gamen. De microfoon is goed en het geluid is zeer goed.

Je kunt deze headset draadloos verbinden met je PC, PS4, PS5. Of met kabel verbinden in je controller met je nieuwste XBOX. 

Deze koptelefoon is een absolute no brainer als je op zoek bent naar de beste headset tot een euro of 100. 


Beste gaming headset zonder microfoon

Wil je liever geen microfoon in je game headset? Heel begrijpelijk Dat stengeltje zit maar in de weg. Plus: je kunt jezelf met een game headset met microfoonstengel moeilijk buiten vertonen. Je staat mooi voor (microfoon)paal met zo'n headset.

Maar er zijn headsets met microfoon, maar dan ingebouwd of uitklapbaar. En dat is handig. Dan kun je ze aanpassen naar het gebruik. Tijdens het gamen gebruik je de microfoon en tijdens het muziek luisteren gebruik je geen microfoon. Ideaal.  

7. SteelSeries Arctis Nova Pro

Beste kwaliteit | Prijzig, maar heel goed | Uitschuifbare microfoon

 • Prijs: ~330

SteelSeries Arctis Nova Pro

Geschikt voor: Xbox | Playstation | PC

Draadloos: Ja (+optionele audiokabel)

Deze SteelSeries Arctis Nova Pro is mega goed. Zo simpel is het. Een absolute premium koptelefoon. Op dit moment is dit de beste versie op de markt.

Je kunt hem draadloos gebruiken en met een kabel. Je kunt de microfoon uitschuiven. Het geluid is fenomenaal. Het design is ook supergoed. Sterk gebouwd. Je kunt deze versie makkelijk met XBOX verbinden en er is ook een PS5 versie. Zorg dus dat je de juiste koopt


Beste game headset voor PS4

De PS4 blijft een goede console. Dus daar wil je ook je headset op kunnen aansluiten. Gelukkig kunnen veel headsets op je PS4 én op je PS5 aangesloten worden. Dan kan je een koptelefoon in de groei kopen. Je weet maar nooit: misschien koop je ooit een PS5. 

8. Sony Pulse

Heeft 3D | Prima geluid | draadloos | Perfect voor PS4

 • Prijs: ~99

headset voor PS5

Deze headset is gemaakt voor en door Playstation (Sony). Gemaakt voor de PS4. Je weet dus zeker dat het product compatible is met je console. Heb je een PS5? Dan werkt-ie ook. 

Het geluid is prima, maar niet zo goed als de nummer 1 uit deze test, die ook compatible is met de PS4 en PS5.

Een gave toevoeging is het 3D geluid. Je hoort tijdens je shooter precies waar een bepaald schot werd afgevuurd. En tijdens het race in Gran Turismo, weet je precies dat die Ferrari rechts achter je rijdt. Dat hoor je namelijk. Het geeft de speler oprecht een voordeel op z'n tegenstanders.

De microfoon kun je met 1 druk op een knopje muten. Dat is handig.   


Beste game headset draadloos

Draadloos gamen is heerlijk. Nooit met de draad in de knoop. En nooit de draad kwijt (want die is er niet).

Er zijn ook headsets die je zowel draadloos als met draad kunt gebruiken. Vaak kun je je headset overigens ook in je controller pluggen. En die is weer draadloos verbonden met je console. Telt dat ook als een draadloze headset? Nee he? Niet echt. Maar wel een beetje.

9. SteelSeries Arctis 7+

Prachtig geluid| Goede batterij | Zeer goede microfoon | Mooi design

 • Prijs: ~130

SteelSeries Arctis 7+ headset voor gamen


De SteelSeries Arctis 7+ is een geweldige gaming headset met een goede batterij. Dat betekent: urenlang spelenkunt spelen zonder je zorgen te hoeven maken over de batterij. Het geluid is zeer goed. Het design is gemaakt om lekker te zitten. Zelfs als je een bril draagt.

Het geluid van de SteelSeries Arctis 7+ is helder. De bediening is ook prima. Een knopje voor mute chat zorgt ervoor dat je niet helemaal in het menu moet om jezelf te muten. De microfoon is ook van goede kwaliteit en je bent écht goed te verstaan. Zonder ruis.

De SteelSeries Arctis 7+ is dus een indrukwekkende gaming headset met een uitstekende pasvorm en geluidskwaliteit biedt. Comfortabel, flexibel en goed. Ook tijdens lange gamesessies
.


Beste game headset met draad

Je kunt ook juist gaan voor een headset met draad. Voordelen zijn dat je geen vertraging hebt. En je headset gaat nooit leeg! Dat is weer een kopzorg minder. Zeker als je je headset op je kop hebt. 

Vaak zijn headsets met draad ook nog eens goedkoper. Dus dat is een mooie bijkomstigheid.

Overhigens zijn er ook veel koptelefoons die je zowel draadloos als met draad kunt gebruiken. De nummer 1 van deze lijst kan dat ook. Dat is ook ideaal. Dan ben je altijd mooi hybride. Wij hebben in elk geval de beste headset met draad voor je getest.  

10. HyperX Cloud II

Met draad | Goed geluid | Geen vertraging | 3.5mm audio jack

 • Prijs: 80

Hadset met draad

Deze headset is heeft een prachtige prijs voor de kwaliteit die je in huis haalt. Goede pasvorm met goed materiaal. Zacht en ademend. 

De microfoon is overigens afneembaar. En dat maakt hem ook geschikt voor normaal muziek luisteren. Je kunt de headset op elke console gebruiken. 

 

 • Dat waren de 10 beste headsets uit onze test. Lees verder als je meer wilt weten óf ga weer naar boven naar de opsomming met de top 10.

Alles over gameheadsets

Bijna niets is zo persoonlijk en specifiek als je keuze voor een koptelefoon om mee te gamen. Je keuze hangt af van minimaal 3 factoren. Ben je een serieus gamer? Of doe je het soms voor de lol? Heb je een console of pc? Wil je draadloos of met draad?

Dat zijn vragen die je jezelf moet stellen voordat je koopt. Hou je geen rekening met die aspecten? Dan kan je zomaar een miskoop begaan.

Waar moet je op letten?

Er zijn 3 vragen die je jezelf moet stellen voor je een game koptelefoon koopt. En aan de hand van die antwoorden koop je de juiste headset.

 1. Ben je competitief gamer of hobbyspeler?
 2. Welke console heb je (of pc)?
 3. Draadloos of met draad?

Als je heel serieus bent met gamen, dan kan je het beste een koptelefoon nemen die je een edge geeft. Nét dat beetje voordeel ten opzichte van je concurrenten. 

headset gaming met kabel

Speel je voor de lol? Ga dan voor een headset die je voor een normale prijs toch een goede ervaring geeft. De laagste latency is dan geen noodzaak. Je kunt bovendien een headset nemen met een kabel (dat is weer iets goedkoper). 

Pas je headset aan op de console die je hebt. Gebruik je een XBOX? dan zijn er headsets die je niet kunt gebruiken. Sommige headsets zijn speciaal voor de Playstation gemaakt. Andere zijn juist gemaakt voor de XBOX.

Wat ook belangrijk is: Kan je de mic. van de headset muten? Bij sommige headsets kan dat niet. En dat is irritant voor je medespelers. "Zei je dat tegen mij?" vraagt je medespeler dan. "Nee, ik zei het tegen iemand hier, maar ik kan m'n headset niet muten." Irritant. Hou er ook rekening mee dat sommige headsets maar deels compatible zijn met je console. Dan kan het voorkomen dat de mute-knop niet werkt.   

Draadloos of met draad?

Draadloze headset vs headset met draad

Vaak is de eerste ingeving om voor een draadloze headset te gaan. Maar ik zou toch écht nog even achter je oor krabbelen (als je headset er niet voor zit). Want een draad heeft veel voordelen.

Voordelen van een draad:

 • Goedkoper
 • Geen vertraging
 • Beter geluid (voor dezelfde prijs)
 • Lichter qua gewicht

Bovendien: het kabeltje gaat alleen maar in je controller. Vanaf daar is de connectie met je console vaak al draadloos. En wat maakt het draadje van je oor naar je controller uit? Meestal zit je tijdens het gamen, toch?

Draadloos is veel duurder. Een deel van het budget zit namelijk in de draadloze bluetooth technologie. Bovendien zorgt de batterij dat je koptelefoon iets zwaarder is. Goedkope draadloze koptelefoons hebben ook wat meer latency/vertraging. Kortom: mijn advies is dat als je voor draadloos gaat, je de portemonnee moet trekken. Want alleen voor 200+ euro krijg je echt kwaliteit.   

Welke headset nodig voor Fortnite?

Fortnite headset

Paf, paf, piewww, pieww. Soms word ik gek van het geluid van Fortnite. Ga pot domme eens buitenspelen! Dat deden wij vroeger ook. Maar áls ze dan Fortnite spelen: dan maar met een headset die goed en veilig is. Plus: ik heb geen last van het geluid. 

Maar welke headset is goed voor Fortnite? Dat hangt sterk af van het console waarmee je speelt. 

Speel je met een Playstation? Ga dan voor een headset voor een Playstation. Liever met een Xbox? Neem dan een headset voor een Xbox. Kortom: het spel is niet zo belangrijk.

Gamen met oordopjes of koptelefoon?

Je kunt steeds vaker ook gewoon met je oordopjes in gamen. Heb je oordopjes met draad? Die kun je vrijwel altijd gebruiken met je console. Je plugt een 3mm audio jack namelijk makkelijk in je controller of in bijvoorbeeld je laptop (als je daarmee gamet). 

Draadloze oordopjes hebben steeds vaker een modus met geen latencyDat is ideaal voor het gamen. Als je die aanzet, dan hoor je geen vertraging in het beeld en het geluid. Want je wil niet dat je eerst je geweer ziet schieten en daarna pas je geweer hoort schieten.  

⬆️ Dit is het einde van onze Top 10 beste game headset. Weet je nog wat de nummer 1 van deze lijst was?

Anderen bekeken ook:

Terug naar blog