De technologie van oordopjes met draad staat niet stil. Ze worden goedkoper en beter. We hebben verschillende oordopjes van bekende merken en onbekende merken getest. In dit artikel krijg jij de resultaten. Dat maakt je keuze een stuk makkelijker.
In dit artikel
Waarom oordopjes met draad?
Oordopjes zonder draad zijn de afgelopen jaren flink in opkomst. Maar er zijn nog genoeg redenen waarom je een oordop mét draad kunt nemen.
Goedkoper
Oordopjes met draad zijn (als ze precies dezelfde prijs hebben) qua geluid en microfoon beter. Om dezelfde kwaliteit te krijgen bij draadloze oordopjes, moet je dus iets dieper in de buidel tasten.
Alle budget die een fabrikant besteedt aan de snelle bluetoothverbinding, kan de fabrikant niet meer uitgeven aan de kwaliteit van het geluid en de microfoon. Daarom zijn oordopjes met draad in dezelfde prijsklasse als oordopjes zonder draad vaak beter qua geluid en microfoon.
Verbinding laat je nooit in de steek
Een van de meest gehoorde klachten van onze klanten is dat een gekochte draadloze oordop wél op de telefoon werkt en niet op bijvoorbeeld een laptop. Dat komt door de bluetoothverbinding van de laptop. Vaak beschikt een laptop (ook de duurdere versies) niet over een écht goede bluetoothverbinding die snel genoeg kan communiceren met oordoppen.
Oordopjes met draad, daarentegen, werken altijd op een laptop. De reden? Ze doen geen beroep op de bluetooth verbinding.
Dit zijn nu de beste oordopjes met draad
Meer dan 100 oordopjes met draad hebben we getest. Bekijk snel welke oordopjes wij als beste hebben beoordeeld. Opvallend is dat het de grote bekende merken niet lukt om een plekje te verschaffen in deze top lijst. Waarom? Omdat de onbekende merken voor minder geld een veel betere luisterervaring bieden. We raden je echt aan om buiten de standaard bekende merken te kijken.
Nummer 1: high end voor een goede prijs
1. OneMelon Waterfall oordopjes met draad
Dit zijn de absolute krachtpatsers onder de oordopjes met draad. De OneMelon Waterfall komen in alle tests zeer goed uit de verf. Zelfs beter dan oordoppen van de bekende merken van honderd euro plus. Door de 2 dynamic drivers en de 2 balanced armatures brengen deze oordoppen het beste geluid op de markt qua prijs/kwaliteit. Een absoluut genot voor het oor.
- Prijs: ~100
De draad van deze oordoppen gaat omhoog achter je oor langs. En dat is een uitvinding. Waarom doen niet alle oordopjesfabrikanten dat? Daardoor hangt de oordop mooi achter je oor in plaats van dat de draad in z'n geheel aan de oordop trekt. Dat verbetert het draagcomfort van deze OneMelon oordopjes. Al met al de beste keuze voor oordopjes met draad.
✔️ Best geteste oortjes met draad (afneembaar)
✔️ Met microfoon
✔️ Draad loopt achter het oor voor extra comfort
✔️ Gevlochten draad (minder vaak in de knoop)
✔️ Prachtig geluid
Beoordeling | |
Geluid | 9 |
Microfoon | 8 |
Pasvorm | 9 |
Bediening | 7 |
Nummer 2:
2. Kz ZSX
- Prijs: 50
Prachtig vol geluid | zeer goede pasvorm | stevige (stalen) bouw
De Kz ZSX Terminator zijn echte krachtpatsers met draad. Elke audiofiel beaamt dat dit per euro die je betaalt, zeer veel kwaliteit biedt. Het geluid is voortreffelijk. De microfoon is zeer goed en de pasvorm is boven verwachting. De stalen beschermplaat op de oordop had geen slechte invloed op het draagcomfort.
Nummer 3:
3. Sony MDR-EX650AP
- Prijs: 54,95
Zwaar geluid | Prima pasvorm | klein formaat
Deze Sony MDR-EX650AP hebben als groot voordeel dat ze een prima pasvorm hebben. Ze zijn klein en compact en dat zorgt ervoor dat ze prima in je oor passen. De behuizing is gedeeltelijk van staal en dat maakt dat ze tegen een stootje kunnen.
De bas is iets oververtegenwoordigd, maar als je van flink zwaar geluid houdt, zit je met deze oordoppen goed. Klein nadeel is dat de passive noise cancelling erg goed is. Dat wil zeggen dat je je omgeving niet hoort. Dus als je veel wilt bellen met deze oordoppen of aan het verkeer wilt deelnemen, dan kun je beter verder kijken. Wil je juist goed afgesloten werken? Dan zit je zeer goed met deze oordoppen.
Nummer 4:
Kz DQ6
- Prijs: 33
Een andere set oordopjes die écht niet aan deze lijst mag ontbreken, zijn de Kz DQ6. Het is echt een wonder dat voor deze prijs dit soort geluid geproduceerd kan worden. Als je oordopjes met deze geluidskwaliteit draadloos zou kopen, betaal je rond de €70.
De DQ6 hebben echt prima lage tonen, prima hoge tonen en de middentonen zijn misschien nog wel het meest verrassend. Want juist dat zijn de tonen die het het vaakst in deze prijsklasse laten afweten. En daar houden deze DQ6 zich staande. Niet zo goed als de ZSX en de ASX, maar 100% zeker het beste geluid van alle oordopjes met draad tot €40.
Nummer 5:
JBL Endurance Run
- Prijs: 24,95
JBL mag niet aan dit rijtje ontbreken! Ze doen het fantastisch om draadloos en bedraad geluid. Deze JBL Endurance Run oordopjes komen als enige westerse merk in de buurt van Kz-audio oordopjes van vergelijkbare prijzen. Prima geluid, prima mic. en fijne pasvorm. Ook zijn ze redelijk degelijk gebouwd.
Hoe we testen
We testen alle oordopjes op de volgende aspecten:
- Geluidskwaliteit
We testen of de oordopjes mooie tonen hebben. Het grootste probleem van de goedkopere oordopjes is dat de lage- en middentonen achterblijven. Dat komt omdat de wat duurdere speakers die in oordopjes zitten een wat duurder component is van de oordopjes. Hoe goedkoper dat component, hoe groter de kans is dat je oordopjes geen volle tonen hebben.
- Microfoon
Niets is frustrerender dan oordopjes met een slechte microfoon. Tijdens het bellen kunnen ze je aan de andere kant van de lijn steeds niet verstaan. In principe moet je dan de oordopjes dus steeds uit doen als je wilt bellen. Oordopjes met een slechte microfoon is voor ons dus echt een no go! We stellen dus hele hoge eisen aan de microfoon van onze oordopjes. Het testen doen we op 2 manieren. Allereerst gaan we telefoongesprekken voeren met redacteuren onderling. Ten tweede spreken we voice notes in om zelf terug te kunnen luisteren hoe het geluid door komt. Alle oordopjes uit deze test hebben zeer goede microfoons. En voor ongeveer 70% van de oordopjes die wij testen geldt dat ze niet in deze lijst mogen vanwege een te slechte microfoon.
- Pasvorm
Hoe zitten de oordopjes in je oor? Het is voor een oordopjes fabrikant moeilijk om goed geluid te laten komen uit kleine oordopjes. Daarom zijn (met name de goedkopere) oordopjes vaak wat groter. Alleen die oordopjes zitten juist wat minder lekker. Gelukkig zijn komen er steeds meer goedkopere oordopjes op de markt die én goed in je oor zitten én goed geluid hebben.
- Batterij
De gebruikersduur van draadloze oordopjes is ook zeer belangrijk. Voor oordopjes van minder dan 50 euro stellen we de eis dat je 4 uur lang muziek kunt luisteren. Er zijn oordopjes die het dubbele van dat aantal uur gebruikt kunnen worden (bijvoorbeeld de Eardopes B6 pro), maar die oordopjes zijn boven de 50 euro. Geen zorgen: in deze top lijst met goedkope oordopjes staan genoeg oordopjes met een lange gebruiksduur.
- Bediening
Het is belangrijk dat je op een intuïtieve manier je muziek en telefoontjes kunt bedienen zónder dat je steeds je telefoon moet pakken. Denk bijvoorbeeld aan het volume aanpassen van je muziek. Dat is de meest uitgevoerde handeling en zou onhandig zijn als je steeds daarvoor je telefoon uit je zak moet halen. Er zijn2 soorten bediening: touch control en knopjes. Niet een van de twee heeft onze voorkeur. Beide kunnen namelijk goed en slecht of goed werken. Bij touch control is vaak een klacht dat de oordopjes niet reageren op een aanraking. Bij knopjes is vaak een klacht dat je te hard moet drukken waardoor je hard op je oorgat moet drukken. We zien het juist als een groot voordeel als je zelf kunt instellen welke functie er achter welke knop zit. Dat kan als een oordopje een eigen app heeft.
- Stabiliteit
Het laatste belangrijke aspect van oordopjes is de stabiliteit. Sommige oordopjes met een wat zwakkere chipset, hebben een minder stabiele verbinding. Als je dan tussen gebouwen loopt met veel signalen, kunnen je oordopjes gaan haperen.
Onafhankelijk?
Dat klopt. Eardopes is 100% onafhankelijk. We hebben geen banden met fabrikanten en alle oordopjes die we hebben getest in deze review hebben we zelf gekocht.
Wat dat betreft zijn we Meer juist dan welke review website of blogger dan ook. Eardopes is een webshop voor oordopjes. "Maar dat is toch juist helemaal niet onafhankelijk?" Ik hoor het je denken. Maar juist wij zijn 1oo% onafhankelijk. Ik leg het uit:
Voordat wij een oordop besluiten te verkopen, testen we dat oordopje eerst uitvoerig. We verkopen namelijk alleen oordopjes waar we zelf ook echt fan van zijn. In onze artikelen (zoals dit artikel) documenteren we dus eigenlijk ons vooronderzoek. En vinden we een oordopje niet goed? Dan beoordelen we dat oordopje als slecht en besluiten we dat oordopje niet te verkopen.
Anderen bekeken ook:
- Bekijk al onze blogs over draadloze oordopjes
- Bekijk de Airpods alternatieven blog
- Bekijk ook de blog over de Eardopes B6 pro