Kz ZSX oordopjes met draad Review

Kz ZSX oordopjes met draad Review

De Kz ZSX Terminator zijn oordopjes met draad uit het middensegment van KZ. Kz staat bekend om zeer goede geluidskwaliteit waar zelfs audiofielen om verwonderd zijn. We hebben deze oordopjes met draad volledig getest en ook wij waren verwonderd. Of dat positief was, lees je in deze review!  

Voor- en nadelen

Dit zijn de voordelen en de nadelen van de Kz ZSX. 

Voordelen  Nadelen
✔️Onevenaarbaar geluid
✔️Zeer goede mic. 
✔️Fijne pasvorm
✔️Sterk design
❌Oordopje met draadSpecificaties Kz ZSX

 • Prijs: € 60
 • Bluetooth: nee
  (wel optioneel bij aankoop bluetooth upgrade cable)
 • Kabel: audio jack
  (optioneel lightning kabel voor iPhone of usb-c)
 • Frequency: 7-40000Hz
 • Resistance: 24Ω
 • Sensitivity: 111dB
 • Connectors: 3.5mm
 • Microfoon: 2 versies verkrijgbaar: met en zonder mic.

KZ ZSX Terminator oordopjes review verpakking inhoud manual gebruiksaanwijzing

❕ Let op! Het merendeel van de Kz-oordopjes kun je zonder of met microfoon kopen. Zonder mic. is de standaard. Wij testen en verkopen altijd oortjes mét ingebouwde microfoon.

 

Geluid van de Kz ZSX

Het geluid van de Kz ZSX Terminator zijn verbluffend. Mooie volle tonen zonder dat de detail wegvalt. Een gitaar akkoord lijkt alsof het naast je oor wordt afgespeeld. 

Bijvoorbeeld bij dit liedje op Spotify na 5 seconden. De zigeuner die dat akkoord afspeelt bevindt zich rechts naast me. En hij houdt zijn gitaar ongeveer op anderhalve meter van me af als hij zijn vingers langs de snaren haalt. 

KZ ZSX Terminator oordopjes review

Dát detail en die diepgang hebben we niet vaak eerder gehoord. Dit geluid is veel waard. Meer dan de prijs die we voor deze oordoppen betaalden: rond de 60 euro.

En de kwaliteit ligt een stuk hoger dan bij de eerder geteste Kz ZSN PRO

Geluidskwaliteit score: 8

Ter vergelijking. We hebben Sennheiser oordopjes getest van €139 en in alle eerlijkheid: deze oordopjes hebben dezelfde geluidskwaliteit als de Sennheisers. Imponerend, dus. 

 

Microfoon: kun je goed bellen met de Kz ZSX?

Let er goed op dat je oordopjes van Kz meestal zonder microfoon koopt. Een ingebouwde microfoon zien ze als een soort extra optie. Wij willen echter altijd de oordopjes met microfoon testen (en in geval van een goed resultaat) verkopen. 

KZ ZSX Terminator oordopjes review thuiswerken online meetings teams microfoon

Bij Eardopes testen we altijd de microfoon van oordopjes. En hoe kunnen we jou het beste laten horen hoe de kwaliteit van de microfoon is? Jawel: door een fragment op te nemen. 

Microfoon score: 8

Zoals je hoort zijn de microfoons in de oordopjes van de ZSX Terminator zeer goed. Je hoort een minuscule ruis. Maar die is verwaarloosbaar. Al met al kun je dus prima online vergaderen met deze oordoppen of je kunt iemand te woord staan als je gebeld wordt. 

Benieuwd naar draadloze oordopjes met de beste microfoon? We maakten een vergelijking met alle geluidsfragmenten.  

Pasvorm: Hoe zitten de Kz ZSX?

De stalen bovenkant doet vermoeden dat de oordopjes misschien wat ongemakkelijk in je oor zitten. Vaak is het zo dat een stoer en robuust design niet ten goede komt van de pasvorm. Maar in dit geval is dat niet zo. 

De robuuste ijzers aan de bovenkant van de oordop vinden geen aanraking met je oor. Dus daar heb je geen last van. 

KZ ZSX Terminator oordopjes review pasvorm

Eigenlijk merk je dat de oordopjes juist verrassend fijn zitten als ze eenmaal in je oor zitten. De oordopjes gaan diep in je oor. De bijgeleverde ear tips passen zich redelijk aan aan je oor. Niet zo goed als foam ear tips

Ook is het fijn dat de draad niet (zoals bij andere bedrade oordopjes) gewoon vanaf de oordop naar beneden hangt. Je kunt je voorstellen dat dan alle gewicht op de oordop komt. Dat zorgt voor een oncomfortabel gebruik. 

De draad gaat boven je oor en achterlangs naar beneden. Daardoor hoeft de oordop zelf de draad niet te dragen. En dat maakt deze oordopjes heel prettig in gebruik.  

Bediening van de oordopjes 

KZ ZSX Terminator oordopjes review

De bediening is zoals vaak bij bedrade oordopjes beperkt. Het enige dat je kunt doen is op play en op pauze drukken. En in feite verwachten we ook niet veel meer van oordopjes met een draad. De bediening is veel significanter bij oordopjes zonder een draad. Niet veel bijzonders dus. En ook dat weerspiegelt in het cijfer van de bediening van deze oordopjes. 

Met die knop kun je overigens ook de telefoon opnemen en een gesprek beëindigen. Dat is natuurlijk wel handig. 

Bediening: 6

Maak ze draadloos met de Kz Bluetooth upgrade

Met de Kz HD Bluetooth Upgrade Cable kun je de oordopjes een upgrade naar draadloze oordopjes geven. Waar je normaal de kabel in het oortje plaatst, klik je nu de bluetooth band in de oordop. Daarna kun je de oordopjes gemakkelijk verbinden met je telefoon of laptop. Zo heb je én plezier van het goede geluid van deze Kz-oordopjes én de vrijheid van draadloze oordopjes. Een mooie upgarde dus.

Conclusie: zijn de Kz ZSX goed?

De Kz ZSX Terminator zijn echte krachtpatsers met draad. Elke audiofiel beaamt dat dit per euro die je betaalt, zeer veel kwaliteit biedt. Het geluid is voortreffelijk. De microfoon is zeer goed en de pasvorm is boven verwachting. De stalen beschermplaat op de oordop had geen slechte invloed op het draagcomfort. De bediening is niet om over (naar huis) te schrijven. Pauze of play en opnemen en ophangen. Dat is het. De basis. Meer is ook niet nodig. 

Beoordeling
Geluid 8
Microfoon 8
Pasvorm 8
Bediening 6

 


Alternatieven

Met welke oordopjes wil je dat we deze oortjes vergelijken? Laat het ons weten. Dan gaan we ermee aan de slag. 


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog