Kz ASX oordopjes met draad Review: High-end Chi-fi

Kz ASX oordopjes met draad Review: High-end Chi-fi

De Kz ASX zijn 'high end' oordopjes met afneembare draad. Het zijn de duurdere oordoppen van Kz. Het zijn juwelen van oordoppen om naar te kijken, maar klinken ze zo mooi als ze eruit zien? En ook als de draadjes eraf haalt en ze verbindt met de wireless adapter waarmee je ze omtovert tot draadloze oordopjes? We zoeken het voor je uit. Bekijk onze review.  

Voor- en nadelen

Dit zijn de voordelen en de nadelen van de Kz ASX oordopjes. Zo kun je direct zien of deze oordopjes voor jou geschikt zijn. 

Voordelen  Nadelen
✔️Perfect geluid
✔️Afneembare kabels
✔️Optioneel draadloos
❌Grotere oordop


Specificaties Kz ASX

  • Prijs: € 90
  • Bluetooth: optioneel
  • Frequency range: 10-40000Hz
  • Resistance: 20Ω
  • Sensitivity: 106dB
  • Connectors: 3.5mm
  • Bereik: 10m
  • Kabel: Audio (of draadloos)

 Kz ASN Pro review oordopjes

Geluid van de Kz ASX 

Het eerste moment dat je deze ASX in je oor doet, lijkt het of je een concert betreed en je favoriete band de eerste toon aanslaat. Het is verbazing en luisterplezier. Het lijkt of de oordoppen naast kristalhelder geluid ook de afstand van de bron van het geluid kunnen nabootsen. 

Het is genieten en beleven. We zijn écht verbaasd over de kwaliteit van dit geluid en we hebben dit in alle eerlijkheid niet eerder gehoord. Ja, je hoort het goed. Het beste geluid dat we tot nu toe getest hebben. 

Geluidskwaliteit score: 9,5

Natuurlijk zijn dit oordopjes met draad. Dat betekent dat de oordopjes geen budget hebben hoeven stoppen in de draadloze technologie (die erg duur is). Met andere woorden: alle investering die Kz niet in bluetooth heeft hoeven stoppen, hebben ze in de kwaliteit van het geluid kunnen stoppen. Dat geeft in beginsel een voorsprong. 

Nu over het geluid. Het grootste probleem bij veel oordoppen is niet zozeer dat de kwaliteit van de lage, hoge en middentonen uitblijven: het probleem is vaak dat 1 van die drie teveel achterblijft. Met andere woorden: we hebben liever dat laag, midden en hoog allemaal een 6 scoort, dan een 9, nog een 9 en een 3. Bij veel oordopjes verpesten bijv. de hoge tonen het voor de goede midden- en lage tonen. 

Kz ASX oordopjes

In het geval van de ASX oordopjes scoort elke toon stabiel hoog. We beginnen bij de hoge tonen. Die zijn mooi aanwezig. Bij liedjes met een gitaar hoor je het getik van het getokkel. De lage tonen zijn ook prachtig aanwezig. En wel op zo'n manier dat de lage tonen zijn ingebed in het ensemble (om van deze review maar eens een deftige review te maken) van de muziek. De middentonen kunnen oordoppen maken of breken. En we hebben vaak meegemaakt dat hoog en laag goed is, maar midden achterblijft. Bij de Kz ASX is dit zeker niet het geval. De middentonen van deze Kz ASX maken de oordoppen compleet en garanderen een compleet geluid dat we niet eerder hebben ervaren. 

Microfoon: kun je goed bellen met de Kz ASX

Kz ASX oordopjes draad

Microfoon score: 8

De microfoon van de Kz ASX is zoals je in de bovenstaande afbeelding ziet 'on fire'. Het geluid van de microfoon is gewoon goed. Dat hoor je in het onderstaande fragment dat we met de microfoon voor je opnamen:

Let op: Microfoon optioneel

Je kunt wel zien dat Kz een echt Chifi (Chinees HiFi-merk) is. De pure focus ligt bij hen op het geluid. Niet op de microfoon. Maar als je deze oordopjes wilt gebruiken met je laptop of telefoon (tja waar anders mee?) en je wordt opgetrommeld voor een online meeting of ouderwets gebeld dan is het een beetje stom als je niet terug kunt praten. 

Daarom testen (en verkopen) wij alleen de versies van Kz mét microfoon. Wel zo makkelijk. 

Maar de microfoon is dus prima! Niet zo uitzonderlijk goed als het geluid van de Kz ASX, maar we komen flink in de buurt.  

 

Benieuwd naar draadloze oordopjes met de beste microfoon? We maakten een vergelijking met alle geluidsfragmenten.  

Pasvorm: Hoe zitten de Kz ASX

De oordopjes van Kz hebben altijd siliconen ear tips. Het zijn in ear oordopjes en dat betekent dat de ear tips in je gehoorgang gaan.

witte ear tips

Alleen in dit geval is gekozen voor gekke ear tips. Het zijn (in tegenstelling tot de andere Kz-oordopjes) flinterdunne ear tips. En die veren wel mooi mee met de vorm van je oor. Maar in dit geval veren ze té veel mee.

Pasvorm: 5 (bijgeleverde ear tips)

Je voelt namelijk de ijzeren behuizing waar het geluid doorheen komt door de ear tips heen. En dat gaat irriteren. Wij hebben er onze eigen foam ear tips op gezet. En sinds dat moment zitten ze als gegoten.

Pasvorm: 7 (foam ear tips)

Het aparte is dat bij andere oordopjes van Kz het niet noodzakelijk is om foam ear tips op de oordopjes te plaatsen. Die hebben prima ear tips bijgeleverd. Zelfs in verschillende vormen.

Foam ear tips eardopes

Meer power maakt de ASX groter dan z'n kleine broertjes
Het is natuurlijk logisch dat met het geluid dat deze Kz ASX produceren, de klankkast en behuizing groter moet zijn. Alle componenten zijn iets groter om dit hoogwaardige geluid te kunnen produceren. 

En daarom heeft Kz moeten zoeken naar een slimme indeling van de oordop. Als je een willekeurige goedkopere variant naast de ASX legt, zie je dat deze oordopjes iets groter zijn. Maar meteen is dan ook duidelijk dat ze de grootte beperkt hebben weten te houden.

Als je de kwaliteit van het geluid vergelijkt met bijv. de ZSN pro, dan is de geluidskwaliteit van de ASX minstens 2 keer zo hoog als de ZSN pro. Maar de grootte van de oordop is misschien 10% groter dan het kleinere broertje. In dat opzicht is het natuurlijk knap werk van Kz om de oordop redelijk klein te houden. 

Kz ASX review oordopjes met draad

De pasvorm is prima van deze Kz ASX! Met name met de foam ear tips in kun je deze oordopjes langdurig gebruiken.  

Bediening van de oordopjes 

Over de bediening kunnen we niet veel zeggen. Die is namelijk zeer beperkt. Het zijn oordopjes met draad. En aan die draad zit een klein paneeltje met één knop. 

Bediening: 6

Met die knop kun je de muziek op pauze of play zetten. Ook kun je de telefoon opnemen als iemand je belt. 

Kz ASX review oordopjes met draad

Maak ze draadloos met de Kz Bluetooth upgrade

Met de Kz HD Bluetooth Upgrade Cable kun je de oordopjes een upgrade naar draadloze oordopjes geven. Waar je normaal de kabel in het oortje plaatst, klik je nu de bluetooth band in de oordop. Daarna kun je de oordopjes gemakkelijk verbinden met je telefoon of laptop. Zo heb je én plezier van het goede geluid van deze Kz-oordopjes én de vrijheid van draadloze oordopjes. Een mooie upgarde dus.

Bluetooth kz kabel

Het mooie is dat deze oordopjes écht prima werken met de HQ Bluetooth upgrade cable. Waar je bij andere oortjes een lichte ruis hoorde bij het gebruik, is dat in dit geval niet zo. Erg zuiver en goed geluid! Een echte aanrader om de kabel aan je oordopjes toe te voegen. 

 

Conclusie: zijn de Kz ASX goed?

Beoordeling
Geluid 9
Microfoon 8
Pasvorm 7
Bediening 6

 

Het geluid van deze Kz ASX is ongelofelijk. Het is ongeëvenaard. Met andere woorden: we hebben niet eerder deze kwaliteit in een oordop gehoord. Prachtige lage geluiden, ondersteund door de middentonen. 

 


Alternatieven

Met welke oordopjes wil je dat we deze oordopjes vergelijken? Laat het ons weten en we gaan de vergelijking doen.

Anderen bekeken ook:

Terug naar blog