Kz ZSN PRO oordopjes met draad Review

Kz ZSN PRO oordopjes met draad Review

We testen de Kz ZSN Pro oordopjes met afneembare draad. De oordopjes van Kz staan bekend om het verbluffende geluid en de zeer goede microfoon. Maar deze Kz ZSN Pro zitten in een iets goedkoper segment. Zijn ze nog steeds verbluffend of hebben ze kwaliteit ingeleverd? We zochten het voor je uit. 

Voor- en nadelen

Dit zijn de voordelen en de nadelen van de Kz ZSN Pro

Voordelen  Nadelen
✔️Zeer goed geluid
✔️Uitstekende mic.*
✔️Goede pasvorm
✔️Vervangbare kabel
❌Geen volumeregeling op oordopSpecificaties Kz ZSN Pro

 • Prijs: € 25
 • Bluetooth: nee
  (wel optioneel bij aankoop bluetooth upgrade cable)
 • Kabel: audio jack
  (optioneel lightning kabel voor iPhone of usb-c)
 • Frequency: 7-40000
 • Resistance: 24Ω
 • Sensitivity: 112dB
 • Connectors: 3.5mm
 • Microfoon: 2 versies verkrijgbaar: met en zonder mic.
❕ Let op! Het merendeel van de Kz-oordopjes kun je zonder of met microfoon kopen. Zonder mic. is de standaard. Wij testen en verkopen altijd oortjes mét ingebouwde microfoon.

Kz ZSN Pro review oordopjes met draad

Geluid van de Kz ZSN Pro

Oordopjes met deze prijsklasse. Het kán niet zo zijn dat ze ons gaan verbazen. We hebben meer dan 100 sets oordopjes in ons oor gehad en met een scherp oor geluisterd. Oordopjes van €250 en oordopjes van €20. We kennen het verschil en we weten ongeveer wat we kunnen verwachten. 

Geluidskwaliteit score: 7,5

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: het geluid van deze Kz ZSN Pro is geen €25 waard. Het is meer waard. Deze oordoppen gingen op de redactie langs elke redacteur (lekker hygiënisch). Er ontstond een 'momentje' waar iedereen om het bureau van de tester stond en de oordop testte. 

We keken meerdere keren naar de catalogus van Kz om te zien of dit wel écht die budget oordoppen zijn. 

Kz ZSN Pro oordopjes met draad

Want: wat een geluid! Wat een diepgang voor €25. Hoe is dat mogelijk? We waren verliefd in één ooropslag. 

Even proberen goed uit te leggen wat we zo goed vinden aan dit geluid. Allereerst de helderheid. En natuurlijk is dat pas goed hoorbaar bij bepaalde soorten muziek. Bijvoorbeeld concerten met veel lage, maar zeker ook hoge tonen. Die verschillen in hoogtes (het geklap van het publiek, maar ook de basgitaar die speelt) zijn allemaal afzonderlijk te onderscheiden. 

Ter vergelijking:
Deze Kz ZSN Pro zijn qua kwaliteit tientallen keren beter dan oordopjes van QCY in dezelfde prijsklasse.

Maar is het een eerlijke vergelijking? Fabrikanten van bluetooth oortjes moeten een hoop budget in de bluetooth technologie en de batterij stoppen.

Nog een vergelijking
Het geluid is nét beter dan bijvoorbeeld de Trueshift2 van SoundPEATS van rond de €50. Terwijl deze Kz ZSN Pro ongeveer de helft van dat bedrag zijn. 

Kz ZSN Pro review oordopjes draad 

Maar goed, met deze oordopjes kun je dus niet lekker vrij en draadloos door het huis of buiten lopen. Of éven snel naar de keuken lopen voor een koffie. Dat laatste is meer voor mij van toepassing. Ik nam bijna m'n laptop mee naar de keuken, omdat ik vergat dat ik aangelijnd werd. Tja, die vrijheid van draadloos is ook wel érg fijn! Maar je moet wel meer betalen voor de zelfde geluidskwaliteit.

Microfoon: kun je goed bellen met de Kz ZSN Pro?

Het is algemeen bekend dat oordopjes met een draad makkelijker het signaal van de microfoon kunnen vervoeren. Dat komt de overdracht van het geluid ten goede. Met andere woorden: het is voor bedrade oordopjes makkelijker om goed geluid van een microfoon op te vangen dan bij draadloze oordopjes. 

En dat merk je ook weer bij deze Kz ZSN Pro. Het geluid is helder er vol. Veel beter dan draadloze oordopjes in deze prijsklasse.  

Microfoon score: 8

Kz ZSN Pro Review

Luister hier naar het fragment dat Tobias insprak om de microfoon van de Kz ZSN Pro te testen. 

 

Benieuwd naar draadloze oordopjes met de beste microfoon? We maakten een vergelijking met alle geluidsfragmenten.  

Pasvorm: Hoe zitten de Kz ZSN Pro?

Deze Kz ZSN Pro is zowel letterlijk als figuurlijk een lichtgewicht in het aanbod van Kz. En laat nu nét het gewicht belangrijk zijn voor het draagcomfort van je oordopjes. Maar heeft het lage gewicht een positief effect op het draagcomfort?

Kz ZSN Pro oordopjes pasvorm review draad eardopes

Zeker! Het feit dat het gewicht van deze Kz ZSN Pro wat lager ligt dan de duurdere Kz ASX, zorgt voor een beter draagcomfort. Daarbij zijn ze niet zo groot gebouwd. Ze passen daardoor beter in je oor. Overigens zijn die Kz ASX wel weer een stap beter qua geluid. Maar goed, we hebben het hier over de pasvorm.

De kabel vanuit je oordopje golft naar boven om je oorschelp. En dat maakt het dragen zó veel fijner bij deze oordopjes dan bij standaard oortjes met draad. 

Bediening van de oordopjes 

De bediening van deze Kz ZSN Pro zijn redelijk saai en sober. Het beste kunnen we dit hoofdstukje kort houden. Er zit maar 1 klein knopje op een paneeltje op het snoertje. Met dat knopje kun je de muziek op pauze of op play drukken. Ook kun je een telefoongesprek opnemen en beëindigen. Niet speciaal dus, wel functioneel. 

Bediening: 6

Maak ze draadloos met de Kz Bluetooth upgrade

Met de Kz HD Bluetooth Upgrade Cable kun je de oordopjes een upgrade naar draadloze oordopjes geven. Waar je normaal de kabel in het oortje plaatst, klik je nu de bluetooth band in de oordop. Daarna kun je de oordopjes gemakkelijk verbinden met je telefoon of laptop. Zo heb je én plezier van het goede geluid van deze Kz-oordopjes én de vrijheid van draadloze oordopjes. Een mooie upgarde dus.

Conclusie: zijn de Kz ZSN Pro goed?

Kz ZSN Pro review oordopjes

Beoordeling
Geluid 8.5
Microfoon 8
Pasvorm 7.5
Bediening 6

 


Alternatieven

Met welke oordopjes wil je dat we deze oortjes vergelijken? Laat het ons weten. Dan gaan we ermee aan de slag. 


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog