OneMelon Waterfall review

OneMelon Waterfall review: Hoge kwaliteit voor aantrekkelijke prijs

De OneMelon Waterfall zijn oordopjes met draad met 4 drivers: 2 balanced armatures en 2 dynamic drivers. Extreem goede specificaties, maar hoe goed is het geluid nu écht? Dat testen we in deze review. 

Voor- en nadelen

Dit zijn de voordelen en de nadelen van de OneMelon Waterfall. 

Voordelen  Nadelen
✔️Zeer goed geluid
✔️Sterke bouw
✔️Hoogwaardige IEM goede prijs
❌Iets zwaarder (metaal)



Specificaties OneMelon Waterfall

 • Prijs: ~80
 • Kabel: audio jack 3.5mm
 • Connectors: 3.5mm
 • Bluetooth: nee
 • Kabel: audio jack 3.5
 • 4 drivers
 • 2 dynamic drivers
 • 2 balanced armatures
 • Materiaal: metaal
 • Microfoon: ja (aan kabel)
 • Sensitivity: 108dB
 • Freq. response: 7Hz-40000Hz
 • CE-certificering: Ja
 • Handleiding: NL & EN

 OneMelon Waterfall verpakking en inhoud oordopjes met draad

Geluid van de OneMelon Waterfall

Het eerste dat opvalt bij de OneMelon is dat alle toonsoorten goed aanwezig zijn. Meer dan de oordoppen van de A-merken rond de 100 euro.

Laten we het eerst maar even over de lage en de hoge tonen hebben. Dan kom ik daarna vanzelf toe aan de middentonen. 

De lage tonen (de bass) is aanwezig zoals ik hem wil. Genoeg lage tonen en geen subwoofer-achtige pomp in het oor. De balans tussen hoog en laag is aanwezig. En de lage tonen werken goed samen met de percussie en hi-hat (hoge tonen). Geen enkele vorm van irritatie. Ook na lang luisteren kan ik nog prima met deze oordoppen overweg. 

🕰️Er is overigens sprake van inspeeltijd. Ik denk wel een uur of 20 tot 40. Dat betekent dat het geluid langzaam maar zeker beter wordt. Het komt doordat de speakers en de dynamic drivers moeten inwerken. En de afstelling is geconfigureerd zodat ze optimaal klinken ná de inspeeltijd.

Vaak zie je bij oordopjes van deze prijsklasse een duidelijke V-shape in de grafiek van toonhoogtes. De lage en hoge tonen zijn aanwezig, maar de middentonen zijn dan het ondergeschoven kindje. Maar dat is niet het geval bij deze OneMelon Waterfall. 

De middentonen zijn namelijk goed aanwezig. En zoals we wel vaker aangeven: die tonen zijn het fundament van de geluidskwaliteit.

OneMelon Waterfall oordopjes met draad

Vergelijk het met oordopjes van 100 euro of meer en deze OneMelon oordopjes zijn nogsteeds opgewassen of zelfs beter dan die oordoppen. Qua geluid, maar ook qua bouw. Daarover later meer.

Geluidskwaliteit score: 9

Kortom: de OneMelon waterfall voldoet ruim aan de verwachtingen.

Het geluid is zeer goed. Geen oordoppen met woofers of overmatige lage tonen. Wel een mooi gebalanceerd geluid waarin je favoriete muziek optimaal naar voren komt. Gezien de prijs zijn we zeer verbaasd over deze oordoppen.

Microfoon: kun je goed bellen met de OneMelon Waterfall?

De microfoon van deze OneMelon Waterfall is zeer goed. Vergelijk hem met alle (ja, alle) draadloze oordopjes en de OneMelon overklast alle draadloze oordopjes.

OneMelon Waterfall met draad geluid

Maar is dat een eerlijke vergelijking? Nee. Want een oordop met draad hoeft niet jouw signaal in allerlei ingewikkelde codecs te verpakken voordat hij jouw opgenomen stem hoeft te versturen. Dat moeten draadloze oordopjes wel. 

De OneMelon neemt je stemgeluid op en verstuurt het direct via de draad naar je device. Tja, en dan is dit het resultaat van de OneMelon Waterfall:

Tja, dat is bizar. Helder goed geluid. En ook een prima volume (daar schort het ook weleens aan). 

Ik heb deze opname opgenomen met m'n telefoon usb-c aansluiting. Ik heb een klein tussenkabeltje gebruikt en daar hoor je geen storing of kwaliteitsverlies door. Dus dat is prima. 

Microfoon score: 9

De oordoppen pikken de lage tonen van je stem ook mooi op. Dat is de eerste toon die wegvalt als je bij wat goedkopere oordopjes en microfoons gaat kijken. Maar hier dus prima aanwezig.

De microfoon zit overigens aan de draad van de oordoppen. Op die manier zit de mic dus net iets dichterbij je mond.  

Het is dus een prima oordop om mee te bellen of om aan te sluiten op je laptop en ermee te videovergaderen. 

Benieuwd naar draadloze oordopjes met de beste microfoon? We maakten een vergelijking met alle geluidsfragmenten.  

Pasvorm: Hoe zitten de OneMelon Waterfall?

Oordopjes met draad willen weleens uit je oor vallen. Al het gewicht van de draad hangt namelijk aan de oordop. In feite trekt de draad een beetje aan je oordop en dat bevordert de pasvorm niet. 

Maar voor ik de draad kwijt ben: de pasvorm van de OneMelon Waterfall gaat achter het oor langs. En dat is écht een uitvinding. Daardoor blijft de oordop perfect in je oor zitten. 

Heb je lang haar of bijv. een bril? Dan is mijn inschatting dat dat geen enkele belemmering is. Maar ik heb het niet getest. Je bril kan makkelijk over de draad achter je oor en je haar (met name voor dames) moet je waarschijnlijk even omhoog doen voor je ze in je oor doet. 

Pasvorm score: 8

De oordop zelf is van metaal. Dat voelt heel premium en solide. Maar metaal is wel zwaarder dan een plastic oordopje. Alleen ik heb eer geen last van. Ik vind deze OneMelons beter zitten dan oordopjes die rechtstreeks in je oor gaan. Veel beter zelfs.

OneMelon Waterfall foam eartips

De eartips zijn wit en zitten prima. Ik gebruik de Medium maat, maar er zitten 3 verschillende maten in de verpakking. Je kunt ook foam eartips op de oordopjes klikken en dat is dan ook wat ik heb gedaan na een aantal uren. Die vond ik toch lekkerder zitten. Je moet de foam eartips overigens niet doordrukken. Druk ze er zacht op tot je 'klik' hoort. Daarna niet doordrukken, dus. Dan komt het speakertje iets te dicht op je gehoorgang. Dat vond ik niet lekker. 

Bediening van de oordopjes 

Oordopjes met draad hebben nooit een hele uitgebreide bediening. De OneMelon Waterfall kan je bedienen met in totaal 1 knop. Klinkt simpel, maar zorgt dat voor beperkingen? Niet bepaald.

OneMelon Waterfall draad bediening knopje

Je kunt op play en op pauze drukken door 1 keer te drukken. En als je gebeld wordt, druk je ook één keer. Je neemt dan je telefoon op (als je je oordopjes met je telefoon hebt verbonden). Ophangen kan ook. Dan druk je gewoon weer 1 keer. Best intuïtief tot nu toe.

In de gebruiksaanwijzing van de OneMelon Waterfall is overigens een pagina gewijd aan de bediening. Zie hier een afbeelding: 

manual OneMelon Waterfall

Volgende liedje? Dat kan ook. Dan druk je 3 keer op het knopje. En als je 2 keer drukt, ga je naar het vorige nummer.

Is het ideaal? Mua.. Of is dat een kusje? Dan bedoel ik mwa! Het kan beter. Mijn voorkeur heeft het nog altijd als een oordop ook een apart knopje heeft voor volumeregeling of skip track.

Aan de andere kant: 9 van de 10 keer werken alle knopjes niet als je je oordopjes verbindt met je laptop. En ik gebruik m'n oordopjes met draad meestal met laptop. 

Bediening: 7

Kortom: de bediening is prima, maar kan beter met afzonderlijke volumeknopjes of volgende/vorige nummer. Maar ach, ik merk dat ik blij ben dat ik eindelijk iets negatiefs kan benoemen van deze OneMelon oordopjes. Dat zegt misschien wel iets over hoe positief we zijn over deze oordoppen.

Metalen bouw: sterk en duurzaam

De oordoppen hebben een metale bouw. En dat zie je niet vaak. Het is altijd maar weer van dat lullige plastic. Maar bij deze oordoppen dus niet. Sterk, solide materiaal en het maakt de oordoppen compleet premium.

OneMelon Waterfall metaal oordop ijzer blauw

En om eerlijk te zijn: ik ben echt een onhandig persoon met oordoppen. Geen idee waarom ik nog alle oordopjesreviews voor Eardopes doe, want ik laat oordopjes heel vaak vallen. Misschien herken je dat wel: het zijn ook zulke kleine dingetjes. Klein maar altijd kostbaar. 

En daarom snap ik nooit waarom fabrikanten niet hele sterke oordopjes maken. Van metaal. Nou, soms doen ze dat dus wel: namelijk deze OneMelons. 

En ik heb ze (ja dus ook deze oordopjes) echt al een paar keer laten vallen. Maar ze kunnen heel goed tegen een stoot. 

Als je een laminaatvloer hebt, dan denk ik eerder dat de vloer bezwijkt, dan de oordoppen. Het zijn letterlijk metalen oordoppen en dat zie je niet vaak. In het boekje staat een soort poëtische intro waarin een ijzersterke vriendschap voor de lange termijn.. Nou, dat is het wel. Ik zie deze oordoppen niet 1,2,3 kapot gaan.

Conclusie: zijn de OneMelon Waterfall goed?

De conclusie van onze test voor de OneMelon Waterfall is als volgt:

Beoordeling
Geluid 9
Microfoon 9
Pasvorm 8
Bediening 7

Wat mij betreft zijn dit de beste oordopjes onder 100 euro met draad die ik in mijn oren heb gehad. Maar wel als je van mooi gebalanceerd geluid houdt.

Ben je van de subwoofers en overmatige bass? Ga dan voor andere oordopjes. Ben je een audiofiel en wil je alle instrumenten in je favoriete productie kunnen onderscheiden? Ga dan voor deze OneMelon Waterfall. De metalen bouw vind ik een fantastische keuze. 


Alternatieven

Met welke oordopjes wil je dat we deze oortjes vergelijken? Laat het ons weten. Dan gaan we ermee aan de slag. 


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog