Airpods Pro vallen uit oor - En passen niet: Opgelost

Airpods Pro vallen uit oor - En passen niet: Opgelost

De Airpods Pro vallen uit je oor omdat ze niet goed passen. Heel herkenbaar. En zonde, want het zijn dure oordopjes. Het komt door de ovalen vorm van de oordopjes. Ik zelf had ook dat probleem en ik heb het opgelost. Bekijk snel hoe je weer zorgt dat je Airpods blijven zitten.  

Het probleem zit in de eartips van de Airpods Pro

De Airpods Pro hebben een ovalen eartip. Dat is het tuutje dat op de oordop zit en dus het gedeelte dat in je oor gaat. Apple verkocht dat juist als een groot voordeel. De gehoorgang is ook niet helemaal rond, was de verkoopleus bij de lancering.

 Airpods Pro vallen uit foam

Maar in de praktijk vallen de oordopjes vaak uit het oor. En dat is zonde, want de prijs van de oordopjes is nog altijd rond de 200 euro. Als de oordopjes uit je oren vallen en ze beschadigen, dan verlies je dus 200 euro. En dat is zonde. Zeker omdat de Airpods Pro verder echt prima oordoppen zijn.

Airpods Pro vallen uit oor

Wij merken juist dat doordat de eartips ovaal zijn, ze verticaal te veel speling hebben. Je kunt ze nog te veel bewegen. Daardoor klemmen ze niet in je oor

Zorg dat je het juiste formaat eartips gebruikt

De eerste oplossing is meteen ook de makkelijkste. Daarom beginnen we daar maar mee. In de verpakking van de Airpods Pro zitten 3 maten eartips. Zorg dat je een formaat neemt die juist net iets te groot is. Zéker niet te klein.

Airpods Pro

Bij te kleine eartips krijg je juist die speling. En bovendien (maar dat is een ander verhaal) werkt de noise cancelling dan niet.

Je wil dus een maat eartips hebben, die net groter is dan jouw gehoorgang. Zodat de oordopjes goed kunnen klemmen.

Airpods Pro Foam eartips

Als alle formaten eartips het probleem niet oplossen, dan kun je het beste foam eartips kopen. Dat zijn opzetstukjes speciaal gemaakt voor Airpods Pro, gemaakt van memory foam.

Airpods Pro Foam eartips

Deze foam eartips zijn precies zo gevormd dat ze op de Airpods Pro passen. Eerder kochten we de eartips in van een andere fabrikant, maar het probleem was dat die eartips niet goed op de Airpods Pro vast bleven zitten. Ze bleven dan bij het uitdoen soms in het oor zitten. Deze eartips klemmen goed vast op de 'velg' van de Airpods Pro.

Maar veel belangrijker: de memory foam zet langzaam uit in je oor. En zo past het zich precies aan aan de vorm van je oor. Ze zitten lekker. En ze klemmen in je gehoorgang. Daarom vallen de Airpods Pro niet uit je oor.  

Airpods vallen uit tijdens hardlopen

Wil je hardlopen met je Airpods? Veel mensen geven aan dat dat lastig is. Airpods zijn in beginsel geen ideale oordoppen om mee te hardlopen. We hebben eerder een lijst gemaakt met de beste oordopjes om te hardlopen. De Airpods Pro vallen uit je oor tijdens het hardlopen.

Airpods Pro hardlopen

Er zijn twee redenen dat Airpods en Airpods Pro niet perfect zijn voor hardlopen. 

  1. De vorm van de hele oordop.
    Vanwege de vorm kunnen de oordopjes makkelijk uit je oor drukken. Zeker als je de pasvorm dusdanig op de proef stelt tijdens het hardlopen. Je kunt je voorstellen dat bij elke stap de oordop eigenlijk een dreun krijgt. En dat soms 5 of 10 kilometer lang. Er bestaan oordopjes met een oorboog die om het oor heen hangen. Die blijven gegarandeerd zitten.
  2. De eartip die niet klemt en juist te los zit.
    Ook hier weer is de eartip van de Airpods Pro de boosdoener. Oordopjes met een ovalen eartip willen vaak uit je oor springen. Daarom kunnen foam eartips voor Airpods Pro uitkomst bieden. Die klemmen vast in je oor en ze zorgen dat het geluid niet bij elke stap doordreunt. Handig! 

 Foam eartips Airpods Pro Wit en Zwart


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog