Beste autoradio

Top 10 beste autoradio

Wij helpen je op weg met de beste autoradio. We hebben verschillende soorten auto radio's getest (denk aan 1 din en 2 din, bluetooth, DAB+, uitklapbaar etc). Keer op keer bleek dat sommige radio's een drama waren om in te bouwen. Sommige versies hadden essentiële kabels niet meegeleverd. Je zult begrijpen: die producten staan niet in deze toplijst. Bekijk hieronder de beste koop autoradio's en bespaar jezelf een hoop problemen! 

Beste autoradio 2024

Dit zijn de best geteste autoradio's: 

 1. Sony DSX-A510BD
  (Best geteste autoradio)
 2. Pioneer SPH-DA230DAB
  (Beste 2 din autoradio)
 3. Pioneer MVH-X580DAB
  (Beste 1 din)
 4. Sony DSX-A410BT
  (Beste autoradio met bluetooth)
 5. Cartronix
  (Beste radio met klapscherm)
 6. Pioneer SPH-DA230DAB
  (Beste dab+ autoradio)
 7. Pioneer CA-AN-DAB.001
  (Beste autoradio antenne)
 8. Pioneer DMH-A240DAB
  (Beste pioneer autoradio)
 9. Boscer 1DIN
  (Beste versie voor iPhone)
 10. Strex car radio
  (Beste goedkope radio)
   

Testresultaten

Er is zó veel keuze! Gelukkig kun je gerichter zoeken als je weet wat voor autoradio je wilt. Wil je een 1 din of 2 din? Wil je met bluetooth? Onder onze testresultaten helpen we je op weg met het maken van jouw keuzes.

Maar tijdens het testen, viel ons op dat de kwaliteit enorm verschilden. Merken waarvan we goede hoop hadden, vonden we bagger. En andere versies die juist goedkoop waren, vonden we verrassend goed. Een ding is zeker: jij laat je niet meer verrassen, want per categorie hebben we één autoradio gevonden die we het aller beste vonden.

📏 Het verschil tussen 1 DIN en 2 DIN zit hem in de grootte van het frontje. Bij 1DIN is de voorkant 5 cm hoog. Bij 2 DIN is de voorkant 10 cm hoog.  

Best geteste autoradio 2024

Dit vinden we op dit moment de allerbeste radio voor je auto. We vullen deze lijst actief aan bij een prijswijziging of nieuwe radio op de markt. 

1. Sony DSX-A510BD

Mooi strak design | DAB+ | Bluetooth | 

 • Prijs: ~165

Sony DSX-A510BD

Door Pioneer en JVC wordt er flink gestreden in de markt van autoradio's. En dan zal je altijd zien dat een derde merk met de prijs ermee heen gaat! Sony! Wie had dat gedacht? Maar we kunnen niet om deze radio heen. 

DAB+, bluetooth, multipoint verbinding, NFC: deze radio heeft het allemaal. En de prijs blijft mooi laag. Dat maakt deze radio de absolute nummer 1 voor ons. 

Met NFC kun je je telefoon één keer een tikje geven op de radio en de bluetooth connectie is gemaakt. Man, wat een verademing! Ook kun je met multipoint bluetooth 2 devices verbinden met je radio. Dat is handig als je 1 auto gebruikt met bijv. je partner. Je hoeft dan niet steeds opnieuw bluetooth te connecten.


Beste 2 din autoradio

2. Pioneer SPH-DA230DAB

Topklasse | 2 din | DAB+ | prachtig design

 • Prijs: ~350

SPH-DA230DAB

Pioneer heeft van deze SPH-DA230DAB een echt premium product gemaakt. DAB+ zorgt uiteraard voor het beste geluid. Maar die functie had voor deze prijs (meer dan 300 euro) niet mogen ontbreken. De neutrale zwarte behuizing staat super slick in elke auto. Het beeldscherm is 7 inch en haarscherp. Installeren gaat makkelijk, maar als je je stuurbediening en andere elektronica erop wilt aansluiten, kun je hem ook door een professional laten inbouwen. 

Autoradio

Via bluetooth connect je telefoon automatisch. Jij bepaalt wat zichtbaar is op het scherm en wat niet. De radio heeft een eigen Spotify app, waarmee je jouw muziekje gewoon verder luistert als je de auto instapt. 

Al met al is deze 2din Pioneer SPH-DA230DAB echt het summum onder de radio's.   


Beste 1 din autoradio

Een 1 din (ook wel enkel din) autoradio is geschikt voor auto's met een radio-opening in het dashboard van 5 cm bij 18 cm. Sommige auto's hebben een smalle opening en sommige een brede opening. De smalle opening is geschikt voor een enkele DIN radio.  

1 din of 2 din enkel din dubbel din autoradio

3. Pioneer MVH-330DAB

1 DIN | Bluetooth | ARC | DAB+ | Mooi dashboard in kleur naar keuze

 • Prijs: ~170

Pioneer MVH-X580DAB

De nummer 1 van deze lijst is ook een 1 DIN. En deze Pioneer doet vrijwel niet onder voor die radio. 

Met name de ARC biedt uitkomst bij deze radio. Je kunt ermee heel gemakkelijk je radio bedienen met je telefoon. Denk aan de equalizer, de subwoofer, loudness etc., maar ook de kleur van de radio! Ook kun je de radio en je Spotify via de ARC app bedienen. Je zult denken: maar dat kon ik toch al via bluetooth? Maar het verschil is dat je hier de FM-radio van je autoradio bedient. En als je alleen een bluetooth verbinding maakt met je radio, kun je (via het internet van je telefoon) radio luisteren. Ook kun je dan de equalizer van je telefoon aanpassen, maar niet de equalizer van je radio zelf. Een echte verbetering dus, die de bediening verbetert.     


Beste autoradio met bluetooth

Uiteraard kennen we de bluetooth speakers waarbij je jouw favoriete muziek kunt afspelen op een speaker. Maar voor een autoradio is een bluetooth connectie een absolute must. Zo kun je handsfree bellen en je favoriete Spotify playlist in de auto luisteren. En je gaat ook niet graag met een koptelefoon met bluetooth in de auto zitten. Veel autoradio's hebben bluetooth. Maar dat is voor ons niet genoeg! We willen een autoradio met multipoint & NFC.

Multipoint maakt het mogelijk dat meerdere devices kunnen worden verbonden via bluetooth en onthouden. Handig als je de auto deelt± je hoeft dan niet steeds je bluetooth opnieuw te verbinden. 

NFC betekent dat je de telefoon met de radio verbindt door de smartphone één keer tegen de radio aan te tikken. Handig, snel en makkelijk! 

4. Sony DSX-A410BT 

Bluetooth | NFC | multipoint | DAB+

 • Prijs: ~110

Bluetooth auto radio

Deze Sony DSX-A410BT radio van Sony is echt ideaal als bluetooth in de auto voor jou belagrijk is.

Waarin blinkt deze autoradio qua bluetooth connectie uit?

Hij heeft multipoint en NFC. Multipoint is ideaal als je wilt dat de radio meerdere bluetooth connecties moet kunnen onthouden. Dat is handig als je je auto deelt met je partner. Je hoeft dan niet steeds de bluetooth te connecten. Maar áls je dan je bluetooth wilt connecten (of je bijrijder wil ook eens een muziekje laten horen), dan biedt de NFC uitkomst. NFC zorgt namelijk dat je met je telefoon alleen de radio hoeft aan te tikken en dan maakt de telefoon een verbinding met de radio via bluetooth. Geen gedoe, dus! Gewoon even tikken.  


Beste autoradio met klapscherm

Als je een enkel din (ook wel 1 din) opening hebt voor een radio, kun je een mooi groot beeldscherm wel schudden. Maar nee! Een klapscherm zorgt dat je je 1 din een prachtig groot scherm geeft voor je navigatie en radiobediening. Je hoeft dan niet heel je dashboard om te bouwen om een 2 DIN opening te maken. Je houdt gewoon je 1 DIN opening van 5cm bij 18 cm en zorgt voor een radio met een mooi groot klap beeldscherm. Als je weinig ruimte hebt, moet je slim met de ruimtes omgaan.

5. Cartronix

Android OS | 1 din met groot scherm | Navigatie

 • Prijs: ~250

Deze Cartronix radio met klapscherm wordt door verschillende aanbieders op Bol aangeboden. Alleen één van hen levert ook een camera mee. Die kun je namelijk achter je auto plaatsen voor een achteruitkijkcamera. als je achteruit rijdt, zie je dan via de camera waar je heen rijdt. Handig! 

Maar wat nog veel handiger is (écht een verademing) is dat deze radio gewoon Android als besturingssysteem heeft. Want auto's zijn goed in het fabriceren van auto's, maar hebben geen kaas gegeten van het bouwen van software. 


Beste DAB+ autoradio

DAB+ is de nieuwe digitale vorm van radio. Het signaal komt binnen via de ether. Het geluid van een DAB radio is zó veel sterker en helderder dan van een normale radio. je hebt ook minder storing én als je een tunnel inrijdt, valt het geluid niet weg. 

Maar wat heb je nodig voor een DAB+ radio? Je hebt een antenne nodig. En niet zo'n antenne die je op het dak plaatst, maar een DAB-antenne die je tegen de binnenkant van je raam plakt. Bekijk onder de beste DAB+ radio ook de best geteste DAB antenne. Maar geen zorgen: in de meeste gevallen krijg je deze antenne gewoon meegeleverd met je radio.  

6. Pioneer SPH-DA230DAB

2 DIN | Prachtig integreerbaar | DAB+

 • Prijs: ~350

Pioneer SPH-DA230DAB

Deze Pioneer SPH-DA230DAB integreert perfect in je auto met 2DIN opening (10cm x 18cm). Je kunt de stuurbediening aansluiten, de achteruitrij camera erop aansluiten en (uiteraard) je speakers op deze radio aansluiten. Bovendien heb je met deze radio een compleet carkit systeem. Als je de auto instapt, verbindt je telefoon automatisch via bluetooth en als je gebeld wordt, kun je dat hands free doen. Ideaal. 

Maar de reden dat deze radio een plekje verdient in deze lijst, is natuurlijk door de uitmuntende DAB+ radio. Via de ether komt je geluid binnen en dat maakt de kwaliteit geweldig hoog. 


Beste autoradio antenne DAB+

Ja, dit is een absolute outsider. Een rare topper in deze lijst. Maar we kregen zoveel vragen over de DAB-antenne op je auto, dat we de absolute topper er maar in deze lijst hebben toegevoegd.

Voor DAB+ heb je een aparte antenne nodig. Niet een antenne die je op het dak monteert. Maar een kleine ontvanger die je tegen de binnenkant van je voorruit plakt.

DAB ontvanger antenne ruit plakken

Soms krijg je zo'n DAB+ ontvanger bij je radio. Maar lang niet altijd. Wij hebben er een getest en die bleek zeer goed te werken.

 

7. Pioneer CA-AN-DAB.001 Antenne

DAB+ ontvangst | essentieel voor bij je DAB+ radio

 • Prijs: 15 euro

antenne

De antenne plaats je ergens in een hoek onder je ruit. Het nadeel is dus dat je het dashboard moet openmaken. Je wil namelijk het draadje dat de antenne met je DAB-radio verbindt, achter je dashboard wegwerken. Maar we willen je ook geruststellen: het openen van je dashboard en wegwerken van zo'n kabeltje is vrijwel altijd makkelijker dan je denkt. De antenne is super goedkoop en doet z'n werk goed. Je hebt bovendien vanaf de installatie een prachtig geluid in je auto.  


Beste Pioneer autoradio

Pioneer pioniert al jaren op de radiomarkt. Ze zijn al lang niet meer de enige, maar Pioneer is nog steeds een gevestigde naam. Veel mensen zweren erbij en wijken niet naar andere merken als het gaat om een radio voor in de auto. 

8. Pioneer DMH-A240DAB

2 DIN | Bluetooth | DAB+ | Mooiste scherm | Met bluetooth mic | Touch screen | incl. smartphone houder

 • Prijs: ~200

Deze DMH-A240DAB is één van de latere versies van Pioneer. Het is een super volledige radio. DAB+, bluetooth, DAB antenne, smartphone houder meegeleverd, bluetooth microfoon. Ook heeft de radio een ingang voor de achteruitrijcamera. Die kun je dus installeren, of je kunt de standaard achteruitrijcamera koppelen. 

En het scherm is simpelweg uitmuntend. Het gaat om een 6.2 inch HQ scherm. Perfect om de achteruitcamera mee weer te geven. Maar ook voor het afspelen van YouTube video's of gewoon voor de navigatie (we zitten immers nog in de auto). 

Pioneer staat bekend om zijn goede autoradio's maar deze versie is extra mooi volledig. Wel moet je er natuurlijk rekening mee houden dat het gaat om een dubbel din (2 din). 


Beste radio auto voor iPhone

Met Apple Carplay neemt je iPhone in feite het scherm van je radio over. De apps die relevant zijn, kun je zo gemakkelijk in de auto gebruiken. Je iPhone connect automatisch met je Apple Carplay. Ideaal voor een iPhone gebruiker.     

9. Boscer 1Din Autoradio

Met CarPlay | Met Android Car | incl. achteruitrijcamera | uitklapscherm | 1 DIN

 • Prijs: 290

Deze Boscer 1Din Autoradio is weliswaar een 1 DIN radio, maar door het uitklapscherm heb je toch een mooie ruime interface. De radio koppelt via Apple Carplay direct met je iPhone. Je kunt ook gebruik maken van Android Auto (dat is de variant van Android). 

Het voordeel is dat je al je configuraties in je iPhone kunt aanpassen. Weet je nog hoe ingewikkeld het altijd is om je equalizer in je radio zelf aan te passen? Vreselijk! Radiomakers zijn goed in het maken van radio's, maar de software, interface en dus de user experience is vaak vreselijk. Apple Carplay biedt dan uitkomst. Net als Android Auto. 

Maar buiten die functionaliteit, heeft deze radio nog meer mooie functionaliteiten. Denk aan de achteruitrijcamera die je meegeleverd krijgt met deze radio. Maar ook een microfoontje die je kunt inbouwen, is meegeleverd. 

Je kunt kiezen voor de gemotoriseerde versie of de niet gemotoriseerde versie. Bij de eerst genoemde zit Apple Carplay en Android Auto meegeleverd. Dat is dus deze versie

 


Beste goedkope autoradio

Je kunt een radio voor in je auto al op de kop tikken voor 40 euro. En (echt waar) dan heb je met bluetooth, handsfree bellen en andere mooie opties. Maar man man man, wat zijn deze radio's soms slecht. En soms zijn ze juist fantastisch goed. Goed opletten dus!  

10. Strex autoradio

Super goedkoop | bluetooth | handsfree bellen | 1 din

 • Prijs: 34

radio goedkoop

In alle eerlijkheid: toen we deze radio binnenkregen en koppelden in onze bolide, hadden we weinig verwachtingen. Als redacteur gebruik ik zelf een JVC radio van rond de 100 euro. Een week lang heb ik deze Strex autoradio gebruikt en ik moet zeggen: alles wat mijn JVC kan, kan deze radio ook. Het enige nadeel vind ik dat ik bij mijn JVC een een snoertje met microfoontje kreeg dat ik mooi weg kon werken. Bij de Strex kreeg ik die niet.  

 

 

 • Dat waren de 10 beste autoradio's die we hebben getest. Lees verder als je meer wilt weten over dit onderwerp óf ga weer terug naar de 11 beste geteste producten.

Alles over autoradio's

Een autoradio koop je omdat de standaard autoradio's heel beperkt zijn. Je wil bijvoorbeeld via bluetooth muziek luisteren, of Google Maps gebruiken in plaats van de standaard navigatie waarmee je al meerdere keren verdwaald bent.

Of je wilt Apple Carplay & Android Auto gebruiken. Of je wilt in je oude bolide een achteruitrijcamera. Allemaal dingen die gewoon mogelijk zijn met een radio-upgrade. Maar er zijn nogal wat weetjes over autoradio's. Zomaar een radio kopen is er niet bij. Want dan kun je in veel gevallen de radio niet in jouw auto gebruiken. 

Beste autoradio

Heb ik een 1 DIN of een 2 DIN autoradio nodig?

Er zijn 2 soorten formaten radio's voor je auto: 1 DIN en 2 DIN. 

1 DIN 2 DIN Enkel din of dubbel din

Di zijn de verschillende formaten van 1 DIN en 2 DIN:

 • 1 DIN: 5cm x 18cm
 • 2 DIN: 10cm x 18cm

Kijk dus goed voor je een radio koopt welke grootte jij hebt.

Heb je een 1 DIN en wil je liever een groot scherm zoals bij een 2 DIN? Dan zijn er 2 opties: 

 1. Je verandert je dashboard. Vaak kun je voor jouw soort auto een andere dashboard kopen. Daarmee kun je zorgen dat je een dubbel din opening krijgt. En zo kun je een dubbel din radio kopen.
 2. Je koopt een radio met een klapscherm. Op die manier heb je weliswaar nog steeds een smalle opening (1 DIN) in je dashboard, maar je hebt het voordeel van een groot scherm, zoals dat ook bij een 2 DIN het geval is.

autoradio kopen

Welke autoradio heeft een korte inbouwdiepte?

Een autoradio wordt steeds korter. Hoe dat komt? De grootste boosdoener van een langwerpige radio was de cd-speler. En die verdwijnt langzaam maar zeker uit de autoradio. En terecht! Want cd's en autorijden is eigenlijk nooit echt goed samen gegaan. Als je over een hobbelige weg reed, dan sloeg de cd 10 keer over. 

Het mooie aan een korte radio is dat je hem gemakkelijk kunt inbouwen. Vaak zit er aan de buitenkant van de behuizing nog een extra (uitschuifbaar) rekje waarmee je de radio meer steun geeft. Veel dashboards van auto's (met name tot 2012) hebben nog steeds de lange opening en als je de radio met korte inbouwdiepte plaatst, dan zit deze niet stevig. Als je dan de behuizing iets uitschuift, zit de radio veel steviger in het dashboard.

Retro autoradio

Klassieke retro autoradio

Een prachtige oldtimer waarbij de radio niet meer werkt. Daar kan je gewoon geen flitsende moderne Japanse bluetooth autoradio in plaatsen! Dat zou gewoon een gotspe zijn. 

Maar geen nood: er zijn autoradio's die er prachtig ouderwets uit zien. Ze zullen je oldtimer niet misstaan. 

retro autoradio

Dit is een voorbeeld van een retro autoradio. Maar er zijn ook andere retor autoradio's. Zo kun je precies bij de oldtimer de juiste radio kiezen. 

Autoradio met scherm

Je kunt een autoradio met een mooi scherm kopen. Er zijn dat 2 opties: 

 • Een 2 DIN met een groot scherm
 • Een 1 DIN met een uitklapscherm

Het is mooi om in je dashboard een mooi scherm te hebben waar je radio op te zien is. Je kunt die radio's met touchscreen kopen of zonder. Bovendien biedt een scherm allemaal mooie opties:

 • Mooi overzicht van je radiozenders
 • Video's kijken
 • Achteruitrijcamera bekijken

 

⬆️ Dit is het einde van onze Top 10 beste autoradio's. Weet je nog wat de nummer 1 van deze lijst was?

Anderen bekeken ook:

Terug naar blog