Haylou GT1 Plus Review: de plus zit hem in het gewicht

Haylou GT1 Plus Review: de plus zit hem in het gewicht

De Haylou GT1 Plus zijn volgens velen de beste draadloze oordopjes van Haylou. In China en omringende landen zijn deze oordopjes mega populair. De bluetooth oortjes zijn met 3,9 gram per oordop zo licht als een veertje. Ze zitten heerlijk, maar de touch bediening kan beter. We geven niet meer informatie weg. Lees maar gewoon deze Haylou GT1 Plus review van Eardopes.  

Specificaties Haylou GT1 Plus

 • Prijs: tussen € 30-40
 • Chipset: Qualcomm QCC3020
 • Codec: AptX, AAC
 • Bluetooth: 5.0
 • Gewicht: 3,9 gram!
 • Bediening: touch control
 • Bereik: 10m
 • Batterij doosje: 310 mAh
 • Batterij oordopje: 35 mAh
 • Kabel: Micro usb 
 • Waterdicht: IPX 5 (water en stof bestendig)

Tja, het eerste dat echt opvalt is het gewicht. We hebben niet eerder draadloze oordopjes getest met een gewicht per oordop dat lager is dan 4 gram. 

Geluid van de Haylou GT1 Plus  

Geluidskwaliteit score: 6.5

Over het algemeen geldt de regel: hoe lichter en kleiner de oordop, hoe minder lage tonen er uit de oordop komen. En die regel houdt in principe bij elke test stand. Ook in deze test. De zware tonen en de middentonen komen niet mooi genoeg door om écht te genieten van muziek.

Natuurlijk zit het uitblijven van échte geluidskwaliteit ook verwerkt in de prijs die je (niet) betaalt. Bij het fabriceren is duidelijk gekozen voor een zeer compact formaat en een laag gewicht. Maar in dit gedeelte van de review beoordelen we het geluid en we merken op dat dat echt beter kan. 

Vergelijk dit bijvoorbeeld met de QCY T4 van ongeveer dezelfde prijsklasse. De oordopjes zijn misschien groter, ze hebben knopjes (geen touch), maar het geluid is echt een niveau hoger. Haylou GT1 Plus maakt het wel weer goed op andere vlakken. Het gewicht maakt het draagcomfort onevenaarbaar. Daarover later meer.  

Haylou GT1 review oordopjes TWS

Microfoon: kun je goed bellen met de Haylou GT1 Plus

Microfoon score: 7,5

 De oordopjes hebben beide 1 microfoon. Niet meer en niet minder dan we hadden verwacht voor de prijs. Maar de prestaties verbazen ons wel enigszins. 

De microfoon komt beter uit de test dan andere oordopjes in zijn prijsklasse. Je bent voor een beller zeer goed verstaanbaar. Er zit weliswaar een kleine echo in je stemgeluid, maar dat nemen we maar op de koop toe. Het belangrijkste is dat we heel goed verstaanbaar zijn. 

Waar de Haylou GS1 Plus écht in uitblinken is wanneer er omgevingsgeluid bij komt. Gek genoeg heeft je gesprekspartner weinig last van het geluid dat zich in je omgeving plaatsvindt. En dat is uitzonderlijk. Wij zijn in elk geval fan van deze microfoon. Zéker voor deze prijsklasse. 

 

Pasvorm: hoe zitten de Haylou GT1 plus?

De Haylou GT1 Plus zijn de kleinste én lichtste oordopjes die we tot nu toe hebben getest.

Gewicht  3,9 gram
Grootte 1x1,3x2 cm 

Door de grootte (of beter gezegd: de kleinte) van de oordopjes, zitten ze je oor haast nooit in de weg. Daarnaast leunt het oordopje niet in je oor door het super lage gewicht. Dat maakt de oordopjes écht heel comfortabel. Je hebt bijna niet door dat er oortjes in je oren zitten. Een groot pluspunt van deze Haylou GT1 Plus. 

Pasvorm: 9

Het maakt de oordopjes ook zeer geschikt voor kinderen en mensen met wat kleinere oren. 

Grootte Haylou GT1 pasvorm kleine oordopjesZie hier (in vergelijking met een usb kabel) hoe klein de GT1 Plus zijn

Bediening van de oordopjes 

De Haylou GT1 Plus hebben (net als de GT1 Pro en de GT1) touch control. De GT2 (die eerder uitkwam dan de GT1) hebben knopjes. 

Bediening: 5

Omdat de oordopjes erg klein zijn, wil je ze af en toe even beter in je oren plaatsen. Met name als je ze net in hebt gedaan. Maar als je de oordopjes één keer aanraakt, gaat je muziek op pauze. "Hé, maar dat wilde ik niet! Ik wilde ze alleen even goed in m'n oor doen" 

Haylou GT1 Plus Review

Muziek pauzeert bij eerste aanraking 

Ook als je maar 1 oordopje even aanraakt, dan gaat je muziek al ongewenst op pauze. En je kunt de functies van de touch bediening ook niet manueel aanpassen. Dat kan wel bij bijvoorbeeld veel oordopjes van QCY. 

Bij oordopjes die je maar 1 keer hoeft aan te raken om je muziek te pauzeren, krijgen we bij Eardopes veel klantvragen. Vaak begrijpt men niet dat de touch bediening is aangeraakt en denkt men dat het oordopje hapert. 

En het is jammer, want touch control kan erg handig en functioneel zijn. Maar voor ons is het een eis dat de oordopjes geen actie hebben bij het 1 keer aanraken. Denk aan de Eardopes B6 Pro. Die kun je ongeremd goed in je oor plaatsen, zonder dat je muziek op pauze gaat. 

Hoe werkt de touch control van de Haylou GT1 Plus?

Links Rechts
1x Muziek: pauze/play Muziek: pauze/play
2x Vorige liedje/filmpje
Bellen: opnemen/ opleggen
Volgende liedje/filmpje
Bellen: opnemen/ opleggen
3x Voice assist/Siri Voice assist/Siri
1 sec. Weiger inkomende oproep Weiger inkomende oproep

4+ sec.

Uitschakelen/ inschakelen Uitschakelen/ inschakelen

Volume pas je niet aan met touch

Een van de meest gebruikte acties bij de bediening is het aanpassen van het volume. En laat nu juist die bediening niet op de Haylou GT1 Plus zitten. 

Wel hebben we een workaround gevonden. Als je 3 keer op de touch drukt, gaat voice assist aan. Je zegt dan: "volume hoger" of "volume op 40 procent". Maar goed, dat kan niet in elke situatie. Als je dat namelijk in een trein doet, word je binnen de kortste keren gemeld bij de conducteur. En dat willen we natuurlijk niet. 

Verder lukt het ons niet altijd om 3 keer op de touch te drukken. Tenminste: het drukken lukt, maar we krijgen geen Siri/voice assist. Dus bij 3 keer drukken, werd het volgende nummer afgespeeld (de oordopjes dachten dus dat we twee keer hadden gedrukt). 

Haylou GT1 Plus review

Batterij: Hoe lang kan je de oordopjes gebruiken?

Haylou heeft in deze oordopjes de QCC3020 chipset ingebouwd. Dat is een goede budget chipset van Qualcomm. De chip support AptX en ACC. Maar de chipset heeft ook effect op de gebruiksduur. 

De Haylou GS1 Plus gaat namelijk zeer efficiënt om met de batterij. En dat komt door die chipset. De oordopjes hebben per stuk 43 mAh aan batterijcapaciteit. En dat is (gezien de grootte) veel. 

Batterij: 7

De meest accu verslindende activiteit - namelijk bellen - houden deze bluetooth oortjes volgens de gebruiksaanwijzing 3,5 uur vol. En dat is gigantisch lang. 

Met één lading kun je 5 uur lang muziek luisteren. Dat is langer dan al zijn broertjes (GS1 pro & GS1). Alleen de oplaadcase van de GS1 Plus (310 mAh) is kleiner dan de GS1 Pro (800 mAh). Dat betekent dat je in het totaal de Pro versie meer kunt gebruiken zonder dat je de case oplaadt. Tja, de keuze is aan jou. 

Het oplaaddoosje van de Haylou GT1 Plus is een stuk kleiner dan de (al kleine) QCY T4. En de T4 van QCY heeft dan ook 90 mAh meer batterij. 

alle onderdelen van Haylou GT1 Plus in doos unbox

Oplaadcase van de Haylou GS1 Plus

Het oplaaddoosje van de Haylou GS1 Plus heeft 310 mAh. Dat is minder dan zijn broer de Haylou Gs1 pro. Maar de GS1 Plus gaat weer een stuk efficiënter om met elektriciteit. Dat komt door de Qualcomm QCC3020 chipset. In de Pro-versie zit een Realtek chipset en die slurpt iets meer energie. 

De oplaadcase van de Haylou GS1 Plus kun je niet draadloos opladen. Maar er zijn haast geen oordopjes in deze prijsklasse (behalve QCY T2C) die wireless charging hebben. 

Hetzelfde geldt voor micro usb. We vinden het een absolute plus (what's in the name?) als de oplaadcase van oordopjes usb c hebben in plaats van micro usb. MAar micro usb is nog altijd razend populair bij oordopjes fabrikanten. Dat komt hoogstwaarschijnlijk door de kosten. Micro usb is gewoon iets goedkoper.  

Conclusie: zijn de Haylou GT1 Plus goed?

Beoordeling
Geluid 6.5
Microfoon 7,5
Pasvorm 9
Batterij 7
Bediening 5
Stabiliteit 7

 


Alternatieven

Haylou GT1 Plus vs. andere oordopjes

Met welke oordopjes wil je dat we de GS1 plus vergelijken? Laat het ons weten in de comments en we gaan ermee aan de slag.  


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog