Haylou GT2 review: Beste goedkope oordopjes?

Haylou GT2 review: Beste goedkope oordopjes?

De Haylou GT2 TWS Bluetooth oordopjes groeien in populariteit. Dat komt mede doordat het super goedkope oortjes zijn. Voor 15 euro heb je deze oordopjes al in huis. In deze review kom je erachter of de GT2 in vergelijking met soortgelijke oortjes een goede aankoop is. 

Geluid van de Haylou GT2 

De oordopjes hebben een redelijk goed geluid. Aangezien de oordopjes zo klein en licht zijn, verwacht je geen zwaar geluid. De lage tonen komen meer naar voren dan we dachten toen we de oordopjes in onze hand hadden, maar het kan absoluut beter. 

De GT2 zijn opvallend stabiel. Het geluid heeft geen haperingen. Op de verbinding is wat dat betreft niets aan te merken. We missen het écht volle geluid. Maar voor de 15 euro die je betaalt, begrijpen we dat dit het best haalbare is. 

Verpakking Haylou GT2 review Eardopes
De verpakking kwam gehavend bij ons binnen, maar de Haylou GT2 zelf waren in prachtstaat.


via Aliexpress

Microfoon: kun je goed bellen met de GT2? 

Tijdens het bellen ben je goed te horen. We hebben meerdere tests hiermee gedaan. Wel is het geluid wat platgeslagen. Maar niet storend en niet erger dan dat het normaal gesproken via een normale telefoon is.

Waar de meeste draadloze oortjes het meeste op de proef worden gesteld, is wanneer er wat omgevingsgeluid is. Dan kunnen de microfoontjes vaak het stemgeluid niet juist opvangen. Dat is bij deze Haylou GT2 ook zeker het geval. Je bent écht niet goed meer te verstaan als je in een rumoerige omgeving zit. 

Het handige aan draadloze oordopjes is juist dat je met mensen kunt bellen en tegelijkertijd bezig kunt blijven. Je wordt niet letterlijk aan het lijntje gehouden ;) Maar met deze Haylou GT2 kun je niet tijdens het telefoneren de afwas doen, stofzuigen of gaan fietsen. Want dan raakt je gesprekspartner al snel geïrriteerd.

"Wat hoor ik allemaal?!"

Sowieso merken we dat bluetooth oordopjes wat minder goede microfoons hebben. Ook het duurdere segment van 100 euro en duurder. Heb jij oordopjes met een mega goede telefoon? Laat het weten in de reacties hieronder. 

Bediening van de oordopjes

Knopjes. De Haylou GT2 heeft geen touch control, maar knopjes op de oortjes. En dat is een logische keuze. Ze hebben toch ergens moeten bezuinigen in de productie om aan de goedkope prijs te komen. En eerlijk gezegd zijn wij best fan van oordopjes met knopjes. Knopjes laten je namelijk nooit in de steek. Touch control wel. 

Haylou GT2 oordopjes knopjes tws eardopes
De knopjes werken prima en logisch.

De verschillende bedieningen die achter de knopjes zitten zijn logisch en handig. Zie hier een opsomming.

Bediening: muziek en video

  • 1x links of rechts = pauze
  • 2x links = vorige nummer
  • 2x rechts= volgende nummer
  • 3x links = voice assist/siri

Bediening: bellen

  • 1x links of rechts = opnemen of ophangen
  • 1,5 seconde indrukken = oproep weigeren

Oplaaddoosje: knap werk

kabeltje in doosje van Haylou GT2 oordopjes review
Hier zie je goed hoe de kabel is verwerkt in het doosje. Handig!

Wij zijn fan van het oplaaddoosje van de Haylou GT2. En we kunnen heel wat redenen opnoemen waarom het doosje écht het verschil maakt. 

Reden 1:
Het kabeltje zit verwerkt in het doosje. Je hoeft dus nooit na te denken over een usb-c (of nog erger: micro-usb) kabeltje dat je moet meenemen. Je plugt deze oplaadcase overal in wanneer jij het wilt. En het usb kabeltje dat aan het doosje vast zit, is dubbelzijdig. Dus het maakt niet uit hoe je hem in je usb aansluiting plugt, het werkt altijd. Zo makkelijk kan het zijn!

Reden 2:
Het doosje is mooi compact. Namelijk 3x7cm. Bovendien is het doosje super licht. 

Reden 3:
Ondanks de voorgaande 2 redenen hebben de makers het tóch voor elkaar gekregen dat ze 380 mAh hebben verwerkt in het doosje. Dat is meer dan we hadden verwacht. Je kunt dus 4,5 keer de oordopjes gebruiken tot ze helemaal leeg zijn. Wat dat betreft heet Haylou het goed voor elkaar.

Nadeel:
Heeft het doosje ook een nadeel? Ja, er zit geen sluitklepje op het oplaaddoosje van de Haylou GT2. Dan zou nog een mooie toevoeging zijn. Hoewel dat misschien een persoonlijke voorkeur is. 

Kabel in doosje Haylou TWS GT2 oordopjes review

Batterij: Hoe lang kan je de oordopjes gebruiken?

In het doosje zit 380mAh. Dat is een stuk meer dan we dachten toen we het oplaaddoosje in de hand hadden. De oordopjes zelf hebben 40mAh aan batterijcapaciteit. Je kunt dus 4,5 keer met 1 vol oplaaddoosje de oordopjes laden. 

En met 1 volle lading kun je 4 uur lang de oordopjes gebruiken. En dat is wat ons betreft een zeer goede prestatie voor oordopjes van 15 euro.


via Aliexpress

Conclusie: Zijn de Haylou GT2 de beste goedkope oordopjes?

Voor 15 euro zijn de Haylou GT2 best een goede aankoop. Prima oordopjes als je niet super kritisch bent op de kwaliteit. Maar als je nét even een hoger bedrag uitgeeft voor je oordopjes, dan kom je al in een aanzienlijk beter segment. Bepaalde oordopjes van QCY zijn beter. 


Alternatieven: Wat zijn de beste Haylou GT2 alternatieven?

Haylou GT2 alternatievenDe Haylou GT2 (helemaal onderaan) gaat de strijd aan met alle andere oordopjes

Voor 15 euro zijn dit wel een van de betere oordopjes die je kunt kopen. Maar voor iets meer geld heb je ander soort oordopjes die wat ons betreft net beter zijn. Zie hier een aantal voorbeelden. 

Haylou GT2 vs. QCY T4

De QCY T4 heeft beter geluid dan de Haylou GT2. De T4 zijn weliswaar ietsje groter, maar daar krijg je een beter geluid voor terug. Met name de lage tonen zijn iets beter. De knopjes bedienen bovendien beter omdat ze de gehele oordop beslaan. Bij de Haylou GT2 is het knopje kleiner en moet je iets harder drukken. Verder hebben ze dezelfde chipset. Bovendien kun je bij de T4 gebruik maken van een handige app van QCY. Máár de QCY T4 heeft geen eigen kabeltje dat vast zit aan de oplaadcase. 

Bekijk de QCY T4 review van Eardopes

Haylou GT2 vs. QCY T5

De QCY T5 is qua vorm compleet anders. Ze zijn namelijk langer, dus misschien is dit geen geweldige vergelijking. Maar ook hier is het geluid een stuk beter. Een groot voordeel van de Haylou GT2 is juist dat ze kleiner zijn en dat de case een geïntegreerd kabeltje heeft. 

Bekijk de QCY T5 review van Eardopes

Haylou GT2 vs. oordopjes van de Action

Wij hebben de oordopjes met bluetooth die ze bij de Action verkopen getest en voor 15 euro heb je aan deze Haylou GT2 meer kwaliteit dan dat je krijgt voor de draadloze oordoppen van de Action. 

Bekijk de review over oordopjes van Action

 


via Aliexpress


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog