Review: Draadloze Oordopjes van Action

Review: Draadloze Oordopjes van Action

Als je goedkope draadloze oordopjes of speakers wilt kopen, dan ben je bij de Action bij het juiste adres. Het is natuurlijk fijn dat de Action oortjes voor een laag bedrag over de toonbank laat gaan. Maar heb je ook góede oordoppen als je bij de Action koopt? Dát zochten wij uit. We kochten 3 setjes en geven onze eerlijke mening. En 1 ding is zeker: we stonden versteld! Maar of dat positief is, dat lees je in dit artikel.

Action: Deze goedkope oortjes hebben we getest

Pulsar Bluetooth €6,95
Pulsar Bluetooth Sport €7,95
Grundig Bluetooth Stereo €8,95

 Action oordopjes draadloos goedkoop


Pulsar Bluetooth

 Cijfer: 4 (van 10) € 6,95

Pulsar bluetooth oordopjes van Action goedkoop review

Tja de prijs is natuurlijk ongelofelijk laag. Dit zijn denk ik wel de goedkoopste draadloze oordopjes die je kunt kopen in Nederland. Maar om maar direct met de deur in huis te vallen: sla deze versie maar over. Koop liever de duurdere van de 3 versies die we kochten. 

Geluid

Het geluid heeft geen diepgang. Maar we willen de oordopjes wel eerlijk beoordelen op de prijs die je betaalt. Je zou eventueel kunnen zeggen dat de oordopjes misschien leuk zijn voor kinderen. Maar ook daar zijn veel alternatieven voor van een dergelijke prijs. We schreven eerder een artikel over 

He bah. De Pulsar Bluetooth oordopjes te koop bij de Action zijn erg slecht. Natuurlijk kan je voor 7 euro niet verwachten dat oordopjes echt goed zijn. Maar dit slaat echt alles. 

❣️ Onze tip: goedkoop is duurkoop. Betaal iets meer (tussen de 30 en 50 euro) en je haalt echt fantastisch geluid in huis. Veel beter dan oordopjes van rond de 10 euro.

👉Bijvoorbeeld bij Aliexpress (tot 30 euro)
👉Of bij Bol
👉Of ga voor echte kwaliteit bij Eardopes (tot 50 euro)
Irritant

Er zit een soort controle paneeltje in de vorm van een blok aan de verbindingsdraad. Verbindingsdraad? Ja, verbindingsdraad. Er zit een draad tussen de 2 oordopjes. Het gaat dus niet om volledig draadloze oordopjes.

Pulsar oordopjes action review van Eardopes

En dat is op zich natuurlijk geen probleem. Sterker nog: het is logisch voor zulke goedkope oordopjes. De pairing techniek die 2 volledig draadloze oortjes met elkaar verbindt, is een dure techniek. Dus prima dat ze het met een onderling draadje hebben opgelost. 

Maar het irritante is dat er een gewichtig blokje aan de draad hangt. Die hebben  ze niet in het midden gepositioneerd. In dat geval zou je de oordopjes nog als een burgemeestersketting kunnen dragen.

Nee, ze hebben het mengpaneeltje aan de rechterkant van het midden geplaatst. Dat maakt deze goedkope oordoppen van de Action super irritant en eigenlijk onmogelijk om te dragen op de lange termijn. 


Pulsar Bluetooth Sport

 Cijfer: 5 (van 10) € 7,95

Pulsar sport bluetooth oordopjes van Action

Dit zijn de oordopjes waar we niet al te hoge verwachtingen van hadden. Het zijn oordopjes van Pulsar. Het bedrag dat we betaalden voor deze oordopjes was: 7,95 euro. Ongelofelijk dat je voor zo'n bedrag oordopjes kunt kopen. 

Sport

De oordopjes zijn gemaakt voor het sporten. Vandaar de ze een beugeltje hebben die in je oorschelp schuift. En dat zit verrassend comfortabel.

Maar het verbindingsdraadje tussen de oordopjes maakt ze wat ons betreft ongeschikt voor het hardlopen. De draad stuitert bij elke stap op je lichaam en dat is vervelend.

action pulsar sport draadloze oordopjes van action kopen review eardopes bluetooth

Voor de sportschool zijn deze draadloze oordopjes van Action beter geschikt. Daar is het minder vervelend dat er een tussendraad tussen de oordopjes zit. De oordopjes hebben goede passieve geluidsonderdrukking. Dat wil zeggen: als je ze in hebt, hoor je niet super veel van wat er om je heen gebeurt. Handig als je het gedreun van de muziek in de sportschool niet wilt horen. 

Geluid

Het geluid van deze oordopjes is uitzonderlijk goed. Tenminste: voor 7,95 euro is het geluid goed. We hadden geen bas verwacht en we kregen wel wat bas. We hadden geen middentonen verwacht en die kregen we wel in alle redelijkheid. De kwaliteit van het geluid is hoger dan we hadden verwacht voor de 7,95 die we hebben betaald. 

Wel moet gezegd worden dat je voor 20 euro zó veel beter geluid krijgt. Natuurlijk is dat logisch, maar we willen het toch even vermelden. We maakten een vergelijking van alle QCY-oordopjes. De kwaliteit van die oordopjes voor 20 euro meer is zó veel beter. Én je hebt geen tussendraadje. We kunnen niet in iemands portemonnee kijken, maar als het éven kan.. Ga dan voor dergelijke oordopjes.  


Grundig Bluetooth Stereo

 Cijfer: 6 (van 10) € 8,95

Grundig draadloze oordopjes van Action

Dit is de duurste versie van de drie. Duurste.. Voor nog geen negen euro heb je deze draadloze oordopjes in je oren. Ook hier gaat het om 2 'draadloze oordopjes' met een tussendraad. 

Geluid: beste van de 3

Van het geluid staan we eigenlijk wel te kijken. Redelijk goed voor de 9 euro die je betaalt.

Grundig action oordopjes review eardopes

Degelijkheid: de draad trek je zo kapot

De platte kant van de draad tussen de oordopjes is super dun. En wel zó dun dat als je even goed eraan zou trekken, de draad knapt. Althans zo voelt het.  

Op de draad tussen de draadloze oordopjes is flink bezuinigd. We hebben écht het idee dat als je even de twee goedkope oortjes uit elkaar trekt, dat het draadje knapt. 

Gewichtig blok hangt vervelend

Het blok waarmee je deze Action oordopjes (te zien in de hand op de bovenstaande foto) is zwaar. Ook hier zat dat net een stukje naar rechts waardoor het blok vervelend hangt aan één kant van het tussenkoord. En daardoor hangt al het gewicht van het blok aan één oordopje.

Het is geen wonder dat dat oordopje (rechts) steeds uitvalt. Ook gaat het koord als een soort schommel steeds heen en weer schommelen. Dat voel je terug in je oor. Super onhandig en daarmee onmogelijk om iets langer met deze Action oordoppen rond te lopen.


Conclusie

De beste 'draadloze' oordopjes die je bij Action kunt kopen zijn de oordopjes van Grundig. Een grote ergernis is wel dat het gewicht van het bedieningspaneeltje aan de rechterkant van het draad zit. Daardoor hangt het gewicht aan één oor.

Als het lukt om nét even wat meer geld uit te geven, is dat zéker de moeite waar. Kijk dan eens verder in onze artikelen. Die zitten namelijk vol met goede tips over kwalitatief hoogstaande oordopjes voor een lage prijs. Denk bijvoorbeeld aan de beste oordopjes tot 50 euro die we hebben getest. Het mooie is dan ook dat ze écht draadloos zijn.

Oordopjes hóeven echt niet duur te zijn om goed geluid te geven. Maar je zult voor écht goede oordopjes toch zo'n 15 euro meer moeten betalen. Maar van die keuze krijg je zeker geen spijt. 

Heb je een suggestie of een opmerking? Laat het ons hieronder weten. Wij reageren altijd. En vaak passen we de inhoud van een artikel aan als je een goede toevoeging hebt. Dus twijfel niet en laat een leuk bericht achter. 


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog