Spotify geluidskwaliteit stream high quality hoge kwaliteit instellen blikkerig

Zo benut je de volle 100% geluidskwaliteit van je draadloze oordopjes

Soms krijgen we te horen dat de geluidskwaliteit van oordopjes niet voldoet aan de verwachtingen. De overgrote meerderheid van de klachten gaan in werkelijkheid om de instellingen en niet om de hardware. Geen nood: we leggen je precies uit hoe je de geluidskwaliteit van je oordopjes voor de volle 100% benut. Dan zul je merken dat het geluid scherp of blikkerig klonk door de instellingen.

 

Het probleem kort uitgelegd

Om de volle 100% van de geluidskwaliteit van oordopjes te gebruiken, moet de input ook 100% zijn. Als je device (telefoon, computer, laptop of tablet) een signaal van bijvoorbeeld 70% geluidskwaliteit uitzendt, dan komt er ook 70% van de kwaliteit uit je oordop. 

🔇Heb je het probleem dat één oordopje minder geluid geeft? Dat is een ander probleem. Bekijk dan onze handige uitleg om je oordopjes weer gelijk volume te geven.

We leggen je in deze blog (waar je nu bent) uit hoe je jouw oordopjes voedt met 100% geluidskwaliteit.

geluidskwaliteit spofity

Vergelijk het met een telefoon. Als je met iemand belt en diegene heeft oordopjes met een superslechte microfoon, dan komt het geluid ook niet super helder en gedetailleerd bij je binnen.  

Oorzaken slecht geluid van oordopjes

Het feit dat er slecht geluid uit de speakertjes van je oordopjes komen, kan meerdere oorzaken hebben. Maar het aller belangrijkste is dat je nagaat of het signaal dat je device naar je oordopjes verstuurt, zo hoog mogelijk is. Controleer dus:

  • de kwaliteit van het signaal dat je afspeelt.

Meestal is Spotify het programma waarmee onze gebruikers van oordopjes muziek afspelen. En juist in dat programma zitten een aantal data savers. 

geluidskwaliteit oordopjes spotify high quality stream

Spotify: Zo zet je het geluid op de hoogste kwaliteit

In Spotify zitten dus allemaal data savers. Dat is omdat veel mensen niet willen dat hun data wordt verbruikt door het luisteren van muziek. 

Vandaag de dag hebben veel mensen onbeperkt internet. Dus die toepassing wordt minder relevant. Bovendien kun je liedjes downloaden. 

Data saver

De data saver zorgt natuurlijk dat je muziek wordt gecomprimeerd tot een file dat klein is (zodat het weinig data kost om te streamen) en daardoor in kwaliteit achteruit gaat. Je kunt nóg zulke goede oordopjes hebben.. Zelfs oordopjes van 200 euro of meer. Maar het geluid (zoals we eerder uitlegden) is zo goed als de kwaliteit die het device uitzendt. Dus als je device een gecomprimeerde versie van 50% van de grootte van het origineel uitzendt, klinkt het de helft zo goed in je oor. 

Zo zet je de data saver uit:

  1. Ga naar de settings in Spotify (klik op het tandwieltje op je home scherm). Zorg daar dat je de data saver hebt uitgeschakeld zoals in het onderstaande screen shot. 
    Spotify geluidskwaliteit data saver
  2. Zorg daarna dat je onder Music Quality (of geluidskwaliteit/ kwaliteit muziek) 'Very High' kiest. 
    Bij 'Download' kun je ook voor 'Very High' kiezen. Ik zelf download geen muziek, maar als je dat wel doet (en je wil de beste kwaliteit horen) kies dan voor 'Very High'. 
    Geluidskwaliteit Spotify high quality

Zo heb je ervoor gezorgd dat je in elk geval vanuit je device de beste geluidskwaliteit naar de oordopjes stuurt. 


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog