Welke fake Airpods Pro zijn het beste? (i900000 pro, i300000 pro en HOCO ES36)

Welke fake Airpods Pro zijn het beste? (i900000 pro, i300000 pro en HOCO ES36)

De Airpods Pro zijn erg goed, maar ook extreem duur (€250). Logisch dat een alternatief voor de dure Airpods steeds populairder wordt. Via Aliexpress en andere websites worden veel namaak Airpods Pro aangeboden. Ze hebben gekke namen zoals: i900000 pro. Als je in het wilde weg een aankoop doet, is de kans groot dat je je geld verspilt. Maar geen nood! Wij hebben er veel getest en laten je in dit artikel weten waar je op moet letten en welke Airpods Super Copy 3 je het beste kunt kopen. En nog beter nieuws: de best geteste nep Airpods Pro waren 33 euro en zijn nu 15 euro. 

Koop je liever nep Airpods 2? Daarover schreven we ook een vergelijkingsartikel.

Namaak Airpods Pro: i900000 pro, i300000 pro of de HOCO ES36

De i900000 pro, de i300000 pro: je kunt wel zien dat ze in China graag de puntjes op de i zetten! Want we kenden die i-nummers al bij de fake Airpods van de eerste en tweede generatie. Denk aan: i12, i30, i500 en i600.

Het is puur ontstaan doordat mensen graag een herkenningspunt hebben. En tegelijkertijd mogen fabrikanten en Chinese verkopers niet de woorden 'fake Airpods' 'Airpods clone' of 'neppe Airpods' gebruiken in hun advertenties.

In een eerder artikel toonden we al aan dat als je 10 verschillende versies van de i10 koopt, je 10 verschillende oordopjes koopt met verschillende kwaliteit. Het nummer is geen merknaam of typenummer. En zeker geen garantie tot succes.

Kortom: focus niet op de i-nummers. Maar kijk liever welke exacte versie door een site met redactie is getest. En koop via hun link. Dan weet je tenminste welke versie goed is en dat je exact die versie koopt. 

Sommige i900000 pro zijn zeer goed

Airpods pro van Aliexpress i900000 pro

6 van de 9 Airpods Pro die wij kochten en testten droegen de naam i900000 pro. Blijkbaar is dit een nummer dat veel wordt gebruikt door verkopers. Maar zoals we al hadden verwacht: alle 6 de i900000 pro's waren verschillend. Vandaar onze eerdere tip: laat de nummers los. 

80% van alle i900000 pro zijn dramatisch
De meeste i900000 pro's waren slecht en sommige waren zelfs dramatisch. 2 van de 6 zijn stukken beter. Met name de lage tonen kwamen daar goed door. En (heel belangrijk) ze hadden geen errors of defecten. Want: man, wat hadden veel versies een frustrerende error. Daarover later meer. 

Noise cancelling werkte niet
Toevallig beschikte de 2 goede i900000 pro's over noise cancelling. Maar zoals eerder toegelicht: dat heeft in dit geval geen enkele meerwaarde. Als je de noise canceling inschakelt, hoor je een geluidje, maar er verandert niets. De omgevingsgeluiden hoor je nog evenveel als daarvoor. 

Welke namaak Airpods Pro van Aliexpress zijn het beste: de review van fake Airpods Pro

Geweldig geluid!
Wel viel bij beide versies meteen op dat het geluid zeer goed is. Prachtige lage tonen. Zelfs zo goed dat je je echt afvraagt hoe ze zó goedkoop (iets meer dan vijftien euro) kunnen zijn.

 • Zeer goed en stabiel geluid (echt belachelijk voor de prijs)
 • Goede microfoon
 • Mooie afwerking van het materiaal
 • Beschikte over alle functies met een iPhone: Pop up, GPS, naam wijzigen

Wij kochten onze versie van de oordopjes hier:

De Hoco ES36 is niet zo goed als we dachten

We waren hoopvol over de Hoco ES36. Die word veel gekocht en we hebben er een paar lovende reviews over gezien. Maar goed, je weet nooit of reviewers zo onafhankelijk zijn als wij. Op de belangrijkste punten lieten de Hoco ES36 het afweten.

 • Weinig lage tonen
 • Zeer slechte (doffe) microfoon
 • Niet functionerende noise cancelling
 • Het ijzeren ringetje aan de onderkant
 • Het witte staafje onder de oortipjes

De laatste 2 nadelen hebben we bovenin dit artikel al toegelicht. Belangrijker is: het geluid was gewoon niet goed. En het geluid is toch wel het aller belangrijkste dat een namaak Airpods Pro moet hebben.

Waar moet je op letten als je namaak Airpods Pro koopt?

Er zijn twee dingen waar je op moet letten. We hebben 14 verschillende setjes uitgetest en dit zijn de twee aspecten waar je slechte versies van namaak Airpods Pro op kunt herkennen. 

 1. Haal de witte siliconen oortipjes er eens af. Het verbindingspunt onder de die tipjes moet vlak zijn. Veel namaak Airpods Pro hebben onder dat oortje een wit staafje. Dat is goedkopere techniek en dat is een teken dat de rest van de oordopjes ook niet van hoge kwaliteit is.
 2. Het onderste gedeelte van de oordopjes is ook een gedeelte waar je kwaliteit van 'troep' kunt onderscheiden. Is dat gedeelte mooi afgevlakt? dat is een goed teken. Of is het een ijzeren dopje/ringetje dat onderaan de oordop zit vastgemaakt? Dat is een slecht teken. De kwalitatief betere versies hebben altijd een wit afgewerkte onderkant. Let daar dus op.

Die 2 voorbeelden laten we nog even zien met een foto. 

Airpods Pro namaak werken niet kapot slecht
Je ziet op het bovenstaande plaatje het goede voorbeeld. Wit afgevlakte afwerking aan de onderkant (rechts). Ook zie je een een rond zwart plaatje (links) waar het oortje aan vastklikt. Bij de slechtere variant zie je daar dus een uitstekend wit hulsje.

Goede en slechte namaak Airpods Pro van Aliexpress
Hier zie je goed dat de onderkant mooi is afgevlakt. Bij slechtere versies zie je hier een ijzeren ringetje.

Dit zijn niet eens 2 aspecten van de oordopjes die zelf de kwaliteit van het geluid of de microfoon direct verbeterden, maar we zagen wel een duidelijk patroon. Als de oordopjes die twee eigenschappen niet hadden, dan waren het vaak ook geen goede oordopjes kwa geluid. Daarom zijn dit 2 handige punten om te checken.

Fake Airpods Pro met noise canceling (ruisonderdukking)

ANC (Active Noise Cancelling) is een techniek waarbij je geen omgevingsgeluid meer hoort. De Airpods Pro hebben deze techniek. Die techniek is duur. Tegelijkertijd wil een koper steeds vaker dat oordopjes deze techniek hebben.

De makers van de neppe Airpods Pro proberen dit natuurlijk in hun product te verwerken. Juist omdat er vraag naar is. Maar noise cancelation is een dure techniek. Zo duur dat het niet goed past in een product van ongeveer €15.

Nep Airpods = nep noise cancelling
Daarom passen de fabrikanten een truc toe: ze bouwen de goedkoopste techniek van noise canceling in jouw Airpods Pro alternatief. Zo kunnen ze wél de populaire term 'noise canceling' in hun advertentie zetten en toch nog een goedkope versie aanbieden. En als je het product thuis in je oren hebt, merk je dat de geluidsonderdrukking haast niet werkt. 

Onze tip: focus niet op noise canceling bij namaak Airpods Pro

De nep Airpods Pro met ruisonderdrukking waren zeker niet de beste oordopjes die we hebben getest. Wij hebben liever Airpods Pro met goed geluid en zonder noise cancelling dan andersom. Daarbij hebben we niet één versie getest met echt goede geluidsonderdrukking. Bij alle versies, konden we geen verschil merken als we de ANC (active noise cancelling) aanzetten of uitzetten. Kortom: je maakt dan je keuze op een feature die in werkelijkheid helemaal niet werkt. Het is maar goed dat je ons artikel hebt gelezen.

Meest voorkomende problemen van namaak Airpods Pro

Er waren 2 errors die bij veel Airpods Pro voorkwamen. 

 1. De in-ear sensor ging om de haverklap af. Daardoor hoor je steeds een *bleep* geluid en daarna stopt de muziek ermee. Er is haast niets frustrerender dan wanneer de oordopjes zonder enige aanleiding een geluid maken en dan op play/pauze gaan. We konden die versie wel uit het raam gooien!
 2. Bij 2 van de 14 oordopjes was het geluid aan één kant harder dan de andere kant. Als je zo'n setje treft, kun je ook geen kant op. En als je de verkoper in China hierop wijst dan zeggen ze: 'Can you make a video for prove?' Dat maakt alles nóg frustrerender. Want hoe kun je een filmpje maken van oordopjes waarbij het geluid aan één kant harder is dan de andere? Wat dat betreft kun je beter bij Eardopes je oordopjes kopen. 30 dagen retourtermijn en elke dag van 8:00 tot 23:00 klantenservice. 

Conclusie

Natuurlijk hebben we in dit artikel veel voorbeelden van neppers die niet goed zijn. Maar laat je niet uit het veld slaan! Sommige versies waren echt hartstikke goed! De beste versie die we hebben getest is deze i900000 pro. De verzending was bovendien redelijk snel (niet zo snel als bij Eardopes natuurlijk). Je koopt de i900000 pro hier: 

Je kunt niet op basis van een i-nummer kiezen welke oordopjes je koopt op bijvoorbeeld Aliexpress. Want -zo toonden we in dit artikel aan- als je 10 keer de i900000 pro bij verschillende verkopers koopt, krijg je 10 verschillende versies binnen. Je kunt dus 3 dingen doen.

 1. Je kunt zelf op ontdekking gaan. Het proces is hartstikke leuk. Maar het kan je een geld kosten, doordat je 3 of 4 keer een miskoop doet. Bovendien moet je steeds minimaal twee weken wachten tot je oordopjes er zijn. 
 2. Wij hebben stap 1 al voor jou doorlopen. Van de 10 setjes was 80% van zeer lage kwaliteit. Als je niet een miskoop wilt begaan, kun je de i900000 die wij kochten kopen. Dan weet je dat je een goede versie koopt. 
 3. Je koopt je oordopjes bij Eardopes. Dan heb je je oortjes binnen 2 dagen in huis en je hebt alle voordelen van een Nederlandse webshop: klantenservice & 30 dagen retourtermijn. Bovendien koop je een eerlijk product. En die lijkt dan wellicht niet 1 op 1 op de Airpods Pro, maar de kwaliteit is wel gegarandeerd.

  Anderen bekeken ook:

  Terug naar blog