OneMelon Drops Review oordopjes

OneMelon Drops review: Klein maar krachtig

De OneMelon Drops zijn een van de kleinste oordopjes die we getest hebben. En misschien ook wel de beste die we hebben getest. Wat is er zo goed aan deze draadloze oordopjes? En wat is niet goed aan deze oordopjes? Je komt erachter in deze review.

Voor- en nadelen

Dit zijn de voordelen en de nadelen van de OneMelon Drops. Zo kun je direct zien of deze oordopjes voor jou geschikt zijn. 

Voordelen  Nadelen

✔️ Mooie kleine pasvorm
✔️ Indrukwekkend gebalanceerd geluid
✔️ Goede microfoon
✔️ Draadloos laden
✔️ Sleepmode

❌ Klein formaat: kleine concessies
❌ Niet de best geteste ANC

Om je zo snel mogelijk van dienst te zijn, beginnen we met de conclusie van deze oordoppen. Bekijk onze conclusie over de OneMelon Drops:

✅Conclusie van deze review over de OneMelon Drops

De OneMelon Drops zijn zeer goede kleine oordopjes. Ze blinken enorm uit in pasvorm, geluid en microfoon. Zeer geschikt als je kleine oortjes hebt. En het geluid is indrukwekkend: gebalanceerd en geen overmatige bass. De microfoon is ook goed (met ENC). Koop je oordopjes puur voor de ANC? Dan zou ik andere oordopjes kopen. De ANC werkt (ongeveer 28dB filtering van omgevingsgeluid), maar is niet de hoofdreden om deze oortjes te kopen. De slaapfunctie is ook mooie toevoeging. En de game mode ook (als je bijv. een spelletje speelt of een video kijkt op je telefoon). Dan heb je namelijk vrijwel geen vertraging tussen beeld en geluid. Al met al behoren de OneMelon Drops tot de beste oordopjes die we getest hebben.

Specificaties OneMelon Drops

  • Prijs: ~100
  • Chipset: yyyy
  • Codec: AAC +
  • Bluetooth: 5.2
  • Bereik: 10m
  • Batterij doosje: 250mAh
  • Batterij oordopje: 35mAh
  • Kabel: usb c
  • Waterdicht: IPX4

Kleine pasvorm, dus. En daarvoor is een kleinere batterij nodig. En toch is de gebruiksduur prima. Maar de muzikale specs zijn ondanks het kleine formaat wel indrukwekkend. Ze beschikken ook over de betere codecs voor optimaal geluid. Én bluetooth 5.2! 

Geluid van de OneMelon Drops

De middentoon. Dat is de eerste toon waar ik mijn oor op toespits als ik een set oordoppen in m'n oor doe. Is die aanwezig? Dat vind ik belangrijk.

En ja: de middentoon is ruim aanwezig. Bij het eerste liedje dat ik aanzet (en ik twijfel een beetje of ik wel durf te vertellen welk liedje dat was) kreeg m'n gezicht direct een positief verraste uitdrukking. Dat klinkt verrassend goed

Geluidskwaliteit score: 9

Lekker vol. Niet te vol. Geen subwoofer en geen overdreven bass. Maar de bass is wat mij betreft precies zo aanwezig zoals het zou moeten. 

Onemelon Drops cactus plant tafel oordopjes klein

Hou je van subwoofer geluid? Ben je een bass head? Dan kan je deze oordoppen overslaan. Wil je dat elke toon in het spectrum aan bod komt? Ik beweer altijd bij hoog en laag dat dat het beste is.

Dan zit je bij de OneMelon Drops precies goed. Je hoort een mooie volle bass, maar geen overmatige woofer in je oor. In het Spaans noemen ze dat 'al punto' als het om eten gaat. De kok maakt dan een rondje met z'n duim en wijsvinger en z'n mond gaat ook in de vorm van een rondje staan: "al puntooo."

🤳Wil je geluid zonder vertraging? De OneMelon Drops hebben een game mode. 3 keer tikken op je oordop en de game mode wordt ingeschakeld. Je hebt dan geen vertraging tussen beeld en geluid. 

Maar goed, de OneMelon Drops. Daar waren we. Nou het mooie is: ik heb deze OneMelon oortjes meegenomen naar Gran Canaria. Dat is het voordeel als je een Eardopes reviewer bent.

Je kunt kiezen welke oordoppen meegaan met vakantie. Ik heb ze tijdens m'n reis volledig getest. Nu snap je ook mijn vorige passage over de Spaanse kok beter. 

Onemelon drops oordopjes klein

Terug naar de OneMelon Drops nu!  

Staat de AAC wel aan? AAC is een codec (waar de oordoppen over beschikken) die een kwalitatief hoogwaardigere overdracht van geluid mogelijk maken. Nee! Ze staan nog op SBC. 

AAC en SBC OneMelon Drops

Bij veel telefoons staat de bluetooth standaard op de SBC codec en niet op AAC. Ik raad je aan om het geluid op AAC te zetten. Dat maakt het geluid een stuk beter.

Conclusie is: het geluid is mooi gebalanceerd en dus uitstekend.

Microfoon: kun je goed bellen met de OneMelon Drops

Soms wil je naast al dat muziek luisteren ook met je vrienden of familie bellen. Of (bij hoge uitzondering) met collega's. Over collega's gesproken: het is ook wel handig om te testen of je aan online meetings kan deelnemen met de OneMelon Drops. En (je raadt het al) ik heb een paar inspirerende meetings gehad met de OneMelon Drops. 

We zijn een van de weinige reviewers die ook de microfoon testen. Misschien doen andere reviewers het niet omdat het veel werk is. Maar wij vinden het juist een onderschat aspect van oordoppen. Super belangrijk dat een oordop een goede mic heeft.

Beluister hier hoe de microfoon van de OneMelon Drops klinkt.

Verbinden met m'n laptop ging goed. Dat is nog weleens een uitdaging, namelijk. Maar met deze oordoppen ging dat prima. Kijk maar: 

OneMelon Drops op Laptop

M'n laptop vond ze direct nadat ik de oplaadcase opende. Dan gaan de oordoppen namelijk in de pairing modus (ze zoeken dan naar verbinding). 'Klik'. En ze waren verbonden. 

Daarna moest ik nog even m'n oordopjes selecteren om te gebruiken als audio uitvoer (output). 

Selecteer output audio voor oordopjes

En dan kun je ze gebruiken. In Teams zal nu ook je microfoon van de oordopjes te horen zijn in je meetings. Echt prima oortjes om deel te nemen aan online meetings. 

Overigens is het wel belangrijk dat je laptop een goede bluetoothverbinding heeft. Het komt voor dat laptops dat namelijk niet hebben. "Hoe moet ik weten of ik een laptop heb met toereikende bluetoothverbinding?" Ik hoor het je denken.

Maar ik zou gewoon de proef op de som nemen en dan kijken of het allemaal soepel verloopt als je connect met je laptop. Zo niet: geen ramp. Dan moet je een bluetooth adaptertje kopen die via usb in je laptop gaat. Dan is het opgelost. Dan verbinden vrijwel alle oordopjes goed met je laptop. 

Oplaadcase OneMelon Drops

De OneMelon Drops heeft dus een prima microfoon. Beter dan de grote range van oordopjes van 20 tot 60 euro. Minder goed dan de oordoppen van 150 euro +. 

Microfoon score: 8

Het is fijn dat de microfoon van de Drops ENC hebben. Daardoor hoort je gesprekspartner minder omgevingsgeluid. 

De transparency mode: als je daar eenmaal aan gewend bent, dan wil je niet meer anders. Je hoort daarmee namelijk ook goed je eigen stem tijdens het praten.

Kortom: prima mic. Goed geschikt voor bellen en online meetings.

🎤 Benieuwd naar de oordopjes met de beste microfoon? We maakten een vergelijking met alle geluidsfragmenten.  

Pasvorm: Hoe zitten de OneMelon Drops

Hadden we al gezegd dat de OneMelon Drops de kleinste oortjes zijn die we in ons hand hebben gehad?

Het is echt bizar hoe mooi compact deze oordopjes zijn. En dat maakt ze extra geschikt voor mensen met kleine oren of een kleine gehoorgang. Sterker nog: ze staan op nummer 1 in onze lijst met beste oordopjes voor kleine oren.

De enige redacteur van Eardopes die telkens het probleem had dat oordopjes te groot waren, heeft namelijk alle oordoppen getest. Welke bleef wél zitten? En met welke oordopjes kon ze met zekerheid de straat op zonder dat ze steeds bang was dat de oordoppen uit haar oor vallen? Dat heeft ze getest:

Kleine oortjes OneMelon Drops

En je ziet dat de OneMelon Drops veel beter in het oor passen. De rest kan volgens onze collega elk moment uitvallen. En dat is niet fijn. 

Met name voor mensen met een kleine gehoorgang zijn dit de beste oordopjes die je kunt kopen. 

Verschillende maten zitten in de verpakking. Dus ook als je oren van normale grootte hebt, dan kun je deze oordoppen prima gebruiken.

Pasvorm score: 10

De pasvorm is dus de beste die we hebben getest. Zeker voor kleine oortjes. Ook mooi is dat er een earfin op de oordop zit. Dat is een uitsteekseltje. Zie hier:

Earfin OneMelon Drops

Wat ook enorm bijdraagt aan het draagcomfort (no pun intended) is het lage gewicht. De oordop weegt 3,2 gram. Wat? Ja echt waar. 3.2 gram.

Normaal gesproken zijn oordoppen zo 5 gram. En de zwaardere oordoppen wegen rond de 7 gram. Maar deze oordopjes wegen dus 3.2 gram.

En het is knap dat al die features en de geluidskwaliteit van de OneMelon Drops zijn verwerkt in die 3,2 gram. Het is ook wat onwerkelijk. Als je de oordoppen in je hand houdt, dan denk je: "oke prima, heel licht, maar dat kan niet veel soeps betekenen voor het geluid. En qua features zal het ook wel meevallen."

Maar dan lees je de verpakking. "Hmm ENC, ANC, transparency mode." En dan doe je ze in. "Hmm dat is verrassend goed geluid." Zo ging het een beetje bij mij. En toen nam ik ze mee voor deze review op vakantie naar Gran Canaria:

OneMelon Drops Gran Canaria

En vanaf dat moment was de vriendschap tussen mij en de Drops vereeuwigt. Fijne oordoppen om mee te nemen op vakantie.

ANC: Hoe goed is de noise cancelling?

De oordoppen hebben ANC. Dat staat voor active noise cancelling. Ook wel ruisonderdrukking (in het Nederlands).

Benieuwd wat noise cancelling is? Bekijk onze uitleg over ANC.

De active noise cancelling van de OneMelon Drops heb ik getest in het vliegtuig. Als je de transparency mode aan hebt en daarna switcht naar noise cancelling, dan hoor je verschil. Er valt een hoop omgevingsgeluid weg. Maar de oordop moet wel goed in je oor afsluiten.

Je hoort dus verschil als je de ANC aanzet. Maar de reden dat je deze OneMelon Drops koopt, zou niet de ANC moeten zijn. De kracht van deze oordoppen zit hem in het feit dat ze (ook in een kleine gehoorgang) heel goed passen. Qua noise cancelling kan ik zeggen: ik heb weleens betere ANC gehoord. Dus als dat de absolute hoofdreden is om oortjes te kopen, dan zou ik voor andere oordopjes gaan.

ANC score: 6

Je zet de noise cancelling aan door 4 keer te tikken op de touchbediening. Je hoort dan een geluid *bliep* en de noise cancelling gaat aan. Werkt prima.

Bediening van de oordopjes 

De bediening van de oordopjes werkt met touchbediening. Dus niet met fysieke knopjes. Maar met aanraking.

Ik zelf heb geen voorkeur. Knopjes kunnen goed of flut zijn. En hetzelfde geldt voor touchbediening.

OneMelon Drops oplaadcase oordop

Belangrijkste is bij touch dat het altijd reageert bij aanraking én dat je de touchbediening goed kan vinden met je vinger. Het mooie vind ik aan deze oordopjes dat de touch precies op het vlakke gedeelte van de oordoppen zit.

Bediening: 8

Verder reageren de oordopjes altijd op je aanraking. Ik heb geen problemen daarmee ervaren. Wel merkte ik dat als ik tikte, ik soms mis tikte. Het zijn kleine oordopjes. Maar na 3 keer proberen, weet je precies waar de touch zit en dan gaat het prima.

Het is fijn dat je het volume van de Drops kunt aanpassen. Tik 2 keer waarbij je de tweede keer de touch ingedrukt houdt. Dus tik, tiiiiiiiiiiiiik. Rechts betekent volume omhoog. doe je dat bij de linker oordop, dan gaat je geluid juist zachter. Dat scheelt je een hoop gedoe als je lekker onderweg bent en je wil je oordop wat zachter zetten.  

4 keer tikken om de ANC aan te krijgen of te switchen naar transparency mode. Dat vind ik wel ingrijpend. Liever 2 keer of 3 keer.

Er zit ook geen verschil tussen links en rechts (behalve bij volgend nummer en volumeregeling). Daar ligt nog wel een kans voor OneMelon. Ze kunnen bijvoorbeeld links 2 keer tikken ANC regelen. En rechts kun je switchen tussen Game mode, Sleep mode en music mode.

Hoe werkt de touch control van de OneMelon Drops?

Links Rechts
1x Niets Niets
2x Muziek: pauze/play
Bellen: opnemen/ opleggen
Muziek: pauze/play
Bellen: opnemen/ opleggen
3x Switch tussen: game mode, music mode, sleep mode. Switch tussen: game mode, music mode, sleep mode
1x + ingedrukt Volume lager Volume hoger

2+ sec. ingedrukt

Vorige nummer Volgende nummer

 

Al met al werkt de touch prima. 

Batterij: Hoe lang kan je de oordopjes gebruiken?

Je kunt de oordopjes zelf flink wat tijd gebruiken. De oordopjes zelf hebben per oordop 35mah en de oplaadcase heeft 250mAh. 

De fabrikant geeft aan dat je de oordopjes 5 á 6 uur lang kunt gebruiken zonder op te laden. En ik moet zeggen: ik heb van begin tot het eind van een vlucht (per vliegtuig) van 4,5 uur deze oordopjes gebruikt. Dus die test zijn ze doorstaan. 

Onemelon drops schaduw

Overigens is 250mAh wel aan de weinige kant. Oordoppen van 100 euro hebben meestal zo 320 mAh. Je moet de oplaadcase wel eens opladen. Je hebt ook oordoppen met van die powerbanks als oplaadcase en die hoef je echt bijna nooit op te laden. 

Als de oplaadcase leeg is, dan zie je dat aan het rode lampje op de oplaadcase. En het mooie is dat je de oplaadcase kunt opladen met een draadloze lader. Je kunt ze dus draadloos opladen. Als je dat uit principe wil, dan kunnen deze draadloze oordopjes dus nooit in aanraking komen met een draad. 

Batterij score: 6

Voldoende batterij dus, maar geen powerbank achtige oplaadcase. Wel gaaf dat je de oplaadcase kunt opladen met een draadloze oplader.

Conclusie: zijn de OneMelon Drops goed?

Beoordeling
Geluid 9
Microfoon 8
Pasvorm 10
Batterij 6
Bediening 8
ANC 6

 

De OneMelon Drops zijn een prima oordop qua geluid, microfoon en zeker ook qua pasvorm. Dat laatste is uniek aan deze oordoppen. Heb je vaak het probleem dat oordopjes te groot zijn? Dan zijn dit ideale oordoppen. Is voor jou ANC het aller belangrijkste? Dan zou ik andere oordoppen kopen, hoewel ze wel ANC hebben. Wil je ze gebruiken voor thuiswerken of bellen: met ENC en transparency mode zijn dit prima oordoppen. 


Bedankt!

Leuk dat je deze review van Eardopes over de de OneMelon Drops hebt gelezen. Hopelijk hebben we je goed kunnen informeren.


Anderen bekeken ook:

Terug naar blog